Technické problémy
Mne hra beží lepšie a lepšie. Najhoršie boli prvé 4 dni, odvtedy pohoda.
Re: Technické problémy
To je statistika k ničemu. Nevíš kolik lidí hru hraje ... a lidi, kterým to jede bez problémů o tom nepíšou topicy na forum ("OMG ME TO JEDE BEZ CHYBY BLIZZZ DO NECO")Pana_Ruplahlava píše:stačí se podívat na tech support forum na d3.com těch lidí tam píše opravdu dost...
QUETAK: BF3 je graficky naprosto nenáročná konverze z konzolí (nízkopolygonová) ... nemluvě o téměř nulové náročnosti pro CPU (žádná fyzika, žádné skutečné particle effekty).
Zase tak moc tomu nerozumim, ale BF3 vypadá po grafický stránce nádherně Každopádně Diablo nemaj 100% odlazený když mi téměř zmizeli ty FPS dropy pár MB patchem.Xkryspin píše: QUETAK: BF3 je graficky naprosto nenáročná konverze z konzolí (nízkopolygonová) ... nemluvě o téměř nulové náročnosti pro CPU (žádná fyzika, žádné skutečné particle effekty).
"Zase tak moc tomu nerozumim" ... tak proč kritizuješ něco čemu nerozumíš?
100% odladěné to nemají. V současné době snad není hra, která by byla alespoň slušně optimalizovaná na začátku, a jen málokterá se k tomu po čase dostane (spousta se jich zoptimalizuje trochu jedním patchem a pak adios).
Uvědom si, že existuje několik miliard kombinací hardwaru ... k tomu připočti několik verzí systémů, desítky verzí ovladačů, a jejich vzájemných kombinací ... k tomu spousta počítačů má různě vážné skryté vady (typická ukázka je špatně nastavená paměť - kdy se 99,99% času nic neděje - a pak přijde aplikace, která paměť potřebuje využívat do mrtě, a ona paměť jednou za 570 000 000 operací udělá chybu)...
Jako programátor aplikace se můžeš držet definic jak pánbůh a stejně zůstanou miliardy věcí, které neovlivníš.
Ale o to nejde - pointa je jinde - i kdyby to bylo špatně optimalizované, pořád je problém hardwaru pokud se přehřátím nebo nestabilitou / přetížením zdroje počítač vypne.
Blizzard je daleko od toho být svatý, ale nemůže za všechny hříchy na světě.
*EDIT: ad ten pár MB patch: Celý vykonávací program Diabla má "pár MB" - ten zbytek - řádově GB jsou "jen" data (textury, zvuky, hudba, videa)... těmi pár MB by se dala celá hra postavit na hlavu...
100% odladěné to nemají. V současné době snad není hra, která by byla alespoň slušně optimalizovaná na začátku, a jen málokterá se k tomu po čase dostane (spousta se jich zoptimalizuje trochu jedním patchem a pak adios).
Uvědom si, že existuje několik miliard kombinací hardwaru ... k tomu připočti několik verzí systémů, desítky verzí ovladačů, a jejich vzájemných kombinací ... k tomu spousta počítačů má různě vážné skryté vady (typická ukázka je špatně nastavená paměť - kdy se 99,99% času nic neděje - a pak přijde aplikace, která paměť potřebuje využívat do mrtě, a ona paměť jednou za 570 000 000 operací udělá chybu)...
Jako programátor aplikace se můžeš držet definic jak pánbůh a stejně zůstanou miliardy věcí, které neovlivníš.
Ale o to nejde - pointa je jinde - i kdyby to bylo špatně optimalizované, pořád je problém hardwaru pokud se přehřátím nebo nestabilitou / přetížením zdroje počítač vypne.
Blizzard je daleko od toho být svatý, ale nemůže za všechny hříchy na světě.
*EDIT: ad ten pár MB patch: Celý vykonávací program Diabla má "pár MB" - ten zbytek - řádově GB jsou "jen" data (textury, zvuky, hudba, videa)... těmi pár MB by se dala celá hra postavit na hlavu...
rozumim/nerozumim...nerozumim tomu jak poznat, že jde o nízkopolygonovou konverzi z konzolí, bez náročnosti na CPU, bez skutečnejch particle efektů a fyziky aniž bych si to někde přečet...když to vypadá tak jak to vypadá...efekty, fyzika asi nejlepší co jsem zatim hrál, proto beru BF3 jako srovnávadlo. Jen říkám, že D3 nejde tak plynule jak by mělo, to je prostě fakt. Vypínání neni můj problém, a určitě za něj nemůže hra, v tom souhlasím.
To je jedno nechme to.
Moje pointa je - že by si lidi měli nejdříve uklidit u sebe a být si opravdu jisti, že mají počítač v pořádku, než začnou nadávat blizzardu. A tím "jisti" myslím opravdu jisti - ne něco, poznám, kde je klávesnice a trefím na internet, takže počítač mám v pořádku, a světe postav se na hlavu nejede mi toooo.
Když srovnáváš, měl bys srovnávat srovnatelné ... kdyby někdo porovnával grafiku + fyziku u hry a grafiku + fyziku ve filmu - a pak by nadával, že programátoři hry to mají rozbitý, tak by sis asi zaťukal na čelo... a tady je to něco podobného (akorát to není tak absurdní). POroto sem prskal, že bys neměl kritizovat když tomu nerozumíš.
Ad to diablo "nejede tak rychle jak by mělo" - to je vždycky relativní - záleží na nastavení detailů a možnostech konkrétního hardware. Jediná věc je jistá - na kalkulačce to nepojede plynule ani za zlaté prase. Zbytek je otázkou - je dost časté, že nové hry nejedou v nejvyšším nastavení ani na v dané době nejlepší existující konfiguraci.
A prakticky vždy se dá dostat do úzkých - tím spíše u hry, která má obrovskou možnost nepředvidatelně hromadit náročné věci na jedno místo...
Moje pointa je - že by si lidi měli nejdříve uklidit u sebe a být si opravdu jisti, že mají počítač v pořádku, než začnou nadávat blizzardu. A tím "jisti" myslím opravdu jisti - ne něco, poznám, kde je klávesnice a trefím na internet, takže počítač mám v pořádku, a světe postav se na hlavu nejede mi toooo.
Když srovnáváš, měl bys srovnávat srovnatelné ... kdyby někdo porovnával grafiku + fyziku u hry a grafiku + fyziku ve filmu - a pak by nadával, že programátoři hry to mají rozbitý, tak by sis asi zaťukal na čelo... a tady je to něco podobného (akorát to není tak absurdní). POroto sem prskal, že bys neměl kritizovat když tomu nerozumíš.
Ad to diablo "nejede tak rychle jak by mělo" - to je vždycky relativní - záleží na nastavení detailů a možnostech konkrétního hardware. Jediná věc je jistá - na kalkulačce to nepojede plynule ani za zlaté prase. Zbytek je otázkou - je dost časté, že nové hry nejedou v nejvyšším nastavení ani na v dané době nejlepší existující konfiguraci.
A prakticky vždy se dá dostat do úzkých - tím spíše u hry, která má obrovskou možnost nepředvidatelně hromadit náročné věci na jedno místo...
Souhlas Ale zvládnu o malinko vícXkryspin píše: Moje pointa je - že by si lidi měli nejdříve uklidit u sebe a být si opravdu jisti, že mají počítač v pořádku, než začnou nadávat blizzardu. A tím "jisti" myslím opravdu jisti - ne něco, poznám, kde je klávesnice a trefím na internet, takže počítač mám v pořádku, a světe postav se na hlavu nejede mi toooo.
Souhlas bez výhrady. Právě mi přijde, že nastavení detailů u mě nemá vůbec vliv na to jak hra jede plynule, ať to mam na max nebo na low tak to pořád není tak plynulý jak bych chtěl, ale je to spíš nepříjemný než že by to bylo nehratelný. No snad se dočkám časem s nějakým patchem popř. pročistim céčko formátem až nepojedou servery, to často pomáhá, odbrzdit systémXkryspin píše: Ad to diablo "nejede tak rychle jak by mělo" - to je vždycky relativní - záleží na nastavení detailů a možnostech konkrétního hardware. Jediná věc je jistá - na kalkulačce to nepojede plynule ani za zlaté prase. Zbytek je otázkou - je dost časté, že nové hry nejedou v nejvyšším nastavení ani na v dané době nejlepší existující konfiguraci.
no pokial by to bol problem v style "vsetkym to ide ako ma, len mne to proste pada" tak prve co ma napadne ze nieco nie je v poriadku u mna na kompe a tym padom to musim riesit... ale pokial vidim na offic par topicov, vacsinou v podobnom duchu a tam citam ze aj ludia "znali" tejto problematiky neprisli na to ako odstarnit tento problem u nich a to menili hw (psu, gpu), skusali zmenu roznych konfig nastaveni, cistili vetraky, casi, vysavali a ja neviem co este... a ten komp im to aj tak vypne a su bezradni... tak jednoducho pre mna to ostava ako problem, ktory je na strane blizzardu, aby ho riesilXkryspin píše:Moje pointa je - že by si lidi měli nejdříve uklidit u sebe a být si opravdu jisti, že mají počítač v pořádku, než začnou nadávat blizzardu. A tím "jisti" myslím opravdu jisti - ne něco, poznám, kde je klávesnice a trefím na internet, takže počítač mám v pořádku, a světe postav se na hlavu nejede mi toooo.
tak pro ty kterým se to vypíná je tu naděje...1.0.3a...."Fixed several game and service crashes"
Tak ja som dnes cely den cistil komplet vnutornosti , vicistil kazde zrnko prachu takze teraz ho mam v stave ako som ho kupil ( co sa tyka cistoty ). Uvidime ako sa to odrazi na hrani I ked mi to uz ide lepsie ako pred 1.0.3 casto mam lagy a sem tam to aj pretrhne , takze si zacinam byt isty ze to je ich servermi. Skuste si napriklad zahrat o 4:00 rano ako vam pojde hra.
Je to jasné, že je to problém blizzardu. Diablo není náročné na GPU ani na CPU. Vím to mám dostatečně výkonný počítač ten s tím problém nemá. Takže s tím mají problém oni. Zbytečný se jich zastávat.
-
- Quill Rat
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Mám problém s instalací nového patche 1.0.3a. Přihlašuji se na USA server, nahlásí mi to při připojování na server, že je nový patch, potvrdím, otevře se znovu startovací okno a po chvíli naskočí hláška, že Diablo je již spuštěné a poue tlačítko OK. Kliknu, okno se zavře a tím to končí. Do teď vše běželo ok. Restart PC jsem zkoušel. ???????
Na Evropu se v poho přihlásím a hraju, žádný patch to nenabízí.
majklovacz píše:Mám problém s instalací nového patche 1.0.3a. Přihlašuji se na USA server, nahlásí mi to při připojování na server, že je nový patch, potvrdím, otevře se znovu startovací okno a po chvíli naskočí hláška, že Diablo je již spuštěné a poue tlačítko OK. Kliknu, okno se zavře a tím to končí. Do teď vše běželo ok. Restart PC jsem zkoušel. ???????
ja mam presne tento isty problem ale naopak! na EU mi vyskoci hlaska a na US sa pripojim ale na EU nie... vie niekto co sa stalo? je niekde niaky repair client?
Sargar: Diablo je středně náročné na grafiku, a poměrně hodně náročné na výkon CPU (zvláště v některých situacích). U toho CPU hlavně dost často vytíží jedno jádro a tím je někdy trochu limitované. Taky je hodně citlivé na rychlost disku (trhání při dočítání potvor). Mimochodem co to je za logiku? "Mám dostatečně výkonný HW takže mě to problém nedělá, a pokud to dělá problém někomu jinému tak to je problém blizzardu ?!
Surgeon: Máš staženého špatného klienta - stáhnul si při instalaci US klienta, který patchuje v US časech. V období, kdy máš US patchnuté, a v Evropě ještě ne, nedovede se připojit k evropě. Jediné trvalé řešení je stáhnout správného klienta - verzi EU a přeinstalovat. (a nebo počkej do cca 11 a vyřeší se to samo - až do příštího patche
Majklovacz: Ty to máš zřejmě obráceně. U Vás obou by se to mělo srovnat potom, co se US a EU dostanou na stejnou verzi - což by mělo být zhruba někdy teď.
Surgeon: Máš staženého špatného klienta - stáhnul si při instalaci US klienta, který patchuje v US časech. V období, kdy máš US patchnuté, a v Evropě ještě ne, nedovede se připojit k evropě. Jediné trvalé řešení je stáhnout správného klienta - verzi EU a přeinstalovat. (a nebo počkej do cca 11 a vyřeší se to samo - až do příštího patche
Majklovacz: Ty to máš zřejmě obráceně. U Vás obou by se to mělo srovnat potom, co se US a EU dostanou na stejnou verzi - což by mělo být zhruba někdy teď.
Parkrat sem narazil na problemy diky vsemoznym zuzo tunidlum a boosterum Win.
Jinak koukam, ze se lidi nikdy nenauci sepsat do problemu konfiguraci HW a SW a nechaji ostatni vestit z kristalove koule.
A Xkryspin to pekne rozepsal, pod to bych se podepsal.
Jinak koukam, ze se lidi nikdy nenauci sepsat do problemu konfiguraci HW a SW a nechaji ostatni vestit z kristalove koule.
A Xkryspin to pekne rozepsal, pod to bych se podepsal.
Xkryspin: Špatně si to pochopil. Mě se dějí stejné věci jako ostatním. V tom je to divné a proto předpokládám ( a já už ani nepředpokládám já už to vím ), že je to vina blizzardu. S tím diskem to chápu ale pak by měli k diablu 3 prodávat SSD disk protože já mám 7200 otáček a hrabe to taky. Šlo by to udělat líp věřím tomu.
Zajímalo by mě jestli máš se hrou problémy i ty a nebo jsi jeden z těch které problémy nemají a tak se tady obouvají do lidí kteří je mají v domnění, že za to můžou oni?
Zajímalo by mě jestli máš se hrou problémy i ty a nebo jsi jeden z těch které problémy nemají a tak se tady obouvají do lidí kteří je mají v domnění, že za to můžou oni?
to sa da niekde ovplyvnit? instaloval som to z DVD a nikde sa ma to nic nepytalo... idem teda stiahnut Eu client a nainstalovat z netu :/ dik za odpoved btwXkryspin píše:Sargar: Diablo je středně náročné na grafiku, a poměrně hodně náročné na výkon CPU (zvláště v některých situacích). U toho CPU hlavně dost často vytíží jedno jádro a tím je někdy trochu limitované. Taky je hodně citlivé na rychlost disku (trhání při dočítání potvor). Mimochodem co to je za logiku? "Mám dostatečně výkonný HW takže mě to problém nedělá, a pokud to dělá problém někomu jinému tak to je problém blizzardu ?!
-
- Quill Rat
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Xkryspin: nj mas recht, uz to maka. Ja to podelal hned na zacatku, kdy jsem si nevsiml, ze se pripojuji na US server a vsiml jsem si toho az na HELLu a proto ted dohravam inferno porad pres US servery. Pres Evropu hraju dalsi postavu a tam vse makalo ok. Mam krabicovku takze klienta EU. Dik
Tak včera (28.06.2012) to bola hotová katastrofa. Lagy a znova aj blackscreeny.marian_r píše:Mne hra beží lepšie a lepšie. Najhoršie boli prvé 4 dni, odvtedy pohoda.
Včera k večeru a dnes touto dobou hra pořád vypadává. Ping mám ok, net stabilní ale pořád error 3007. Nikdy jsem s tím neměl problém, teď je to prakticky nehratelné.
Má někdo podobné zkušenosti?
Jaká je IP na EU herní server, kde můžu testnout traceroute a ping? Nic schopného jsem nedohledal a když jo, tak timeout.
Má někdo podobné zkušenosti?
Jaká je IP na EU herní server, kde můžu testnout traceroute a ping? Nic schopného jsem nedohledal a když jo, tak timeout.