lakai píše:Možná mi něco uniklo, ale proč bys měl s jiným classem dávat do focus abys mohl používat 2 jednoručky? To jsem nějak nepobral.
Ano, uniklo. Nikde jsem nepsal, že si
musíš s jiným classem dávat do Focusu, aby si je mohl používat. Řeč byla o využití execute.
sklb píše:Preco by som mal nieco kompenzovat? Ja davam focus kvoli exe...
O kompenzaci 2 x 1h + Execute vs 2h si začal ty. Nevím, proč se mě na to nyní ptáš. Mimochodem, ty nedáváš do Focusu, protože chceš execute. Ty tam dáváš, protože používáš dvě zbraně. Jakmile půjdeš do 2h, Execute je ti k prdu = staty tě omezují v tom, jak hrát. Špatná customizace.
--------------------------------
Mám dojem, že asi dobře nechápete (nebo nechcete chápat), o čem se tu bavím (což mě v topicu TL2 vs Diablo 3 zase tolik nepřekvapuje). Samozřejmě, že si můžete dávat kam chcete, ale pokud chcete být maximálně efektivní, tak vás ty staty budou vždy nutit hrát nějakým stylem a omezovat.
Když vezmu paralelu s Diablem 2, tak to je jako kdybych tady tvrdil, že Dex mi stačí na max block a vy, že mě nic nenutí si dávat jen tolik a nedat si tam víc a mít větší AR. To ale nemění nic na tom, že pokud dáváš víc do Dex, než je na max block, děláš to špatně. Tohle je problém každého stat systému. Nakonec, až dohrajete v TL2 pár postav, tak bych rád viděl rozdělení vašich statů, abych se zasmál a utvrdil se v tom, že mám pravdu. Obzvlášť zajímavé budou postavy se "špatně" rozdělenými staty, se kterými se ale přesto hrdě ve jménu manual svobodných statů chystáte do PvP. Customizace je na bodě nula, pokud teda neberte customizaci, jako že má někdo 250 STR a 200 DEX a někdo 250 DEX a 200 STR. Nějak nevím, jak poznám rozdíl mezi těma postavama, aniž bych viděl čísla v sheetu.
Pár suchých příkladů, pro maximální ilustraci toho, co se tu znažím vysvětlit:
Pokud jedeš přes Focus a nestackuješ elementární damage, děláš to špatně.
Pokud jedeš přes Strength a nestackuješ fyzický damage, děláš to špatně.
Pokud jedeš přes Vitality a nehraješ se štítem, děláš to špatně.
To je iluze customizace.
Javurek píše:Když s jiným classem hraju 2 jednoručky, tak si dávam staty jak uznam za vhodný, nic mě nenutí někam dávat kam nechci, no a co, že mi Focus dává magic dmg? to mě nezajímá, já tam dávam body kvůli execute, když chci execute. Hodně záleží na tom jaké člověk chce jet skilly a podle toho přizpůsobit staty. A hlavně to elementární poškození máš i hodně na věcech a gemech, takže i tak ti % dmg z execute bude k něčemu.
Použiju jednoduchou logiku. Dáváš si do Focusu kvůli execute. Na magic damage kašleš, ten tě nezajímá, ok. Pokud najdeš gem s fyzickým damage a gem s elementálním damage, můžeš se svobodně rozhodnout, jaký do zbraně dáš. Vzhledem k tomu, že ty vlastně kašleš na elementální damage z Focusu, protože si ho pumpuješ jen kvůli execute, tak možná, že tam nakonec dáš i ten gem s fyzickým damage? Ne, nedáš. Oba víme, jaký gem tam dáš, že ano. Takhle můžu pokračovat třeba celý týden. To samé totiž platí i pro fyzické/elementální skilly.
Staty jsou ve hře tohoto typu (powergaming RPG) jen břemenem,
nutným břemenem pro gear a skilly, o kterých ja primárně každá diablovka. Není to žádná super sofistikovaná volba, na základě které se odlišují postavy (to platí jen ve skutečných RPG typu Fallout). Bohužel, někteří lidé (diablo nerds) z toho dělají něco víc.
Myslím, že tady už nemám co víc říct, abych se neopakoval a myslím, že sem dobře vysvětlil, proč chápu krok Blizzardu ohledně zrušení manuálních statů. GG.