Nelíbí se vám stav D3? Pojďme něco změnit!

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Majky_majk
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:MightyMike#2828
Re: Nelíbí se vám stav D3? Pojďme něco změnit!

Příspěvek od Majky_majk » 28.03.2013, 12:13 hod.

Tak ono těch věcí bylo slíbenejch ještě mnohem více...

... ale já si stále myslim, že nosnej problém je v tom, co jsem postnul vejš. Já třeba nemam problém s tím, že v diablu neni skill strom. Problém mam v tom, že současnej systém nefunguje a fungovat nemůže.

Dám příklad... Hydra u wizzarda. Pěknej skill, kde každá runa má svoje specifické využití... tak to má vypadat. Pokud chce hráč zpomalovat monstra, použije mrazící hydru, pokud chce zaplavit úzké koridory tak mamutí atd. atd. Jenže k čemu to je, když si člověk musí svůj build určit před hrou kdy neví, čemu bude čelit... jakým elit, než dojde k bosovi, stejně musí nastackovat. Nemá to prostě ani hlavu, ani patu. Člověk stejně musí použít tu nejuniverzálnější hydru.

A to je hydra příklad dobře navrženého skillu. Pak tady jsou skilly, kde nějaká runa jasně dominuje a taky skilly, které jsou k ničemu s jakoukoliv runou.

Napsal bych návrh, jak by to šlo částečně vyřešit... jenže co z toho? Hra je díky AH tak nesmírně lehká, že se dá dohrát snadno i nesmyslnejma buildama. Změnit tohle všechno v situaci, kdy změny trivialit trvají Blizzardu měsíce, je naproto nereálná záležitost.

Proto zmínim znovu tu možnost co jsem psal v úvodu. Nejlepší by bylo založit nějakou facebookovou stránku, která bude sdružovat lidi, kteří se zaváží nekoupit si D3 EXP, pokud v něm nebudou ošetřeny tyto požadavky. Pokud bude mít stránka třeba 800tis lidí, pro Blizzard to bude určitý motivátor. Jinak se obávám, že se tu jen ztrácí čas, protože dopis ve stylu "nechtěli by jste prosím přepracovat celou hru, která je mimochodem sice nejúspěšnější na světě, ale nám se na ní nelíbí tohle a tamto"... tomu nedávám moc velké šance ;-).

Vozi

Příspěvek od Vozi » 28.03.2013, 12:35 hod.

Ten napad s FB strankou, ktera by sdruzovala nespokojene fanousky je asi nejlepsi. To bych fakt nepodcenoval. Blizzard sam podobneho tahu vyuzil pred vydanim hry a pouzivaji to i ostatni developeri her. Treba ESO ma uz taky pres 1 milion "likes" a hra jeste neni ani ve fazi "closed beta". Pokud by se opravdu nahromadilo velke mnozstvi lidi, kteri by touto cestou ukazali svoji nespokojenost se stavem hry a dalsim vyvojem, tak by mozna i Blizzard prosadil nejake zmeny a Activision by muselo castecne ustoupit ze svoji filosofie "co mozna nejvice casual friendly" = "maximalizace zisku".

esopeso
Doom Knight
BattleTag:Esopeso#2983

Příspěvek od esopeso » 28.03.2013, 15:31 hod.

Majky_majk píše:Tak ono těch věcí bylo slíbenejch ještě mnohem více...

... ale já si stále myslim, že nosnej problém je v tom, co jsem postnul vejš. Já třeba nemam problém s tím, že v diablu neni skill strom. Problém mam v tom, že současnej systém nefunguje a fungovat nemůže.

Dám příklad... Hydra u wizzarda. Pěknej skill, kde každá runa má svoje specifické využití... tak to má vypadat. Pokud chce hráč zpomalovat monstra, použije mrazící hydru, pokud chce zaplavit úzké koridory tak mamutí atd. atd. Jenže k čemu to je, když si člověk musí svůj build určit před hrou kdy neví, čemu bude čelit... jakým elit, než dojde k bosovi, stejně musí nastackovat. Nemá to prostě ani hlavu, ani patu. Člověk stejně musí použít tu nejuniverzálnější hydru.

A to je hydra příklad dobře navrženého skillu. Pak tady jsou skilly, kde nějaká runa jasně dominuje a taky skilly, které jsou k ničemu s jakoukoliv runou.

Napsal bych návrh, jak by to šlo částečně vyřešit... jenže co z toho? Hra je díky AH tak nesmírně lehká, že se dá dohrát snadno i nesmyslnejma buildama. Změnit tohle všechno v situaci, kdy změny trivialit trvají Blizzardu měsíce, je naproto nereálná záležitost.

Přesně o čem mluvíš ... tohle jsem řešil hned co jsem začal wizze hrat. Až u téhle class mě absence změny skillu docela vadila:-)

Když jsi vzpomenu na začátky dia tak AH měla své opodstatnění .A to že i crap itemy byly fakt drahé takže to mělo smysl. Tím jak zvedli drop a zlehčili inferno to totálně doooosdasdasdasd . Už vážně nemůžu být slušný.

Nápady jako takové jsou good ale Blizz je asi moc uspěchal. Měl udělat buďto zlehčení a nebo zvednout drop.Ne oboje najednou. Ale ono jaksi komunita hodně plakala a proto na určité změny blizz přistoupil i když HC hráči byly jasně proti.

Začal jsem hrát lehce HC. Tam zažívam to mrazení po zádech( občas )jelikož nemám moc goldu,nikdo moc nepomohl (až na dva hráče) a progres tam cejtit je..

Jenomže až naberu nějakej euqip , podropuji nějake itemy a budu mít goldy navíc i na HC tak pak pro mě hra končí pokavaď to nechají v tomhle stavu :-)

Jinak tenhle topic tu měl kluci být už dávno.Jsem rád že to konečně někdo dotlačil do slušné formy a zde můžeme v klidu diskutovat o tom co a jak by mělo být !!!!

Jsem rád že tu jsou jak negativni i pozitivní názory :-) Má to hlavu a patu a neřešil bych nějaké penize a historii a co je lepší .Soustředil bych se vyloženě na D3 páč tuhle HRU CHCEME ZMĚNIT :-)
Obrázek
Diablo uložen v ledu , jedu si SC,TR,BS,FiFu,lol,BF3

ZOMB
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 28.03.2013, 17:11 hod.

FB dobrý nápad, ale vedení by se musel ujmout někdo jiný... protože na FB nejsem a nehodlám se kvůli tomu registrovat :D

Co říkáte na offline mod?
Byl by to jeden z herních modů... bez výpadků a aukce
Snad by to takový problém nebyl vzhledem k tomu, že takové prostředí chystají pro konzole...
Konečně bych si naplno užil HC :) (jednou jsem to zkusil, ripnul jsem kvůli výpadku netu)
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 28.03.2013, 17:19 hod.

Sice DC je pri HC hnus, ale takhle by za chvilu HC vypadalo, jak SC a nebyla by motivace to hrat...

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.03.2013, 17:28 hod.

Tak to koumám máme úplně jiné názory... já chci umřít rukou monstra, ne chybou připojení :D

Když se nad tím tak zamyslím... HC bez aukcí, výpadků, odezvy a silnějšími monstry... to mi zní skoro jako sen :D
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 28.03.2013, 17:30 hod.

Jako v tomhle bych souhlasil, ale tim padem upravit drop, protoze farmit stovky hodin hell, nez bys moh kouknout na inferno?

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.03.2013, 17:40 hod.

Drop bych upravil tak, že by dropovalo méně věcí, ale více kvalitních (víc legendárek, měly by mít menší "rozptyl" vlastností, měly by mít potřebný paragon level), monster power system by toho měl více ovlivňovat (větší síla monster - agresivita, rychlost, inteligence a kvalitnější drop)

Pokud by se tohlo všechno zavedlo, velmi rád bych farmil klidně stovky hodin na hellu než bych se vůbec mohl podívat na inferno (na hellu bych postupně zvyšoval monster power až do té doby, než bych měl dostatek dobré výbavy a zkušeností na inferno)
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 28.03.2013, 17:44 hod.

Jo v tomhle pripade bych to bral taky, ale moc v to nedoufam....
Ale stejne hrani v parte me strasne bavi....

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.03.2013, 17:49 hod.

To chápu... offline mod by byl jen alternativa, ne vnucovaná samozřejmost (jako je teď online mod)
Obrázek

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 29.03.2013, 10:06 hod.

ZOMB píše:Děkuju za příspěvky! ;)

Reptile:
1) Myslím, že toto není nutné... nebo to alespoň tolik navedí... máš k dispozici 6 různých skillů... to snad stačí, ne?
2) Nápad dobrý, k paragon levelům se ještě rozepíšu...
3) Souhlas spíš s tím, že potřebuju výzvu... i takto se dá provést
4) Výborný nápad ;)
5) Thorns bych nezrusil, ale posílil
A místo crushing blow bych tam dal open wounds, které stojí za to...
7) Tohle už je taková maličkost :D

ihatemylifep:
Co se dá dělat... jak jsem psal, nelíbí se mi, jak se D3 vyvíjí a chci to dát najevo...alespoň předtím, než odejdu úplně z D3 komunity (i když jsem už dávno jednou nohou venku)
Chci to zkusit, pak končím... doufám, že pokud se Ti změny líbí, že mě podpoříš ;)

Moje další návrhy:

Paragon system... dá se tak nádherně využít, teď však slouží spíše jako měřítko toho, kdo u toho stráví více času, dává pěkné gf a mf, které však, jak se zdá, nefunguje tak, jak má....

Můj návrh? Opravdu dobré legendární věci by měly mít potřebný paragon lvl na nošení... lvl 60 dosáhnete cca uprostřed hellu, a zdá se mi to opravdu dost absurdní, aby taková postava najednou začala nosit skorn nebo echoing fury :roll:
Těmto dvěma zbraním bych nastavil potřebný paragon lvl např. 50... a proč? Aby měli hráči důvod hrou postupovat a nabírat levely :)

Skill runy... tady je takových možností, jak toho využít! To, že v D3 není strom jsem velmi brzy přijal... ale tohle je opravdu hrůza...

Můj návrh? Přidat další runy, a opět některé by potřebovaly příslušný paragon level... důvod je snad jasný

Loot... tady se snad ani nebudu rozepisovat... chtělo by to vytvořit nějaký vedlejší realm, stvořený pro hardcore hráče jako my, kde by byl kvalitnější drop (padalo by méně věcí, za to více kvalitních, legendárky by měly mít daleko menší rozpětí atributů), odstraněna jakákoliv forma AH (chci předměty dropnou, ne s nima obchodovat)

Act bossové... by měli být o hodně silnější a měli by mít lepší drop (o něco silnější než klíčníci)

Prosím komentujte...
open wounds tu je ako je bleed takze to netreba.
a zmena skillov pocas boja by bola zaujimava, napriklad za witch doctora by som potreboval spomalit fast potvory a tak by som prepol skill podla potreby. aspon by to bolo o rozmyslani a nie len o maximum damage a tym padom je jedno aky mate build.

wirgie
Doom Knight
BattleTag:wirgie#1965

Příspěvek od wirgie » 29.03.2013, 11:40 hod.

Vite vy vubec co vam na diablu vadi? To ze ma kazdy stejne veci? To ze mate maly dmg a rezisty? To ze je to pro vas moc jednoduche? To ze je craftovani malo efektivni? ...Tak propojte uzivani legendarky s velikosti Paragon levelu. Taky pridejte k itemum dalsi bonusy a skilly. Taky pridejte dalsi slot k pasivnimu skillu a zvyste proc efekt a taky normalni itemy zaradte do craftovani...
Panove, se vsi uctou to co jste vymysleli, jsou naproste hlouposti typu....at pridaji dve diry do prstenu....komu by se to nelibilo ze? Ale Blizz to neschvali. Proc?....takto musite uvazovat pri vasich napadech a ptat se jestli je to spravna vec, co tim hra ziska, kdo na tom prodela a jak je to moc dulezite....a ne jestli se mi to libi. Jestli stale nevite kam timto smeruju, pak poslete i muj navrh na dva sockety a snad pochopite.

Pr. Vazat uzivani legendarek s velikosti PL - napr. pro skorn PL50 pro "vyparagonovane" hrace zadna zmena. Pro slabsi hrace s malym PL dlouhodobe nedostupna vec. Takovyto hrac (je jich jak mraku) vetsinou nema stovky milionu goldu aby si koupil kvalitni "nelegendarni" gear, aby se co nejrychleji vyexpil a uz vubec nema tolik casu, radove stovky hodin. (ano ja vim ze VAM staci jen 50h) Timto jste sice dosahly 95% uspechu ze ne kazdy bude vlastnit skorna, ale take jste z 95% pohrbili cely system AH a RMAH, nebot tyto veci nikdo kupovat nebude, kdyz nema potrebny PL, budou se hromadit a timpadem cena vsech legendarek pujde do kytek a vas multimiliardovy gear razne klesne na hodnote.

Dalsi pr. Craftovani z normalnich (bilych) veci aby bez uzitku nelezely na zemi. Pri takovem zpusobu by se vzdy muselo do sveta a prohledavat veskere veci co ze sebe vyvrhli prisery. Kolik by hrac potreboval casu na nalezeni konkretni veci? Kolikrat by musel prochazet kdyby chtel delat multicraft? A kolik mista v inventari by mu zbylo, kdyby sbiral vse co se mu muze pozdeji hodit. A nakonec nebyla by to ztrata casu?

Atd...

Nejsem zadnej stoural ani se do nikoho nenavazim, pouze objektivne reaguju a chci jen rict, ze jestli chcete stat Blizzardovi za odpoved, chtelo by to podlozene navrhy zohlednene ze vsech stran, na ktere jsou bohuzel dva lide, kteri si nad tim na hodinku sednou, velice kratci.

Moji podporu vsak mate
Naposledy upravil(a) wirgie dne 29.03.2013, 12:26 hod., celkem upraveno 1 x.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 29.03.2013, 11:46 hod.

wirgie píše: Timto jste sice dosahly 95% uspechu ze ne kazdy bude vlastnit skorna, ale take jste z 95% pohrbili cely system AH a RMAH, nebot tyto veci nikdo kupovat nebude, kdyz nema potrebny PL, budou se hromadit a timpadem cena vsech legendarek pujde do kytek a vas multimiliardovy gear razne klesne na hodnote.
no a kde je ten problem ? :D

wirgie
Doom Knight

Příspěvek od wirgie » 29.03.2013, 12:21 hod.

Reve..
Jestli to mel byt zamer, tak dost promysleny tah :-)
Obavam se ale ze by to ztratilo spoustu hracu a Blizz by prisel o nemaly zisk.....no, treba se pletu :-)
Pokud je podobny pes zakopany i v ostatnich napadech, tak kazde zlepseni by znamenalo o 10 kroku zpet :-)

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 29.03.2013, 12:59 hod.

Mně by se líbila hra bez AH/RMAH. Simulátor obchodu patří do simcity a ne do akčního rpg. Vyřešilo by to inflaci i další věci. Myslím, že většina lidí by uvítala výrazně zvýšený drop, více dobrých legendárek, méně ale kvalitnějších rare, více druhů věcí do socketů (ne jen gemy) a propracovaný craft systém.
Bohužel itemizace je dost šíená.
Místo pár unikátů které jsou takříkajíc "must have" bych uvítal mnohem širší možnosti jak si svou postavu obléknout. Unikátní předměty by měly mít především nějakou vlastnost, kterou jinde neseženete (např. nemožnost zmražení, absorbce poškození atd.) a legendárky na nízkých levelech to je prostě tragédie. Myslím, že spousta lidí co hrála dvojku si pamatuje na věci co byly dobře použitelné (a někdy i must have) pro vyšší lvl (sigons, soj, deaths kombo, ravenfrost ap.)
Bohužel místo systémových vylepšení nám Blizzard předkládá pouze záplaty v podobě "Paragonu" či "monster power" ap. navíc bez nějaké větší motivace.
Naposledy upravil(a) Rakiii dne 29.03.2013, 13:08 hod., celkem upraveno 1 x.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 29.03.2013, 13:04 hod.

wirgie píše:Reve..
Obavam se ale ze by to ztratilo spoustu hracu a Blizz by prisel o nemaly zisk.....no, treba se pletu :-)
stejna otazka a kde je ten problem ? :D

Zisk blizzu me fakt nezajima..myslim, ze uz se nahrabali dost na to aby ted tu hru udelali poradne...a kdo ubude tak jen boti,ksefteri AH a RMAH a lidi co proste sou lini farmit a jen itemu kupuji...takze pro me fakt nepodstatny lidi...

wirgie
Doom Knight

Příspěvek od wirgie » 29.03.2013, 13:44 hod.

Reve..
Jak rikam, pokladas si jen jednu otazku a to zda se ti to libi a zohlednujes jen jednu stranu. Pokud jsi naivni svuj navrh jim klidne predloz :-)
Diky za reakce a na dalsi vysnene navrhy odpovidat nebudu, at tu zbytecne nespamuju :-)

esopeso
Doom Knight

Příspěvek od esopeso » 29.03.2013, 13:46 hod.

Možná bych ani nerešil nějakej zisk či tohleto a tamhleto .Blizzard pokavaď bude chtít tu hru udržet v dobrém stavu MUSÍ KAŽDOPÁDNĚ NONSTOP PŘIDÁVAT NOVEJ OBSAH BEZ TOHO ANIŽ BYCHOM MUSELI ZACOKOLIV PLATIT.
Obrázek

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 29.03.2013, 13:55 hod.

@ esopeso - otázka je proč by to dělal ? Myslím, že nás budou krmit drobky a větší změny si schovají na datadisk, který si ovšem nechají pořádně zaplatit.
Narovinu říkám, že za současného stavu si již od Blizzardu žádnou hru nekoupím. Jedině kdyby tohle udělalo dalších pár desítek tisíc lidí tak by to mohlo něco změnit.

esopeso
Doom Knight

Příspěvek od esopeso » 29.03.2013, 20:40 hod.

No jedina odpověď mě napadá kvuli komunitě.A jestli si tedy vse chteji nechat na datadisk tak ten by musel udělat takové změny že by to hru pozvedlo na další úroven ale ne jenom o jednu ale minimalne o 5 aby si to vubec melo smysl koupit :-)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Obecně“