Elementar dmg na zbranich - ujasneni
Hele a nevíte někdo o nějakém jednoduchém a přehledném článku, kde to nastudovat? S angličtinou jakž takž kamarádím
Někdy před rokem tu na toto téma článek na diablofans byl, ale to už zase vůbec nemusí platit že.
Takže chápu-li dobře, u WD se o elementy na zbrani nemám absolutně vůbec starat, ať používám cokoli ju? A wizzard to samé? To by zas zajímalo kámoše
Někdy před rokem tu na toto téma článek na diablofans byl, ale to už zase vůbec nemusí platit že.
Takže chápu-li dobře, u WD se o elementy na zbrani nemám absolutně vůbec starat, ať používám cokoli ju? A wizzard to samé? To by zas zajímalo kámoše
- Stanley
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Stanley#2169
Re: Elementar dmg na zbranich - ujasneni
Petros tu před časem linkoval tenhle thread na bnet foru... Trochu jsem ho prolitl, ale nemyslím, že tam píše o fetishech, ale koukni
Jinak nezajímat se o element na zbrani můžeš v případě, že nepoužíváš phys skilly...
link: [Guide] RoS Elemental Skill Damage Explained
Jinak nezajímat se o element na zbrani můžeš v případě, že nepoužíváš phys skilly...
link: [Guide] RoS Elemental Skill Damage Explained
Naposledy upravil(a) Stanley dne 02.04.2014, 09:14 hod., celkem upraveno 1 x.
Takže chápu-li tuto větu dobře,
"Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage"
tak u fetišáků co jednou na physical, nesmím mít na zbrani žádnou elementárku, nýbrž pouhou damage (jako moje současná rare) aby fungovali naplno - jak bych tam měl elementárku, snížím jim damage prakticky na polovinu, je to tak? A to platí vlastně u všech postav u physical útoků (skillů)?
Jinak v tom článku jsem se nedozvěděl nic o tom, jak je to s profitem např. bonusu do fire damage ze zbraně jež je částečně cold apod.
"Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage"
tak u fetišáků co jednou na physical, nesmím mít na zbrani žádnou elementárku, nýbrž pouhou damage (jako moje současná rare) aby fungovali naplno - jak bych tam měl elementárku, snížím jim damage prakticky na polovinu, je to tak? A to platí vlastně u všech postav u physical útoků (skillů)?
Jinak v tom článku jsem se nedozvěděl nic o tom, jak je to s profitem např. bonusu do fire damage ze zbraně jež je částečně cold apod.
- Stanley
- Minion of Destruction
Ano i ne.Tyckin píše:...nesmím mít na zbrani žádnou elementárku, nýbrž pouhou damage (jako moje současná rare) aby fungovali naplno - jak bych tam měl elementárku, snížím jim damage prakticky na polovinu, je to tak? A to platí vlastně u všech postav u physical útoků (skillů)?...
Ano, že u physical skillů u zbraně bez elementu využiješ bonus +%dmg k phys skillům naplno.
Ne, dmg nesnížíš na polovinu, jen bonus snížíš na "polovinu"
Nevím jestli tě chápu správně nebo ty nechápeš mně... nebo ze sebe navzájem děláme blbce.Tyckin píše:Jinak v tom článku jsem se nedozvěděl nic o tom, jak je to s profitem např. bonusu do fire damage ze zbraně jež je částečně cold apod.
Physical skilly jsme si teď vysvětlili a u elementálních skillů (cold, fire, poison, arcane, holy, to je snad vše ) JE TI JEDNO CO JE NA ZBRANI, důležitý je element skillu a k tomu příslušný bonus "element skill deals 15% more damage"
Stanley, u těch elementárek jsem tě pochopil, ale zase tu někdo napíše něco jiného a já bych si to rád někde nastudoval sám, resp. chtěl to fakt vědět na beton A v tom článku na toto téma nic nebylo.
Konkrétně - na zbrani mám z části poison a budu mít někde bonus do fire skills - podle toho co tu píšeš ty, budu těžit ten bonus z celé zbraně, snížená efektivita bonusu by platila pouze u bonusu do physical skills, chápu-li správně.
S tím bonusem k fetišákům už konečně chápu - základní damage mi budou dávat pořád stejnej bez ohledu na zbraň, akorát bonus pak může ztratit část efektu když zbraň nebude komplet (physical) damage, OK
Závěrem - pokud se bonus netýká physical skillů, je naprosto bezpředmětné, jaká je zbraň (elementárka na ní) a to u všech postav. Je to správně?
Zkusím ještě popátrat na netu, fakt bych tohle chtěl chápat a vědět na 100%, než začnu nějak zdraze optimalizovat gear a enchantovat, protože rozdíly ve výsledku mohou být značné podle toho jak to opravdu funguje a nefunguje
Konkrétně - na zbrani mám z části poison a budu mít někde bonus do fire skills - podle toho co tu píšeš ty, budu těžit ten bonus z celé zbraně, snížená efektivita bonusu by platila pouze u bonusu do physical skills, chápu-li správně.
S tím bonusem k fetišákům už konečně chápu - základní damage mi budou dávat pořád stejnej bez ohledu na zbraň, akorát bonus pak může ztratit část efektu když zbraň nebude komplet (physical) damage, OK
Závěrem - pokud se bonus netýká physical skillů, je naprosto bezpředmětné, jaká je zbraň (elementárka na ní) a to u všech postav. Je to správně?
Zkusím ještě popátrat na netu, fakt bych tohle chtěl chápat a vědět na 100%, než začnu nějak zdraze optimalizovat gear a enchantovat, protože rozdíly ve výsledku mohou být značné podle toho jak to opravdu funguje a nefunguje
- Stanley
- Minion of Destruction
Tak konečně se chápeme
Informace mám pouze z toho článku, otázka druhá je, jestli je ten guide správně.
Informace mám pouze z toho článku, otázka druhá je, jestli je ten guide správně.
Tady je to potvrzení, že element na zbrani nemá vliv v případě element skillu. Ale jak říkám, sice zelenej post, ale i tak nemusí být 100% pravda. Navíc je tam 16 stránek reakcí, které nehodlám čístElemental Affixes and Weapon Elements
How does your X - Y <element> Damage affix on your weapon interact with your <Element> skills deal X% more damage affixes?
The short answer --
It has no effect what-so-ever
jestli chceš vědět na be ton jak to funguje napiš si blizzu a i u něj pochybuju, že bude vědět jak mu to funguje :-DD
jinak co jsem vyčetl, tak když používáš skill, který má elementální dmg, tak je úplně jedno co je na zbrani.
tady je odkaz, podle k terýho jsem čerpal tuhle informaci ještě před vydánim ros http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 637?page=1
a hned druhej příspěvek tam je:
As seen here --
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12032813274
The following change was made --
Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage.
This removed the bug that allowed weapon-element to affect the damage-type of Physical Skills.
z toho chápu, že physical skill je brán jako elementální skill a je mu jedno co je na zbrani.
jinak co jsem vyčetl, tak když používáš skill, který má elementální dmg, tak je úplně jedno co je na zbrani.
tady je odkaz, podle k terýho jsem čerpal tuhle informaci ještě před vydánim ros http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 637?page=1
a hned druhej příspěvek tam je:
As seen here --
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12032813274
The following change was made --
Skills that deal Physical damage should no longer benefit from items that increase elemental skill damage.
This removed the bug that allowed weapon-element to affect the damage-type of Physical Skills.
z toho chápu, že physical skill je brán jako elementální skill a je mu jedno co je na zbrani.
No právě - co někdo napíše na fóru, nemusí být správně. Uvítal bych nějaký oficielní guide od samotného Blizzu
Takhle se vsadím, že když to přednesu klukům na TS, jeden mi řekne že je to tak, další dva že je to blbost a každej bude mít jiný vysvětlení jak to funguje
Takhle se vsadím, že když to přednesu klukům na TS, jeden mi řekne že je to tak, další dva že je to blbost a každej bude mít jiný vysvětlení jak to funguje
Jedno ale mi ještě řekni - z čeho si vyvozuješ, že na bonus do nějaké elementární damage (kromě physical) je úplně jedno, jaká je elementárka ve zbrani? V té diskusi to v tom jednom článku je, dá se tomu ale na beton věřit? Asi nám nic jiného nezbyde co, už mi to leze na mozek
ale treba u wizarda se udajne element zbrane pocita do pasivky elemental exposure,takze kde je teda pravda?
asi je to jasny, proste u elementarnich skillu je jedno co je na zbrani, u fyzickejch skillu to bere vyhradne jen fyzickou stranku damage zbrane. Affixy "plus 15 procent k cold" apod. jsou uplne nad ramec toho.
Takze na kouzlo blizzard ted pouzivam zbran, co ma cast damage jako fire, a s novou pasivkou to teda dava o 10 procent vetsi poskozeni (cold+fire), kdyz do toho jeste obcas strelim piercing orb, tak 15 procent, a to uz docela jde...
vcera mi na tohle padla solidni obourucka tak parada....
Takze na kouzlo blizzard ted pouzivam zbran, co ma cast damage jako fire, a s novou pasivkou to teda dava o 10 procent vetsi poskozeni (cold+fire), kdyz do toho jeste obcas strelim piercing orb, tak 15 procent, a to uz docela jde...
vcera mi na tohle padla solidni obourucka tak parada....
- Stanley
- Minion of Destruction
Přesně tak, píše to tam, ale na beton to není... Jen jsem se to snažil papouškovat, třeba i pro ty co si s angličtinou tolik nerozumí.Tyckin píše:Jedno ale mi ještě řekni - z čeho si vyvozuješ, že na bonus do nějaké elementární damage (kromě physical) je úplně jedno, jaká je elementárka ve zbrani? V té diskusi to v tom jednom článku je, dá se tomu ale na beton věřit? Asi nám nic jiného nezbyde co, už mi to leze na mozek
To je pravda, ale je to tam přímo napsané... Stejně jako v jiném topicu řeší pasivku Cruse, healuje když dáváš holy, ale neví se jestli díky zbrani nebo skillu...Alfajk píše:ale treba u wizarda se udajne element zbrane pocita do pasivky elemental exposure,takze kde je teda pravda?
Prostě a jednoduše to nejde a jak bylo psáno nahoře, tak ani Blizz sám neví
Dal jsem si tu práci a prolézám diskusi pod tím článkem a narazil jsem na toto (odpověď je v zeleném, tudíž věrohodná, snad )
Posted by sLex
Okey, let's say I have 50% lightning damage from gear. Is there any difference whatsoever between 2 identical weapons, except one does lightning damage and the other - let's say, holy? And now with the hotfix about the Physical skills not being affected by elemental damage bonus, it seems rather pointless to aim for concrete elemental damage weapon. Am I right?
You got it.
Skills that are "lightning elemental" will deal 1.5x damage no matter what weapon elemental type you use.
Skills that are no "lightning elemental" will deal 1.0x damage no matter what weapon elemental type you use.
tl;dr - weapon elemental no longer means anything at all.
Z toho je jasně zřejmé, že když pomineme physical, jsou elementy u zbraně naprosto bezpředmětné - tzn. i ze zbraně kde je půlka útočného čísla tvořena cold, získáte plný bonus na fire skills deal more damage. Akorát u physical to tak už neplatí - tudíž když je na zbrani půlka tvořena cold, a máte 20% bonus do physical skills, vytěžíte vlastně jen 10% bonus (20% bonus, ale z půlky zbraně). Huf
Posted by sLex
Okey, let's say I have 50% lightning damage from gear. Is there any difference whatsoever between 2 identical weapons, except one does lightning damage and the other - let's say, holy? And now with the hotfix about the Physical skills not being affected by elemental damage bonus, it seems rather pointless to aim for concrete elemental damage weapon. Am I right?
You got it.
Skills that are "lightning elemental" will deal 1.5x damage no matter what weapon elemental type you use.
Skills that are no "lightning elemental" will deal 1.0x damage no matter what weapon elemental type you use.
tl;dr - weapon elemental no longer means anything at all.
Z toho je jasně zřejmé, že když pomineme physical, jsou elementy u zbraně naprosto bezpředmětné - tzn. i ze zbraně kde je půlka útočného čísla tvořena cold, získáte plný bonus na fire skills deal more damage. Akorát u physical to tak už neplatí - tudíž když je na zbrani půlka tvořena cold, a máte 20% bonus do physical skills, vytěžíte vlastně jen 10% bonus (20% bonus, ale z půlky zbraně). Huf
JJ, to hlavní už je mi teď naprosto jasné, nicméně i tak se věřím najde spousta specifický případů (skillů, run a pasivek), kdy z toho lidi budou stejně jelen
Třebas kámoš našel hůlku co byla cold a řek, že je mu na nic, jelikož jede wize na arcane (a má na to předpokládám bonusy) - teď mu můžu vysvětlit, že to tak není a že bonusy získá plné bez ohledu na elementálku zbraně. Ačkoli se se mnou stejně všichni kluci budou hádat že to tak není
Třebas kámoš našel hůlku co byla cold a řek, že je mu na nic, jelikož jede wize na arcane (a má na to předpokládám bonusy) - teď mu můžu vysvětlit, že to tak není a že bonusy získá plné bez ohledu na elementálku zbraně. Ačkoli se se mnou stejně všichni kluci budou hádat že to tak není
v poho, co ja s wizem vyhodil supr zbrani jen kvuli tomu, ze nebyly plne fyzycky.... spis me ted irituje neschopnost blizzu doresit dvourucky, bo kombinace jednorucky a orbu je v RoS zda se jednoznacne lepsi a da i vyssi damage jednou ranou, avsak s neporovnatelne lepsim AS, driv to tak nebylo...
dili postupne zacinam dvourucky ignorovat, je to skoda....
dili postupne zacinam dvourucky ignorovat, je to skoda....
-
- Minion of Destruction
- BattleTag:mdmT#2837
... dvouručky jsou v pořádku, jen jsou blbě pojmenovaný, měly by se jmenovat forgoten soul a vše by bylo jak má být :-))) ...
-
- Zhar the Mad
- BattleTag:goldeagle#2259
Takže obecně nyní je nejhorší mít zbraň která dává jen fyzický poškození pokud používám elementární skill?
- Stanley
- Minion of Destruction
marian_r: koukni na druhý příspěvek na této stránce
Gold Eagle: proč?
Gold Eagle: proč?