První názory (SPOILER)
TristanTzara: Reagoval jsem na poměrně slušný počet velmi negativních příspěvků, který už s objektivní kritikou neměli nic společnýho. "D3 je blbost, nedůstojný nástupce D2, atributy v kelu, skilly na houby, grafika naprd, podělanej příběh, zatracený AH...." Přitom mám pocit, že většina lidí ani nad tím, co píšou, nepřemýšlela. Proč nejsou manuální atributy? Proč jsou skilly s runami? Proč je hra online? Jaké to má výhody?
Hrál jsem snad všechny hry od Blizzu, Diablem počínaje, SC a Dotou pokračuje, wowkem a diablem 3 konče. Dle mého Blizz není schopen udělat špatnou hru, což se odráží ve zpětné vazbě hráčů. Ano, vždycky tu bude podíl těch, kterým se hra nelíbí, ale jako propadák bych neviděl od nich jedinou hru, co vydali. D2 byla jedna z her, u který jsem strávil trochu toho studenstkýho života... ale to, že jsem teď o 10 let starší, nijak moje těšení se na D3 nezmírnilo, skoro bych řekl, že naopak. A zklamanej nejsem.
Spíš bych řekl, že většina z těch haterů bere Blizz se značnou skepsí a dívá se na jejich nově vydané hry přes prsty (dobře, jedinej total fail, co kdy Blizz udělal, jsou Pandy ve wowku ). Další skupina se na D3 natolik těšila, že ty drobné chybky, které ve hře teď jsou, nedokážou vydýchat a hned se od ní odvrací. Ani trocha trpělivosti. To se týká těch, co krizitují AH, balanc postav, snadnost inferna atd.
Takže tak.
Hrál jsem snad všechny hry od Blizzu, Diablem počínaje, SC a Dotou pokračuje, wowkem a diablem 3 konče. Dle mého Blizz není schopen udělat špatnou hru, což se odráží ve zpětné vazbě hráčů. Ano, vždycky tu bude podíl těch, kterým se hra nelíbí, ale jako propadák bych neviděl od nich jedinou hru, co vydali. D2 byla jedna z her, u který jsem strávil trochu toho studenstkýho života... ale to, že jsem teď o 10 let starší, nijak moje těšení se na D3 nezmírnilo, skoro bych řekl, že naopak. A zklamanej nejsem.
Spíš bych řekl, že většina z těch haterů bere Blizz se značnou skepsí a dívá se na jejich nově vydané hry přes prsty (dobře, jedinej total fail, co kdy Blizz udělal, jsou Pandy ve wowku ). Další skupina se na D3 natolik těšila, že ty drobné chybky, které ve hře teď jsou, nedokážou vydýchat a hned se od ní odvrací. Ani trocha trpělivosti. To se týká těch, co krizitují AH, balanc postav, snadnost inferna atd.
Takže tak.
- sensation86
- Gorebelly
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Sensation86#2551
Re: První názory (SPOILER)
TristanTzara: ani jsem cely tvuj prispevek necetl hral jsem D1,D2 a ted D3 po uhrani prvnich 10ti minut jsem rekl ano tohle je Diablo :-) to ze se nekomu nelibi zmeny je to pokracovani to jako meli udelat kopii 2jky a lepsi grafiku??? V tyhle republice se fakt clovek lidem nezavdeci ty woe... Bezte co tak kritizujete ze je D3 sracka apod delat do Blizzardu a ukazte jim jak se to ma delat... Jste nuly a kritizujete az se mi chce zvracet ok nekomu neco nesedne ale rikat ze je to sracka apod. jste mentalne nevim ani kde :-) jinak nejsem zadny smradek a nikdy jsem WOWko nehral :-) hezky vecer
Ahoja
Prosím přestaňte nám říkat Hateři. Hater nenávidí a to si nemyslím, že lidé co tu píšou tutuo hru nenávidí. Ti kteří jsou zklamaní a nejsou fanové, sem nepíšou, proč by to dělali, smažou a jdou dál....
Nevím, jestli jste si všimli ale my jsme zákazníci, co si zaplatili za něco co funguje z půlky a nejsme z toho nadšení. To je stejné jako by jsi si koupil auto třeba BMW, byl fanda BMW, Tvá e35 byla super, E46tka taky a teď jsi zainvestoval do E90tky a ne nějaké Fábie.... Chtěl jet domů a nemohl, až za 2-4 hodiny po koupi (náběh), během cesty by jste zjistili, že auto jezdilí jen dopředu, nemůžeš couvat(AH), a sem tam se ti zastaví (lagy, bugy), počká pár minut a pak jede dál. No a představ si, že by jsi se vyjádřil na foru k tomu určeném. A ejhle nějakej Fanboy by ti hned napsal, že jsi Hater, přece si zajeď do servisu, objednej se, po xy době si tam zajeď znovu a oni ti možná spraví to zastavování, ale místo toho se to bude cukat..... a nebo taky nebude(záleží jaký bude balanx a co fixnou). No a ta zpátečka, tak za tu si zaplať..(RMAH a craft) pak ti to možná spravíme. Navíc např místo původních 260km/h max ti ho nerfnou na 140km/h (wizz force armor, critical mass a další) Takhle by se mohlo pokračovat. Jako zákazníkovy by se ti toto na autu nelíbilo, tak jako se nám nelíbí některé věci na D3, zase se mě osobně líbí Design a jiné věci, jiným ne to je individuální, ale odo toho tu to forum přece je. Ale Ne opravdu nejsem HATER a až na pár vyjímek jsem tu nějaky opravdový HATE neviděl.... A ne nepsl byych to tu kdyby mi bylo D3 ukradené. A věřte mi, dělat mi auto to co jsem psal - bych příště sáhnul po jiné značce a nekoupil dopředu auto, které jsem pořádně nevyděl a dal jen na značku a na reklamu a na fakt, že tento model auta vyvíjeli 12 let a pokud ne 12 tak hodně . Myslím, že si to Activision hodne zavařil a naivků co si takto něco koupí bez toho aby to viděli bude už o hodně méně. Znám pár lidí co D3 po týdnu přestali hrát ikdyž se jim beta líbila a další věc od Activision - Blizz si jen tak nekoupí. a doteď kupovali xy let.
Prosím přestaňte nám říkat Hateři. Hater nenávidí a to si nemyslím, že lidé co tu píšou tutuo hru nenávidí. Ti kteří jsou zklamaní a nejsou fanové, sem nepíšou, proč by to dělali, smažou a jdou dál....
Nevím, jestli jste si všimli ale my jsme zákazníci, co si zaplatili za něco co funguje z půlky a nejsme z toho nadšení. To je stejné jako by jsi si koupil auto třeba BMW, byl fanda BMW, Tvá e35 byla super, E46tka taky a teď jsi zainvestoval do E90tky a ne nějaké Fábie.... Chtěl jet domů a nemohl, až za 2-4 hodiny po koupi (náběh), během cesty by jste zjistili, že auto jezdilí jen dopředu, nemůžeš couvat(AH), a sem tam se ti zastaví (lagy, bugy), počká pár minut a pak jede dál. No a představ si, že by jsi se vyjádřil na foru k tomu určeném. A ejhle nějakej Fanboy by ti hned napsal, že jsi Hater, přece si zajeď do servisu, objednej se, po xy době si tam zajeď znovu a oni ti možná spraví to zastavování, ale místo toho se to bude cukat..... a nebo taky nebude(záleží jaký bude balanx a co fixnou). No a ta zpátečka, tak za tu si zaplať..(RMAH a craft) pak ti to možná spravíme. Navíc např místo původních 260km/h max ti ho nerfnou na 140km/h (wizz force armor, critical mass a další) Takhle by se mohlo pokračovat. Jako zákazníkovy by se ti toto na autu nelíbilo, tak jako se nám nelíbí některé věci na D3, zase se mě osobně líbí Design a jiné věci, jiným ne to je individuální, ale odo toho tu to forum přece je. Ale Ne opravdu nejsem HATER a až na pár vyjímek jsem tu nějaky opravdový HATE neviděl.... A ne nepsl byych to tu kdyby mi bylo D3 ukradené. A věřte mi, dělat mi auto to co jsem psal - bych příště sáhnul po jiné značce a nekoupil dopředu auto, které jsem pořádně nevyděl a dal jen na značku a na reklamu a na fakt, že tento model auta vyvíjeli 12 let a pokud ne 12 tak hodně . Myslím, že si to Activision hodne zavařil a naivků co si takto něco koupí bez toho aby to viděli bude už o hodně méně. Znám pár lidí co D3 po týdnu přestali hrát ikdyž se jim beta líbila a další věc od Activision - Blizz si jen tak nekoupí. a doteď kupovali xy let.
Skutocny dobry argument. Najprv by sme na to museli mat skoly ze? Nehovoriac o tom, ze kazdy jeden z nas dal za tu hru od 40 do 50 euro takze ma pravo na urcitu kritiku.sensation86 píše:Bezte co tak kritizujete ze je D3 sracka apod delat do Blizzardu a ukazte jim jak se to ma delat... Jste nuly a kritizujete az se mi chce zvracet ok
Ty ked si zaplatis v restauracii obed a donesu ti nedovarene nedopecene nieco tak sa zoberies a ides do restauracnej kuchyne uvarit nieco sam? Je ti jedno, ze si za to zaplatil 50 euro ved ty si vies v ich kuchyni sam lepsie uvarit ze?
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
A ty by sis v restauraci koupil steak kdyby si věděl, že je hnusnej?? Protože u DIII si moc dobře věděl co kupuješ jestli ses aspoň trochu zajímal o jeho vývoj. Takže tvůj argument taky neni ten pravej
No keby to berieme takto tak blizzard mal podla svojich byvalych hier velmi dobre meno (aj starcraft 2 bol dobry, nie najlepsi ale bol fajn) takze som ako zakaznik nemohol mat najmensieho tusaka ake to bude.Helljovany píše:A ty by sis v restauraci koupil steak kdyby si věděl, že je hnusnej?? Protože u DIII si moc dobře věděl co kupuješ jestli ses aspoň trochu zajímal o jeho vývoj. Takže tvůj argument taky neni ten pravej
Cize som samozrejme ocakaval, ze ten steak bude velmi kvalitny hned od zaciatku ( do buducnosti ma na to potencial)
Ano boli tu neake sumy o item systeme
Ale ako som pre boha mal vediet o tak brutalnom unbalance (nevedeli ste to ani vy) v tomto smere a o tych vsetkych problemoch ktore budu sprevadzat "always online" system.
Som snad jasnovidec?
Alebo som si to mal precitat z krabici v brlohu ked som to isiel kupovat? (aj ked je pravda, ze som mohol nieco tusit podla open bety, ale dal som za pravdu miestnym a veril som dobremu menu blizzardu)
Uz 7 rokov mam internet a hral som rozne hry ktore vyzadovali byt online. Nepametam si ze by som mal niekedy s neakou taketo problemy (mozno dake velmi nekvalitne free shardy mavaju taketo issues, ale tam staci hrat cloveku pol dna a neplati za to ani cent) a tak som ich necakal ani tu, zvlast ked islo o hru od blizzardu. (neviem ako by si si predstavoval pravy argument ked nie takto)
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
Bohudík já sem za ty dva týdny neměl s hrou ani jeden technickej problém. Hru mám plynulou a připojil sem se vždy. A to, že je to unbalanced. To máš pravdu, ale kdo si myslel, že to bude od prvního dne vybalancovaný, tak by se měl jít léčit. Hra typu Diablo je nevybalancovatelná (koukni na D2)...
Je pravda, že takový problémy se servery neočekával snad nikdo. Tohle je fakt docela fail. Ale drtivá většina věcí, na který si tady lidi stěžujou byla známá už před vydáním. Jako vůbec se nezajímat o hru, pak si ji koupit a stěžovat si na věci, který byly známý x měsíců před vydáním je fakt uhozený. Neměli jste si to kupovat, když se vám nelíbí systém statů a skillů, itemů apod. Když už jsme u té restaurace, tak je to jak kdyby jste si objednali palačinky a pak nadávali, že je to sladký .
Tak si asi jeden z xy a mal si velke stastie. :pHelljovany píše:Bohudík já sem za ty dva týdny neměl s hrou ani jeden technickej problém. Hru mám plynulou a připojil sem se vždy. A to, že je to unbalanced. To máš pravdu, ale kdo si myslel, že to bude od prvního dne vybalancovaný, tak by se měl jít léčit. Hra typu Diablo je nevybalancovatelná (koukni na D2)...
Tak samozrejme, je jasne ze v buducnosti to bude lepsie ( PEVNE V TO VERIM) , ale predsa len sa mohli poucit z d2 a nadstavbovat rovno na to a nie ist takymto huraaa systemom, ale co uz. :p
Ja by som tu ako ani uz nereagoval moc na to, ale ked som proste videl ten komentar ako niekto posiela platiaceho zakaznika aby isiel robit do blizzu ked sa mu ta hra nepaci tak som nemohol odolat.
Já sem se zařekl v tomhle tématu něco psát (ale nevydržel semto:) ), protože je to žabo-myší válka...
To mas absolutnu pravdu. :pHelljovany píše:Já sem se zařekl v tomhle tématu něco psát (ale nevydržel semto:) ), protože je to žabo-myší válka...
sensation86 píše:TristanTzara: ani jsem cely tvuj prispevek necetl hral jsem D1,D2 a ted D3 po uhrani prvnich 10ti minut jsem rekl ano tohle je Diablo :-) to ze se nekomu nelibi zmeny je to pokracovani to jako meli udelat kopii 2jky a lepsi grafiku??? V tyhle republice se fakt clovek lidem nezavdeci ty woe... Bezte co tak kritizujete ze je D3 sracka apod delat do Blizzardu a ukazte jim jak se to ma delat... Jste nuly a kritizujete az se mi chce zvracet ok nekomu neco nesedne ale rikat ze je to sracka apod. jste mentalne nevim ani kde :-) jinak nejsem zadny smradek a nikdy jsem WOWko nehral :-) hezky vecer
Mohol by si skončiť s tou demagógoiou? Aj ten kto nevie variť môže povedať že mu nechutí! Ja viem že mať vlastný názor sa v školách nehodí, ale tu sme na internete.
- Still-Alive
- Doom Knight
- BattleTag:StillAlive#2220
Já mám hlavně pocit, že držkovat do všeho a nadávat na to či ono, je jen specialita našich Východních sousedů.. Vždy maj plnou hubu keců a sami umí/ví prd
Čest vyjímkám!
Čest vyjímkám!
Vis kdy to slovo vzniklo? Kdyz se na youtube poprve objevil klip justina biebera - ten dal totiz vznik "haterum" jelikoz se toto ihned stalo videem s nejvetsim poctem negativnich ohlasu a fanousci biebra jeho odpurce zacali nazyvat "hatery"Silblade píše:Milí uplakaní pánové, hateři D3
Tim chci rict, ze kdyz tu nekdo o nekomu rika, ze to je "hater" tak se jedna pravdepodobne o fanouska justina biebera a tim padem o homosexuala.
Zdar
- Still-Alive
- Doom Knight
- BattleTag:StillAlive#2220
To už je imho specifikum, obecně můžeš za hatera označit kohokoliv
- 16cmfan
- Gorebelly
- BattleTag:sestnastka#2408
- Kontaktovat uživatele:
Napísal si síce česť výnimkám ale aj tak. Nadáva sa aj u Vás aj u nás a stále tie isté argumenty. Už to neriešme. Tých, ktorých hra baví nemá čo zaujíamť názor niekoho iného... nič sa tým nemení, tak sa na to proste už...Still-Alive píše:Já mám hlavně pocit, že držkovat do všeho a nadávat na to či ono, je jen specialita našich Východních sousedů.. Vždy maj plnou hubu keců a sami umí/ví prd
Čest vyjímkám!
Tí ktorí argumentujú že každý vedel čo si kupuje nech so prečítajú toto:
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4487360273
Hra je iná ako bolo oficiálne predstavované.
Ked sa na to clovek takto pozrie. Tak si uvedomi, ze je az neuveritelne akym otrasnym sposobom tu hru okliestili :p Osobne som sa minule zamyslal nad jednou vecou. Kedysi pred 2-3 rokmi bolo video ako v neakom prostredi podobnom neskorsim fazam 1 aktu zabijala partia (wd, barbar tusim) neaku obrovsku obludu, bossa, neviete niekto o tom nieco?:p Chcel by som si to video pozret este raz.marian_r píše:Tí ktorí argumentujú že každý vedel čo si kupuje nech so prečítajú toto:
Naposledy upravil(a) sklb dne 30.05.2012, 08:53 hod., celkem upraveno 1 x.
Tak od oficiálního ohlášení jasně, že se to změnilo, ale psal jsem, že kdo sledoval vývoj hry, tak zhruba věděl do čeho jde. Ne že se před 4-ma rokama koukl na jedno video z ohlášení hry a pak čekal, že to bude tak jak řekli...marian_r píše:Tí ktorí argumentujú že každý vedel čo si kupuje nech so prečítajú toto:
-
- Quill Rat
- BattleTag:Mastipuska#2338
- Kontaktovat uživatele:
zdravím, rozhodol som sa, že prispejem svojou troškou aj ja...na úvod Diablo1&Hellfire+Diablo2&LoD som hral fakt veľa, odhadujem to na tisícku hodín, takže si myslím že sa v tých hrách máličko vyznám..a teraz poďme na D3 a na porovnávanie (mám démon huntera 53ku, 1700 achiev points)
1, NEVYVÁŽENOSŤ SKILLOV a CLASSOV...môj názor je taký, že čo sa týka skillov tak to nie je D1 a ani D2 a ruku na srdce, vážne by ste to chceli? D1 bolo prelomové a zadefinovalo typ akčných RPG, D2 bolo znovu prelomové pretože nasadilo "akési" talenty, ktoré boli pasívne i aktívne a bolo potrebné sa rozhodnúť pre nejaký strom...doteraz spomínam ako som hral D2 1.0 a na helli som mal barbara robeného na whirlwind a life steal (1hit vystealoval asi 1/2 mojich hp ak nie viac) čiže taktika bola mlátiť mlátiť a buď dostanem IK alebo všetko zbijem...najsilnejší spell u nekromanta bol Corspe Explosion (mobky nemali resisty ani na helli) kde stačilo z húfu zabiť dve potvorky a potom to na tri casty zabilo celú grupu..takže ľudia ak niekto kritizuje to, že D3 je nevyvážené, tak nech sa pozrie dozadu, uvidíme na verzii 1.12 (ak bude) jak to bude vyzerať, keďže pri D2 to trvalo 1-2roky kým to vyladili tak ako to vyladili a keď sa pozriem na D1 - tak tam bol najlepší suverénne mage, v D3 hrám svojského démon huntera (slabší dmg ale lepší kontrol - stunlock) a čo stretávam iných hunterov, každý má svoj štýl takže variabilita je rozhodne lepšia a zároveň odpadá nutnosť levelovania aby som si vyskúšal iný strom (alebo používania diablostat editora) viď paladin na conviction alebo fanaticism?....takže určite krok dopredu
2, AUKCIA - kto chce ju bude používať, kto nie tak nebude, je to na hráčoch...ja ju využívam, pretože Diablo od veky vekov bolo založené len na šťastí...niekto má luck na drop a niekto holt nie, že sa trejdovalo v D2 vie každý, AH to len uľahčuje
3, nutný INTERNET - ja mám net cez pevnú linku s rýchlosťou "úžasných" 2Mb/s a lagne mi to raz za hodinu aj to asi na sekundu...doteraz to nebol dôvod na to aby som umrel, samotné riešenie prináša len výhody - máte friendlist (nemusíte volať kamošovi hej idem hrať diablo, pridáš sa?), ak chcete hrať coop tak sa náhodne na hocikoho napojíte alebo opačne, výhoda použitia AH, jednoducho je cítiť tu ľahkosť s akou sa dá využívať coop ladené D3, btw sme v 21. storočí páni
4, ATMOSFÉRA - už D2 bolo kritizované za to, že je to menej "démonické" a? je to legenda na tom sa zhodneme všetci, D3 mi príde temnejšie v každom smere viac ako D2 aj keď na D1 to asi nemá (stále hlbšie a hlbšie kde sa peklo ozýva a otriasa viac a viac)
5, GRAFIKA - tentokrát blizzard zachytil vývoj a máme tu modernú grafiku s neuveriteľne veľa efektami ako sa na diablo patrí - každý spell, každý efekt, aura má vlastnú animáciu, spomeňme na to, ako začínalo D2 v porovnaní s vtedajšou grafickou konkurenciou (archaické rozlíšenie)
6, COOP/MP - každý má svoj loot, možnosť tepeportovania sa na parťáka, čo sa bije, kým ste v meste, odhaľovanie mapy, vzájomné healovanie cez healing orby atď proste vidno že na tom zamakali a coop je o 2 triedy lepší ako v D2
7, ACHIEVEMENTY - nik Vás predsa nenúti to robiť, achievy boli už v SP aj predtým viď Dragon Age, niekoho zase bavia ako mňa
8, PRÍBEH - určite je kladený väčší dôraz ako bol doteraz v Diable, labužníci textov majú čo čítať, opať ak to ignorujete, ľahko sa dá preskočiť
čo mi vadí v D3 je zatiaľ len pár vecí - nepotrebnosť statov - intelligence využijú len wizardi a witch doctori, strength zase len barbar...wizard môže mať plátové brnenie pretože jediná požiadavka je na level škoda, lebo donedávna platilo že vlastnosť +15 all atributes je fajn pretože sa hodili vždy aspoň tri atribúty pre každú classu, tu môžte mať item v kombe +bonus na všetky staty a využijete len dva bonusy
chýbajú aury/plošné buffy - to by len umocnilo už tak skvele ladený coop, nejaké síce sú ale je ich príšerne málo a doba trvania je veľmi krátka
drop - nikde som nenašiel že či prítomnosť ďalších hráčov zvyšuje šancu itemov na drop, ak by to tak bolo a Blizzard by to propagoval tak by ľudia mali veľkú motiváciu hrať len coopy, čo viem tak takto systém nefunguje...XP ostávajú a s ním asi aj šanca na drop/loot nezávisle od počtu hráčov
D3 je hodné pokračovania tak ako sa patrí, to že niekto je sklamaný lebo očakával klon tak proste nepozná Blizzard (zahrajte si TitanQuest, Sacred alebo Dungeon Siege II tam máte vývoj postavy identický s D2), bolo jasné, že D3 bude odchýlka tak ako aj (možno raz) bude D4 aby mohlo nastoliť ďalší kurz smerovania akčných RPG
1, NEVYVÁŽENOSŤ SKILLOV a CLASSOV...môj názor je taký, že čo sa týka skillov tak to nie je D1 a ani D2 a ruku na srdce, vážne by ste to chceli? D1 bolo prelomové a zadefinovalo typ akčných RPG, D2 bolo znovu prelomové pretože nasadilo "akési" talenty, ktoré boli pasívne i aktívne a bolo potrebné sa rozhodnúť pre nejaký strom...doteraz spomínam ako som hral D2 1.0 a na helli som mal barbara robeného na whirlwind a life steal (1hit vystealoval asi 1/2 mojich hp ak nie viac) čiže taktika bola mlátiť mlátiť a buď dostanem IK alebo všetko zbijem...najsilnejší spell u nekromanta bol Corspe Explosion (mobky nemali resisty ani na helli) kde stačilo z húfu zabiť dve potvorky a potom to na tri casty zabilo celú grupu..takže ľudia ak niekto kritizuje to, že D3 je nevyvážené, tak nech sa pozrie dozadu, uvidíme na verzii 1.12 (ak bude) jak to bude vyzerať, keďže pri D2 to trvalo 1-2roky kým to vyladili tak ako to vyladili a keď sa pozriem na D1 - tak tam bol najlepší suverénne mage, v D3 hrám svojského démon huntera (slabší dmg ale lepší kontrol - stunlock) a čo stretávam iných hunterov, každý má svoj štýl takže variabilita je rozhodne lepšia a zároveň odpadá nutnosť levelovania aby som si vyskúšal iný strom (alebo používania diablostat editora) viď paladin na conviction alebo fanaticism?....takže určite krok dopredu
2, AUKCIA - kto chce ju bude používať, kto nie tak nebude, je to na hráčoch...ja ju využívam, pretože Diablo od veky vekov bolo založené len na šťastí...niekto má luck na drop a niekto holt nie, že sa trejdovalo v D2 vie každý, AH to len uľahčuje
3, nutný INTERNET - ja mám net cez pevnú linku s rýchlosťou "úžasných" 2Mb/s a lagne mi to raz za hodinu aj to asi na sekundu...doteraz to nebol dôvod na to aby som umrel, samotné riešenie prináša len výhody - máte friendlist (nemusíte volať kamošovi hej idem hrať diablo, pridáš sa?), ak chcete hrať coop tak sa náhodne na hocikoho napojíte alebo opačne, výhoda použitia AH, jednoducho je cítiť tu ľahkosť s akou sa dá využívať coop ladené D3, btw sme v 21. storočí páni
4, ATMOSFÉRA - už D2 bolo kritizované za to, že je to menej "démonické" a? je to legenda na tom sa zhodneme všetci, D3 mi príde temnejšie v každom smere viac ako D2 aj keď na D1 to asi nemá (stále hlbšie a hlbšie kde sa peklo ozýva a otriasa viac a viac)
5, GRAFIKA - tentokrát blizzard zachytil vývoj a máme tu modernú grafiku s neuveriteľne veľa efektami ako sa na diablo patrí - každý spell, každý efekt, aura má vlastnú animáciu, spomeňme na to, ako začínalo D2 v porovnaní s vtedajšou grafickou konkurenciou (archaické rozlíšenie)
6, COOP/MP - každý má svoj loot, možnosť tepeportovania sa na parťáka, čo sa bije, kým ste v meste, odhaľovanie mapy, vzájomné healovanie cez healing orby atď proste vidno že na tom zamakali a coop je o 2 triedy lepší ako v D2
7, ACHIEVEMENTY - nik Vás predsa nenúti to robiť, achievy boli už v SP aj predtým viď Dragon Age, niekoho zase bavia ako mňa
8, PRÍBEH - určite je kladený väčší dôraz ako bol doteraz v Diable, labužníci textov majú čo čítať, opať ak to ignorujete, ľahko sa dá preskočiť
čo mi vadí v D3 je zatiaľ len pár vecí - nepotrebnosť statov - intelligence využijú len wizardi a witch doctori, strength zase len barbar...wizard môže mať plátové brnenie pretože jediná požiadavka je na level škoda, lebo donedávna platilo že vlastnosť +15 all atributes je fajn pretože sa hodili vždy aspoň tri atribúty pre každú classu, tu môžte mať item v kombe +bonus na všetky staty a využijete len dva bonusy
chýbajú aury/plošné buffy - to by len umocnilo už tak skvele ladený coop, nejaké síce sú ale je ich príšerne málo a doba trvania je veľmi krátka
drop - nikde som nenašiel že či prítomnosť ďalších hráčov zvyšuje šancu itemov na drop, ak by to tak bolo a Blizzard by to propagoval tak by ľudia mali veľkú motiváciu hrať len coopy, čo viem tak takto systém nefunguje...XP ostávajú a s ním asi aj šanca na drop/loot nezávisle od počtu hráčov
D3 je hodné pokračovania tak ako sa patrí, to že niekto je sklamaný lebo očakával klon tak proste nepozná Blizzard (zahrajte si TitanQuest, Sacred alebo Dungeon Siege II tam máte vývoj postavy identický s D2), bolo jasné, že D3 bude odchýlka tak ako aj (možno raz) bude D4 aby mohlo nastoliť ďalší kurz smerovania akčných RPG