Poslední můj post na tohle téma... jdu pak dělat užitečnější věci :-).
Pantadeas píše:Já nezpochybňuju to, že v systému může být chyba. K tomu klidně mohlo dojít. Nicméně mi vadí soudy typu "přijde mi, že to po patchi padá míň". Toto tvrzení zkrátka nikdo nemůže brát vážně už vzhledem k tomu, že při podobných subjektivních soudech máme v drtivé většině pocit, že jsme na tom hůře než ostatní - toto je na celé problematice pravděpodobně nejdůležitější!!
S tímhle souhlasim... ale o tom třeba já nemluvim.
Pantadeas píše:Další věc je, že náhodný drop, neznamená spravedlivý drop, to si dost lidí taky plete. Statisticky bychom se při určitém počtu "n" měli dostat na určité rozložení, které se podobá normálnímu. Důležité je si ovšem uvědomit, že počet odehraných hodin je zde nedostačující proměnná.
Drop v Diablu je loterie... stejně jako od Sazky. Někdo štěstí má, někdo ho nemá. Nemohou ho mít všichni, protože pak by to štěstí zmizelo (kdyby to měl každý nemělo by to/stejně jako peníze žádnou hodnotu a nebylo by to už štěstí). Spravedlnost je v tom ta, že člověk kupující si los, dostane jeden lost... a má nějakou šanci % na výhru. Nespravedlnost je v tom, pokud někdo přijde a za 20,- Kč dostane 1 los. Přijde jiný za 20,- Kč těch losů dostane třeba 100. Pak nemá smysl tu loterii hrát, protože máš 100x menší šanci na výhru... byť třeba vyhrát stále můžeš.
Pantadeas píše:Třetí věc - Proč by to sakra ten Blizzard dělal? Proč by se patlal s takovými nesmysly a házel by někomu klacky pod nohy, když i při jednoduchém řešení na to stejně vydělá?
To je právě otázka, zda to je nesmysl. Určitě se nic podobného nestalo schválně proto, aby byl někdo zvýhodněn/znevýhodněn. Může to být jednoduše bug, kterých mělo/má Diablo spoustu. Když jsou jinde... jsi si 100% jistý, že nemohou být i zde?
Může to být i třeba "dobrý záměr". Třeba chtěl mít Blizzard drop nějak automatizovaně pod kontrolou, aby AH fungoval co nejefektivněji. Aby v jednu chvíli nebyl plný legendárek a v jinou zase prázdný. Efektivní AH = více peněz.
Tak či onak, ani jedna z těch možností přece nereálná neni... ;-).