Diablo tři se změnilo za rok hodně, jenom argumenty proti jsou furt de facto stejný. Některým se nepřestávám divit, a hlavně těm, co směřují ke srovnávání s diablem dvě, jelikož taky mužu hrdě prohlasít, že jsem u diabla dvě strávil svoje mládí, tak někdy když to čtu, mám pocit, že ho někteří snad ani nehráli.
D2 byla obsáhlá a atmosférická hra se často tvrdí. Příběh? tam nějakěj byl? Kde že se hrálo ?
COW lvl - klasická farma- ala keeps 2 - aneb farmime runy v D2 (5-10minut podle charu)
MEPH run - ano, každy musí mit svou MF sorcu na meph runy -kde jinde najdu zakladni gear, každy ví, že ho musím zabit zhruba 1000krát aby padlo shako(statisticky!) - 1run 30 sec, po stovce už je jedete a přitom se divate na telku, mepha si nazenete za řeku a sundate ho sorcou na 60lvl behem par chvil poslepu bez toho aby vůbec něo vykastil (na sc poslepu, na hc se diky tem pukavcum v durance 2 clovek musel divat ) být taková věc dneska v D3, tak se o tom piše 100 hater članku jak je d3 zabugovane
PINDL jo tak toto je extra zabavicka, run o 15-20sekunach do zlbnuti dokud nepadla tal rasha armor(jedu MF gear nééé) běžné moje skore s začínající sorcou 2 až 3 tisice runu
BAAL run máš gear, máš runovy slova cos chtel, je čas vyrust. Pokud si nebyl sorca nebo neměl enigmu run vypadal tak, že si stal ve městě, prošel portem, a pak sis vybral své misto a začal zhruba tři minuty spamovat svoje main- a jedine použivane - utočně kouzlo/utok. po třech minutách umřely všecky vlny a proběhl si dvě obrazovky na baala, který umřel do 10sec, ESC, JOIN, NG. několik hodin v kuse. +- 10 000 runu na lvl 99.....
v tomto ohledu D2 prohravá s D3 na celé čáře a to nemá datadisk ani nemá 10let patchů na sobě - je mi mnohem milejší, být ve hře klidně pul hodiny, a projit si místa co mám rád
add Poví mi někdo, Kde se ukryvaj takový věci, jakože diablo 2 bylo o SKILLU? moje light soso měla na levo lighting, napravo port, mackal sem myš podle potřeby, když bylo zle, tak mizely flasky z pasku jaky divy. tot vše. Java to samy, na pravym fury, na levym charged strike ci jak se to menovalo, neomezene ničení, jen sem chodil opravovat titany nebo přehazoval switch. Baba, ww a jen ww

a tak dále, jiné to nebylo ani u jiných postav. Opravdu to bylo hodně skillovaty no............
opět bych řekl že system D3 je o kus lepší, přece jen, spamovat svuj main skill neni tak lehky, větišnou musite kombinovat utoky s nějakym generatorem, nebo mit epickou vybavu ale i tak to chce vice skillu do komba aby to fungovalo- to je mj. duvod, proč buildu v D3 až tak moc není, jak by být mohlo- to je trošku škoda, ale je to na ukor té větší složitosti v jejich nakombinování - celkově bych řek že počet buildu je srovnatelnej i přes větši potenciál v D3.
skill tree představa, že si budu dělat 3 sorcy abych si vyzkoušel fire/cold/ light - fakt sorry chlapi, ale na to už sem starej- opět jednoznačně d3 systém ANO (ale v D2 byl přidán po tech 10 letech respec system = rovina ale tudíž ani žadná výhoda ve skill tree systemu)
staty si přídávám sám....osobně v tomhle sem neutrální, ale myslím že je to viceméně jedno, rozohdně to neni to zasadní, pro některé to souvisi s udajným "skillem" pro hru:
diablo nikdy nebylo o ničem jiném než o gearu a potažmo o tom, naklikat své staty podle návodu na netu. Ano, človek mohl experimentovat a udělat (špatná) rozohdnutí a zvolit si, že bude mit 200 energy s barbem. Hold 100krát opsané návody na buildy byly věsměs dobré návody..ale tohle bych fakt ponechal u ledu
BOTI hrali jste v posledni dobe - mam na mysli tak poslednich pet let - na battle netu? uz kdyz vlezete spamuji vas boti, vlzete do hry bez hesla a omezeni lvlu, zaspamuji vam behem par sec celou obrazovku...
v D2 se botovalo tak, že naprosto nic nemelo cenu a to byl reset co chvila, ze nebyla aukce ve hre, ano, ale kazdy kdo diablo orpavdu hral tak vedel že je d2jsp, tim tu nechci delat reklamu, ale at se kazdy podiva, kolik let tento server beží a bylo na nem bežně online stovky hračů temer v jakkoukoliv dobu a diky botum jste si zde koupili prakticky vše za neuvěřielně levné ceny- gear co byste farmili měsíce jste pořidili za třeba ekvivalent par milionu in game goldu v D2( kteři lide bohatí kupovali a gamglovali s nima u gheeda) nej runy za drobné, kolik jste našli CHAM/ZOD run v D2 za celou dobu hraní vy 10letí hrači? ja jednu jedinou a to sem byl dobrej pařan.
nepřipomíná vam to něco? Jono, taky mě ješte to mempo s kritem nepadlo, mám na to ješte 9let....;-) ale jestli nebude reset tak si ho za rok koupim, pač už bude tak levné že na něj budu mít jako každý
kdo chtel , na d2jsp nechodil, kdo chtel mit lepší vybavu, prodal nasibrany gemy a zlato, potažmo par snadno dostupných lege co mu padly a mohl mít, co chtěl jak dnes, spíše mnohem lehčeji
abych jen nehanil, gear se v D2 dal najit lepe sefl foundem než je tomu v D3 , toje bez diskuze ALE znamenalo to presne co sem zde vypisoval, tisicové runy po několika desitkách sekund na vybraný bosse...tohle nas tak moc na D2 bavilo?
Duvod proč to tak je, že v D3 kvuli ah jsou legy randomizovany, kdyby nebyly, tak už ted má opravdu každy kdo hral sto hodin naprosto dokonaly vybavy a hra je na konci svých možnosti a v D2 to neřešilo nic jiného než RESET a jedem znova do dalších závodů s boty.
Výhoda d2 byla v moodingu, to určitě je silnej argument co beru. Sám sem poslední roky na dialbu 2 strávil na neofiko českým serveru, pač se battlenet prostě hrát nedal .
Já nechci vypisovat vše, ale d3 je pro mě celkově hra o kus lepší než d2 a to ješte je na počátku svýho vývoje. Nechci aby moje super dlouhý psání vyznělo jak chvalozpěv na Blizzard, to vubec, dělaj dost chyb, který zpětně hasí, vše strašně trvá, vadí mi málo epičtí bossové, vadí mi, že procházení normal nighmare hell nijak neoživili, chtelo to přidavat nějaký výzvy v podobě složitějcích monster a ne jen primitvní vyšší dmg a více life. Inferno mělo být právě ona výzva pro nejlepší, ale když tam budou padat nej věci, logicky se nikdo nespokojí s tím, že tam nebude moct farmit, to byla velká nelogičnost, která vedla k znerfování hry pro masy, neměli byt tu myšlenku zadupat a nějaky uber mod vratit, jinak pro znuděný SC - HC skutečně výzva je a výmluvy na DC- i to je součast hry, na Lagy se umíralo vždy , stejně, jak se např umiralo na PK co měly programy s hacky a tim vas zabili hned jak jste vlezli do jejich portu, tyto všecky chyby a nedokonalosti jsou dneska D2 odpuštěny a jen se neustále předhazuje jako nějaká modla, přitom tam bylo tolik chyb nedokonalostí a hralo se sotva 5% hry ale nikdo nenadával jako dneska.... vite asi nejsem starej jenom já, ale velká čast komunity Diablistů je staří o těch 10+ let a ono už to vaše vzrušení z nový nebude takový, jako když vám bylo 10-12 roků

tady máte problem s D3- jste staří !
Obtížnost inferna je skutečně jedním z mála bodů , co mě na patchích mrzí, já začal hrát až v prosinci a strašně mě mrzí, že sem puvodní inferno nemohl okusit. Jsem přesně ten typ hráče, co by se rád babral týdny v zákysu, a přemyšlel jak dál, páč já na takových hrách vyrostl, když sem chtel dohrát wizardy 7 co se i s návodem hrála 2 měsíce, tak sem napřed musel strávit odpoledne generováním postavy , aby mělo smysl začínat.....