Elementar dmg na zbranich - ujasneni
-
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:mdmT#2837
... no já to pochopil jinak ... dle toho co je tu popsaný a těch odkazů - je úplně jedno jakou máš zbraň, zda je dmg složená z čiste fyz. poškození nebo i elemntárního ... rozhodně to platí pokud používáš elementární skill ... ale projel jsem i ty vlákna na off. fóru a dovolím si tvrdit, že ---- je úplně jednou jakou máš zbraň a je úplně jedno jakej skill používáš, vždy využíváš plný potencionál zbraně ( a jasně jiná věc je novýá pasivka wizzarda, kde je žádoucí používat co největší kombinací elementů, ale to je jiná ) ... protože často se tu zmiňovalo že to neplatí u fyz. skillů, ale tam jsem to teda já pochopil jinak ... byl tam opravenej bug, kterej fungoval tak, že pokud měl někdo třeba 40% k fire skillům a použil fyz skill, tak to dalo těch 40%, ale to byl jen bug na předmětech a nemá to nic společnýho s elementem na zbrani ...
Re: Elementar dmg na zbranich - ujasneni
v zadny jiny hre jsem nevidel tak retardovany popisky skillu jako v diablu,to si proste musis sednout s excelem a sam si to vsechno prepocitat,abys zjistil,co je nejlepsi,to plati jen za predpokladu,pokud znas vypocetni formuli,kterou vetsinou taky neznas...nechapu proc tam vubec nejaky elementalni poskozeni u zbrani je,kdyz nehraje zadnou roli - jen aby to matlo lidi...
Eagle:
Ne - je úplně jedno které poškození na zbrani máš, protože +XY% elementárního dmg se na to nevztahuje a je počítáno z DMG zbraně nezávisle na tom, který druh elementárního dmg tento dmg na tvojí zbrani tvoří..
Trochu složitě napsané - ale snad pochopitelně:(
Přidám příklad, kde to je dobře vidět:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yaka ... ro/1448572
Fakt, že na zbrani je +1005-1308 fire dmg vůbec nic neznamená (kdyby tam byl cold/light/physical/arcane nebo jen dmg je to jedno) protože tento dmg není navýšen +17% fire dmg na zbrani obsaženém.
+XY% k fire dmg se vztahuje pouze na navýšení skilů a pasivek, nenavyšuje dmg na zbrani jako takový ten stále zůstává stejný tak, jak se rolne při dropu (testováno s touto zbraní). Tedy v tomto případě po vyndání gemu jakákoliv zbraň, která by mi přidala více než 17% DPS, je lepší než tato "velmi" zjednodušeně řečeno a je jedno, jaký na ní bude uveden dmg.
Jen doplním, že to je naprosto nelogické, každého včetně mě napadlo, že když si tedy najdu zbraň, co má +fire dmg tak se na to bonus vztahovat bude - bohužel
Ne - je úplně jedno které poškození na zbrani máš, protože +XY% elementárního dmg se na to nevztahuje a je počítáno z DMG zbraně nezávisle na tom, který druh elementárního dmg tento dmg na tvojí zbrani tvoří..
Trochu složitě napsané - ale snad pochopitelně:(
Přidám příklad, kde to je dobře vidět:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yaka ... ro/1448572
Fakt, že na zbrani je +1005-1308 fire dmg vůbec nic neznamená (kdyby tam byl cold/light/physical/arcane nebo jen dmg je to jedno) protože tento dmg není navýšen +17% fire dmg na zbrani obsaženém.
+XY% k fire dmg se vztahuje pouze na navýšení skilů a pasivek, nenavyšuje dmg na zbrani jako takový ten stále zůstává stejný tak, jak se rolne při dropu (testováno s touto zbraní). Tedy v tomto případě po vyndání gemu jakákoliv zbraň, která by mi přidala více než 17% DPS, je lepší než tato "velmi" zjednodušeně řečeno a je jedno, jaký na ní bude uveden dmg.
Jen doplním, že to je naprosto nelogické, každého včetně mě napadlo, že když si tedy najdu zbraň, co má +fire dmg tak se na to bonus vztahovat bude - bohužel
Naposledy upravil(a) Yaka dne 02.04.2014, 15:11 hod., celkem upraveno 1 x.
-
- Minion of Destruction
... tak to co napsal Alfajk patří tesat do kamene :-)) ...
PResne tak Ajfak to vystil.
Teraz ale otázka: "Z akého dôvodu sú teda na zbraniach elementárne časti DMG?"
Main char.: Wizzard Female Fionka
Clan: Dark Guardians EU
Profil : http://eu.battle.net/d3/en/profile/fion ... ero/270098
Clan: Dark Guardians EU
Profil : http://eu.battle.net/d3/en/profile/fion ... ero/270098
aby jsi nepřišel na to, že jim tam něco nefunguje tak jak oni chtěj, tak tě timhle matou a odvádí pozornost :-DDD
-
- Zhar the Mad
- BattleTag:goldeagle#2259
Protože v průběhu vývoje D3 měl každý typ dmg určitý sekundární efekt, ale připadalo jim to složitý, tak to zrušili. Ovšem třeba cold dmg na zbrani třeba u templáře má vliv . opravdu chvíli potvory chladí, zatímco se zbraní s fire dmg je nechlaqdí a nezpomaluje.manusky11 píše:PResne tak Ajfak to vystil.
- bleptys
- Gorebelly
- BattleTag:bleptys#2344
WTF a já jak ko*ot se snažím přerolovat si fire dmg na zbraň...
CZSK Komunita
- Kuki10
- Globální moderátor
- BattleTag:Kuki#2122
:-D
Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk
Best HC parta 4ever "The Expendables"
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
Pokud tomu co jsem v tom guide vyšťoural správně rozumím (a věřím, že nyní už ano), tak to platí takhle:
Physical zbraň (je u ní x-y damage) je vlastně ideál - když máte bonus na nějakém itemu poison/physical aj. skills deal 15% more damage, těžíte ten bonus z celé zbraně, včetně physical skills.
Elementární zbraň (je u ní x-y cold,holy apod. damage) je u těchto bonusů taky úplně vpoho u všech elementárních bonusů. Ovšem už to neplatí, pokud máte někde bonusy do physical skills - ten bonus se z toho cold/holy na zbrani počítat nebude. Tzn. když má zbraň útočné číslo 2000 a z toho je 1000 tvořeno cold, 20% bonus do physical skills se vám bude počítat pouze z 1000, tu cold 1000 bude ignorovat - tudíž efekt bude pouze poloviční.
Takže pokud jedete po elementárních bonusech na itemech, rozhodně nemá smysl předělávat elementárku na zbrani, může tam být jakákoli či physical (zobrazuje se jen damage, např. moje aktuální rare) a o nic nepřicházíte.
Pokud ale honíte physical skills bonusy, pak je ideální mít neelementární zbraň, jinak bonus těží jen z její části (té neelementární).
Physical zbraň (je u ní x-y damage) je vlastně ideál - když máte bonus na nějakém itemu poison/physical aj. skills deal 15% more damage, těžíte ten bonus z celé zbraně, včetně physical skills.
Elementární zbraň (je u ní x-y cold,holy apod. damage) je u těchto bonusů taky úplně vpoho u všech elementárních bonusů. Ovšem už to neplatí, pokud máte někde bonusy do physical skills - ten bonus se z toho cold/holy na zbrani počítat nebude. Tzn. když má zbraň útočné číslo 2000 a z toho je 1000 tvořeno cold, 20% bonus do physical skills se vám bude počítat pouze z 1000, tu cold 1000 bude ignorovat - tudíž efekt bude pouze poloviční.
Takže pokud jedete po elementárních bonusech na itemech, rozhodně nemá smysl předělávat elementárku na zbrani, může tam být jakákoli či physical (zobrazuje se jen damage, např. moje aktuální rare) a o nic nepřicházíte.
Pokud ale honíte physical skills bonusy, pak je ideální mít neelementární zbraň, jinak bonus těží jen z její části (té neelementární).
-
- Zhar the Mad
- BattleTag:goldeagle#2259
Tak jsi to zase nabořil to co se tady psalo. Děkuji pěkně za gulášek. Du blejt do klávesnice jaký v tom je od Blizzardu lečo.
V čem konkrétně jsem udělal guláš?
Z toho, co v těch odkazech je k nastudování, vcelku jasně plyne, že pokud honíte procenta na xy skills deal more damage na všemožných itemech, pak pokud jde o elementární bonus (fire, cold, arcane...), pak se o zbraň vůbec nemusíte starat, vždy se bonus bude počítat z její celé dps. Pouze u physical skills deal more damage bonusů není vhodná zbraň co má část tvořenou elementarní damage, jelikož bonus se z této části nepočítá (kdysi to tak bylo, byl to bug a je již opraven) - pak se efekt bonusu snižuje, podle toho, jak velkou část z celého dps zbraně tvoří ta elementárka na ní, často to ale může být i celá polovina.
Z toho, co v těch odkazech je k nastudování, vcelku jasně plyne, že pokud honíte procenta na xy skills deal more damage na všemožných itemech, pak pokud jde o elementární bonus (fire, cold, arcane...), pak se o zbraň vůbec nemusíte starat, vždy se bonus bude počítat z její celé dps. Pouze u physical skills deal more damage bonusů není vhodná zbraň co má část tvořenou elementarní damage, jelikož bonus se z této části nepočítá (kdysi to tak bylo, byl to bug a je již opraven) - pak se efekt bonusu snižuje, podle toho, jak velkou část z celého dps zbraně tvoří ta elementárka na ní, často to ale může být i celá polovina.
Nemělo by to platit jak píšeš Tyckine, protože physical je jeden z druhů elementárního dmg takže by se ty bonusy měly počítat stejně, jako kdyby tam byl jiný elementární dmg tedy z celého DPS zbraně.
Když Váš skill dává 470% cold dmg, měl by dávat 470% cold dmg z celkového DPS zbraně nezávisle na tom, čím je tento celkový DMG zbraně tvořen.
Pokud by to funguje jak píšeš, a tedy tento dmg dává u všech a pouze u physical dmg na zbrani nepřidává, potom jde o jasný bug, při kterém je znevýhodněn jeden druh dmg oproti všem ostatním bez jakéhokoliv odůvodnění.
Bohužel nemám možnost otestovat, páč na to nemám gear ani zbraň.
Když Váš skill dává 470% cold dmg, měl by dávat 470% cold dmg z celkového DPS zbraně nezávisle na tom, čím je tento celkový DMG zbraně tvořen.
Pokud by to funguje jak píšeš, a tedy tento dmg dává u všech a pouze u physical dmg na zbrani nepřidává, potom jde o jasný bug, při kterém je znevýhodněn jeden druh dmg oproti všem ostatním bez jakéhokoliv odůvodnění.
Bohužel nemám možnost otestovat, páč na to nemám gear ani zbraň.
Tak to už jsem z toho vážně jelen, vzdávám se
Jinak tady je to téma, ať si to každej rozebere jak chce :
Elemental Affixes and Weapon Elements
How does your X - Y <element> Damage affix on your weapon interact with your <Element> skills deal X% more damage affixes?
The short answer --
It has no effect what-so-ever
In a hotfix, the following change was made --
Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage.
This change fixed the last "buggy" issue with this stat and correctly changes ALL elemental type-skills to change your damage type TO the element they are labeled as.
Já bych to u té physical chápal tak, že samotný konkrétní skill vám samozřejmě plně využivá zbraň jelikož dává weapon damage, naopak ten bonus na vyšší damage physical skills obecně co nasbíráte na různých itemech už z té elementární části na zbrani netěží, ale netvrdím, že mám pravdu, jen tomu tak všemu co jsem se kde dočetl rozumím.
Jinak tady je to téma, ať si to každej rozebere jak chce :
Elemental Affixes and Weapon Elements
How does your X - Y <element> Damage affix on your weapon interact with your <Element> skills deal X% more damage affixes?
The short answer --
It has no effect what-so-ever
In a hotfix, the following change was made --
Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage.
This change fixed the last "buggy" issue with this stat and correctly changes ALL elemental type-skills to change your damage type TO the element they are labeled as.
Já bych to u té physical chápal tak, že samotný konkrétní skill vám samozřejmě plně využivá zbraň jelikož dává weapon damage, naopak ten bonus na vyšší damage physical skills obecně co nasbíráte na různých itemech už z té elementární části na zbrani netěží, ale netvrdím, že mám pravdu, jen tomu tak všemu co jsem se kde dočetl rozumím.
-
- Minion of Destruction
Tyckine, je to jak píše Yaka i u physical funguje úplně stějně jako elementy ... to co je v tom postu popsaný popisuje něco jinýho ... jednu chvíli tam byl bug, kdy i když jsi měl na zbraní +17% dmg to fire skills (nebo vlastně na jakýmkoliv itemu ), tak se tento bonus započítal i když jsi použil physikal skill, to jen fixnuly ... tzn. je jedno jaká je na zbrani dmg a z čeho se skládá ... pokud použiješ jakejkoliv skill, kde máš na itemech +% k dmg z těchto skillů, tak se vždy počítá z celé dmg té zbraně ... aspoň tak jsem to pochopil po projetí všech odkazů k uvedenýmu tématu ...
Naposledy upravil(a) mdmT dne 03.04.2014, 10:10 hod., celkem upraveno 2 x.
mate hrat jen mirumilovnyho wize jako jak a nemusite uz ted jako ja resti jestli fyzickej nebo elementarni, ale vy radi nabehnete s krvavejma sekerama mezi moby, srabi.... :-)
-
- Minion of Destruction
... mno lulinaku, teď jsi tomu nasadil korunu :-)))) ... protože pomalu jedinej charakter, u kterýho toto má cenu řešit je právě wizzard:-)) ... ten má novou pasivku ( jméno z hlavy nevím ) , kde se přičítá dmg podle množství elementů, který použiješ ( čím víc , tím líp ) , tak u něj je záhodno když má na zbrani nějakej element, kterej normálně nepoužívá díky skillům a získává tím bonus k dmg ... ale samozřejmě výpočet dmg ze zbraně bude i u toho wizze naprosto stejnej, jen se mu připočítají ty procenta z pasivky ...
Ano - hotfix ve skutečnosti opravoval něco jiného. Ještě doplním, že tzv: Black weapon dmg je minulostí, v současné chvíli je úplně jedno čím je DPS Vaší zbraně tvořeno, všechny skily se Vám počítají z celkového DPS zbraně nezávisle na tom, čím je toto celkové DPS tvořeno.
Ruku v ruce s tím mohu dodat bohužel, bylo by zajímavé z pohledu hráče tvořit buildy na základě i takovéhle maličkosti, ale chápu, že z pohledu vývoje balancovat to by bylo peklo...
Ruku v ruce s tím mohu dodat bohužel, bylo by zajímavé z pohledu hráče tvořit buildy na základě i takovéhle maličkosti, ale chápu, že z pohledu vývoje balancovat to by bylo peklo...
mdmT: zjevne jsi nepochopil ironii.... :-) mam docela jasno, kdyz jsem tohle tema pred par dny kvuli tomu zakladal.... :-)
stale plati ze kazdej kdo mlati chudacky moby nablizko je sadista a mel by mit zakazano hrat, jedine humani ikvidace, napriklad hlubokym zmrazenim pod urovni absolutni nuly, je pro lidskou psychiku nedestruktivni a nenechava na lidech negativni nasledky... :-)
stale plati ze kazdej kdo mlati chudacky moby nablizko je sadista a mel by mit zakazano hrat, jedine humani ikvidace, napriklad hlubokym zmrazenim pod urovni absolutni nuly, je pro lidskou psychiku nedestruktivni a nenechava na lidech negativni nasledky... :-)
-
- Gorebelly
- BattleTag:casperdeluxe#2494
Asi se přidám do diskuze. Jak už tu bylo napsáno, hotfix opravil chybu, která způsobovala to, že phys. skilly těžily bonusy z element skill bonusů. Mylím, že je potřeba si ujasnit, o čem se tedy bavíme. Je rozdíl +8% fire dmg a +8%fire SKILLS dmg.