Nazor na Diablo komunitu a dopad D3 na ni (slusne a smyslupl
Má to něco kolem 150 stran...
Re: Nazor na Diablo komunitu a dopad D3 na ni (slusne a smys
Díky. Sice pro mě krátké, ale dostačující.
Že se k Ježíšovi nevyjádříš sem nečekala . Nebo si to akorád psal ve chvíli, kdy sem editovala.
Že se k Ježíšovi nevyjádříš sem nečekala . Nebo si to akorád psal ve chvíli, kdy sem editovala.
http://www.youtube.com/watch?v=Yryr4y3T4cs <<-- Prosím poslechnout. Strašně krásné.
Arthur Shopenhauer : „Není nic těžšího než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozumněl.“
Arthur Shopenhauer : „Není nic těžšího než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozumněl.“
Něco na lámání hlavy :-D : Je-li bůh opravdu všemocný, dokáže stvořit tak velký kámen, aby ho sám neuzvedl?
"Do what you fear and the death of fear is certain."
napr. v panteismu se take mluvi o bohu, ale o takovem "ktery je ve vsem". celkem se to podoba tvemu pohledu. samozrejme s "bohem" je problem, ze nema presnout definici, takze i skatulka ateista nemusi byt vzdy prilis presna..Wixxia píše:...
K větě ateistům ( hehe, k ateistkám ). K větě, kde mluvím o přírodě a vodě. Pokud to chceš do detailu, tak je to takto. Osobně si myslím, že bůh je příroda. To znamená, že něvěřím tomu, že bůh existuje, ale tomu, že je to příroda. Nikoliv bůh, za co to věřící označují. Už chápeš, jak to myslím?? Ta věta se dá asi pochopit dvěma způsoby. Tento je ale tak, jak já to myslela. Bůh není. Je příroda a její krev je voda. Už tomu rozumíš Noefe, jak sem to myslela?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Panteismus
kdyby krestansky buh existoval, tak bych ho nikdy neuctival, ikdyz bych mel absolutni jistotu ze je. buh ktery jen v bibli zabil miliony vs. satan ktery zabil sotva destiky. navic buh je vsemocny, nekonecny, nesmrtelny, proc stvoril peklo? proc stvoril satana? proc neochranuje sve ovecky? misto toho, aby bible byla vyuzita jako nositel civilizovanosti, moralky, tak se tam docteme (v novem zakone!), ze jezis nam radi, pokud zatouzime po zene, tak si pro jistotu mame vydloubnout oci, abysme si zajistili, ze nepujdeme do pekla (ehm, z toho by jeden usuzoval, ze oci pak pujdou do pekla ). a treba tohle (podle me) nejde vylozit vice zpusoby.Wixxia píše:Edit : I kdyby bůh existoval, tak z něj strach nemám. A pokud jednou před ním stanu, tak co si z mojich úst vyslechne si za rámeček nedá. Protože svinstev, která se tato imaginární postava dopouští, snad nemají obdoby. Takhle trápit vlastní ovečky dokáže totiž jen a jen parchant. Nic se svatozáří.
pokud existuje mimo cas, jak se nekdy tvrdi, tak celou casovou linii upatlal on. tj. vsechno dobre (to zrkno) a vsechno spatne (genocidy, nemoci, tyrani, hladoveni) naplanoval on, velky buh.. popravde, ikdyby neukoval casovou linii on, stale nechava nevinne trpet a umirat. takoveho boha bych nikdy neuctival.
konecne na zaver, jaky ma smysl se sdruzovat pod oznacenim krestan (byt stejne denominace), kdyz kazdy ma svou verzi boha, jezise a bible (ano, te svate knihy, ktera se ma dodrzovat, ktera se nema vykladat jinak, nez jak je psano - clovek nema prekrucovat slova boha). treba v americe je krestanem kazdy proto, ze se krestanstvi bere jako vyssi moralni standard. pritom to neni pravda, ale lide se oznacuji za krestany jen proto, aby splynuli, aby nebyli ti spatni - sami casto uvadeji, ze bez boha neni dobra, ze ateista (nebo verici ne-krestan) ani nemuze konat dobro. ja je vnimam jako arogantni nafoukance.
k tomu, ze krestani jsou dobri. podle bible je jen jeden absolutni hrich, ktery je trestan peklem - zapochybovani o svatem duchu. ze vseho ostatni se lze ocistit (staci jen prijmout jezise za spasitele). zase mi to prijde absurdni, nekoho chladne zabiju, ale mam pevnou viru ve svateho ducha, prijal jsem jezise = jsem v suchu.. ta vsechna omacka v bibli pusobi tak trapne, kdyz to nakonec stejne nemusim dodrzovat (ani to desatero)..
PS: ateisti nerikaji ze buh neexistuje. pouze tvrdi, ze neveri, ze existuje (coz je lehky rozdil).
EDIT: skore buh vs. satan - http://dwindlinginunbelief.blogspot.cz/ ... r-god.html
EDIT2: resit postavu jezise by vydalo na nekolik dalsich postu, radsi doporucim tento film (byt lehce pridrzly) - http://www.csfd.cz/film/241241-proboha/
Noef : To se na mě nezlob, ale nevěřit v něco že existuje, je to samé jako říkat, že to není. Tady si jen někdo hraje se slovíčky, bych řekla . Pokud v něj nevěřím, ale zároveň tvrdím, že možná existuje je logicky naprosto nesmyslné. Existuješ, čili jsi. Neexistuješ, čili nejsi. Kde jsi toto prosím tě slyšel, že ateisti jen jeho existenci spochybňují???? . To je nesmysl. Jasně tvrdí, že neexistuje, protože v něj nevěří. To promiň, ale to co si napsal je blbost:)
Edit : Krom toho. Kde jsi slyšel, že bůh vymyslel peklo?? Co já vím, tak peklo tvoří padlý andělé. Satan je ten, kdo peklo stvořil ne?? Nevím, jak je toto přesně psáno v bibli, ale už ZOMB ( věřící ) tvrdí, že bible je psána tak, že se nedá vše vsvětlit jedním způsobem. Což u tebe zatím ale vše naznačuje.
Edit : Krom toho. Kde jsi slyšel, že bůh vymyslel peklo?? Co já vím, tak peklo tvoří padlý andělé. Satan je ten, kdo peklo stvořil ne?? Nevím, jak je toto přesně psáno v bibli, ale už ZOMB ( věřící ) tvrdí, že bible je psána tak, že se nedá vše vsvětlit jedním způsobem. Což u tebe zatím ale vše naznačuje.
Naposledy upravil(a) Wixxia dne 21.08.2012, 11:11 hod., celkem upraveno 1 x.
http://www.youtube.com/watch?v=Yryr4y3T4cs <<-- Prosím poslechnout. Strašně krásné.
K Ježíšovi... o existenci boha zřejmě nikdy nepochyboval, ale spíše pochyboval o jeho přítomnosti, když byl na kříži... jedna z posledních vět před jeho smrtí totiž byla: „Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil?“
Kdo má zájem dovědět se více o křesťanství tak čtěte dál, kdo nemá tak to ignorujte
Křesťanská poučka:
Ono je ale taky důležité si uvědomit, že křesťané věří v Boha ne tím způsobem, že by věřili v jeho existenci (i když to určitě taky, ale to může kdekdo), ale spíš tím způsobem, že věří, že je mezi námi... je v každém z nás...
Jedná se o formu Boha, které se říká Duch svatý, je v každém z nás a říká nám, co je dobré a co je špatné (jinak se tomu taky může říkat svědomí)
Je to dar od Boha, který jsme dostali při stvoření (společně s duší) a je jen na nás, jak moc se jím necháme ovlivnit... máme totiž svobodu. Můžeme dělat co chceme a myslet si, co chceme... ale klíčem ke šťastnému životu (Ježíš o něm mluví jako o Božím království uvnitř nás) jsou dvě přikázání:
1) Miluj Pána, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí
Můj překlad: tím je myšleno že když miluješ Boha, tak mu věříš - věříš, že pokud budeš činit dobro, pak budeš mít šťastný život...
2) Miluj svého blížního (jakéhokoliv člověka) jako sám sebe
konec křesťanské poučky
toto je skoro celý princip křesťanství... tak jsem ho snad alespoň trochu osvětlil...
Kdo má zájem dovědět se více o křesťanství tak čtěte dál, kdo nemá tak to ignorujte
Křesťanská poučka:
Ono je ale taky důležité si uvědomit, že křesťané věří v Boha ne tím způsobem, že by věřili v jeho existenci (i když to určitě taky, ale to může kdekdo), ale spíš tím způsobem, že věří, že je mezi námi... je v každém z nás...
Jedná se o formu Boha, které se říká Duch svatý, je v každém z nás a říká nám, co je dobré a co je špatné (jinak se tomu taky může říkat svědomí)
Je to dar od Boha, který jsme dostali při stvoření (společně s duší) a je jen na nás, jak moc se jím necháme ovlivnit... máme totiž svobodu. Můžeme dělat co chceme a myslet si, co chceme... ale klíčem ke šťastnému životu (Ježíš o něm mluví jako o Božím království uvnitř nás) jsou dvě přikázání:
1) Miluj Pána, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí
Můj překlad: tím je myšleno že když miluješ Boha, tak mu věříš - věříš, že pokud budeš činit dobro, pak budeš mít šťastný život...
2) Miluj svého blížního (jakéhokoliv člověka) jako sám sebe
konec křesťanské poučky
toto je skoro celý princip křesťanství... tak jsem ho snad alespoň trochu osvětlil...
tuhle chybu jsem taky udelal. kdyz tvrdis, ze neco neexistuje, tak dukazni bremeno je na tve strane (ty musis dokazat ze neexistuje). kdyz naopak rikas, ze neveris, ze existuje, tak to dukazni bremeno posouva k vericimu. on musi tobe dokazat, ze buh existuje. (z matematicko-logickeho hlediska jsou obe tvrzeni stejna, z jazykoveho ale ne)Wixxia píše:Noef : To se na mě nezlob, ale nevěřit v něco že existuje, je to samé jako říkat, že to není. Tady si jen někdo hraje se slovíčky, bych řekla . Pokud v něj nevěřím, ale zároveň tvrdím, že možná existuje je logicky naprosto nesmyslné. Existuješ, čili jsi. Neexistuješ, čili nejsi. Kde jsi toto prosím tě slyšel, že ateisti jen jeho existenci spochybňují???? . To je nesmysl. Jasně tvrdí, že neexistuje, protože v něj nevěří. To promiň, ale to co si napsal je blbost:)
EDIT: ateisti nejsou verici - jejich heslo neni "verim ze neexistuje"
Naposledy upravil(a) noef dne 21.08.2012, 11:09 hod., celkem upraveno 1 x.
- LizardWizard
- Wraith
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Papin#2195
taky jsem ateista... nikomu ale neberu vihu v boha, nebo bohy, nebo cokoliv cemu zrovna verit potrebuje, kazdopadne si myslim ze cirkev je spatna a snazi se ovladat masy lidi... nastesti jeji vliv uz pomalu ustupuje, a doufam ze tento trend bude mit vzrustajici tendenci...
Já spíš nemusím církevní hlavní představitele... Ježíš učil, že člověk by měl žít v chudobě (mít akorát tolik, kolik k životu potřevuje) a to vůbec výše postavení nedokazují...
Jinak vždycky, když se lidi baví o tom, zda bůh existuje nebo ne, si vzpomenu na to, co Dexterovi řekl brother Sam: I can't prove to you that God exists; but science can't prove that God doesn't exist either.
překlad pro neangličtináře: Nemůžu ti dokázat, že Bůh existuje; ale stajně tak věda nemůže dokázat že neexistuje.
Jinak vždycky, když se lidi baví o tom, zda bůh existuje nebo ne, si vzpomenu na to, co Dexterovi řekl brother Sam: I can't prove to you that God exists; but science can't prove that God doesn't exist either.
překlad pro neangličtináře: Nemůžu ti dokázat, že Bůh existuje; ale stajně tak věda nemůže dokázat že neexistuje.
Naposledy upravil(a) ZOMB dne 21.08.2012, 11:26 hod., celkem upraveno 1 x.
- LizardWizard
- Wraith
mnohem trefnejsi k tomuto problemu je dnes uz kultovni hlaska z vyborneho ceskeho filmu dedictvi
Máme nové modly a všechny je najdeš v TVLizardWizard píše:taky jsem ateista... nikomu ale neberu vihu v boha, nebo bohy, nebo cokoliv cemu zrovna verit potrebuje, kazdopadne si myslim ze cirkev je spatna a snazi se ovladat masy lidi... nastesti jeji vliv uz pomalu ustupuje, a doufam ze tento trend bude mit vzrustajici tendenci...
Jinak dnes je moderní říkat, že věříme sami v sebe. Pokud je ale v každém z nás bůh (duch svatý), tak jsme potom sami bohem. A to já si myslím. Ne nějaká nadpřirozená bytost, ale pouhá lidská vůle.
- LizardWizard
- Wraith
nevim jak ty, ja zadne modly nemam a televizi nesleduji...
Noef : Prosíííím?? Proč je toto břemeno na nás??? Pokud mi někdo tvrdí, že něco imaginárního existuje, tak je podle mě na straně obou naprosto stejné dokázat, že ta věc je, či není. To rozhodně není jen na nás. Obě strany by měli dokázat, že to tak je. A nejen jedna. Jde jen o to, kdo příjde dřív s tím správným. To se na mě nezlob, ale přikládat důležitost vysvětlení ateistům je naprosto nesmyslné. Nikoliv, že jedna ze stran bude jen sedět ( ať už ateista, bo věřící ) se založenýma rukama v klíně a jen čekat na správnou odpověď. To teda ani náhodou!!
: ateisti nejsou verici - jejich heslo neni "verim ze neexistuje". <<--- To pozor, věříš svému názoru. Ve své podstatě ateista vůbec neexistuje!!!
Mám otázku. V co ty vlastně věříš??
EDIT : Rozhodně souhlasím s tím Ježíšem. Mě ani tak nezajímalo, jeslti on zapochyboval, jako spíš názor ZOMBíka.
: ateisti nejsou verici - jejich heslo neni "verim ze neexistuje". <<--- To pozor, věříš svému názoru. Ve své podstatě ateista vůbec neexistuje!!!
Mám otázku. V co ty vlastně věříš??
EDIT : Rozhodně souhlasím s tím Ježíšem. Mě ani tak nezajímalo, jeslti on zapochyboval, jako spíš názor ZOMBíka.
Tahle otázka je imho úplně o ničem. Co ti jako má odpovědět?V pravdu, zdravý rozum nebo další podobná klišé? Myslím, že si člověk nemusí nijak říkat či snad dokonce uvědomovat v co věří. Spíš by si měl uvědomit co chce a jak toho dosáhne. A ten způsob toho jak to provede je důležitý a určující a je jedno zda se mu to nakonec povede či ne.Wixxia píše: Mám otázku. V co ty vlastně věříš??
Nekronat : Ta otázka je o něčem jiném. Nechci vědět, jestli má v něco víru, ale v jaké principy světa věří. Na toto sem chtěla odpověď. Omluva. nevjádřila sem se jasně.
EDIT: pro vysvětlenou. Bohužel sem měla na mysli hlavně politické názory a církevní názory. Rozhodně ne ta klišé, které ty jsi vyjmenoval. O těch se ani nemá pochybovat, nebo v ně věřit, bo nevěřit. Ty se mají dodržovat. O tom sem se vůbec nebavila, protože to je naprosto jasné Nekronaute.
EDIT: pro vysvětlenou. Bohužel sem měla na mysli hlavně politické názory a církevní názory. Rozhodně ne ta klišé, které ty jsi vyjmenoval. O těch se ani nemá pochybovat, nebo v ně věřit, bo nevěřit. Ty se mají dodržovat. O tom sem se vůbec nebavila, protože to je naprosto jasné Nekronaute.
Takže když věřím svému názoru, že uvnitř švestky je pecka, jsem věřící?... Trochu moc už se tu slovíčkaří.Wixxia píše:
Nevím, jestli existuje definice, ale já bych ateistu definoval jako člověka, který nevěří v jakoukoli formu vyšší moci/energie/bytosti, která má vliv na jeho život.
BTW: ZOMB(e): Ještě jeden příspěvek a budeš mít dohromady 666 příspěvků Zrovna u věřícího je to vtipná shoda náhod v tomto tématu.
"Do what you fear and the death of fear is certain."
Bemik : Jo, souhlas. Tohle je opravdu už o slovíčkaření. V něco věřit, či nevěřit by se nemělo přímo týkat jen víry jako takové, když už se " nevěřící " vážně nazývá nevěřícím. EDIT : to je pouze můj názor. Ale tvá definicie je asi celosvětová. Opravdu jde o nadpřirozené jevy " v podobě boha " <<-- EDIT : kvůli jasnosti o čem se tu bavíme. Omlouvám se a nepřesné vyjádření
Mě osobně téma o bohu velice zajímá. Ale stejně tak mě zajímá třeba o satanovi, či jiných bozích. Hodně zajímavá na to to je Indie, nebo Jížní Amerika.
Ehm, ono jak se vlastně bůh týká tohoto tématu si tak uvědomuji?? komunita diabla. O to věčí ironie.
EDIT : Vlastně teď sejmu tak trochu sama sebe. Věřím, že je nesmysl, aby jsme v tomto vesmíru byly sami. Takováto soustava vzhledem k bambilionovému počtu hvězd, může existovat kdekoliv jinde. V tom případě se považovat za ateistu rozhodně nemohu. Takže, co se týče mě, tak bych vlastně měla držet pusinku a jen sledovat, co k tomuto píšete.
Mě osobně téma o bohu velice zajímá. Ale stejně tak mě zajímá třeba o satanovi, či jiných bozích. Hodně zajímavá na to to je Indie, nebo Jížní Amerika.
Ehm, ono jak se vlastně bůh týká tohoto tématu si tak uvědomuji?? komunita diabla. O to věčí ironie.
EDIT : Vlastně teď sejmu tak trochu sama sebe. Věřím, že je nesmysl, aby jsme v tomto vesmíru byly sami. Takováto soustava vzhledem k bambilionovému počtu hvězd, může existovat kdekoliv jinde. V tom případě se považovat za ateistu rozhodně nemohu. Takže, co se týče mě, tak bych vlastně měla držet pusinku a jen sledovat, co k tomuto píšete.
Naposledy upravil(a) Wixxia dne 21.08.2012, 19:23 hod., celkem upraveno 1 x.
Vlastně se to týká hlavní příběhové linie, tedy věčný boj pekla s nebem. Vždycky povstane nějaký ten Diablo, viz. téma "Kdo zabil víc lidí, Hitler nebo Stalin?". Líbí se mi, jak se zcvokne Imperius. Je to taková příjemná trhlinka v jinak křesťansky tendenčním Diablu, takové malé přiznání nedokonalosti na jinak dokonalém.Wixxia píše: Ehm, ono jak se vlastně bůh týká tohoto tématu si tak uvědomuji?? komunita diabla. O to věčí ironie.
V klidu se za ateistu stále považovat můžeš. Já věřím v to samé, ale je to asi stejné jako věřím, že v hloubkách oceánu jsou dosud neobjevené druhy fauny...Wixxia píše: EDIT : Vlastně teď sejmu tak trochu sama sebe. Věřím, že je nesmysl, aby jsme v tomto vesmíru byly sami. Takováto soustava vzhledem k bambilionovému počtu hvězd, může existovat kdekoliv jinde. V tom případě se považovat za ateistu rozhodně nemohu. Takže, co se týče mě, tak bych vlastně měla držet pusinku a jen sledovat, co k tomuto píšete.
Bemik: tak je to tu... příspěvek s pořadím 666
Taková zajímavost: právě v knize Zjevení se objevuje 666 jako satanovo číslo...
Nekronaut: příběh Diabla se mi hodně líbí, nejvíc však v trojce...
Imperius se ale nezcvoknul... byl takový vždycky
A Tyrael je prostě Tyrael
edit: věřím, že ve vesmíru je mnoho dalších planet, které obývá inteligentní život...
dokonce vědci našli život na jedném z měsíců jupitera... povrch je tvořen ledem, ale jádro je teplejší - voda tekutá a žijí tam obrovské medůzy... sice moc inteligentní nejsou, ale alespoň něco
Taková zajímavost: právě v knize Zjevení se objevuje 666 jako satanovo číslo...
Nekronaut: příběh Diabla se mi hodně líbí, nejvíc však v trojce...
Imperius se ale nezcvoknul... byl takový vždycky
A Tyrael je prostě Tyrael
edit: věřím, že ve vesmíru je mnoho dalších planet, které obývá inteligentní život...
dokonce vědci našli život na jedném z měsíců jupitera... povrch je tvořen ledem, ale jádro je teplejší - voda tekutá a žijí tam obrovské medůzy... sice moc inteligentní nejsou, ale alespoň něco