Softcore vs Hardcore

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
Otheymus
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:otheymus#2330
Softcore vs Hardcore

Příspěvek od Otheymus » 15.11.2012, 12:00 hod.

Zdravím neberte tento příspěvek jako olej, který hodlám přillít do ohně. určitě se tu nehodlám zabývat rozdělením HC komunity a jejich žabomyších válek, protože se mi nechce věřit, že by se takhle chovali dospělí lidé. Jen by mě zajímal váš názor já nehraji diablo3 tak dlouho chěl bych vědět jak se na tohle srovnání mezi těmito vděma systémy hry dívají zkušenější hráči než jsem já a asi se zároveň podělit o svůj pohled na věc, kdoví třeba se mnou bude i většina souhlasit. Nicméně než začnu se svým rozborem amatéra proč to nenapíše do komentů pdo ten jistý článek? Důvody jsou proste nikoho nebaví číst sálodlouhé příspěvky od nonamera a tady je to prostě víc na očích. Čistý článek o tom napsat nemohu nejsem redaktor navíc tady získám možná i rozumnou zpětnou vazbu od vás všech pokud pocítíte potřebu se zapojit. velice by mě potěšilo kdyby se toho zůčastnila především všechny ty "top" hráči, především proto, že někteří z nich jsou autory velmi dle mého nešťastných výroků. Věřím tomu, že to tak nemysleli a bylo to psaáno v afektu a z ne zcela jasnou myslí. Nuže pojďme na to.

nejprve tedy něco o mě ať máte představu kdo se vám tu snaží promlouvat do duše. Je mi 28 let svobodný bezdětný a řekl bych, že velký fanoušk her od blizzardu. Ať už jde o The Last Vikings, přes první díl diabla stracraftu či warcraftu do dneška. Od žádné jiné firmy se mi doma neválí tolik originálek a ano laboroval sem i léta s nenáviděným WoWkem. Celkem nechápu ten příval kritiky na Blizzard, al to je jiná pohádka. Ale abych k tomu podal svůj názor myslím, že t kritika vychází především ze závisti, protože blizzard si ěla hry po svemd rží se toho co před léty nastavil a lidé redaktoři nechápou jak to i po letech může stále fungovat. proč nepřijde s něcím novým podle mě je to zcela prosté, protože to funguje, proč bych já měl něco měnit pokud to funguje a vydělává mi to? Nu ale teď k samotnému diablu3 a to co bych tu rád osvětlil.

Nemyslím si, že hráč harcore se rovná větší skill jak hráč softcore jak tam někdo pronesl. přijde mi to dost hloupé a sebestředné. To je jako kdybych řekl, že v CS ten co rhaje za teroristy má větší skill jak za poldy opravdu totálně mimo mísu. Dále třeba že hráč SC nemá skill na to aby hrál HC a to jako proč? Osobně já teď ze SC přesel na HC a neymslím si, že by to měl být takový problém. Že když hráč HC ma paragon 50 je to lepší hráč než tens tím samým na SC? promiňte ale bavit se v téhlehře o skillu? To jako vážně? Nevím co sme zatí odehrál tak mi to celé přijde čistě o gearu a skill v tom nehraje zas takovou roli. menší srovnání s Wowkem. Probíhal raid a kdo to hrál ví řešil se DPS především na bossovi. Vím že u nás byl nejlepší jeden sahdow priest. Měl o dost horčí equip než ostatní a přesto je dokázal proazit o 3000-5000 DPS. Tomu já osobně říkám skill. ten člověk sám tvrdil, že lepší věci nosti nemůže, protože by to trhal tankům. V diablu by pro mě skill hráč byl ten co chodí s horším equipem a dává si to ale to se asi holt nestane.
Nechápu zdejší hate a trolling tak buď se tu snažte držet komunitu pohromadě a přestat se vzájemně urážet. Dost lidí tu myslím dělá moc věcí nad rámec toho co by je bavilo nebo snad chtěli. Bohužel negtiví příspěcky jsou vidět mnohonásobně víc jak ty pozitivní. Ale dál porč jsem přešel nedávno an HC hraní? Nevím zjsiitl sem, že mě to nenaplňuje. Co to znamena od 60 levelu prostě farma equipu ve třetím actu do zblbnutí a ještě dál s tím, že když umřete nic se neděje jedete dál. aholt se k tomu equipu proumíráte. Nevím HC mi přišlo jako celkem výzva tím, že by mě to jako hráče mohlo posunout dál. Něco nového se naučit pochopit třeba lépe systéma akceptovat nějaký ten theorycrafting. Ale, kyž teď hodlám hrát především HC nebopvažuje hráče SC za něco horšího. naopak i ti co tomu pbětují tolik času a dostanou se na paragon 100 si zaslouží uznání a respket.
No sem v Hc nový už sem si ripnul postavu chvilkový šok ale co okamžitě sem si založil novou s tím, že budu o dost opatrnější chvilkama sem si říkal, že na ten mumble dojdu optat se lidí co a jak jestli by třeba někdo neporadil rozhodně nechci nějaké protahování přeci jen s HC začínám a nikomu by se asi enchtělo se s emnou zdržovat nebo aybch někoho dostal k tomu, že by chcípl. jak tam někdo pronesl hráči SC jsou prakticky iditoi, a když jdou hrát HC jen kvůli nim chcípáme. Smutné tak mě napadá je vůbec z těch znepřátelencýh skupin ochoten poradit pomoct? Zajímá mě najde se u vás někdo kdo dovolí nějakému nováčkovi jako třeba mě proniknout do tajů toho všeho? Nevím byl jsme konstenován tím co sjem viděl a co někteří dokážete napsat sami o sobě jako komunita ale třeba mě zcea kobnsternovalo to jak opovržlivě někteří dokážou psát o softcore hráčích. Co se třeba takhle jendou během té farmy zastavit a říci si stop nepomlžeme někomu novému místo toho aby jste se špičkovali nějakm videem jak někdo ripnul falmovali ahtovali navzájem. Je velká škoda, že v dnešní době lidi nedokáží ustoupit, třeba i zkousnout křivdu a udělat ten prvník krok. prostě sednput si a říct co jsme si to jsme si. Já vím, že jsme si příliš nesedli, ale tak omlouvám se neymslel jsem to tak. Nevím třeba až k tomuhle někdo anjde odvahu a budeme spolu schopni vyjít v téhle hře dokážeme spolu vycházet i v tom skutečném životě jako lidé. Zastávám totiž názor, že to jak se lidé chovají v životé si přinášejí do těchto sociálních her. No to je asi tak vše budu rád za jakoukoliv odezvu zajímá mě váš názor jak říkám já teď začal. Kdoví třeba jsme idito a mé názory jsou špatné klidně mě vyveďte z omylu mějte se a legendárkám zdar :)

Nejrychlejší cesta, jak ukončit válku, je prohrát ji.

AlterEgo
Burning Soul

Re: Softcore vs Hardcore

Příspěvek od AlterEgo » 15.11.2012, 17:30 hod.

Problem mezi HC a SC je tu v CZ/SK komunite jiz od dob D2 a nejspis tu zustane i kdyz bude nejake Diablo 4,5,6,7...
Zazil jsem na D2 strasne moc lidi a muzu jen konstatovat, ze vetsina tech nejvetsich kriklounu, kteri urazeli SC hrace byla nemehla, kteri si nechali protahovat chary, leechovali na kravach expy apod. a o hre toho moc tez nevedeli - o zakladnich mechanikach hry apod. Jen meli jak cvicene opice naucene co pro jaky build je asi potreba a tim to haslo.

Zvlastni, ze humbuk kolem HC zacal byt az ted potom co inferno ponerfovali takovym zpusobem, ze uz to neni moc vyzva a celkem me nejake ty reci bavi, kdyz se nekdo ohani tim, ze na HC neco dokazal apod.
Kde byli tihle lidi, kdyz dohrat inferno byla vyzva? Nejspis nekde zalezli a radeji ani nedutali, aby je nekdo nesetrel, ze hazou machry a inferno jeste dohrane za zadny char nemaji.

Preji Ti at se ti na HC dari, ale nebudu ti brat iluze, ze by te to tam nejak naplnovalo delsi dobu. Mozna jen do chvile nez to poprve dojdes s HC charem na inferno a pak se dostanes stejne do te same pozice jako na SC, ze nezbude nic jineho nez farma.
Bud budes farmit paragon, nebo budes farmit veci pro dalsi char, nebo s dalsim charem v pripade ze budes hrat pure legit jak se pouzivalo uz na D1, coz je oznaceni pro postavy, ktere pouzivaji jen to co samy najdou/koupi (od vendora).
Kdyz uz jsem to nacal, tak tam jeste bylo i ultra pure legit, coz byl styl hry, kdy hrac ani nic nekupoval a ani opravy nedelal u Griswolda, ale hledal shriny, ktere equip opravily. Pro neznale, kdyz tam vec ztratila komplet durability, tak se nenavratne znicila.

Ryliah
Doom Knight

Příspěvek od Ryliah » 15.11.2012, 22:46 hod.

HC nehrávam takže nemožem nejako objektívne hodnotiť ale mimo toho(pre niekoho) adrenalínu - smrť sa rovná koniec a nemožnosť používať RMAH v tom žiadny extra rozdiel nevidím. Po všetkých tých nerfoch už Inferno nie je žiadna výzva, o skille to nie je, skor o equipe a opatrnosti(HC). Ak niekto uráža ľudí ktorí hrajú iba SC tak je u mňa idiot, sú to prevažne ľudia ktorí si potrebujú honiť ego aspoň v tom virtuálnom svete... Smaozrejme každý má možnosť výberu takže nejaké rozdeľovanie komunity by som v tom nevidel ;)
S4 Monk 1100+

esopeso
Doom Knight
BattleTag:Esopeso#2983

Příspěvek od esopeso » 16.11.2012, 08:16 hod.

AlterEgo píše: Kdyz uz jsem to nacal, tak tam jeste bylo i ultra pure legit, coz byl styl hry, kdy hrac ani nic nekupoval a ani opravy nedelal u Griswolda, ale hledal shriny, ktere equip opravily. Pro neznale, kdyz tam vec ztratila komplet durability, tak se nenavratne znicila.

Na to si dobre pamatuji :-D
Obrázek
Diablo uložen v ledu , jedu si SC,TR,BS,FiFu,lol,BF3

Otheymus
Quill Rat
BattleTag:otheymus#2330

Příspěvek od Otheymus » 20.11.2012, 00:17 hod.

Díky za prakticky nulovou odezvu ale třeba si pár lidí to aspoň pročetlo a zamysleli se :) V HC to zatim jakztakz jde 53 level uvidíme jak to půjde dál

Ragnarok
Gorebelly
BattleTag:Ragnarok#2825

Příspěvek od Ragnarok » 20.11.2012, 09:22 hod.

Ja bych se na nejake rozdelovani vykaslal. Je to jen hra a kdyz nekdo hazi "patky" ve hre s pandulacky, tak jeho realny zivot bude asi hodne smutnej pribeh :))

Navic je to hodne dano vekem. Na diablu se obcas schazim s lidmi, kteri uz maji 30tku davno za sebou a hra je vice o pohode nez s nekym, kdo diky nevybourenym hormonum stresuje.

Nakonec bych radeji nechal promluvit mistnoho odbornika na veskerou problematiku v Diablu Reptileho a bude to :)
Kouzelníci všech zemí, spojte se!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ragn ... o/36058370

Odpovědět

Zpět na „Obecně“