Kdo zůstal a kdo nezůstal u D3?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět

Hlasování: Můj vztah k D3

Pořád hraju a jsem naprosto se vším spokojen, nejlepší hra všech dob!
37
17%
Pořád dokola hraju a sbírám předměty!
85
40%
Hraju ale je to jen o čekání na dalších patch.
36
17%
Nehraju je to jen o čekání na další patch.
15
7%
Občasně si zahraju ale nemám k D3 vztah.
18
8%
Nehraju to, je to jen o dropu, kde je RPG?
6
3%
Lituju peněz co jsem dal do D3!
15
7%

Celkem hlasů: 212

umiyaki
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Kdo zůstal a kdo nezůstal u D3?

Příspěvek od umiyaki » 27.09.2012, 06:56 hod.

Drop, drop, a zase drop. Žádný jiný problém diablo nemá. Klidně mohla být hra více natažená od jednoduché (normal) k maximálně obtížné(inferno), ale základem všeho je schopnost najít vybavení i pro maximální obtížnost a toto naprosto chybí. A když už by člověk nahrabal nějaké vybavení na dokončení hry, rozhodně by nestačilo na farmení. Jsou části vybavení, které jsem za celých těch 500 hodin hraní kvalitní nenašel. Až mám podezření, že jsou hráči rozdělení do skupin podle věcí, co jsou schopni najít a jiné si prostě musí dokoupit, aby byl komplet vyrovnaný.
Ekonomika hry také nebyla dobře hlídána. Ceny předmětů lítaly nahoru a dolů jak na horské dráze. Každý patch, který výrazněji zasáhl do hry se okamžitě projevil na AH, místo toho, aby se jeho vliv postupně rozprostřel v samotné hře. Lidi s hromadou zlata(peněz) si okamžitě nakoupili nejefektivnější vybavení a bylo po patchi. Kdo by také chodil stovky hodin farem, když ví, že drop je mizerně nastaven a má možnost si pohodlně vybrat na AH. A jsem zase u nastavení dropu.
Boti jsou kapitola sama pro sebe.

Bohužel každý hráč, který chtěl hrát SC bez aukce se dříve nebo později dostal do bodu, kdy ho hra nepustí dál. Myslím, že to je přechod prvních dvou aktů inferna, popřípadě vstup do samotného inferna z hell. Drop pro takového hráče je už většinou nepřínosný vzhledem k času, který ním ztratí a musí alespoň část vybavení nakoupit. Místo nerfu samotného inferna měl Blizzard násobně vylepšit drop předmětů s lepšími staty, tak aby se i tento no-AH hráč mohl posouvat dále. Místo toho vznikla skupina legendárních věcí, jejíž výsledkem je ne dohrání hry, ale jestli projdu 3.(4.) akt za 30 nebo 15 minut. A hráč bez AH zůstal tam kde byl.

Model hry "rychle naexpím 60lvl, to už budu na konci hell a pak začne samotná hra s pomocí AH" není podle mě dobrý. Během 3/4 hry nepadne nic, co by posouvalo nebo se nedejbože dalo použít v infernu. U Diabla 3 je bohužel výsledkem toho všeho věta "Ty jsi to ještě nedohrál?"

kulisekcz
Fallen Shaman
BattleTag:DreadLady#2751
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 27.09.2012, 07:33 hod.

Argument typu : "znám totiž hodně lidí" je v celosvětovým měřítku úplně ale naprosto zanedbatelný.

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 27.09.2012, 07:48 hod.

D3 získalo MMORPG grind prvek - tzn. do lvlu 60 je to jen grind a nic víc. Hra začíná šedesátkou.
Obrázek

lakai
Fallen Shaman

Příspěvek od lakai » 27.09.2012, 08:06 hod.

Přesně, do 60 grind, po 60 nudná nekonečná farma (i když teď to patch pravděpodobně na chvíli zlepší)

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 27.09.2012, 08:12 hod.

kulisekcz píše:Argument typu : "znám totiž hodně lidí" je v celosvětovým měřítku úplně ale naprosto zanedbatelný.
no ale tak je to fakt, ze pokial blizz neda nejake cisla, a akoze neda lebo by boli v negativnych hodnotach, tak pocetnost ludi mozes odhadnut len podla toho co "vidis"....a to co vidim ja je:

1. z poctu cca 25 ludi ktorych som mal vo FL dnes neloguje nikto
2. z ludi o ktorych viem ze to kupili, nejaky cas hrali to dnes hraju pravidelne dvaja ludia... ked skonci jeden, je velky predpoklad ze aj druhy
3. co viem od tychto ludi, z ich okolia to nehra skoro uz nikto a pri tom tych ludi co to kupovali pred vidanim bolo celkom dost
4. nepoznam nikoho z okruhu ludi ktorych poznam z roznych mmo atd, proste z "game komunity" kto by diablo nekupil hned na headstarte, ale az neskor alebo nedavno a hral doteraz
5. ked pozres offic fora a ine fora, tiez je tam zjavny ubytok hracov, ci uz podla poctu topicov alebo postov
6. ked pozres streamy ludi ktori tu hru od zaciatku hrali a "propagovali", nehra z nich uz skoro nikto momentalne... vzdy pri patchy hodia nejaky stream, ale potom je to opat "mrtve"
7. prisli/pridu dve hry ktore urcite sposobili/sposobia nejaky odliv z D3 a to vyhypovane gw2, ktore chceli skusit aj ludia nepostihnuty mmo... a samozrejme pandy
8. to ci sa hra stale drzi v us a azii nie je az tak podstatne, dolezite je hlavne EU, takze celosvetove meritko mozes vynechat
9. prirodzene kedze D3 nie je mmo a neponuka end game content v takom zmysle, ludia budu odchadzat postupom casu, pretoze ich nedrzi to hlavne co drzi u ludi roky pri mmo a to je komunita, guildy, klany, ludia, party atd
10. aj ked pozres sem na forum, je evidentny ubytok topicov, ktore rozoberaju gameplay atd... ako ano, ludia sem chodia stale aj prispievaju, ale vacsinou je to OT, alebo flame atd... konstruktivnu debatu o nejakom builde ako napr pred 3 mesiacmi, kedy sa za den nazbierali 3 stranky o nejakom chare a diskutovalo v nich napr 10 ludi, uz dnes nenajdes

takze to je taky moj pohlad, podla ktoreho ja odhadujem, ze D3 uz nehra v dnesnej dobe nejake zavratne cislo ludi... nevravim ze je to zle, ono je to viacejmenej u D3 fuk, makat na tom neprestanu, patche budu, aj datadisk, takze what ever

kulisekcz
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 27.09.2012, 08:52 hod.

Punky: No tak samozřejmě, že nějaký úbytek byl a byl logický. Já jsem narážel na to, že tady chytrolíni píšou, že ta hra je mrtvá. Znám teda mrtvější hry.
Ohledně toho, cos tady vypsal ... proč sis dávál takovou práci? Co Tě žere? :-D

Myslím, že taky hodně lidí štve komereční úspěch D3. Co na to říct? Závist? Pravděpodobně.

sklb
Burning Soul

Příspěvek od sklb » 27.09.2012, 09:03 hod.

Myslim, ze komercny uspech je to posledne co HRACA pri d3 moze stvat. ;p
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 27.09.2012, 09:09 hod.

kulisekcz píše:Ohledně toho, cos tady vypsal ... proč sis dávál takovou práci? Co Tě žere? :-D

Myslím, že taky hodně lidí štve komereční úspěch D3. Co na to říct? Závist? Pravděpodobně.
mal som to spisane za 5 minut? tolko k tomu ze som si s tym daval "takovou praci" ;) a preco? hold makat v statnej sprave moze byt obcas nuda, tak clovek chodi cez den na par for a obcas sa k niecom vyjadri, ked uzna za vhodne

k tomu koncu... preco by niekoho z ludi odtialto mal stvat komercny uspech D3? to by mohlo akurat konkurenciu ale myslim ze tu nikto z fora nie je v ziadnom devs teame :) praveze naopak, pokial som/bol som hracom D3, komercny uspech moze byt pre mna len pozitivum

thomas_
Wraith
BattleTag:HiddenKiller#2511

Příspěvek od thomas_ » 27.09.2012, 09:11 hod.

Pánové a dámy, nebyl záměrem vytvořit trolovací diskusi.

Šlo mi o to, zeptat se vás, jestli to D3 co je dnes venku je ta hra podle vašeho očekávání, na kterou jsme čekali tak dlouho? Doteď si pamatuju jak jsem čekal na 15. 5. a když to nastalo a jel jsem z práce domu, tak jsem se modlil abych vůbec dojel a mohl to hrát :) Takovej feeling jsem z toho měl. Bohužel se jaksi vytratil.

Pro radikální fanboys:
- Oháníte se tím, že to je nejvíc prodávaná hra všech dob... Myslíte si, že by měla stejnou prodejnost bez známých předešlých dílů? Kdyby byla úplně stejně udělaná ale vytvořilo ji studio s jiným názvem a s jiným názvem hry? Ne..
- Takhle nedodělanou hru, by si jiné studio než blizzard nikdo nemohl dovolit vydat.
- V prvním příspěvku jsem se ohnal Borderlands 2.. ano ta hra je takřka dokonalá od vydání. Lootu je tam požehnaně, jen nesekáte kouzly ale střelivem. A PVP v sobě už má :) Porovnávám kvalitu titulu ne typ hry! Každý se soudným myšlením je schopný se povznést nad typ hry a tak nějak si říct, tahle hra je lepší, nabízí víc v kapku jiné formě.

Já nahrál spousty hodiny od patche 1.04 a žádná legendary a set jsme ještě nikdy neviděl. Radikální fanboys začnou argumentovat MF ale pokud i MF 150 neznamená pořád nic, tak hra je jen o farmení goldů což se nyní přehodilo na farmení Paragonu. po nějakém počtu zabití by tu měl být nějaký systém odměny, jako například je B2 Badass rank. Případně daily quests s možností dropu legendary (dyť je to online hra).

Já čekal, že se z diabla stane něco kde nebudu čekat vždy jen na další patch.

Red Eagle
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Red Eagle » 27.09.2012, 09:23 hod.

Drakkari píše:No o tom zda je Diablo rpg nebo se dá dobře dlouho debatovat :D Já jako inteligent ustoupím a přiznám tedy že to není rpg. No ale ARPG je to určitě.

každopádně výsledek ankety mluví jasně, ještě pořád je tohle fórum fanoušků diabla a ne haterů :)

,,vysledky ankety mluvi jasne,, :)) Prosim ta :)) Fakt si taky naivny ? alebo to len hras ? :) Tieto internetove ankety prebiehaju asi tak ako volby u nas na Slovensku a u vas v Cesku :))
je tu zopar ludi co ma registrovanych 10-20 nickov. Cize jeden alebo dvaja idioti v ankete cez svoje konta a nicky 40 krat zahlasuju ze sa im D3 paci a potom to tu vypada tak ako to vypada :lol:
Ze vysledok ankety je ako vsetci D3 zboznuju a miluju ale ked si pozres diskusiu pod anketou 80 percent ludi na D3 nadava a dvaja fanboyi Drakkari a still alive + jeden dvaja tajomni uzivatelia z poctom prispevkov (10-15) ich v tom podporuju a suhlasia s nimy :))
Je to cele na smiech :roll:
Best Games na PC :
1: Rome Total War
2: Diablo 2
3: Jagged Alliance 2
4: Heroes of Might a Magic III.
5: Fifa 11

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 27.09.2012, 09:25 hod.

Red Eagle píše: je tu zopar ludi co ma registrovanych 10-20 nickov. Cize jeden alebo dvaja idioti v ankete cez svoje konta a nicky 40 krat zahlasuju ze sa im D3 paci a potom to tu vypada tak ako to vypada :lol:

:lol: Ty seš fakt lolek to se nevidí :lol:

sklb
Burning Soul

Příspěvek od sklb » 27.09.2012, 09:26 hod.

thomas_ píše:Já čekal, že se z diabla stane něco kde nebudu čekat vždy jen na další patch.
Takto to dopada ked diablo robia pozlepovani ludia z wowka ;p

a este k argumentu "predalo sa toho vela, musi to byt dobre"

Aj v tescu sa najviac predava najakciovejsia salama, robi to z nej hned najlepsie jedlo? ;p Ale ne toto bolo len tak pomimo a teraz vazne. Activison kazdy rok vydava call of duty ktore je uz od roku 2007 prakticky v nezmenej podobe. Engine rovnaky, system hry na chlp rovnaky. Vzdy sa pridaju len neake zbrane, 3-4 mapy, spravi sa neaky "POLISHING" ( :lol: ) a cuduj sa svete vzdy predaju miliony kopii. Znamena to snad, ze tato hra je dobra? Nie, vypoveda to maximalne o tom, ze herny svet je uz dnes brutalne komercny a znacky kedysi dobrych hier predavaju same, rovnako ako je to v realnom svete. Kazdy chce znacky. To ze produkt je sam o sebe na ho*no nikoho netrapi. Clovek si to 5-10x zapne a hotovo. Firma je spokojna, ze predala. Zakaznik je spokojny, ze nakrmil svoju potrebu vlastnit nieco nove. Tiez by sa tu k tejto veci dala prirovnat situacia s Iphonom. Novy Iphone nepriniesol nic okrem jedneho riadku na vyse a vysledok? Vypredane. Preco asi... To iste by sa stalo keby o rok vydaju Diablo 4. Predali by imho tak 4 mega kopii. A pri tom by v tej hre nemuselo byt nic nove, len prerobene prostredia a Ckovy pribeh.

Predaj =/= dobra hra.
Naposledy upravil(a) sklb dne 27.09.2012, 09:32 hod., celkem upraveno 1 x.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

kulisekcz
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 27.09.2012, 09:27 hod.

Thomas_ : ad1... eh, zase ta závist?
ad2: skyrim byl co?...
ad3, Borderlands vs D3? To myslis vazne?

Punky: No mě to tak vážně někdy přijde. Nebo ti daní lidé maj fakt nějakej vážnej problém :-D

K uživateli sklb se zásadně nevyjadřuji.

Red Eagle
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Red Eagle » 27.09.2012, 09:30 hod.

Nekronaut No vidis to iste si myslim ja o tebe :))
Best Games na PC :
1: Rome Total War
2: Diablo 2
3: Jagged Alliance 2
4: Heroes of Might a Magic III.
5: Fifa 11

Gorash
Quill Rat

Kdo zůstal a kdo nezůstal u D3?

Příspěvek od Gorash » 27.09.2012, 10:06 hod.

Na iphona mi nesahej :)
5 si nekoupim, radek navic a delsi telefon nechcu , a to sem ovce :)
Kdyby predelali do d2 hd rozliseni, par runeword a treba char navic, mozna by i prodali vic dvd nez v d3 :)

Co se tyce d3 staci par zmen, elitky aby neutikali po tobe dokud je nezabijes ty nebo oni tebe, v d2 stacilo utect do nejakeho radiusu a mnel si klid pokud si na ne nemnel, tady musis zhebnout (hc)
Stacilo by moznost jit do jakehokoliv actu ve hre, takhle je clovek omezeny jen na jednoho bosse s nv pak musi znovu , kdo chodi farmit bosse ? Jen kdyz potrebujes udelat quest, jinak tam nema cenu chodit, je to chyba mohl mit vetsi sanci na loot takhle je to zbytecne tam jit.
Chybi chat s postavama rozdelenyma podle regionu, jak je to v d2 , takhle nevim kdo z cechu hraje, nevytvarim friendlist a nebavi mne to.
V d2 kludne denne 300x na mepha, tady farmit jednoho bosse max 5x a vypnu to :)
Nekde je chyba....

Gorash, odesláno z Iphone, pomocí TapaTalk

Holborn
Fallen Shaman

Příspěvek od Holborn » 27.09.2012, 10:09 hod.

15. květen 2012 - 4 měsíce a pár dní od vydání a už se mluví o konci "krále". Týká se to no-life hráčů, kteří už dosáhli hranice možností a propadli skepsi?

Dávám si svou hodinku a půl denně a jsem v poho. Souhlasím, že dropy za nic nestojí, jejich identifikace je zdlouhavá, atd. Baví mě sledovat AH, jeho zrání v čase - už nejde tak lehce vydělat slušný prachy jako na začátku.

Když si odmyslíte srovnání s D2, je D3 úspěch (přinejmenším finanční) a své skalní fandy si udrží. Blizzard pumpuje novou krev v podobě patchů, takže hra bude žít i s odlivem některých hráčů.
RATS LIVE ON NO EVIL STAR

thomas_
Wraith

Příspěvek od thomas_ » 27.09.2012, 10:10 hod.

kulisekcz píše:Thomas_ : ad1... eh, zase ta závist?
ad2: skyrim byl co?...
ad3, Borderlands vs D3? To myslis vazne?

Punky: No mě to tak vážně někdy přijde. Nebo ti daní lidé maj fakt nějakej vážnej problém :-D

K uživateli sklb se zásadně nevyjadřuji.
AD3: Když si odmyslíš, že B2 FPS a D3 je viděno z jiného pohledu, tak v čem je rozdíl? Je lootuješ jiné věci a místo kouzel střílíš zbraněma... MF tam je taky ale jinak pojmenovaný, Baddas Rank - Paragon level. Aukce tam není. Je tam spousty jiných velepšení. Spíš ty mi řekni v čem je odlišné mimo punkové postapokaliptické doby a toho že to je FPS?

kulisekcz
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 27.09.2012, 10:13 hod.

Thomas_ : Sám si odpověděl / jen na ad3 :-D/- FPS vs Hack and slash zvrchu... kurna to je rozdil.

thomas_
Wraith

Příspěvek od thomas_ » 27.09.2012, 10:20 hod.

Ono v úhlu pohledu. Ale kvalitou systému B2 vede.

kulisekcz
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 27.09.2012, 13:30 hod.

Ani systém dle mýho nejde srovnávat. To je prostě úplně mimo srovnání.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“