Váš PC na hraní diabla :)

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
milaczech
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:MiLaCzech#2874
Re: Váš PC na hraní diabla :)

Příspěvek od milaczech » 13.03.2012, 10:14 hod.

OK. Prave jsem si vyzkousel BETU za kterou MOOOC DEKUJI. Fraps jsem si nainstaloval jen kvuli tomuto vlaknu, jinak by mne to ani nenapadlo. :) Musim priznat, ze kdyz jsem si pred 1,5 rokem kupoval herni NTB tak jsem necekal, ze se s D3 takhle zapoti... :(

Na vysoke detaily ve hre bez vyhlazovani pri rozliseni 1680x1050 mi fraps ukazoval
prumerne 30 snimku/s (pod tuto hranici jsem se ale nedostaval, slo to spis nahoru).

Na nizke detaily (vse jsem stahl uplne dolu) ve hre bez vyhlazovani pri rozliseni 1680x1050 mi fraps ukazoval prumerne asi 45 snimku/s.

Zerain
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Zerain#2986
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerain » 13.03.2012, 10:24 hod.

Tak 30FPS je docela dobré viz. -> Jako minimální hodnota pro plynulou grafiku (při které lidské oko nerozezná jednotlivé obrazy) se bere 25 fps, zhruba 60 fps se bere jako naprosto dostatečné pro bezproblémový chod hry.

A ještě jedna poznámka :) Rozdíl je mezi řekněme 30 a 50. 30, je hranice plynulosti ostrých snímků pro lidské oko, pak jsme každý jiný, a pro některé je to kolem 40.

Takže si myslím že když pojedeš na Medium nebude to nejhorší ;)

Programos
Minion of Destruction
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 13.03.2012, 10:41 hod.

Herní notebook kupovaný 1,5 roku zpátky už dnes bohužel herní není no. Ale jak psal Zerain, plynulá hra 30 fps. A to je dostačující.

Btw, zkoušel si hrát i s plnou partou třeba nějaký SK run? Ono mě jdou FPS celkem dolů, když jse plná parta.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Zerain
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerain » 13.03.2012, 10:42 hod.

to Programos: toho se taky bojím :D nemám betu, zatím nemůžu posoudit, uvidíme no.

milaczech
Fallen Shaman

Příspěvek od milaczech » 13.03.2012, 11:01 hod.

PRO TY CO MAJI SLABSI HARDWARE NA HRANI...
Je to sice takovy extremek ale zase vam to pojede. :)
Zkusil jsme to sice jen v menu, ale vysledek byl znat. :)

Staci snizit sve rozlyseni na 1280x800 (z meho puvodniho 1680x1050) a VYPNOUT k tomu Vertical Sync, tak se mi zvysil pocet snimku za sekundu na 110. :D Obraz je alespon v tom menu citelny a dostatecny... No a hlavne vam to pojede. :)

Vozi

Příspěvek od Vozi » 13.03.2012, 11:01 hod.

Nezapomente na to, ze je to jenom beta ... na vyssich obtiznostech ty HW naroky pujdou nahoru kvuli tomu, ze tam bude plno enchanted mobu pouzivajici nejruznejsich ability a hraci rovnez budou pouzivat 6 skillu s runami atd. V bete zabijes velkou skupinku monster pouzitim 2 skillu. V plne hre na vyssich obtiznostech ocekavam graficke peklo, coz je taky duvod, proc je hra v parte omezena poctem 4 hracu...

Muj stary PC byl Intel Core 2 duo 2.2ghz, ati radeon x1950pro 512 mb ram, 4 GB ram DDR 3. Treba WoW melo daleko mensi oficialni HW naroky a v masovych bojich 30v30 v alterac valy dostavalo poradnou cocku. SC2 jsem rozjel na nejakem trochu normalnim rozliseni, ale taky nic moc. Skyrim taky zvladalo na nejake rozumnem rozliseni, kdyz clovek vyladil vzdalenost pro nacitani objektu kolem.

Je treba pochopit, co znamenaji min HW naroky a doporucene. Osobne D3 hodlam hrat hodne a nechci se rozcilovat nad neustalymi FPS vykyvy, ktere mne bud zabiji nebo znehodnoti celkovy dojem z hrani, takze to resil novy herni notas.

EDIT: A jeste 1x jak rikal i Programos .. myslete na to, jak se zvednou HW naroky behem hrani v parte na vyssich obtiznostech, kde mobove nepujdou na ranu dolu a obrazovka bude nepretrzite zahlcena grafickymi efekty od monster a hracu.
Naposledy upravil(a) Vozi dne 13.03.2012, 11:23 hod., celkem upraveno 2 x.

Zerain
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerain » 13.03.2012, 11:05 hod.

Vozi píše: SC2 jsem rozjel na nejakem trochu normalnim rozliseni, ale taky nic moc. Skyrim taky zvladalo na nejake rozumnem rozliseni, kdyz clovek vyladil vzdalenost pro nacitani objektu kolem.
Skyrim i SC2 my jeli v poho (Skyrim tak na 75% detailů a SC2 cca 80%, tzn high textury, animacky apod. ale bez AA/AF a V-Sync, což mi ale nevadí protože např. Antialiasing nemám rád.), takže po tom co jsi napsal mám v krvi zase o kousek více optimismu :D

Programos
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 13.03.2012, 11:17 hod.

Stolní PC za 15K by to měl vše zvládnout v pohodě. Ale u těch vyšších obtížností+parta to bude zápřah pro PC.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 13.03.2012, 11:20 hod.

@Zerain .. SC2 i Skyrim jsem jel zhruba na medium detailech a vysokym rozliseni s postahovanymi efekty. Na tvem miste bych si vyzkousel hrat betu v parte, kde to lidi budou kosit za pomoci graficky narocnych aoe. Nektere skilly jako treba firebats od WD jsou asi zahul na grafiku.

Ty PC, odpovidajici min HW narokum, budou proste mit hrozne FPS vykyvy behem hrani v parte a uz ted bych lidem s temito stroji doporucoval, at si poridi poradne chlazeni. Hrat na srovnatelnem NTB je pak uz uplne kamikadze z duvodu prehrivani :)

Zerain
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerain » 13.03.2012, 11:23 hod.

Programos píše:Stolní PC za 15K by to měl vše zvládnout v pohodě. Ale u těch vyšších obtížností+parta to bude zápřah pro PC.
Je tu někdo kdo hrál Skyrim i D3 Beta a pamatuje si/může zkusit a screenout/napsat jak tyhle dvě hry běží na jeho PC + napsat konfiguraci? Celkem by potěšilo nějaké porovnání FPS/celkového chodu na jednotlivé úrovně detailů (např. Very Low, Low, Medium, High, Very High, Insane etc.).

to Vozi:
Na tvem miste bych si vyzkousel hrat betu v parte
rád bych, ale nemám betu i přes to že mám zakopené 4 Blizz hry, ale co už :D, počkám si holt na full game + na to jestli někdo odpoví na prosbu viz. víš v tomto postu, ale každopádně dík za psotřeh co se TES5: Skyrim týče ;)

Raahk
Wraith
BattleTag:Raahk#2416

Příspěvek od Raahk » 13.03.2012, 11:27 hod.

vše v 1920x1080 na max. možné nastavení bez vsync

Skyrim 40-60 fps (blbá optimalizace)
Diablo III kolem 170 fps

i7 3820@4.5GHz, 32GB DDR3 1600, 128GB SSD sata III, 2x500GB HD v raidu a 2xHD6970
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 13.03.2012, 11:32 hod.

Skyrim neni zrovna hra, na ktere bych porovnaval cokoliv. Ta optimalizace je tam mizerna a FPS se dramaticky lisi oblast od oblasti.

EDIT: kdyz uz srovnavat tak s nejakou jinou hrou od Blizzu.. treba SC2

Raahk
Wraith

Příspěvek od Raahk » 13.03.2012, 11:35 hod.

právě skyrim je děs, ale když to chtěl znát tak jsem to tam dal :)
Obrázek

milaczech
Fallen Shaman

Příspěvek od milaczech » 13.03.2012, 11:37 hod.

i7 3820@4.5GHz, 32GB DDR3 1600, 128GB SSD sata III, 2x500GB HD v raidu a 2xHD6970

...no jo, jenze ty jsi asi vykradl kamenny HW shop :D
Spis by mne zajimalo, kolik te tahle "kalkulacka" stala ;)

Raahk
Wraith

Příspěvek od Raahk » 13.03.2012, 11:41 hod.

deska, procák(plus cladič) a paměti 23000,-
jednu HD 6970 mam skoro rok za 7000,- a tu druhou jsem teď koupil za 5000,-
ještě se mi v šuplíku válí HD4870x2 :D

předtím jsem měl Phenom II X4 965 3.4GHz(@4GHz) 8GB DDR2 1066 a to jsem dal dětem do compu místo Athlon II X2 250 3GHz

(já mam pro kalkulačky slabost :D)
Obrázek

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 13.03.2012, 11:42 hod.

Vozi píše:Nezapomente na to, ze je to jenom beta ... na vyssich obtiznostech ty HW naroky pujdou nahoru kvuli tomu, ze tam bude plno enchanted mobu pouzivajici nejruznejsich ability a hraci rovnez budou pouzivat 6 skillu s runami atd. V bete zabijes velkou skupinku monster pouzitim 2 skillu. V plne hre na vyssich obtiznostech ocekavam graficke peklo, coz je taky duvod, proc je hra v parte omezena poctem 4 hracu
Ano je to beta a proto taky nezapomeňte, že finální hra by měla být daleko líp optimalizovaná, takže by HW nároky měly zase o malinko klesnout ;)

Programos
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 13.03.2012, 11:45 hod.

Tomu sám nevěříš :-)

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 13.03.2012, 11:45 hod.

Teoreticky by to tak mělo být :-D

Raahk
Wraith

Příspěvek od Raahk » 13.03.2012, 11:48 hod.

Tomu taky nevěřím, měl jsem možnost porovnat rozdíl mezi tím phenomem a tou i7 a hned jsem měl o 80fps víc, takže limit je procesor díky fyzice a jiným vychytávkám :)
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 13.03.2012, 11:54 hod.

@helljovany .. u hry od Blizzardu si to zrovna nemyslim. U kazde jine herni spolecnosti bych tomu veril, ale u D3 urcite ne. Vyviji ho 10 let a to, jak se hra chova v bete zcela ocekavam i v normalni hre. Uz treba jenom fakt, jak NVIDIA pridala podporu ambient occlusion, ktere bez problemu funguje v bete.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“