"lag po startu"

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
v0kurka
Burning Soul
"lag po startu"

Příspěvek od v0kurka » 08.08.2012, 09:15 hod.

Doufám, že to znáte ještě někdo. Spočívá to v tom, že po prvním spuštění hry, zřejmě než se načte cosi do ramek, tak se ta hra naprosto nesnesitelně seká. Ve farmících runech mě to obvykle stojí jednu i dvě smrti, když si neuvědomím, že bych nejdřív měl jít na bílý monstra tu hru "zahřát".

Odmítám nějaký snižování detailů či něco podobnýho, protože mám silnej stroj, jedu hru na full detaily, internet je též více než dostačující. I když připouštím, že to může být důsledek nějakýho špatně optimalizovanýho nastavení hry. Navíc mi několik kamarádů s ještě o chlup lepšími stroji potvrdilo, že se jim to děje taky. Na druhou stranu někteří o tom nikdy neslyšeli a netuší, jak to vypadá. Pokud bych to měl stručně popsat, tak přijdu k monstrům, na pár vteřin se zasekne obraz, možná se někdy použíjou moje skilly, co namačkám a objevím se buď mrtvej, nebo ošklivě zraněnej. Děje se mi to od vydání hry. Toto se děje výhradně po prvním spuštění hry od zapnutí počítače, z toho odvozuju souvislost s načítáním do ramek.

Papagaj
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Papagaj#2656

Re: "lag po startu"

Příspěvek od Papagaj » 08.08.2012, 09:19 hod.

Pravdepodobne ti swappuje hardisk a pokial mas niaky stary sunt a ne SSD disk, tak je to tym.

Still-Alive
Doom Knight
BattleTag:StillAlive#2220

Příspěvek od Still-Alive » 08.08.2012, 09:41 hod.

Na to nepotřebuješ SSD disk :) Mě se taky hra ze začátku seká... Když lognu do hry, mám ping i 1500 - trvá mi to asi 10 vteřin, než mi ping spadne na 70 a už se to netrhá, pak je to už v pohodě.

Lucifer
Wraith
BattleTag:Kalousek#nereknu

Příspěvek od Lucifer » 08.08.2012, 09:47 hod.

IMHO se proste musi nacist modely a textury pro danou cast (vcetne animace boju, efektu...), s tim nic nenadelas. Pak uz si to drzi v RAM a neskube to. Reseni = nejaky citelne rychlejsi disk (jo slusny SSD by mohl pomoct), a predpokladam ze lip by se to mohlo chovat na 64b W7 pri dostatku RAM (6 a vic GB) kde uz bude mit nejspis znacnou cast casto pouzivanych dat "prednactenou"

(tomu pingu bych se divil, jestli spis nejsou vysoke odezvy kvuli tomu ze nema cas "pingat" neb musi sahat na disk)
Obrázek

Corsar
Quill Rat
BattleTag:Corsar#2745

Příspěvek od Corsar » 08.08.2012, 10:11 hod.

Používám W7 s 8GB DDR3 paměti a mám stejný problém...prvních několik vteřin po startu se hra nesnesitelně seká, takže tím to asi nebude.
Argument, že hra načítá textury atd. neberu, snad hrače do lokace pustím až bude vše načteno, takže bych to viděl na odflaknutou optimalizaci od blizzardu.

Btw. díky tomu se radši ani nepouštím do HC, lognout se takhle v třetím aktu a díky tomu lagu mě někdo sejmout, tak mě trefí šlak :green:

LizardWizard
Wraith
BattleTag:Papin#2195

Příspěvek od LizardWizard » 08.08.2012, 10:25 hod.

jj mam stejny problem... nejak jsem si to vcera neuvedomil a hned po startu jsem nabehl do Iskatu s temi miliony shadu :D s HC monkem :D :D prezil jsem pouze diky souhre nahody a stesti

Lucifer
Wraith
BattleTag:Kalousek#nereknu

Příspěvek od Lucifer » 08.08.2012, 10:30 hod.

Corsar píše:Používám W7 s 8GB DDR3 paměti a mám stejný problém...prvních několik vteřin po startu se hra nesnesitelně seká, takže tím to asi nebude.
Argument, že hra načítá textury atd. neberu, snad hrače do lokace pustím až bude vše načteno, takže bych to viděl na odflaknutou optimalizaci od blizzardu.

Btw. díky tomu se radši ani nepouštím do HC, lognout se takhle v třetím aktu a díky tomu lagu mě někdo sejmout, tak mě trefí šlak :green:
no me by celkem zajimalo kde udelali soudruzi z NDR chybu, tech duvodu muze byt vic - nejvic se prave nabizi to "sahani na disk"... Kdyz se ti to zacne kousat, sviti kontrolka od disku? Zkusim to kdyz tak taky nejak odsledovat.
Obrázek

Still-Alive
Doom Knight
BattleTag:StillAlive#2220

Příspěvek od Still-Alive » 08.08.2012, 10:30 hod.

Na druhou stranu - opravdu vás těch několik sekund, co si počkáte, zabije? :)

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 08.08.2012, 10:32 hod.

dela to asi kazdymu,problem samotny hry,na to jak vypada graficky a jakou ma svoji celkovou velikost,nema narok na takovy "loading" lagy,jaky ma,crysis sebou po loadingu ani nehne a diablo laguje ? joke...

a ano,tech nekolik sekund zabiji,protoze to ve vetsine pripadu netrha ve meste,ale az po portu kamkoliv na mapu

sayonara
Fallen Shaman
BattleTag:Sayonara#2326

Příspěvek od sayonara » 08.08.2012, 10:32 hod.

Mal som ten istý problém. Po zapnutí hry som sa portol k príšerám a strašne to sekalo par sekúnd. Nainštaloval som najnovšiu verziu ovladacov pre grafickú kartu (ja mám nvidia) a od vtedy to fičí bez problémov. ;)
Obrázek

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 08.08.2012, 10:37 hod.

sayonara píše:Mal som ten istý problém. Po zapnutí hry som sa portol k príšerám a strašne to sekalo par sekúnd. Nainštaloval som najnovšiu verziu ovladacov pre grafickú kartu (ja mám nvidia) a od vtedy to fičí bez problémov. ;)
ok, zkusím. (edit: jak jsem předpokládal, ovladače jsou aktuální)

jinak jak někdo psal "počkejte si", tak to nejde. protože ono po městě to chodí v pohodě, naportění je taky vlastně bze problémů, problémy způsobí až kontakt s prostředím - tedy monstry.

ad HC- v HC to řeším tak, že si nejdřív pustím SC, nechám "vylagovat" a pustím HC.

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 08.08.2012, 14:36 hod.

[quote="Alfajk"]dela to asi kazdymu,problem samotny hry,na to jak vypada graficky a jakou ma svoji celkovou velikost,nema narok na takovy "loading" lagy,jaky ma,crysis sebou po loadingu ani nehne a diablo laguje ? joke...

Pro tebe možná joke, pro programátory pravé peklo ... (ono se velmi blbě precachuje něco, co nevíš co bude)

Pro ostatní:
- pro minimalizaci: přesunout diablo na fyzický disk odlišný od systému (nestačí na jiný logický disk) - a raději co nejrychlejší (pokud možno SSD)
- můžete zkusit defragmenataci (ale ta s ohledem na použití MPQ filesystému nemá moc smysl).
- pokud víte, že jsou s diskem problémy - pak svoje skilly všechny spusťte ještě ve městě

Blizzard slíbil trochu vyladit precaching, ale reálně (kromě vlastních skilů) se to dá řešit pouze u syustémů s nejméně 4GB RAM a 1GB VRAM (pokud by se precachovala celá zona).

smurfiik
Fallen Shaman

Příspěvek od smurfiik » 08.08.2012, 14:43 hod.

Alfajk píše:dela to asi kazdymu,problem samotny hry ...
Vubec jsem se s tim nesetkal, ale nezavidim vam to :)

Garn
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 08.08.2012, 14:51 hod.

Fresh connection lags... stará známá firma. Dá se kvůli tomu RIPnout postava. ;)
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Leffi
Quill Rat
BattleTag:Leffi#2332

Příspěvek od Leffi » 10.08.2012, 06:05 hod.

Rozhodne je zakopanej pes nekde v kodu D3 a ja doufam, ze v nejakem patchi idealne v 1,04 dojde k naprave.
Mam totiz podobny problem a ac na slabem stroji, tak je to absurdni, protoze moje sestava s prehledem zvladne Starcraft na High detaily, krom stinu, ale ty vypinam vsude. Nicmene v Diablu mam vsechno na totalni minimum a lagy se objevuji stejne. Paradoxne dochazi k naprosto totoznemu zpomalovani jak se vsim na plno, tak i na minimum.
Vzal bych argument o mem pomalem nacitani textur, ale neberu argument, ze pomuze SSD. To neni zadnym standardem a pomuze uplne stejne jako dynamit na zamcene dvere. Je to proste jen predrazena hruba sila, ovsem zadouci je, aby dvere sli otvirat klici.
Za vsechno tutove muze ta pripitomela online ochrana a donacitani komponent ze serveru.

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 10.08.2012, 08:47 hod.

SSD je řešení - hrubým výkonm. Jiné účinné řešení sám udělat nemůžeš (pokud nechceš přeprogramovat precachovací systém D3 ...)
Jedinou další věc, kterou můžeš dělat je doufat, že blizz to časem trochu zoptimalizuje. Jenže to technicky není tak jednoduché, a na slabších strojích to bude vždy problém.

Samozřejmě pokud jako expert, který umí srovnat Starcraft s Diablem víš o nějakém způsobu jak bez zadrhnutí dopředu nacachovat něco o čem nevíš co to bude ... pak sem s tím - myslím, že by pár mých zaměstnanců rádo dalo své roční platy výměnou za takovýto trik.

Na to jestli nějaký argument bereš nebo ne - ti takříkajíc ... sere pes.

st.ranger
Gorebelly
BattleTag:stranger#2818

Příspěvek od st.ranger » 10.08.2012, 08:57 hod.

Tohle mi dělá taky, nejprve oblasti trochu projdu, protože pokud jsem se připojil ke skupině a telepotroval se k někomu, byla to jasná smrt, lag okolo 5ti vteřin.
Decepticon Justice Division
Crusader
Barbarian
Monk
Wizard
Demon Hunter

Achievements: 7780

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 10.08.2012, 09:13 hod.

Jestli to není na straně hráče, tak nechápu proč mi to tuhle věc nedělá...

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 10.08.2012, 09:18 hod.

Záleží na rychlosti počítače a rozložení disků.

Pokud máš diablo na SSD nebo pokud máš diablo na jiném rychlém fyzickém disku než máš systém, je ten problém poměrně přehlédnutelný.

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 10.08.2012, 09:30 hod.

Mám obyč 7200 otáčkové disky. Ale instalaci D3 mám na nesystémovém disku, takže jedině tak...

Odpovědět

Zpět na „Obecně“