....
Re: Pohar trpezlivosti sa uz davno naplnil
Njn, hele ono se to zlomí. Mě to taky nepadá nějak často. Měl jsem jeden super drop. Byla doba kdy mi nepadalo vůbec nic ani legendárka nespadla a teďka občas spadne.... . A jednou se o dalo i prodat :-) . Na jaké MP hraješ ? Vyzkoušej ruzné... Mě to třeba nejvíc padá na MP3, někomu na MP6 je to o náhodě.... . A schválně dej sem battle tag ať vidíme co máš za gear když ti nic nepadá ;-)
Náhoda je opravdu to poslední, o čem to je Počítač nejde naučit náhodu, takže ji ani Blizzard nemůže promítnout do hry. Všechno jsou to pouze pseudonáhodné jevy. Chápu však, že spousta lidí nevidí rozdíl. Víte, co by byla náhoda? Kdyby vám vypadnul předmět z monstra, rozskočil se na tři legendárky, natáhla se ruka z obrazovky a podal vám je do ruky sám Diablo. To by bylo něco, co není napsané v programu a jím limitované. Je to trošku absurdní příklad, ale tohle by byla opravdu náhoda (je tu tenká hranice se zázrakem xD).
Všimněte si, že už od vydání existují skupiny, které po větším množství odehraných hodin za obdobných podmínek (MF a efektivnost farmení) vykazují diametrální rozdíly v dropu. Co píše Saldero je sice trošku extrém, ale nemám problém tomu uvěřit. Opravdu nepochybujte, že buď je systém dropu neuvěřitelně špatně napsaný, či spíše existují nějaké skryté parametry. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby to každému padalo tak nějak rovnoměrně, že jo? Kdo by pak používal AH... V tomhle systému, který "funguje", někteří mají privilegium přispívat na AH předměty a druzí nákupy... Otázka je, kde na to má druhá skupina brát. I na to ale Blizzard myslel, jděte na RMAH!
Budu se opakovat, ale v Path of Exile jsem tenhle pocit marnosti za nějakých 40 hodin hraní neměl ani jednou. A víte co? Legendárky tam jsou opravdu výjimečné. Dokonce hned od vydání (zatím teda open beta)! ;D Nevýhodou je, že si nemůžete namastit kapsu na RMAH To bude pro hodně diablo luckerů (spíše bych tuto skupinu nazval "vyvolení") špatná zpráva.
P.S. Nenechte se mýlit, v "průměru" jsem byl na drop docela lucker a určitě jsem neodešel, protože by mi to nepadalo. Dokonce jsem si říkal, že si mě ta hra za svojí nedodělanost snaží koupit Jen mi ta hra nedělala radost a pro eura jsem ji nehrál.
Všimněte si, že už od vydání existují skupiny, které po větším množství odehraných hodin za obdobných podmínek (MF a efektivnost farmení) vykazují diametrální rozdíly v dropu. Co píše Saldero je sice trošku extrém, ale nemám problém tomu uvěřit. Opravdu nepochybujte, že buď je systém dropu neuvěřitelně špatně napsaný, či spíše existují nějaké skryté parametry. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby to každému padalo tak nějak rovnoměrně, že jo? Kdo by pak používal AH... V tomhle systému, který "funguje", někteří mají privilegium přispívat na AH předměty a druzí nákupy... Otázka je, kde na to má druhá skupina brát. I na to ale Blizzard myslel, jděte na RMAH!
Budu se opakovat, ale v Path of Exile jsem tenhle pocit marnosti za nějakých 40 hodin hraní neměl ani jednou. A víte co? Legendárky tam jsou opravdu výjimečné. Dokonce hned od vydání (zatím teda open beta)! ;D Nevýhodou je, že si nemůžete namastit kapsu na RMAH To bude pro hodně diablo luckerů (spíše bych tuto skupinu nazval "vyvolení") špatná zpráva.
P.S. Nenechte se mýlit, v "průměru" jsem byl na drop docela lucker a určitě jsem neodešel, protože by mi to nepadalo. Dokonce jsem si říkal, že si mě ta hra za svojí nedodělanost snaží koupit Jen mi ta hra nedělala radost a pro eura jsem ji nehrál.
Tvl a to som myslel ze som jediny na svete co ma presne toto vytetovane na ucte. Ja som za 850hodin dropol asi 2 legendarky, jedna pocas progresu a jednu na inferne v 1acte ked boli este modre 500 DPS zbrane do 10mega. Fakt som nic ine nemal na mysli len ako je to mozne, skusal som vsetko mozne menit buildy, rozbijat vsetky sudy atd. Proste haluz. Ako nahoda ano, ale tak ci boha!
Uz som skoro isiel kupit novy account ale tak potom som si povedal ze fakof mozno sa niekedy karta otoci.
Uz som skoro isiel kupit novy account ale tak potom som si povedal ze fakof mozno sa niekedy karta otoci.
Je to pouze o nahode. I kdyz se muze zdat, ze zrovna vy jste nejak poskozeni. Nejste. Krome vlivu jako je MF je take dulezity cas straveny ve hre, pocet zabitych monster, uroven MP, atd.
Nikdo neni vyvoleny, ani nikdo neni od Blizzardu poskozovany. Tohle by jim za to vazne nestalo, aby riskovali, ze se to provali. Hru by to totiz totalne odstrelilo a to riskovat vazne nebudou. Holt nemas stesti. Nezbyva nez to vypnout a dat si od toho na chvili pauzu....
Me to ted take nepada. Ale je to tak, ze mam novou postavu, nizky PL a s tim i nizky MF. Nijak se nezlobim. Proste smula. Stejne tak muzu nadavat na crafting novych veci. Takovych milionu co jsem v tom nechal. A vysledek? Nic moc... Ale to neznamena, ze budu verit tomu, ze nejsem vyvoleny
Nikdo neni vyvoleny, ani nikdo neni od Blizzardu poskozovany. Tohle by jim za to vazne nestalo, aby riskovali, ze se to provali. Hru by to totiz totalne odstrelilo a to riskovat vazne nebudou. Holt nemas stesti. Nezbyva nez to vypnout a dat si od toho na chvili pauzu....
Me to ted take nepada. Ale je to tak, ze mam novou postavu, nizky PL a s tim i nizky MF. Nijak se nezlobim. Proste smula. Stejne tak muzu nadavat na crafting novych veci. Takovych milionu co jsem v tom nechal. A vysledek? Nic moc... Ale to neznamena, ze budu verit tomu, ze nejsem vyvoleny
-
- Zhar the Mad
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Reptile#2445
mozno to nebude slovo do pranice, ale hrate to na inferne? pretoze veci z hellu nie su moc predajne.
To Vokurka : já ale chápu že je to naprogramovaná "náhoda" jnže pokud neznáš ty parametry tak se to dá považovat za náhodu.... .
Drop je problém, jak jsem psal - mě to taky moc nepadá. Ale když budu chtít hrát hru kde nezáleží na štestí tak si zahraju zase Dragon Age kde na vybavení nezáleží.... . Nevím jak je to u PoE.... . PoE asi nikdy hrát nebudu protože se mi to nelíbí.... .
Edit: a propo v D2 mi to taky nepadlo a to jsem zkoušel veškerý věci a měl jsem wizzinu na 86 lvl a vybavení pořád hrozný, oproti postavám které se dali stáhnou z fora které měli cca kolem 8O lvl... . Takže ta mechanika dropu v D3 bude podobná... .
Edit2: Ne ja chodím na normal na inferno si netroufnu....
Drop je problém, jak jsem psal - mě to taky moc nepadá. Ale když budu chtít hrát hru kde nezáleží na štestí tak si zahraju zase Dragon Age kde na vybavení nezáleží.... . Nevím jak je to u PoE.... . PoE asi nikdy hrát nebudu protože se mi to nelíbí.... .
Edit: a propo v D2 mi to taky nepadlo a to jsem zkoušel veškerý věci a měl jsem wizzinu na 86 lvl a vybavení pořád hrozný, oproti postavám které se dali stáhnou z fora které měli cca kolem 8O lvl... . Takže ta mechanika dropu v D3 bude podobná... .
Edit2: Ne ja chodím na normal na inferno si netroufnu....
- sgtmajfoley
- Doom Knight
- BattleTag:sgtmajfoley#2877
saldero podla mna by si to mal odinštalovať a ani nevychádzať z domu... pri tvojom "štastí" ta ešte prejde auto 5 metrov od baraku...
>Panchita< - EQ fire Barb (1,2,3 elitky, chrumkavo prepečené)
>Curseblade< - Doge WD (ten pesa, uši jako kóň, červené má oči)
>Yolinka< - Fire Crus (dropping FPS since RoS)
>Twitch.tv< - streamujem väčšinou okolo obeda
>Curseblade< - Doge WD (ten pesa, uši jako kóň, červené má oči)
>Yolinka< - Fire Crus (dropping FPS since RoS)
>Twitch.tv< - streamujem väčšinou okolo obeda
Pokud někomu ob den padají věci za stovky M, tak si myslim, že buď kecá, nebo je něco špatně Neříkám, že to není možný, ale je to divný.
Moje bilance při paragonu 38: rukavice za 10M, rukavice za 40M, pásek za 30M.
...jinak crap. Taky žádná sláva. Naštěstí hra nabízí i jiné možnosti, jak přijít ke goldům.
Moje bilance při paragonu 38: rukavice za 10M, rukavice za 40M, pásek za 30M.
...jinak crap. Taky žádná sláva. Naštěstí hra nabízí i jiné možnosti, jak přijít ke goldům.
Myslete si, co chcete, ale dám vám ještě jeden podnět k zamyšlení nad náhodností a štěstím čí neštěstím. Jsou tu paragon levely. Hodně hráčů už má gigantický mf, dříve nemyslitelný, či těžko dosažitelný. Opravdu věříte, že zůstal drop rate stejný? Kdyby s dnešním MF hráli hráči měsíc od vydání, asi by jim to padalo o dost jinak než dnes. Tím, jak hráči postupují v paragonech, se zákonitě musí snižovat vliv MF, jinak by jim toho padalo zbytečně moc a zbytečně kvalitního. A všichni hráči v top gearu, to je věc, která by hru zarušeně zabila.
Občas zažívám to samé jako autor tohoto topicu :-) Bohužel jsem si říkal že s MF okolo 500 na MP 6-7 to bude padat a ono ne :-(
(pro rejpaly hraju v partě , solo mě nebaví absolutně)
(pro rejpaly hraju v partě , solo mě nebaví absolutně)
- Azazelík
- Wraith
- BattleTag:Azazel#2270
suhlasim s autorom..aj u mna konec..kamarati v D3 sa mi stale chvalia ako im padaju itemy za stamiliony a za stovky € a mne nic.
rozhodol som sa,ze predam zo svojho buildu vec za 35 € a kupim si WoWko a idem tam..a tu si necham postavicku schopnu len farmit..keby som sa mrtne nudil..coz pochybujem..
rozhodol som sa,ze predam zo svojho buildu vec za 35 € a kupim si WoWko a idem tam..a tu si necham postavicku schopnu len farmit..keby som sa mrtne nudil..coz pochybujem..
-
- Doom Knight
- BattleTag:MightyMike#2828
Já osobně autora chápu, protože jsem měl stejné pocity...
Ale myslel jsem, že tohle přestalo po předposledním patch. U mě se to v tu chvíli zlomilo. Můj nejlepší drop byl za 15M, ale nemám odehráno tolik hodin a v průměru každou hodinu minimálně jedna legendárka/setovka většinou padne... byť většinou na brim.
Před patch to byla ale síla :-(. Nejhorší je, že opravdu znám lidi, kterým naopak ty legendárky padaly extrémně. Moc lidí mi to tu nevěřilo, ale mám (a osobně znám) kamaráda, který měl v průměru cca 1000x drop co já. A to s menším MF. Hráli jsme spolu stejnou hru (já s vyšším MF) cca 25-30 hod. Já jsem neměl legendárku ani jednu a u něj jsme přestali počítat někde u stovky.
Ale opravdu mi přijdel, že tohle byl nějaký bug, který opravil patch s příchodem HF ringu. U toho kamaráda to v ten moment přestalo kouzelně padat. Vydělal si prodejem několik tis EUR.
Ale myslel jsem, že tohle přestalo po předposledním patch. U mě se to v tu chvíli zlomilo. Můj nejlepší drop byl za 15M, ale nemám odehráno tolik hodin a v průměru každou hodinu minimálně jedna legendárka/setovka většinou padne... byť většinou na brim.
Před patch to byla ale síla :-(. Nejhorší je, že opravdu znám lidi, kterým naopak ty legendárky padaly extrémně. Moc lidí mi to tu nevěřilo, ale mám (a osobně znám) kamaráda, který měl v průměru cca 1000x drop co já. A to s menším MF. Hráli jsme spolu stejnou hru (já s vyšším MF) cca 25-30 hod. Já jsem neměl legendárku ani jednu a u něj jsme přestali počítat někde u stovky.
Ale opravdu mi přijdel, že tohle byl nějaký bug, který opravil patch s příchodem HF ringu. U toho kamaráda to v ten moment přestalo kouzelně padat. Vydělal si prodejem několik tis EUR.
-
- Fallen Shaman
- BattleTag:NoNormal#2841
Co tady ctu jak popisujete hru v parte a porovnavate MF, ona byla zmena ohledne MF? Protoze co mi nekdo rikal a to bylo tedy po vydani hry, tak se MF kazdeho clena nejaky zpusobem prepocitavalo do party. Aby si nejakej vykuk nenakoupil gear jen full mf minimum survive a dmg, ale tim, ze by to ostatni za nej oddreli, tak by loot inkasoval on.
Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk 2
-
- Doom Knight
- BattleTag:MightyMike#2828
Nejdříve měl MF každé svoje, pak se MF dělilo na členy party... což bylo logické, nebyl gear a nechtěli, aby se někdo vezl ve full MF gearu.
A dneska s paragonama už je zase MF pro každého zvlášť.
Osobně si myslim, že by bylo motivační pro MP, kdyby člověk i v partě dostával bonus z posledního aktivního followera.
A dneska s paragonama už je zase MF pro každého zvlášť.
Osobně si myslim, že by bylo motivační pro MP, kdyby člověk i v partě dostával bonus z posledního aktivního followera.
-
- Fallen Shaman
- BattleTag:NoNormal#2841
Diky za vysvetleni... A nezustal ani castecny prepocet, treba jako z followera, ze z ostatnich nemas 100%, ale najakou jejich cast, protoze lidi pisou i tay na foru, ze na publicu s nejakymi vyssimi pl jim padaj lepsi veci... A co ja chodim v parte jsem jeden z vyssich pl co byva a kolikrat za run nic nepotkam a pl9 postne mezitim 2setovky a nejakou lege...
Delba xp boostu je nebo i ta neni?
Delba xp boostu je nebo i ta neni?
vokurka: At mas MF jaky chces, drop je porad jen o nahode. Nic vic za tim nehledej.
MF na drop setovek a legendarek nema prakticky zadny realny vliv. Pokud bychom rekli, ze sance na drop je treba 0,001% a s namaxovanym MF 0,002% tak nekomu muze padnout za x hodin nekolik kusu a nekomu zadny. Ty % jsou jen pro priklad, ale tak nebudou daleko od skutecnosti. Ta sance je proste miziva.
Kdyby aspon mf fungoval ohledne tech affixu co procuji na tech itemech byl bych rad :-)
Vidím, že moje slova nepadla na úrodnou půdu.Foebane píše:vokurka: At mas MF jaky chces, drop je porad jen o nahode. Nic vic za tim nehledej.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudorandomness
Bylo by nepochybně krásné, kdyby šlo o náhodu a neexistoval žádný vedlejší vliv, např. nutnost online připojení, která vůbec nijak nesouvisí s dropy. Všechno v D3 probíhá přirozeně náhodným výběrem a žádné zásahy "shůry" nejsou. Taky ten Santa je pravej.