Top farm charakter

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
kojot
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:TruE#2982
Re: Top farm charakter

Příspěvek od kojot » 05.11.2012, 20:50 hod.

To je další věc. Monk a Barb mají 30% redukci protože jsou melee, ale při poměru Movement speed charu a Elitek to dopadá tak, že i ostatní chary jsou melee, pokud se mi teda nepovede zaseknout elitky o nějakou překážku, nebo o prase.
Obrázek

spiderer
The Butcher
BattleTag:spiderer#1213

Příspěvek od spiderer » 05.11.2012, 20:59 hod.

kojot - jak pisu, vsechno to je otazka gearu, posilam pro porovnani DH, ktery muze bez problemu farmit vyssi MP http://www.diabloprogress.com/hero/zero ... ol/5131881 coz oproti tobe http://www.diabloprogress.com/hero/true ... t/13172958 neni az tak brutalni rozdil v dmg, ale v survivabilite je ten skok neskutecny.. A presne takhle nejak se da pokracovat u jakekoliv classy - DPS 100k+ a EHP 1M+ a da se hrat vyssi MP i pro DH ;)

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 05.11.2012, 21:28 hod.

Hm to je sice pěkný, ale jenom namátkově bez dívání do aukce ti můžu říct, že hodnoty jeho ringu, bot, kalhot, quiveru, bracers a zbraně (ta nat's helma s life a allres je taky drahá až hanba) se blíží nebo dokonce i přesahují 100M Goldů. Takže jo, když budu mít gear za několik miliard, budu moct farmit na MP 8... Fakt cool. Navíc má ty EHP vyhnaný hlavně přes HP, což je neefektivní pokud jedeš na LS/regen/cokoliv co doplňuje životy. Já sám jsem kvůli tomu zvyšoval Armor za cenu snížení life. Tabulkově mi to sníží EHP, ale celkově vydržím víc.
Obrázek

spiderer
The Butcher

Příspěvek od spiderer » 05.11.2012, 21:42 hod.

Jestli zijes v domneni ze barbar na efektivni farmu MP10 stoji 50M goldu, tak v tom klidne zij dal a nebo ho zkus zacit hrat a potom muzes soudit jak levna postava to je :) Pokud nekdo chce mit gear za hubicku, tak se potom nemuze divit, ze nektere prvky hry nezvlada - to je jedine dobre, protoze jinak by se smazala nutnost honit se za stale lepsim gearem a hra by v tu chvili skoncila. To ze je MP10 pro vetsinu lidi nehratelne, nebo nehratelne efektivne je naprosto OK a pro ty lidi, kteri si to chteji davat nezbyde nic jineho nez farmit, prodavat atd atd a nebo dupovat gemy :D To ze se v CZ komunite neustale nekdo divi tomu, ze MP10 neni pro kazdeho a prijde jim to zvlastni me zarazi..

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 05.11.2012, 22:05 hod.

Já vím, že na farmu MP10 nestačí ani Barbovi 50M. Neříkám, že je to levný, ale levnější. Nikde jsem taky nenapsal, že chci farmit MP10. Jenom prostě nechápu, že Barbaři, kteří mají nižší unbuffed DPS dávají v reálu víc dmg než já a že Barbaři, kteří mají levnější gear než já, dávají vyšší MP, než já. Není to gearem, je to skillama, který má Barb k dispozici a já je prostě nemám. Prostě Barb je momentálně nejsilnější char ve hře s nejlepšíma skillama (dostat 15%cc a 50%cd je fakt až směšný), stejně jako byl DH nejsilnější na začátku (a taky v patchi 1.0.4, díky Trail of cinders a tomu, že dával všechno do 5s). Za stejný prachy nikdy nevybavíš DH tak, aby dával stejný MP jako barb. Samozřejmě tvrdit, že za 50M udělám Barba, kterej bude na pohodu farmit MP6+ je nesmysl, ten rozdíl tam není takovej, ale je tam.

Jinak na nižší MP si myslím, že ten rozdíl není takovej a pokud člověk nechce farmit MP6+ (což mimo huntění keyů a orgánů IMO nemá smysl), tak si myslím, že je v podstatě jedno co jede za char.
Obrázek

spiderer
The Butcher

Příspěvek od spiderer » 06.11.2012, 00:32 hod.

Kojot - tomu uz rozumim a dava to smysl - na druhou stranu nechapu jednu vec - kazdy mluvi o tom, ze chce hrat vyssi MP, kdyz uz k tomu postavi gear ze muze hrat vyssi MP tak napise, ze vyssi MP je pomale na expeni paragonu i nevyhodne pro sanci na drop = je to jenom o tom, ze kazdy chce delat vsechno, nebo jeste jinak "mit moznost delat vsechno" a jak jsem uz nekolikrat rikal, vyssi MP nejsou pro kazdeho, ale kazda classa ma sanci si vyssi MP zahrat, jen to vyjde draho - velmi draho vsechny, nektere o kousek draz. Jedine co mi po patchi prijde, ze se asi nejak nerfnul vyrazne Monk, protoze driv jsem s monkama hral skoro neustale, ted s monkem hraju velmi vzacne, ale nesledoval jsem jak se jim menily skilly.. Jakmile vyjde patch 1.0.6 muze byt zase vse jinak a monk muze byt nejsilnejsi postavou ze vsech a barbar nejslabsi, to k tomu holt patri.. Nastesti vyexpeni na lvl 60 uz je otazkou chvilky a kdyz ma clovek dostatek goldu tak je za cca 5h na startovni care s vyborne vybavenou postavou. Fakt je ten ze znam z hrani i cca 5 lidi kteri hraji ranged class, gear maji za polovinu co ja a s MP6 problemy nemaji a v parte jsou schopni fungovat i na vyssi MP - myslim, ze je to hodne o pristupu - nekdo chce vsechno hned a nejlepe zadarmo a kdyz neni po jeho zacne se vztekat ze to nejde, nekdo zacne neco delat a zjisti ze to treba jde jen to chce pro to neco obetovat.

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 06.11.2012, 06:15 hod.

Ano, v partě je to v pohodě. Když jedu s Monkem a s Barbarem, kteří to jsou schopni na sobě udržet, tak se hrajou vyšší MP jedna radost :) . Vydržím dost na to, abych nezdechl hned, když se jim nějaká elita utrhne, nebo když mě zasáhne nějakej Mortar. Takhle si troufnu i na MP7-8, ale to dost záleží na kvalitách těch melee charů, protože jakmile oni chcípnou, tak chcípnu taky, a nebo je kituju dva kilometry a pak stejně chcípnu :D .
Obrázek

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 06.11.2012, 09:42 hod.

kojot píše:Problém je, že třeba skilly u DH (a celej char jako takovej) je stavěnej na to, že se k tobě nesmí nic dostat a musí kitovat, pobíhat a podobně. Jako dal by se postavit tak, aby vydržel stát v Arcane sentry, desecratoru apod., ale potom bys měl tak 50k DPS. S DH se prostě nedá hrát jako s Barbem, že stojíš a řežeš.
S mím buildem toho ustojím dost a dps mam 90k - to tam mám ještě slušný rezervy takže na 150k by se šlo dostat celkem v klidu(věřím, že i na 200+ s parádním equipem). Ale jak říkáš je to o goldech. Současnej equip ale nemá nějak extrémní cenu - odhaduju tak max 200m a to si myslím, že hodně přehánim. Dá se s tim hrát mp6 při troše snahy bez umírání. Nejhorší affixy u elit jsou pro tohle frozen/nightmarish, protože jak dostanu cc tak se nehealuju a můžu umřít jinak se většina dá přehealovat. Aoe dmg to má slušnej a na single když to prokládám impalem tak to taky není nejhorší. Není to vyloženě dh tank spec ala grenadier, ale spíš takovej kompromis mezi tankem a dpskem. Doporučuju to vyzkoušet pokud už tě nabaví pořád utíkat a kitovat.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 06.11.2012, 10:30 hod.

Nevim co tu porad vsichni nad vsim brecite.
Bee, bee monk/barbar maji redukci 30% dmg. To ze ostatni classy nemusi narozdil od barbara a monka stat napriklad ve fire chains, molten, plague srajdach jim nedochazi.
Hlavne to je vzdy jen o equipu. To ze nekdo breci, ze neco nezvlada na mp10, tak at na mp10 nehraje a hraje na adekvatni obtiznost, kterou se svym equipem zvlada, aby se dalo rict, ze to na tu obtiznost farmi a ne ze pouze preziva.

Kdyz tu brecite nad hunterem, tak kamos zvlada za huntera mp7 a nechcipa tam, ale i kdyz, kdyz expi paragon, tak jede na mensi mp, protoze je vyhodnejsi jen probehnout rychle mapu a vsechno oneshotnout multishotem pripadne elity zabit do 2-3s a pokracovat dal. Tak to vychazi daleko efektivneji, nez tam tam elitaky zabijet 2 minuty. Ve finale i ten drop vyjde lepe, protoze na mensi mp toho za stejny cas zabije vic, tak ma vic dropu.
Na vyssi mp se vyplati chodit jen pro klice, nebo soucatky na ring, ale na farmeni expy to vzdy bude prioritne podle toho kolik toho zabije v nejakem case a jake expy to hodi.
Zadny top farm char neni, ale pouze top farm equip :-)
Naposledy upravil(a) AlterEgo dne 06.11.2012, 10:32 hod., celkem upraveno 1 x.

Arnold
Gorebelly

Příspěvek od Arnold » 06.11.2012, 10:32 hod.

Jak je to vubec s MF? Cim je vetsi tim pada vice legendarek a je tedy nejlepsi ho mit co nejvyssi? Nebo je nejaka hranice od ktere padaji na ukor legendarek vice rare? Ve dvojce treba bylo idealnich nejakych 350 procent a s treba 500 pak uz unikaty tolik nepadaly, ale padalo hafo rare.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 06.11.2012, 12:39 hod.

AlterEgo - nejsem si moc jistej, ze barbar MUSIS stat v plaguage atd...to je asi spis jen pohodlnost...to je jako bych rekkl, ze DH a nebo Wiz MUSI stat v MORTARU...

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 06.11.2012, 12:44 hod.

hmm, no to je trochu zvlastne prirovnanie, kedze porovnavas range/melee classy a dva naprosto odlisne elite vlastnosti

negris
Gorebelly
BattleTag:Angalascz#2103

Příspěvek od negris » 06.11.2012, 12:52 hod.

Arnold: Povím ti jen že MF nemá na drop legendárek a setovek vliv jsou čistě o náhodě už i sám blizzard se ktomu vyjadřoval pár měsíců zpátky. MF má vliv pouze na to kolik a jak silný affix to chytne někde na Bnet fórku je tabulka kolik mf přidá % na affix ale i tak to není nic extra protože už sem potkal člověka co měl 100mf i s NV a padl mu TR amul za 500m a někdo kdo má 500mf tak měl takovej s*it že to mohl nechat ležet na zemi. Tudíž jediná rada na legend je farmit,farmit,farmit a zase farmit :)
Byl jsem vyhnán z království nebeských i z podsvětí pekelných a našel si útočiště mezi nebem a peklem. A tak tedy semnou přichází utrpení ...

Obrázek

fuxicek
Burning Soul
BattleTag:Pepa#4687

Příspěvek od fuxicek » 06.11.2012, 13:04 hod.

muze mi nekdo dat rozumny argument, proc bych mel hrat vysoke MP? moje zkusenost je opacna, na vysoke mp se s tim pizlam a nic a na nizke to proletim nekolikrat a s lepsim vyslkedkem(loot,expy, efektivita) nekolikrat jsem byl na ubery MP8-9 a stejne mi spadlo .....kulove, klice chodim MP0 a prijemne si pri tom poexpim, mam zatim jen 12 ringu a nevidim jediny duvod proc bych mel farmit vysoke MP, to je tam neco navic? nejaky specialni bonus v dropu nebo co?

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 06.11.2012, 13:12 hod.

Reve píše:AlterEgo - nejsem si moc jistej, ze barbar MUSIS stat v plaguage atd...to je asi spis jen pohodlnost...to je jako bych rekkl, ze DH a nebo Wiz MUSI stat v MORTARU...
To neni pohodlnost, ale fakt, ze plague a molten s objevuje pod nohama moba u ktereho jako melee stat musis coz znaci, ze i kdyz se pohybujes, tak z toho dostanes vic dmg nez ranged classa, ktere se to narozdil od toho melee pod nohama neobjevi.
Kdyz uz si nacal ten mortar, tak v kombinaci s wallerem se pak stava, ze ten mortar, ktery by mel litat nekam do pryc se o ty zdi zasekava a pada tomu melee taky rovnou na hlavu.

negris
Gorebelly

Příspěvek od negris » 06.11.2012, 13:13 hod.

MP zvyšuje šanci na drop vnitřností potřebných na složení klíče což by byl asi jediný důvod a co se týče klíčů tak tam bych tomu moc nevěřil protože blizzard jednou psal že to vliv nebude mít na klíče a pak zase že jo takže težko říct jak to je. Já třeba na klíče chodím pri MP3 a dá se říct že skoro každou hru co jdu mám klíč z wardena. Pokud jde o další vliv MP tak dají všem mobům lvl 63 ale i tak drop na lege/set zůstava největší v 3/4a. a ti co brečí že jim umírá postava tak ať hrají bez mp a maj to o 25% slabší než na 1.0.4 což je dost hodně znát.
Byl jsem vyhnán z království nebeských i z podsvětí pekelných a našel si útočiště mezi nebem a peklem. A tak tedy semnou přichází utrpení ...

Obrázek

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 06.11.2012, 13:16 hod.

Arnold píše:Jak je to vubec s MF? Cim je vetsi tim pada vice legendarek a je tedy nejlepsi ho mit co nejvyssi? Nebo je nejaka hranice od ktere padaji na ukor legendarek vice rare? Ve dvojce treba bylo idealnich nejakych 350 procent a s treba 500 pak uz unikaty tolik nepadaly, ale padalo hafo rare.
Zadna hranice neni. Jen to rolluje jestli padne legendarka, setovka, rare, modrak kde kazda ma urcitou % sanci ze padne. U rare pak jeste kolik affixu budou mit.
Magic find jen % tyto sance zveda.
Tzn. kdyz budes mit 0,5% ze padne legendarka, 10% ze padne rare a 30% ze padne modrak jako zaklad, tak pokud mas 200% magic find, tak se to zmeni, ze budes mit 1,5% sanci na legendarku, 30% sance na rare a 90% sanci ze padne modrak.

negris
Gorebelly

Příspěvek od negris » 06.11.2012, 13:20 hod.

AlterEgo pleteš se MF neovlivňuje drop legendárek.... Už se to řešilo milionkrát na bnet fórku a vždy blue post byl že neovlivňuje tak trochu zjišťování než nějaké doměnky :). Navíc pak bys musel dodat fest vysvětlení proč někomu padne 30lege za den a má sotva 150mf a někdo kdo má cap sotva 5lege za měsíc.

Obrázek

hadesed
Fallen Shaman
BattleTag:hades#2525

Příspěvek od hadesed » 06.11.2012, 13:21 hod.

negris píše:Navíc pak bys musel dodat fest vysvětlení proč někomu padne 30lege za den a má sotva 150mf a někdo kdo má cap sotva 5lege za měsíc.
RNG :wave:

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 06.11.2012, 13:42 hod.

Punky píše:hmm, no to je trochu zvlastne prirovnanie, kedze porovnavas range/melee classy a dva naprosto odlisne elite vlastnosti
no ja porovnavam to ze v plague stat taky nemusis a muzes si stoupnout vedle kdyz to pod tebe hodi, ale jestli se pletu tak me oprav...barbara sem poradne nehral...to stejny molten..kdyz neco killnes tak taky muzes poodbehnout dal a tam mastit dmg ne ?

Odpovědět

Zpět na „Obecně“