Technické problémy

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
marian_r
Doom Knight
BattleTag:iAmTehLaw#2891
Re: Odezva

Příspěvek od marian_r » 21.06.2012, 14:49 hod.

ikski píše:Mam asi blbou otazku. Ale je to jen problem u me ? Ping na google mam 25 ms po celej den, ale kdyz se snazim zahrat single diabla stoji odezvba vetsinou za .... Csko me jede bez problemu ping kolem 50ms stabilne ale tady chcipu v 90% pripadu na lag. Po mesici hrani uz me to pekne vytaci.
Nastav FPS 60.

Still-Alive
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:StillAlive#2220

Re: Technické problémy

Příspěvek od Still-Alive » 21.06.2012, 15:15 hod.

Helljovany: Co máš za grafu? Jako myslím že nějaká smrtelná hodnota, pro grafiku) je od 110C(??)
Já mám na svojí 8800 GTS512 stabilně tak zhruba 75C :)
Chtělo by to tam asi vyměnit pastu (dřív jsem měl max 55-60C) ale zatím asi netřeba, stejně chci někdy v budoucnu upgrade

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 21.06.2012, 15:27 hod.

Je to prac pořítač, takže tam mám nVidia Quadro FX 1800. Co sem se kde dočetl, tak max. pracovní teplota téhle karty je 95°F (nevim kolik to je celsia). PC mi ukazuje 103°F když je úplně v klidu což je nějaký divný když udávaná max teplota je 95°F.. V Biosu neni problém tel teplotní limit zvednout, ale docela se bojim na pracovnim PC aby mi pak neshořela :)

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 21.06.2012, 15:29 hod.

Helljovany píše: Quadro FX 1800
Catia stanice? :)

PoziarnikSam
Quill Rat

Příspěvek od PoziarnikSam » 21.06.2012, 15:32 hod.

zdravim ludia mam problem v hre sa mi namiesto ciernych a velmi bledych miest zobrazuju male pixely (napr. na uvodnej obrazovke vidim sice strom a blbosti okolo ale tie cierne miesta su prekryte malymi cervenymi 4-cekmi) grafika by to mala zvladat (Geforce 9500 GS) neviete poradit?

Mmariner
Fallen Shaman
BattleTag:Mmariner#1388

Příspěvek od Mmariner » 21.06.2012, 17:53 hod.

Zkoušel jsi nové ovladače na grafiku?? Pokud ano, zkus tam dát zas starší...

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 22.06.2012, 07:31 hod.

Quetak píše:
Helljovany píše: Quadro FX 1800
Catia stanice? :)
Catia zrovna ne, ale je to na 3D modulátor :)

A co se týče mého problému, tak karta se pořád hodně zahřívá, ale zjistil jsem, že větrák na grafice jede pořád stejně (na 30%) i když de teplota nahoru. Zkoušim to teď nějak přenastavit aby se výkon větráku zvyšoval zároveň s teplotou.. Nemá s tím tady nkdo zkušenosti??

Still-Alive
Doom Knight

Příspěvek od Still-Alive » 22.06.2012, 08:38 hod.

Ne, já to při hrách dávám napevno :) Maximum co jsem na kartě, ale aby neřvala jak tur :)

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 22.06.2012, 08:59 hod.

A jak si to nastavil??

Still-Alive
Doom Knight

Příspěvek od Still-Alive » 22.06.2012, 09:25 hod.

RivaTuner

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 22.06.2012, 09:58 hod.

Ad teplota grafiky:
To vypadá na zmatek v jednotkách a pojmech.

1) 103 F je cca 39C. To by tak odpovídalo kartě bez zatížení. Nové grafiky běžně jedou i výrazně přes 80C (cca 176 F) a není to problém.
2) Zcela určitě žádná z modernějších karet nemá maximální teplotu GPU nastavenou na 95F (cca 34C) - tolik nemají ani karty co se zrovna dloubou v nose.
3) Pracovní teplotou (operating temperature), se obvykle myslí teplota prostředí ve kterém zařízení pracuje a ne teplota zařízení. (FX 1800 je stavěna na provoz při teplotách prostředí 50F-10C až 95F - 34C).

Máš blbě nastavené hlídání (nebo problém s konverzí jednotek) - karta se o sebe postará sama - pokud to potřebuje zvedne si otáčky ventilátorů, případně se pro ochranu sama podtaktuje/vypne. Moje GTX680 jede na 30% otáčkách až do teploty cca 85C a teprve pak začíná zvedat rychlost ventilátorů.

Takže spíš si nastav to hlídání třeba na 80C (to je s velkou rezervou bezpečné) nebo ho i vypni - karta se o sebe postará sama.

Pokud chceš omezit zatížení karty je v Diablu III mnoho cest... ale nemyslím, že máš důvod to dělat.
- ve hře nastavit vsync (zamkne to FPS na obnovovací frekvenci monitoru - u placek obvykle 60 - pokud tam máš CRT nebo nějaké speciální 120 Hz monitory - pak to ale nezabere))
- přímo ve hře v nastavení grafiky můžeš nastavit omezení FPS (foreground)
- vsync můžeš vynutit i přes ovladače
- FPS limit můžeš vynucovat přes ovladače pomocí třeba toho rivatuneru, ale proč to dělat... (ale to už je náročnější)
- pomocí rivatuneru můžeš kartu podtaktovat / podvoltovat (ale to nedoporučuju pokud nevíš co děláš)

pejtrix_cz
Fallen Shaman
BattleTag:pejtrixcz#2651

Příspěvek od pejtrix_cz » 22.06.2012, 10:04 hod.

hazi vam to ted taky error 300008 ? :(

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 22.06.2012, 10:35 hod.

Xkryspin píše:Ad teplota grafiky:
To vypadá na zmatek v jednotkách a pojmech.

1) 103 F je cca 39C. To by tak odpovídalo kartě bez zatížení. Nové grafiky běžně jedou i výrazně přes 80C (cca 176 F) a není to problém.
2) Zcela určitě žádná z modernějších karet nemá maximální teplotu GPU nastavenou na 95F (cca 34C) - tolik nemají ani karty co se zrovna dloubou v nose.
3) Pracovní teplotou (operating temperature), se obvykle myslí teplota prostředí ve kterém zařízení pracuje a ne teplota zařízení. (FX 1800 je stavěna na provoz při teplotách prostředí 50F-10C až 95F - 34C).

Máš blbě nastavené hlídání (nebo problém s konverzí jednotek) - karta se o sebe postará sama - pokud to potřebuje zvedne si otáčky ventilátorů, případně se pro ochranu sama podtaktuje/vypne. Moje GTX680 jede na 30% otáčkách až do teploty cca 85C a teprve pak začíná zvedat rychlost ventilátorů.

Takže spíš si nastav to hlídání třeba na 80C (to je s velkou rezervou bezpečné) nebo ho i vypni - karta se o sebe postará sama.

Pokud chceš omezit zatížení karty je v Diablu III mnoho cest... ale nemyslím, že máš důvod to dělat.
- ve hře nastavit vsync (zamkne to FPS na obnovovací frekvenci monitoru - u placek obvykle 60 - pokud tam máš CRT nebo nějaké speciální 120 Hz monitory - pak to ale nezabere))
- přímo ve hře v nastavení grafiky můžeš nastavit omezení FPS (foreground)
- vsync můžeš vynutit i přes ovladače
- FPS limit můžeš vynucovat přes ovladače pomocí třeba toho rivatuneru, ale proč to dělat... (ale to už je náročnější)
- pomocí rivatuneru můžeš kartu podtaktovat / podvoltovat (ale to nedoporučuju pokud nevíš co děláš)
Přesně tuhle odpověď jsem chtěl :)
Právě ty teploty uvedený u karty mě hodně mátly, myslel jsem, že jsou to teploty karty a ne prostředí. Takže teď akorád nějak vypnou zvukovej signál, kterej trhá uši. PC mi začne pípat když se karta dostane na 60°C. A nebo těch 60°C nastavit tak na 80°C?? Předpokládám, že to bude někde v Biosu nebo to lze i ve Winech? (WinXP)...

Deef
Gorebelly
BattleTag:Deef#2671
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deef » 22.06.2012, 10:37 hod.

Disconnect a Error 3003 :/

mafian89
Gorebelly
BattleTag:mafian89#2328

Příspěvek od mafian89 » 22.06.2012, 10:44 hod.

Restartují servery. Je to v breaking news.
Obrázek

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 22.06.2012, 11:12 hod.

Helljovany píše: Přesně tuhle odpověď jsem chtěl :)
Právě ty teploty uvedený u karty mě hodně mátly, myslel jsem, že jsou to teploty karty a ne prostředí. Takže teď akorád nějak vypnou zvukovej signál, kterej trhá uši. PC mi začne pípat když se karta dostane na 60°C. A nebo těch 60°C nastavit tak na 80°C?? Předpokládám, že to bude někde v Biosu nebo to lze i ve Winech? (WinXP)...
Deska sama obvykle hlídá jenom teplotu CPU a o samostatnou grafiku se nestará. Takže v BIOSU bych to spíše nehledal.
Zřejmě to bude dělat nějaký prográmek - tak ho vypni. Hlídat teplotu komponent WIN XP samy neumí. Žádné windows to samy o sobě neumí.... vždy je na to třeba externí aplikace.

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 22.06.2012, 11:21 hod.

Teď jsme se koukl do bedny. Mám bednu s displayem, který tyhle teploty ukazuje. Z toho vedou kabely s tepelnýma čidlama k jednotlivým komponentům (CPU,GPU a disk).
To slouží jenom pro ten display? Nebo je to i pro Bios tyhle čidla? Kdyby to bylo jenom pro ten display, tak bych je prostě sundal a bylo by...
Předpokládám, že čidlo, který používá Bios je integrovaný někde v desce a ne přez nějaký kabely co sou někde zastčený v chladiči CPU, co???

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 22.06.2012, 11:24 hod.

tiez mohli informovat ze idu restartnut server!!! zrovna som mal na zemi rare item a padlo to!!! co ked to bola hyper spickova zbran hodna 1 milion eur?

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 22.06.2012, 11:29 hod.

Helljovany - dále asi osobní zprávou, ať to tu nezasíráme.

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 22.06.2012, 11:35 hod.

hmm tak iba eurospke servery vypli...te buh a to mam zrovna dovolenku !!!

Odpovědět

Zpět na „Obecně“