Authenticator- chtějí ho po mně aniž bych ko někdy měl

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
termit98
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Terarmot#2953

Příspěvek od termit98 » 31.07.2012, 07:31 hod.

Tak jsem si po týdnu zapnul diablo a hele ono to po přihlášení chce Authenticator code, přitom jsem v životě ani nezkoušel a ani nezjišťoval jak to funguje.
Nevíte někdo co s tím ?

AlterEgo
Burning Soul

Re: Authenticator- chtějí ho po mně aniž bych ko někdy měl

Příspěvek od AlterEgo » 31.07.2012, 07:39 hod.

Asi se ti nekdo dostal do uctu a byl tak hodny, ze ti to tam nastavil.
Je to samozrejme Tvoje blbost, ze sis ho uz davno neporidil.
Resi se to pres support a budes potrebovat kopie ID (obcanka) toho na koho je BN acc vytvoreny.

termit98
Quill Rat

Příspěvek od termit98 » 31.07.2012, 08:31 hod.

Takže když nemam občanku (nedosáhl jsem potřebného věku) můžu se s diablem nejspíš rozloučit

Fru-fru
The Butcher
BattleTag:Frufran#2167

Příspěvek od Fru-fru » 31.07.2012, 08:57 hod.

Nope, ofoť jakýkoli průkaz, průkaz pojištěnce, lítačku na metro, teoreticky bych se nebál Rodného listu (ale zdůrazni, že posíláš rodný list - kdoví jestli to tam znají:-) ) a pěkne se rezepiš, že ID kartu nemáš, páč jsi nedosáhl potřebného věku. Prostě ofoť všechno co máš a je to "úřední" a pošli jim to tam...Chvilku to bude trvat, ale o nic jsi nepřišel... Držím palce ať to máš co nejryhleji vyřešené
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

Adams158
Quill Rat

Příspěvek od Adams158 » 31.07.2012, 09:26 hod.

není diablo náhodou od 16 let ??

Fru-fru
The Butcher

Příspěvek od Fru-fru » 31.07.2012, 09:54 hod.

To bude víceméně starost jeho rodičů, že ho to nechají hrát a proč ne - na netu je svinstva mnooooohem víc a nikoho to nezajímá (odbočil jsem:) )...
Vlastnictví bnet účtu věkem omezeno není, pokud se nepletu, a on bude prokazovat vlastnictví k němu, ne přímo k diablu - ačkoli samozřejmě, že jde o D3 ;).
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 31.07.2012, 10:08 hod.

Zeptám se - malý offtopic.

Jak funguje autenticator?
Chci ho do androidu - stáhnu si app a on mi posílá smsky? (Zdarma?), nebo potřebuju připojení na internet v telefonu?
Obrázek

Gorash
Quill Rat

Příspěvek od Gorash » 31.07.2012, 10:26 hod.

Potrebujes net v mobilu, je to aplikace ktera se synchronizuje s bnet uctem, pouzivam na iphonu a sem zpokojen :)

iPhone 4s, Black - Tmobile - Používám TapaTalk

Thulle
Gorebelly

Příspěvek od Thulle » 31.07.2012, 10:37 hod.

Gorash píše:Potrebujes net v mobilu, je to aplikace ktera se synchronizuje s bnet uctem, pouzivam na iphonu a sem zpokojen :)

A jak funguje ten autenticator jako klicenka? Předpokladam, že tam zadny internetovy přijímač není.
Obrázek

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 31.07.2012, 10:40 hod.

Gorash píše:Potrebujes net v mobilu, je to aplikace ktera se synchronizuje s bnet uctem, pouzivam na iphonu a sem zpokojen :)

Net v mobilu nepotrebujes.

Thulle
Gorebelly

Příspěvek od Thulle » 31.07.2012, 10:44 hod.

AlterEgo píše:

Net v mobilu nepotrebujes.
V tom případě to zasílá sms? Jsou placené?

EDIT: Je jasné, že pro stažení musím být připojený - jde mi o to, abych nemusel lézt na net pokaždé, když se budu chtít přihlásit.
Obrázek

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 31.07.2012, 10:53 hod.

Ani pro stazeni nemusis byt pripojeny, protoze se instalator te aplikace da stahnout treba na kompu a pak si to jen nahrajes do telefonu/tabletu/neceho :-)
To zadne sms ani nic jineho, k cemu bys potreboval net, neposila.
Authenticator jen na zaklade nejakeho algoritmu generuje zdanlive nahodne cisla, ale nahodne to neni, protoze pro jejich vygenerovani se v tom algoritmu pouziva seriove cislo toho authenticatoru a jeste nejspis neco, takze ho diky tomu muzes klidne mit i na 20 zarizenich a vsude to bude generovat stejne cislo behem stejneho casu. Mam to v mobilu a na tabletu a funguje to v pohode a je jedno ze ktereho zarizeni to cislo opisuju.

Thulle
Gorebelly

Příspěvek od Thulle » 31.07.2012, 11:03 hod.

AlterEgo píše:Ani pro stazeni nemusis byt pripojeny, protoze se instalator te aplikace da stahnout treba na kompu a pak si to jen nahrajes do telefonu/tabletu/neceho :-)
To zadne sms ani nic jineho k cemu bys potreboval net neposila.
Authenticator jen na zaklade nejakeho algoritmu generuje zdanlive nahodne cisla, ale nahodne to neni, protoze pro jejich vygenerovani se v tom algoritmu pouziva seriove cislo toho authenticatoru a jeste nejspis neco, takze ho diky tomu muzes klidne mit i na 20 zarizenich a vsude to bude generovat stejne cislo behem stejneho casu. Mam to v mobilu a na tabletu a funguje to v pohode a je jedno ze ktereho zarizeni to cislo opisuju.
V tom případě mi to přijde docela nebezpečné - ono to vlastně neověřuje náhodně generované číslo ale jen určitou část algoritmu, která je pořád stejná a kterou bnet účet zná v okamžiku, kdy autenticator přiřadíš.
Obrázek

termit98
Quill Rat

Příspěvek od termit98 » 31.07.2012, 11:48 hod.

Tak ještě k začátku, když budu posílat ten doklad domluvim se s nimi česky nebo ne ?

Xkryspin
Wraith

Příspěvek od Xkryspin » 31.07.2012, 11:56 hod.

2 Thulle:
To ti přijde jen proto, že nevíš, jak to funguje.

Neověřuje se algoritmus - ten je veřejně známý a může se na něj každý podívat. Ověřuje se (za pomocí veřejné části klíče), jestli vygenerované číslo odpovídá soukromému klíči.

Ze sériového čísla nezískáš ani veřejný klíč natož ten soukromý....

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 31.07.2012, 11:56 hod.

Cesky se s nema nedomluvis. Musis EN, nebo nejaky jiny jazyk ve kterem to resi.

Fru-fru
The Butcher

Příspěvek od Fru-fru » 31.07.2012, 12:27 hod.

termit98 píše:Tak ještě k začátku, když budu posílat ten doklad domluvim se s nimi česky nebo ne ?
samozřejmě ne, pouze v podporovanch jazycích, které odpovídají mám pocit jazykům ve hře...Použij google translate, oni pochopí i horší eng, takže bez obav..hlavně začni komunikovat, čím dříve, tím lépe...
Obrázek

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 31.07.2012, 13:23 hod.

AlterEgo píše: Mam to v mobilu a na tabletu a funguje to v pohode a je jedno ze ktereho zarizeni to cislo opisuju.
a na tabletu je taky andriod? chtěl bych to mít ještě jinde než v mobilu, protože můj vlastní andriod nemá. slyšel jsem o autenthicatoru pro windows, ale moc tomu nevěřím a nerad bych svěřil svůj bnet účet něčemu pochybnýmu.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 31.07.2012, 13:31 hod.

v0kurka píše: a na tabletu je taky andriod? chtěl bych to mít ještě jinde než v mobilu, protože můj vlastní andriod nemá. slyšel jsem o autenthicatoru pro windows, ale moc tomu nevěřím a nerad bych svěřil svůj bnet účet něčemu pochybnýmu.
Jj, jsou i tablety, kde je android.

Thulle
Gorebelly

Příspěvek od Thulle » 31.07.2012, 13:33 hod.

Xkryspin píše:2 Thulle:
To ti přijde jen proto, že nevíš, jak to funguje.

Neověřuje se algoritmus - ten je veřejně známý a může se na něj každý podívat. Ověřuje se (za pomocí veřejné části klíče), jestli vygenerované číslo odpovídá soukromému klíči.

Ze sériového čísla nezískáš ani veřejný klíč natož ten soukromý....
Pokud to dobře chápu, autenticator a bnet účet se synchronizují jen jednou a to v tom případě, když ho aktivuji.

Poté bnet účet pracuje jen s jedním vygenerovaným číslem a nijak ho zpětně neověřuje - jen jednostraně díky logaritmu a vzorečku, který počítá, jestli vygenerované číslo autenticatoru souhlasí po přepočtení algoritmem s číslem na Bnet účtu.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Obecně“