Grammator píše:Mlok: ježiš nebreč, tobě vadí že nedáváš kvadriliony dmg a můžeš taky umřít, kvůli čemuž nemůžeš solovat GR 50+? To snad ne, že ne... V tomhle smyslu se skutečně zařadil mezi ostatní. A že to včera bylo lehké... bylo! To jsem přesně tvrdil...
Samozřejmě, že by na PTR měl být DH schopný solovat GR50+. To budou všechny chary s tím jak je obtížnost GR posunuta o hodně níže.
Kupříkladu Barb, který nemá žádnou změnu na PTR už je na GR61+ (a možná už výše, to už bylo včera).
A hlavně jsi to testoval včera pro starou verzi PTR, teď je všechno jinak (mnohem horší než včera).
Takže jsi vyzkoušel, že pro starou verzi PTR, která není aktuální a kde bylo daleko více dmg u DH bylo lehké dát nizoučký GR. GR42 je nizoučký na PTR, to je jako dávat kolem GR32-GR35 na live. Tedy i včera bys musel dávat aspoň GR50, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu.
O samotnou dmg mi ale vůbec nejde. Nepotřebuju žádný boost jako byl v první verzi PTR (což už ostatně ani není v dnešní verzi). Ale jde o celý mechanismus možnost přežití x možnost udílet dmg, který je v dnešní verzi zcela narušen.
Na live to je lehce přepálené, ovšem to je pouze kvůli slow ball buildu s perma SS. Tady zcela chápu a souhlasím s nerfnutím perma SS. To samo o sobě by stačilo na live, aby se DH limitoval na maximu na GR43-44 (kam se bez slow ball buildu dostal) a pro většinu hráčů kolem GR40. To byl akorát balanc.
V předchozí verzi PTR (včerejší), kde byla ještě hodně přepálená dmg, tak ani s tou přepálenou dmg se nikdo nedostal dost vysoko (zahlédnul jsem něco o GR44). A to ještě bylo bez největšího nerfu celého mechanismu, kdy jsi včera mohl střílet do zdi a sentry dávaly pořád hodně dmg. Teď už ne.
Celý problém není o velikosti dmg, ale o možnosti udílet dmg a přitom přežít. U range charakterů je potřeba to nějak zařídit s jejich nízkou tougness bez dmg reduction bonusu:
- u DH to bylo do teď pomocí sentry, což už neplatí (bez self castu už nezabiješ aktuálně nic nebo tedy tak pomalu, že je to na vyšších GR k ničemu).
- u Wiz. je to kombinace Teleport/Ilusionist/vyšší tougness než DH/force Armor/skilly kde nemusíš dlouho střílet a můžeš okamžitě pryč (tedy podobný mechanismus jako sentry na live)
Aktuální stav DH neumožňuje žádný mechanismus (včera to ještě umožňoval i když opruzovým způsobem střílet do zdi). Máš vlastě vůbec představu jaký je aktuální stav a o čem je řeč? To se včerejším stavem nemá vůbec nic společného.
Ale jak jsem psal, Blizz. to zase jistě ještě několikrát změní. Problém je v tom jakým směrem to tlačí. Ten směr neumožní balanc mezi schopnosti udílet dmg a přežít. Na to musí přijít změna jiným směrem.