Diskuze o stavu D3

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
kojot
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:TruE#2982
Re: Patch 1.0.8 potvrzené změny

Příspěvek od kojot » 06.03.2013, 15:32 hod.

vavik píše:zkusim d3 prirovnat k autu - roky jsem cekal a setril na Ferrari, zaplatim a prijdu si ho vyzvednout, misto toho dostanu klice od Skodovky (nic proti teto znacce!), ktera ma jen misto sveho znaku, znak Ferrari a prodejce na me kouka jak na vola, co se mi jako nelibi? po prvni jizde auto prijdu reklamovat a prodejce mi rekne, ze to sice neni auto, ktere jsem si zaplatil, ale ze s tim urcite neco udela, ze s tim uz vlastne neco udelal! jen se kouknete! vymenili jsme vam v aute potahy a na predni sklo pridali super nalepku! neni to cool? esopeso Tobe to staci a spokojene auto pouzivas, ja spokojeny nejsem a snazim se zjednat napravu
To přirovnání s tím autem je podle mě docela mimo. Třeba já osobně jsem dost dobře věděl, jakou hru kupuju a co od ní očekávat. Hrál jsem dost dlouho betu a sledoval jsem všechny novinky. A jak říkám, hra mě bavila a vůbec nelituju peněz, který jsem za ni dal (finančně se mi koupě dokonce vyplatila, protože se mi v patchi 1.0.3 a 1.0.4 docela dařilo prodávat na RMAH). Bylo mi jasné, že hra nebude úplně hotová, takový velký projekt se nedá udělat perfektně hned od začátku, ale věřil jsem blizzardu, že prostřednictvím patchů půjde správným (podlě mě správným) směrem a že všechny nedostatky odstraní. K tomu bohužel nedošlo a ze zábavné hry, která potřebovala "doladit", se stala nudná hra. Přijde mi, že D3 nemá žádnou koncepci a že všechny úpravy, které blizz dělá jsou ve stylu "potřebujeme udržet co nejvíc hráčů ještě měsíc a pak se to nějak vyřeší". Jenomže ono se to nevyřeší...

Takhle to vidím já a nikomu svůj názor nevnucuji a věřím, že se najdou lidi, které D3 baví a změny se jim líbí. Rozhodně nebudu nikoho přesvědčovat o své pravdě a tvrdit, že můj názor je lepší, nebo něco podobného. Je logické, že každý od hry očekává něco jiného.
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 06.03.2013, 15:36 hod.

limu...

Ani MP10 zadnou extra obtiznost neprinasi. Trva to proste jenom dele. Diablo zcela ignoruje stale platny mechanismus za vyssi obtiznosti, kterym neni nic jineho nez urcita odmena. V D3 to budes zabijet dele a nemuzes najit nic lepsiho nez co pada na zakladni obtiznost. WTF? Hra by mela motivovat hrace ke hre na vyssi obtiznosti a ne opacne.

Dalsi vec jsou ty itemy pred patchem 1.0.3, kdy jeste bylo inferno obtizne. Vubec bych nesrovnaval dostupny gear pred 1.0.3 s temi novymi legeny a kvalitnejsimi rare, ktere prisly pozdeji. Je to opravdu jenom "kdyby", protoze tak kvalitni gear nebyl ve hre dostupny v ten moment.

vavik
Wraith
BattleTag:vavik#2969

Příspěvek od vavik » 06.03.2013, 15:58 hod.

kojot píše:necituj predchozi prispevek kojot
ze d3 nenabizi nic hracum, kteri ji dohraji, si vedel po odehrani 15 lvlu v bete? ze nenabizi nic hracum, kteri planovali u hry zustat dele? ze nenabidne rozmanite prostredi, customizaci postav, vybaveni, rozmanitost buildu? ze hra nema zadny socialni aspekt? ze nenabidne pvp? ze nikdy nemuze nabidnout vsechny prvky, ktere byly slibene a predstavene na verejnych akcich?

tohle vsechno si vedel z bety a pocital s tim pri koupi hry? bud si jasnovidec a genius nebo jednoduse nerikas pravdu

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 06.03.2013, 16:10 hod.

vavik: Když na něco reaguješ, tak si to pořádně přečti a pak se nad tím pořádně zamysli, takhle ze sebe děláš akorát hlupáka.

1. Píšu tam, že jsem hrál betu a sledoval všechny novinky. O customizaci postav si šlo udělat docela slušnou představu z bety. Že nebude PvP sdělili několik měsíců před vydáním. O tom, že plno věcí, které původně ve hře být měli a nakonec se tam nedostali, blizz taky informoval dostatečně dlouho před vydáním.
2. Jak píšu, čekal jsem, že bude hra mít problémy a taky jsem čekal, že je blizz odstraní časem, protože to co jsi tady vyjmenoval jsou zrovna věci, které nikdo nemůže předvídat, než se velké množství hráčů dostane do end-game fáze hry.
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 06.03.2013, 16:45 hod.

Drakkari.. hral jsi WoW? Ja zhruba prvni 2 roky a pak se k nemu zkusil vratit az s prichodem Cataclysmu. Kazdy WoWkar ti rekne, ze tu hru cim dal vice mrsi a uz to neni, co to byvalo. Ale jo proc ne... dockate se specialnich eventu podle prazdnin a svatku v US, budete sbirat tucty bezvyznamnych achievementu, dockate se companion followeru (od SC marinaku po krasne poniky) a mozna prijdou do sveta Diabla i pandy zmerit silu s demony. A primo do datadisku bych dal jako dalsi postavu pandu, at ma ten typek nastup ve velkem stylu. :lol: :lol: :lol:

EDIT: OP Panda style!!! www.youtube.com/watch?v=JuF0Ccdy3kM

Drakkari
Burning Soul

Příspěvek od Drakkari » 06.03.2013, 16:55 hod.

To je subjektivni nazor, dalsich 9 mil hracu tu hru miluje. Nic lepsiho v zanru nenajdes.

A jo, hral jsem wow do vydani Diabla 3. Az me bude D3 nudit tak se tam vratim. Ale to tak brzy doufam nebude :)
Naposledy upravil(a) Drakkari dne 06.03.2013, 16:57 hod., celkem upraveno 1 x.

esopeso
Doom Knight
BattleTag:Esopeso#2983

Příspěvek od esopeso » 06.03.2013, 16:57 hod.

Vozi - si trozku prestrelil vid :-D sarkazmus chapu :-) WOW jsem hral taky .a pak jeste chvili TBC a WOTLK a uz tohle stalo za velkou belu :-) cim vice toho pridavaj a upravuji , tim vice se ta hra ubíra jinam.Ale hold hraci chtej porad neco noveho a Blizz byl trozku tlacen do toho kde momentalne wow je .

A rozhodne si nemyslim ze by team blizzu byl tak hloupy aby kazil mytologii Diabla kdyz tam nechtel pridat ani vanocni svatky atd atd ....
Obrázek
Diablo uložen v ledu , jedu si SC,TR,BS,FiFu,lol,BF3

vavik
Wraith

Příspěvek od vavik » 06.03.2013, 16:58 hod.

@ kojot: ooo pust me prosim na chvili do kralovsti moudrosti, kam maji vavici a podobni hlupaci vstup zakazan... snazim se vzdy priucit a naslouchat chytrym lidem, proto budu reagovat a ptat se teda pustupne na jednotlive veci, ktere si uvedl tak, at vse pochopim

prosim o reakci na Tve prvni tvrzeni (snad neumazes citat, chci v tommit poradek):
kojot píše:Třeba já osobně jsem dost dobře věděl, jakou hru kupuju a co od ní očekávat. Hrál jsem dost dlouho betu a sledoval jsem všechny novinky.
moje otazka zni: Na zaklade ceho si jasne vedel, jakou hru kupujes?

chapu aspon tohle dobre, ze si od hry nic necekal? ze si v ni od zacatku videl jednoduchou rubacku? jak hra funguje sis vyvodil z prvni tretiny aktu, kde bylo predstaveno prvnich par skillu a kousek sveta d3? To sis na zaklade toho dokazal odvodit, ze ve hre nikdy nebude fungovat tvorba buildu na zaklade propojeni skillu a predmetu? pocital si s tim, ze customizace postav nebude fungovat, ze nefunguje drop system, ze je uzka vazba mezi dropem a nabidkou na ah? ze je dobra polovina skillu kazde postavy spatne nebo uplne nepouzitelnych ve hre?

ty sis vsechny tyhle a vyse uvedene nedostatky jasne uvedomil uz na zaklade bety? hlupak jako ja teda ne, ja si koupil jen snusku slibu, kterymi nas blizzard po cela leta krmil, hlupak jako ja si na zaklade dohrani bety udelal ze hry naopak vyborny dojem

dekuji za odpoved
Naposledy upravil(a) vavik dne 06.03.2013, 17:02 hod., celkem upraveno 1 x.

vavik
Wraith

Příspěvek od vavik » 06.03.2013, 17:00 hod.

Drakkari píše:To je subjektivni nazor, dalsich 9 mil hracu tu hru miluje.
tolik lidi si hru koupilo, protoze hrali a milovani predchozi dily nebo dostali doporuceni od znamych; cislo prodanych kusu se hodi do kramu jen blizzardu, o kvalite hry nevypovida vubec nic

@ esopeso: promin za opozdenou reakci, dam si praci a vyhledam Tve reakce na ohlasene patche, bude to jeden velky potlesk bez jedineho argumentu, proc je to dobre

esopeso
Doom Knight

Příspěvek od esopeso » 06.03.2013, 17:08 hod.

VAVIK : Kdybys sledoval vyvoj hry a zajimal se o ni vedel bys ze to co ve hre mame bylo dopredu receny.To znamena skoro zadna customizace,spelly forma ala runy ,PVP pridano az casem a dale .....

Vazne nechapu o co ti jde...
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 06.03.2013, 17:09 hod.

vavik .. No myslim, ze tech 9. mil myslel ve spojitosti s WoW.

Drakkari .. Vetsina lidi, co zustala u WoW jeste to hraje hlavne kvuli vytvorene komunite v ramci guild. Pokud se bavime o lepsich titulech, tak je to mozna pravda pro casual hrace. Vim, ze to Kripparian nekde rozebiral, ze lidi, kterym neslo GW2 se vratili k WoW. Narazil jsem na to nahodou, kdyz jsem sledoval jeho PoE videa. Nejsem ale zrovna fanousek GW2, nehral jsem to a videl jenom par PVP videi, tak to nebudu hodnotit vice. Jinak lepsi MMORPG tituly jsou jiz za rohem. Neverwinter uz je v beta fazi (1x za mesic bezi closed beta) a Elder Scrolls Online beta zacne do konce tohoto mesice. WoW uz zvoni hrana.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Patch 1.0.8 potvrzené změny

Příspěvek od Reve » 06.03.2013, 17:09 hod.

Asitak...wow sem hral do wotlk a chvili cata, ale co z toho udelali?preQ do dungu nic,pokorit dung aby ses dostal do dalsiho nic...ted si kazdej beha kde chce a jen si neda hc...zlaty casy BT...kdyz sem z wow skoncil poprve takuz to doslo tak daleko ze sem mel fialovy veci nachystany a jeste sem nemel ani full lvl...proste vse se zjednodusuje kvuli placi deti a casualu za ucelem vydelku...

A jestli sem se smal tomu, ze blizz dela vse proto aby se zD3 stala legenda tak to je opodstatneni jejich pristupem a je ocividny leda tak ze dela vse aby si uderzel co nejvic hracu = euro...a ne o to aby to byla legenda...

Drakkari
Burning Soul

Diskuze o stavu D3

Příspěvek od Drakkari » 06.03.2013, 17:13 hod.

wow zvonila hrana is age of conan, star wars old republic a nevim co jeste :)

skoncil jsem, nema s vami cenu vubec o nicem diskutovat, jste zatvrzelí blizz hejtři nic vic, nic min, tohle nemá cenu, vyhráli jste máte diplom, já jdu hrát d3 a bavit se, čau

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 06.03.2013, 17:21 hod.

vavik píše:prosim o reakci na Tve prvni tvrzeni (snad neumazes citat, chci v tommit poradek):
Citace mažu, jenom pokud jsou zbytečné. Pokud je citace použitá správně, tak na ní není nic špatného. Jak správně používat citace se dozvíš tady: http://www.diablofans.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=37
vavik píše:
kojot píše:Třeba já osobně jsem dost dobře věděl, jakou hru kupuju a co od ní očekávat. Hrál jsem dost dlouho betu a sledoval jsem všechny novinky.
moje otazka zni: Na zaklade ceho si jasne vedel, jakou hru kupujes?
Krása. Vidíš, jak si to umíš pěkně najít a přečíst. Je tam napsáno "...dost dobře, jakou hru kupuju..." Tím je myšleno to, že jsem o hře věděl dost na to, abych věděl, že ji chci koupit a předpokládal jsem, že případné nedostatky (kterým se nedá vyhnout) blizz postupem času odstraní.
vavik píše:...ze si v ni od zacatku videl jednoduchou rubacku?
Ano, tohle je definice všech Diablo her. Rubačka na odreagování.
vavik píše:To sis na zaklade toho dokazal odvodit, ze ve hre nikdy nebude fungovat tvorba buildu na zaklade propojeni skillu a predmetu?
Tohle v D3 do určité míry funguje. Není jich sice moc, ale jsou buildy, které vyžadují určité specifické kusy gearu. Jen tak namátkou: CM Wiz, Tank DH, Acid cloud WD (low MP farma)...
vavik píše:pocital si s tim, ze customizace postav nebude fungovat, ze nefunguje drop system, ze je uzka vazba mezi dropem a nabidkou na ah? ze je dobra polovina skillu kazde postavy spatne nebo uplne nepouzitelnych ve hre?
Přesně tohle jsou věci, které se těžko předpovídají a blizz na nich měl pracovat v průběhu hry. Což už tady píšu potřetí, ale ty jsi to nebyl ještě schopen přečíst, nebo jsi to nebyl schopen pochopit...
vavik píše:dekuji za odpoved
Není za co ;) .
Obrázek

vavik
Wraith

Příspěvek od vavik » 06.03.2013, 17:24 hod.

@ esopeso: jde mi o to, ze hra je po roce mrtvola, ze ji tam dostali neschopni vyvojari, na Tvoje prispevky reaguju, protoze oslavujes kazdou zmenu, kterou ti sami vyvojari do hry zanaseji; hru kazi vice a vice, to mi vadi, to Ty schvalujes, to je rozdil mezi nama (nemam nic proti tomu, ze se Ti hra porad libi)

@ Vozi: aha omlouvam se, spatne jsem to pochopil, na oficialnim foru totiz nekteri chytraci argumentovali takovym cislem, jako ze to doklada mega uspech hry, zrychlene jsem na to reagoval, nesmyslne ale

Vozi

Příspěvek od Vozi » 06.03.2013, 17:25 hod.

Ani Age of Conan ani SWOTR mne nijak nikdy nelakaly ani jsem to nesledoval jako fanousek Warcraft serie. Ani jsem neveril, ze by tyhle tituly mohly nekdy ohrozit WoW.

Elder Scrolls Online uz ma momentalne 1M+ likes na FB a zverejnili nejake video jak to slavi. Pokud to srovnas s akci, kterou rozjel Blizzard pres FB pred vydanim D3, tak se dostanes na cislo, ktery bude vyjadrovat stejny enormni zajem. Ver tomu nebo ne, ale WoW bude nekompromisne sesazeno z trunu a nebude to stat ani velke usili, protoze je to proste stara hra a lidi chteji neco noveho. Videl jsem review od typku, co si zahrali primo ve studiu alpha verzi. Vyvojari si tam pozvali predstavitele z velkych klanu a guild z MMO sceny a diskutovali s nimi vse. Reakce byly hodne pozitivni a urcite i konstruktivni pro dalsi vyvoj hry.

To uz jsem trochu odbocili, ale zase muzu poukazat na pokoru jinych vyvojarskych studii. Predstava, ze by Blizzard usporadal nejaky podobny test a diskuzi v ramci alpha verze a jeste ho zajimaly nazory hracu je bohuzel hodne absurdni. Jsou pod taktovkou Activision a musi plnit normy u polozky s nazvem zisk.
Naposledy upravil(a) Vozi dne 06.03.2013, 17:36 hod., celkem upraveno 1 x.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 06.03.2013, 17:33 hod.

Drakkari píše:wow zvonila hrana is age of conan, star wars old republic a nevim co jeste :)

skoncil jsem, nema s vami cenu vubec o nicem diskutovat, jste zatvrzelí blizz hejtři nic vic, nic min, tohle nemá cenu, vyhráli jste máte diplom, já jdu hrát d3 a bavit se, čau
podle me WOW nikdy hrana nezvonila a jen tak ani nebude...ja mel jasno..budu budu hrat WOW nebo nic....kdyby si poradne cetl tak by si se docetl, ze ja prave naopak blizz respektuju(ale spsi starej blizz) a rikam, ze to je spolecnost do udelala ty nej hry co se hrali treba 10let..a chci aby to takova spolecnost zustala...kdyby ses zamyslel tak by ti mohlo dojit, ze to ze nesouhlasim s nekteryma jejich rozhodnutima a smery kterymi se posledni dobou ubiraji neznamena, ze sem blizz hajter..

Jen nejsem ovce co o vsem rekne, ze je dobry jen proto, ze je pod tim podepsanej a vymyslel to bliz...i kdyz jeste pred diablem 3 a pandou sem takovej castecne byl...no spis tomu bude dyl:)...uz ten datac pred Cata me nejaky veci dost vadily :D

Drakkari
Burning Soul

Příspěvek od Drakkari » 06.03.2013, 17:39 hod.

to je jasný, jenom sith uvažuje černobíle :)

vavik
Wraith

Příspěvek od vavik » 06.03.2013, 17:48 hod.

kojot píše:Je tam napsáno "...dost dobře, jakou hru kupuju..."
jasne, promin, mel jsem te radsi citovat, vyrazy "dost dobre vedel" a "jasne vedel" jsou zcela opacneho vyznamu
kojot píše:Ano, tohle je definice všech Diablo her. Rubačka na odreagování.
predchozi dily jsou jednoduchou rubackou hernim stylem; zkus si v d2 navrhnout postavu bez mysleni a protahovat treba baal runy, nebo PvP postavu jen tak a jen tak rubat do souperu, nezapomen napsat, jak si uspel; mit kvalitni postavu bez mysleni pri jejim vyvoji jednoduse neslo
kojot píše:Tohle v D3 do určité míry funguje. Není jich sice moc, ale jsou buildy, které vyžadují určité specifické kusy gearu. Jen tak namátkou: CM Wiz, Tank DH, Acid cloud WD (low MP farma)...
tak slava! kazda postava na vyssim mp sice nema na vyber a muze hrat pouze jeden build, to je uspech
kojot píše:Přesně tohle jsou věci, které se těžko předpovídají a blizz na nich měl pracovat v průběhu hry. Což už tady píšu potřetí, ale ty jsi to nebyl ještě schopen přečíst, nebo jsi to nebyl schopen pochopit...
blizzard na nich mel pracovat, ale nepracuje, to je, co mi vadi; kdyz to nejsou jen jejich sliby, co to potom je?

zkusim citovat (dekuji za odkaz)
kojot píše:Že nebude PvP sdělili několik měsíců před vydáním. O tom, že plno věcí, které původně ve hře být měli a nakonec se tam nedostali, blizz taky informoval dostatečně dlouho před vydáním.
sdelili, ze nebude PvP, sdelili ze PvP bude dostupne v radech mesicu po vydani, nesdelili ale, ze PvP ve hre nebude ani po roce a za soucasneho stavu hry aspon trochu hratelne PvP ani byt nemuze (coz muselo byt vyvojarum a testerum jasne uz v dobe vydani hry)

esopeso
Doom Knight

Příspěvek od esopeso » 06.03.2013, 17:58 hod.

vavik píše:@ esopeso: jde mi o to, ze hra je po roce mrtvola, ze ji tam dostali neschopni vyvojari, na Tvoje prispevky reaguju, protoze oslavujes kazdou zmenu, kterou ti sami vyvojari do hry zanaseji; hru kazi vice a vice, to mi vadi, to Ty schvalujes, to je rozdil mezi nama (nemam nic proti tomu, ze se Ti hra porad libi)

Tak jsi mě pochopil tím pádem špatně.
Já jsem rád za to že mi přidají do hry něco nového ale pořád to není to co bych chtěl.A chci to samé co ty , vozi ,kojot a já nevim kdo ještě, více méně každej trožku více naročnější hráč.
Nikde nic neschvaluji naopak sám některýma změnama opovrhuji :
Například paragon system.

Naopak zase jsem uvítal craft ( který si osobně myslím že měl fungovat hned) ale :
1) tim by prisli o zisky z RMA na zacatku hry .Tam byl asi ten bussines nejvetsi.
2) uvítal bych craft zbraní které by měli potenciál být lepší než některé legendy (bavim se napr.Skorn)

A mohl bych pokracovat ale to sem ted nepatri a nechci tu psat sloh.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Obecně“