RMAH Goldy

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Snowfist
Gorebelly
BattleTag:Shawes#2825
Re: RMAH Goldy

Příspěvek od Snowfist » 09.11.2012, 09:22 hod.

@ Jahodka prozrad - to opravdu pri tak vysokém paragonu padají legendary jako hrušky že se tam najde na sell tolik krásných kousků za 3MLD goldů?:) btw za ty goldy by jsi měl už hezkou dovolenou v karibiku :)

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 09.11.2012, 09:32 hod.

sak vysvetlenie ako k tej sume prisiel mas v tom jeho poste...

Snowfist
Gorebelly

Příspěvek od Snowfist » 09.11.2012, 12:24 hod.

nevím asi jsem slepý ale nic takové tam nevidím..

RedDwarf_Cz
Wraith

Příspěvek od RedDwarf_Cz » 09.11.2012, 12:38 hod.

Nakoupil drahokamy, když stály 5 mil. kus a začal je prodávat, jak stály 10 mil.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 09.11.2012, 13:06 hod.

asi tak no... mal kapital v hodnote 1miliarda (2. screen), ktory investoval vo vhodnom case do gemov ked mali cenu dole... nasledne popredaval ked bola cena uz vyssia (odkaz na gemy a ich vyvoj cien za posledne obdobie) a zisk z toho (+mozno dalsie veci o ktorych nevieme ale tie asi neboli podstatne) ho dostali na sumu 4 miliardy (1. screen)... je to celkom viditelne mi pride ;)

Snowfist
Gorebelly

Příspěvek od Snowfist » 09.11.2012, 13:13 hod.

já právě nechápal proč tam dává tu aukci :)) ok už to vidím :) škoda že jsem tehdy měl k dispozici pouze 30M a vidělal jen 10M :)

V-tec
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Vtec#2519

Příspěvek od V-tec » 09.11.2012, 13:43 hod.

Chápu princip přeprodeje gemů, ale podle tabulky cen mohl vydělat maximálně 100% investovaný částky x)..tj. že by měl teď na kontě 2 mld.

Nerejpu tím samozřejmě do něj a je mi jedno kde goldy vzal, jen poopravuju vaše výpočty x)..

Snowfist
Gorebelly

Příspěvek od Snowfist » 09.11.2012, 13:48 hod.

si zapoměl na to že to takhle mohl za týden otočit třeba 7x ;)

firdecek
The Butcher
BattleTag:Firius#2998

Příspěvek od firdecek » 09.11.2012, 14:09 hod.

To Snowfist: Těžko mohl nakoupit za 5 Mega a pak prodat za 10 Mega několikrát za seboú, jelikož je to nemožné - jak prodal, tak už je tržní hodnota na 10 mega a už nekoupíš zase další rundu za 5 :)

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Příspěvek od Halen » 09.11.2012, 14:19 hod.

Já klesání ceny goldů za Eura vítám, protože některé itemy nejdou už vůbec v AH prodat a tak každý gold navíc, nakoupený za předměty prodané v RMAH se mi hodí. Nicméně je smutné vidět, co s ekonomikou provádí nekalé praktiky a spekulace s cenami.
-
@firdecek no to právě je "kouzlo" spekulace. Jednorázovým výkupem ohromného množství aktuálně laciných gemů se jejich cena krátkodobě zdvihne o desítky procent, takže ten, kdo má u sebe miliardy může trh ovlivnit ve svůj prospěch. Nakoupí levně a obratem umístí do prodeje za cenu třeba o 25% vyšší a ani ho při tom netrápí 15% daně z prodeje.
Obrázek

V-tec
Wraith

Příspěvek od V-tec » 09.11.2012, 17:00 hod.

Halene to samozřejmě jde, ale nemyslim si, že zrovna u aukce na který se podílí statisíce lidí.. Tam je pár miliard jako nic a jeden člověk rozhodně nedokáže pohnout s cenou o 25 %.. Samozřejmě s ní hnout může, ale pak by se mu, jak si připomněl, do cesty postavila 15% daň..

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Příspěvek od Halen » 09.11.2012, 17:18 hod.

Kdybych na vlastní oči na streamu neviděl, jak MCP opravdu velkým nákupem skoro zdvojnásobil cenu Tome of secret, taky bych nevěřil. Z ceny asi 90/ks vylítla něka k 200. Je potřeba brát v potaz, kolik lidí asi cíleně obchoduje s nejvyššími gemy ve velkém na straně prodeje. To právě nebudou statisíce lidí, ale jednotlivci. Na straně nákupu pak budou možná desítky tisíc těch, co kupují po pár kouscích do gearu, ne na spekulaci. Netvrdím, že se to tak stalo, ale jestli ten člověk spekulací s gemy udělal z 1 miliardy 4, pak musel buď nakoupit za 21% prodejní ceny nebo prostě některé operace při menším rozdílu nákupu a prodeje opakovat.
Obrázek

V-tec
Wraith

Příspěvek od V-tec » 10.11.2012, 10:19 hod.

No já jen kdybych viděl gemy za cca 6M a pár minut na to za 9M, tak si rozhodně neřeknu, že je super čas na to je kupovat :D...ale lidi jsou různý a v záchvatu paniky to třeba koupit mohli..

crackonos1984
Quill Rat
BattleTag:zlutou

Příspěvek od crackonos1984 » 10.11.2012, 12:51 hod.

A pak je tu taky moznost ze nema zadne goldy a at zije photoshop,skousel sem si udelat 20 miliard a stalo me to 15 minut casu ve photoshopu a malovani-- :wave: :wave: :wave:

J.U.R.D.A.
Quill Rat
BattleTag:Jurda#2273

Příspěvek od J.U.R.D.A. » 06.12.2012, 13:50 hod.

Kdyz jsem zadal 100 000M goldu v AH cena byla 0,42€/ks
Kdyz jsem dal 8x1M goldu za 250€ cena za 100 000M goldu byla pak 0,52€/ks
Kdyz by to udelalo tak vic lidi zvedla by se cena goldu? Nebo pri nizsich objemech to pocita z malych castek?

Jojo WD
The Butcher
BattleTag:Jorox#1330

Příspěvek od Jojo WD » 06.12.2012, 20:24 hod.

Inak skusali ste si niekto kupit goldy teraz niekedy? Neako sa to neda chcel som si kupit 10M a vipisalo ze failed, takenieco sa mi este nestalo
Obrázek

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 07.12.2012, 07:21 hod.

ono vnikaju do hry aj goldy z rmah takze ich moze byt hodne vela. ale kupuju sa od ludi takze vsetko su to goldy vygenerovane iba hrou.

sklb
Burning Soul

Příspěvek od sklb » 07.12.2012, 12:30 hod.

ja by som to videl takto.
Vzhladom na to ako Blizzard reaguje na dianie v hre je mozne v blizkej dobe ocakvat reakciu aj na prehnane mnozstvo goldov.
Ocakavam, ze o par mesiacov prida do hry gambling(alebo zlepsi crafting) ktory bude mat jednu vlastnost a to taku, ze z neho pojde zohnat veci ktore clovek inak neziska (rozumej nepadnu mu). To mnozstvo goldov brutalne zredukuje a vystreli ich cenu opet hore. :p
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

Ryliah
Doom Knight

Příspěvek od Ryliah » 07.12.2012, 16:43 hod.

To mal Blizzard urobiť už dávno. Mimo craftingu ktorý aj tak nikto nevyužíva a smiešnej ceny za repair nie je žiadny iný sposob ako dostať goldy von z hry. Určite na to budú reagovať, v tomto stave Blizz pripravuje o zárobky hlavne sám seba ;)
S4 Monk 1100+

Kaplan007
Wraith
BattleTag:Kaplan007#1270

Příspěvek od Kaplan007 » 08.12.2012, 09:26 hod.

Bral bych rozšíření inventáře ať to stojí co to stojí :)

Odpovědět

Zpět na „Obecně“