lakai píše:no, lepší než v D2 to není, ale to tady nikdo netvrdí, lepší než v D3, každopádně, D3 je od D2 posun do zadu leda
Aha. Nevím, jak mě to mohlo napadnout. Lepší než Diablo 2 přece není a nemůže být nic. Ne, vážně. D3 má potenciál na ohromný množství buildů. Pokud ho nevidíš, je mi líto. Že tam nejsou já nevim třeba manuální skilly a staty ještě neznamená, že je hra zábavností za D2. Někoho totiž theorycrafting nebaví. A když už jsme u toho TL2, tak tam je pro mě osobně theorycrafting docela nezajímavý - díky tomu, co jsem psal výš a tomu, že jsem odkojený D2. To samé v horším provedení mě neláká. Těch několik let v D2 mi stačilo a vymyslet skill/stat systém, aby neměl díry a nešlo min/maxovat nelze, proto TL2 systém dopadá tak, jak dopadá a dopadne tak i PoE se svým cool stromem s milionem skillů.
Co se týče dropů, tak tady se nemá smysl přít. Konspirační a antikapitalistické teorie o šílených vývarech z AH jsou imho k smíchu. Jestli to nebude jednoduše jen tím, že většina lidí, kteří hatují D3 kvůli tomuto "problému", viděla třeba nějaké lepší runy v D2 tak maximálně z vlaku a ještě nadupovaný. Buď tě baví dlouho hledat itemy, nebo ne. Pokud ne, tak ta hra prostě není pro tebe. Není to ovšem chyba hry, je to koncept. Nakonec, Inferno jde dohrát i s totálním crapem a to i přesto, že nemělo být pro casual hráče. Pokud tě nebaví hrát dál, move along, won't miss you.
lakai píše:A ještě jednu věc: D3 není špatná hra, ale je to především akční záležitost, není to nástupcem D2, protože to je víc RPG stejně jako TL2...
Ano, D3 je míň RPG než D2 a D2 je míň RPG než cokoli ostatní. Pokud tedy chceš RPG, tak zrovna Diablo 2 bych ti rozhodně nedoporučil. Obě Diabla jsou akční hry s důrazem hlavně na gear a pár nějakých statů/skillů, známé jako hack and slash s dodatkem RPG, takže RPGovitostí bych se tady asi neoháněl.