Ono co se týče efektivity lvlování, není rend build žádnej zázrak... Sám hraju rend+ancient hammer a i když je to zábava a elitky i na vysoký MPčka padaj jak hrušky, na rychlofarmu xps a leg. itemů přehodim equip na ww, vemu do ruky dvě zbraně a chodim se točit, je to mnohem, mnohem rychlejší a s rendem prostě 60m nebo přes 60m xp za hodinu neudělám. Ale i tak je pro mě rend a hammer stále na Uber bossy a farmení vyšších MP jednička, baví mě to víc a vidět ty gigantický žlutý čísla při critech... to je k nezaplacení :-)fuxicek píše:ano projax ma pravdu, mam na barbovi nahrano 600 hodin, ted jsem rozjel WD a neda se to srovnat, WD je efektivnejsi, ale muze to byt i tim, ze jsem celou dobu jel barba spatne nebo co. pro info barbara jedu rendaka, obcas zajdu s vrtulkama na ubery MP9 a je to komedie co se tam deje, pripada mi, ze by si mohli u toho borci zdrimnout.
Top farm charakter
diabloprogress: http://www.diabloprogress.com/hero/blowik-2871/
Re: Top farm charakter
LachimoS píše:Projaxi není lepší tu Alkeizer cestu jezdit na mp1??? Přeci jen 20 minut mi přijde hodně...
Sem rád, že i Projax jako top xp farmář potvrdil moje tvrzení, tzn, vždy se vyplatí na xp větší mp pokud na to máte equip.Projax píše:no hele normalne mi trva na mp3 cca 14-16 minut anyway ano vyplatí se to co se týče itemů, ne co se týče xp
Takže finci ano, na mp7 ty xp lítaj hodně,ale musíš na to mít odpovídající dmg aby si to dával maximálně o trochu dýl než na mp1 a ten čas navíc převážily ty bonus xp, pak se ti mp7 na xp vyplatí chodit.
Fakt bych chtel videt ten miliardovy eqip co dava mp7 skoro stejne jako mp1
to je zalezitost mozna tak pro 0,00000001% hracu. Pokud tedy mate eqip ktery dava mp7 skoro stejne jako mp1 tak se to opravdu vyplati hrat
ale chtel bych to na vlastni oci videt jak nekdo dava 60M+ expu na mp7 a dropuje stejne legendarek jako nekdo s beznym gearem na mp1 (streameri s nejvetsim poctem legendarek od patche farmi mp1 nahoda ???). Proste nikdo nikdy neokeca ze pro 99,9999% hracu je vyhodne a za stavajiciho systemu vzdycky bude farmit nizke mp 1 s uber top gearem mozna 2-3. Pokud nekdo tvrdi opak pak je asi vetsi machr a bedna nez treba Kriparrian,Moldran,Modz a jini top hraci kteri by vam nerekni nic jineho byt maji casto chary s 300K dps tady par videi http://www.youtube.com/watch?v=qaKqeOt4c7o&feature=plcp# http://www.youtube.com/watch?v=BYiUs45gXUo&feature=plcp
takze jestli nekdo tvrdi ze efektivne farmi mp5+ apod tak se proste plete nebo je to troll

takze jestli nekdo tvrdi ze efektivne farmi mp5+ apod tak se proste plete nebo je to troll
coyd: Já taky neznám nikoho kdo by dával mp7 stejně nebo jen o trochu pomalejc než mp1, to ale neznamená, že to nejde přece.
edit: Pokud má člověk hell ring a 31xp gem v hlavě tak je rozdíl v expech mezi mp1 a mp3 11,36%. Takže pokud ti ten run potvá místo 10min na mp1 11,3min na mp3 tak si nastejno. S 300k dps ten rozdíl bude zanedbatelnej. I sám Projax, kterej si myslím má tohle hodně spočítaný tvrdí, že na xp se pro něj vyplatí víc mp3 než mp1.
Jestli hrajou s 300k dps na mp1 tak to nechápu a nikdy nepochopim. Při takovym dmgy není žádnej nebo hodně malej rozdíl mezi mp1 a mp3. Vy se tady pořád oháníte nějakejma streamama a kde co kdo říkal a jakej je to rádoby top hráč, ale zamyslet se nad tím samy nedokážete. S 300k dps nikdy nemůže být na xp lepší mp1 než mp3 protože to zabíjíš stejně rychle. Když dává rány dejme tomu za 500k tak je jedno jestli má mob 200 nebo 400k hp, oba jdou na jednu ránu. Tyhle "top" streameři to hrajou na mp1 možná proto, že je kupa lidí který se rádi koukaj jak to někdo brutálně kosí, jako třeba ty, a jak elity padaj na ránu. Já nikdy žádnej stream nesledoval, dělám si na to vlastní názor a ten nevyvrátíš tím, že tvrdíš, že je pro někoho s 300k dps lepší chodit mp1 než mp3, to je prostě nesmysl.streameri s nejvetsim poctem legendarek od patche farmi mp1 nahoda
edit: Pokud má člověk hell ring a 31xp gem v hlavě tak je rozdíl v expech mezi mp1 a mp3 11,36%. Takže pokud ti ten run potvá místo 10min na mp1 11,3min na mp3 tak si nastejno. S 300k dps ten rozdíl bude zanedbatelnej. I sám Projax, kterej si myslím má tohle hodně spočítaný tvrdí, že na xp se pro něj vyplatí víc mp3 než mp1.
Tim padem jsi omezeny pouze na svuj nazor a ten jak vime nemusi byt 100% spravny vzdy a vsude.. Je dobre cerpat inspiraci a napady i jinde a vzit si z toho to nejlepsi a spojit to s vlastni uvahou atd.. Tak to delam i ja treba. Kdo si mysli ze sam sezral vsecku moudrost a na vsecko prijde sam tak se taky plete. Ja mam nahrano pomalu 1000hod z toho nejvetsi cast za monka 80lvl paragon jinak mam vsecky chary na 60lvlu a opravdu jsem si vsechny vyzkousel. Mam nasledovano desitky hodin streamu spis uz to bude pres 100h vsech moznych hracu a classu tak muzu myslim za sebe rict ze mam docela prehled. Cilem tohoto topicu neni teoreticka uvaha nad tim co by bylo lepsi kdyby nekdo daval mp7 na IK ale co je obecne pro vetsinu hracu nejlepsi na efektivni farmeni expy/dropy a veci kolem. To ze si tu nekdo honi triko ze dava mp milion za 10 minut je sice super uber ale pro 99% lidi tady uplne k nicemu. Zkus treba alespon zkouknout ty videa protoze opravdu ne vsichni jsou takovi tupci za jake je mozna mas a navic jsou schopni podlozit sva tvrzeni konkretnimy pripady a priklady. Tady to udelal zatim pouze projax a od zbytku je to bla bla bla
No vidíš, já mam nahráno cca 1200h a taky všechny chary na 60
Teoretická úvaha, že dokud dáváš mobům ik tak je pro tebe vždy vyšší mp lepší než nižší je správná, nebo co je na ní špatně, vysvětli mi to.

nad mp2 se nehorazne scaluji hp u elite monster.
No a hlavně nevím jakou bys musel mít DPS, abys dával obyč moby na MP4 a vyšší na jednu ránu. Já mám DPS 180k a nedávám je na jednu ránu ani na MP3, myslím, že ani na MP2 ale to si teď nejsem jistej.
opraveno spatne, viz. nize.Quetak píše:alterEgo: Opravil bych to, na expy je nejvýhodnější takový mp na jaký postava pořád dává ik obyč mobum. Pak to trochu prodlužují elity, ale to zase bohatě vynahradí bonux xp za mp. Je to jen o equipu, když dáváš ik všemu na mp5 tak proč chodit nižší?
To je prave jen teorie, ale praxe je takova, ze nejlepe vychazi mp1(0), protoze nejde ani tak o to, ze davas trashi ik, ale o to, ze elite/rare mobove zdrzuji a na vyssi mp maji vic a vic life coz uz neni pak tak vyhodne v pomeru cas/ziskane expy. Trash moby klidne zmasakrujes behem toho co zabjis ty elity, tak to je jedno jak rychle je das. Podstatne je jak rychle zabijes ty elitaky.Quetak píše:No vidíš, já mam nahráno cca 1200h a taky všechny chary na 60Teoretická úvaha, že dokud dáváš mobům ik tak je pro tebe vždy vyšší mp lepší než nižší je správná, nebo co je na ní špatně, vysvětli mi to.
Kamos co dava uplne v pohode za huntera i vysoke mp mi tez neveril,tak dal par zkusebnich runu stejnych lokaci a pocital kolik expy dostane za jaky cas a vyslo mu proste nejlepe mp1(0).
Co se tyce farmy itemu, tak bych imo prve udelal paragon lvl takovy, aby s par nahodne vygenerovanyma affixama na mf na vecech jez postava nosi normalne, nebo s mf vecma u pomocnika byla postava na mf capu a az pak bych delal farmu veci na vyssi mp. Pak se da klidne uz i vyradit hellfire ring a cerveny gem z helmy a dat misto toho neco co boostne postavu lepe a chodit to na vyssi mp kvuli dropu.
Ono toho dost popada i na mp1 behem toho lvlovani paragonu.
Naposledy upravil(a) AlterEgo dne 14.11.2012, 17:10 hod., celkem upraveno 2 x.
-
- Gorebelly
- BattleTag:casperdeluxe#2494
Už jsem to psal v jiném topicu. Kopíruju to sem:
Co se týče efektivity na XP, tak je nejlepší MP0. Dneska jsem to v práci očítal jak to vychází.
DPS 200k
HP jednoho moba - 70k
EXP za jednoho moba 1000xp
Při těchto hodnotách bychom dosáhli toho, že za 10s zabijem na dané MP určitý počet monster:
MP0-28,6 MP1- 20 MP2-12,7 MP3-9,1 MP4-6,3 MP5-4,5 MP6-3,2 MP7-2,3 MP8-1,6 MP9-1,2 MP10-0,8
Z toho plyne, že při bonusech +EXP z MP, jak je udávane v tabulce, dosáhneme za 10s těchto EXP:
MP0 - 28,6k MP1 - 22k MP2 - 15,2k MP3 - 11,8k MP4 - 9,1k MP5 - 7,2 MP6 - 5,6k MP7 - 4,5k MP8 - 3,4k MP9 - 2,8k MP10 - 2,1k
Pokud to chcete v procentech:
MP0 - 100% MP1 - 77% MP2 - 53% MP3 - 41% MP4 - 32 MP5 - 25% MP6 - 20% MP7 - 16% MP8 - 12% MP9 - 10% MP10 - 7%
Jak můžete vidět, EXPENÍ je nejefektivnější na MP0.
Z hlediska kombinace farmení + expení, je nejvýhodnější MP1 (mostramají lvl63)
Nemá smysl se bavit o tom co je efektivní a co ne. Pro někoho je efektivní to a pro druhého ono. Každej si musí stanovit MP sám podle toho, jestli mu za těch 25% ten čas stojí nebo ne. Ten časovej skok při 200k DPS mezi MP0 a MP3 nebude tak hroznej. Ale mezi MP0 a MP6 bude v řádech desítek minut.
Ten čas jsem chtěl taky spočítat. Ale na to už nebyl v práci čas
Snad někdy příště
Co se týče efektivity na XP, tak je nejlepší MP0. Dneska jsem to v práci očítal jak to vychází.
DPS 200k
HP jednoho moba - 70k
EXP za jednoho moba 1000xp
Při těchto hodnotách bychom dosáhli toho, že za 10s zabijem na dané MP určitý počet monster:
MP0-28,6 MP1- 20 MP2-12,7 MP3-9,1 MP4-6,3 MP5-4,5 MP6-3,2 MP7-2,3 MP8-1,6 MP9-1,2 MP10-0,8
Z toho plyne, že při bonusech +EXP z MP, jak je udávane v tabulce, dosáhneme za 10s těchto EXP:
MP0 - 28,6k MP1 - 22k MP2 - 15,2k MP3 - 11,8k MP4 - 9,1k MP5 - 7,2 MP6 - 5,6k MP7 - 4,5k MP8 - 3,4k MP9 - 2,8k MP10 - 2,1k
Pokud to chcete v procentech:
MP0 - 100% MP1 - 77% MP2 - 53% MP3 - 41% MP4 - 32 MP5 - 25% MP6 - 20% MP7 - 16% MP8 - 12% MP9 - 10% MP10 - 7%
Jak můžete vidět, EXPENÍ je nejefektivnější na MP0.
Z hlediska kombinace farmení + expení, je nejvýhodnější MP1 (mostramají lvl63)
Nemá smysl se bavit o tom co je efektivní a co ne. Pro někoho je efektivní to a pro druhého ono. Každej si musí stanovit MP sám podle toho, jestli mu za těch 25% ten čas stojí nebo ne. Ten časovej skok při 200k DPS mezi MP0 a MP3 nebude tak hroznej. Ale mezi MP0 a MP6 bude v řádech desítek minut.
Ten čas jsem chtěl taky spočítat. Ale na to už nebyl v práci čas
Snad někdy příště
Chtel sem zduvodnit to mp1, ale koukam to tam mas s tim monster lvlem63, takze si to v podstate zhrnul.
Quetak: Kdyby jsi cetl poradne, videl by jsi, ze jsem tam psal, ze se tohle idealni MP tyka drtive vetsiny hracu. Dokonce jsem tam napsal i pribliznou DPS, ktere se to tyka. Pokud ma nekdo DPS vice jak 300 tisic, tak je jasne, ze MP0 je pro nej mene efektivni nez napr MP1 ci 2, protoze temer nepozna rozdil pri kitovani mobu.
Takze stale plati to same a myslim, ze nema smysl spekulovat o tom co je vyhodnejsi, protoze je to jasne dano. A argumenty typu: tady ten ma takovy ci makovy paragon level je nesmyslna, protoze jde take o to, kolik casu na tom Diablu travis
Ale chapu, ze nekteri lide musi byt od prirody oportuniste a tezko se vzdavaji vlastni "pravdy"
Takze stale plati to same a myslim, ze nema smysl spekulovat o tom co je vyhodnejsi, protoze je to jasne dano. A argumenty typu: tady ten ma takovy ci makovy paragon level je nesmyslna, protoze jde take o to, kolik casu na tom Diablu travis

Ale chapu, ze nekteri lide musi byt od prirody oportuniste a tezko se vzdavaji vlastni "pravdy"

-
- Gorebelly
- BattleTag:casperdeluxe#2494
Já quetakovi rozumím jak to myslí. Ono je pravda, že když bys na to měl gear, tak to vyšší MP bude efektivnější. Protože tě zdrží opravdu jen elitky. Při DPS 400k je opravdu jedno, jestli má mob 100k HP nebo 300K. Zase na druhou stranu ne všichni mobové mají stejně. Já jsem to počítal Při lepším průměru DPS. Nicméně Hodně podstatná věc je MS. Když někdo běží pomalu, tak expí pomalu.
Přesnej výpočet by byl na dýl. to v práci asi nedám
Muselo by se počítat s různýma HP, s Občasným útěkem před elitkou, MS do toho, DMG mobů atd....
Přesnej výpočet by byl na dýl. to v práci asi nedám

Ja mam dps 95k a dam niektorym mobkam IK aj na MP5kojot píše:No a hlavně nevím jakou bys musel mít DPS, abys dával obyč moby na MP4 a vyšší na jednu ránu. Já mám DPS 180k a nedávám je na jednu ránu ani na MP3, myslím, že ani na MP2 ale to si teď nejsem jistej.
coyd: tak sem se podíval na ty dvě videa a odnesl sem si z nich dvě věci. Ten člověk nemá dost dmg aby dával mp4 stejně rychle jako mp1, proto udělá víc xp za hodinu na mp1, v ničem jinym to neni. Druhá věc je, že asi moc neví jak se rollujou affixy na itemech - říká že na mp0 bude lvl58 ring s*it a na mp1 bude moct mít lvl63 affixy, to platí leda pro a1/2, v a3 bude moct mít i na mp0 jakýkoli item top roll affixů, protože moby jsou v a3 lvl63 i na mp0 . U echoing tvrdí, že na mp0 nemůže mít 100% crit dmg což taky není pravda i kdyby dropla na mp0 v a1 tak může mít 100% critdmg, protože když je itmlvl vyšší něž level moba tak se affixy rollujou podle itemu, ne podle moba z kterýho dropla. lvl62 zbraň má navíc stejný možný roll affixů jako lvl63 ať dropne kde dropne - to upravovali tuším s patchem 1.0.4. Samozřejmě, každej nemůže vědět vše, ale když už si hraje na takový rozbory tak takovou chybu v základní věci jako je item roll by neměl vůbec vypustit z pusy. Pak mu něco věř když plácne tohle
Jinak ano pro 95% hráčů bude nejvýhodnější mp1, ale když přesáhneš určinou hranici dmge tak už to bude mp2 a tak dále...to mi prostě nevyvrátíš.

-
- The Butcher
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:spiderer#1213
Prijde mi drsny, ze hraci v gearu za miliardu hraji MP0-1, ale tak pokud vas to bavi a ty PL skacou, tak si to uzivejte, jsem zvedavej, jak dlouho to koho bude bavit
Takhle nastaveny system je nejvetsi fail patche 1.0.5 kdy se vyplati pro kohokoliv farmit nejnizsi MP pri stejnem dropu jako u vyssiho MP - par dni jsem zkousel runy MP1-2 a byl jsem z toho znechucenej tak, ze jsem to chtel prestat hrat uplne, protoze takovahle vymejvarna po odehrani 300+ hodin mi prijde obskurni vic nez je zdravo.. Je smutny, ze nikomu z blizzardu to neprijde divny, ze vetsina lidi chodi bez ohledu na gear MP0-2 a MP8-10 nehraje skoro nikdo. Kdybych mel hrat MP1 jeste 14 dni, tak bych mozna zapomnel jak si mam rano zavazat tkanicky u bot. Takze vsem preju at si uzivaji styl IK IK IK IK paragon hyje IK IK IK IK paragon hyje IK IK... Jsem opravdu zvedavej koho to bude jak dlouho bavit 

HC THE EXPENDABLES: KILLER 60 (100)
Armory: http://eu.battle.net/d3/en/profile/spiderer-1213/
DiabloProgress: http://www.diabloprogress.com/hero/spid ... r/27001068
Ono Quetaku ber v úvahu, že je tu 99% hráču s gearem kolem 50-100k dps ubuffed. aby jsi dával v pohodě mp4-5 (pro mě to znamená minimálně 350k dps unbuffed) tak bys musel mít gear v hodnotě bilionů (tisíců eur) a to má opravdu tak ani ne 1% hráčů diabla, kteří buď do tho investují nehorázné množství času a nebo nehorázné množstvní real cashe.
Bohužel někomu tu stále uniká smysl tématu a snaží se ukazovat příklad na aboslutně nedosažitelném gearu pro průměrného hráče. Tuto debatu moc nesleduji protože víceméně tu jsou samé hlouposti. Ale někteří mají dobré názory, které jsou občas i k zamyšlení a taky tu je pár lidí, kteří znají pouze svoji pravdu. Proto prosím dbejte na fakta a také berte v úvahu cenu gearu, než tu začnete rozhazovat konspirace ze strany na stranu. Pro mě to je jasné - pokud někdo farmít vyšší MP tak to buď dělá pro osobní výzvu a nebo si myslí, že to je efektivnější (pokud je to ten druhý případ tak je to buď nováček co se ve hře nevyzná a nebo je to prostě hloupý člověk)
Omlouvám se všem, kterým můj příspěvek nějak ublížil.
Bohužel někomu tu stále uniká smysl tématu a snaží se ukazovat příklad na aboslutně nedosažitelném gearu pro průměrného hráče. Tuto debatu moc nesleduji protože víceméně tu jsou samé hlouposti. Ale někteří mají dobré názory, které jsou občas i k zamyšlení a taky tu je pár lidí, kteří znají pouze svoji pravdu. Proto prosím dbejte na fakta a také berte v úvahu cenu gearu, než tu začnete rozhazovat konspirace ze strany na stranu. Pro mě to je jasné - pokud někdo farmít vyšší MP tak to buď dělá pro osobní výzvu a nebo si myslí, že to je efektivnější (pokud je to ten druhý případ tak je to buď nováček co se ve hře nevyzná a nebo je to prostě hloupý člověk)
Omlouvám se všem, kterým můj příspěvek nějak ublížil.
-
- The Butcher
- BattleTag:spiderer#1213
Projax - to, ze pro tebe znamena MP4 = 350k unbuffed dmg neznamena, ze to je pravda (nastesti)
To, ze MP4 v pohode da WW barb s gearem za, kdyz to prezenu, nekolik desitek/stovek milionu je druha vec.. Kazdopadne na to, ze tuhle debatu moc nesledujes tady pises celkem casto a doporucil bych trosku sebereflexe viz tve "..taky je tu par lidi, kteri znaji pouze svoji pravdu..". Chce to trosku nadhledu 

HC THE EXPENDABLES: KILLER 60 (100)
- Černý vlk
- Wraith
- BattleTag:Ngwathorgoth#1668
aneb selský rozum vítězíQuetak píše:coyd: Já taky neznám nikoho kdo by dával mp7 stejně nebo jen o trochu pomalejc než mp1, to ale neznamená, že to nejde přece.Jestli hrajou s 300k dps na mp1 tak to nechápu a nikdy nepochopim. Při takovym dmgy není žádnej nebo hodně malej rozdíl mezi mp1 a mp3. Vy se tady pořád oháníte nějakejma streamama a kde co kdo říkal a jakej je to rádoby top hráč, ale zamyslet se nad tím samy nedokážete. S 300k dps nikdy nemůže být na xp lepší mp1 než mp3 protože to zabíjíš stejně rychle. Když dává rány dejme tomu za 500k tak je jedno jestli má mob 200 nebo 400k hp, oba jdou na jednu ránu. Tyhle "top" streameři to hrajou na mp1 možná proto, že je kupa lidí který se rádi koukaj jak to někdo brutálně kosí, jako třeba ty, a jak elity padaj na ránu. Já nikdy žádnej stream nesledoval, dělám si na to vlastní názor a ten nevyvrátíš tím, že tvrdíš, že je pro někoho s 300k dps lepší chodit mp1 než mp3, to je prostě nesmysl.streameri s nejvetsim poctem legendarek od patche farmi mp1 nahoda

Jedu s monkem (107k buff dmg) MP2, protože MP1 je na čas stejný a bez bonusů.