Příspěvek
od zool » 06.06.2012, 09:22 hod.
Zkopčil jsem objektivní jeden názor z x-zone, se kterým se naprosto ztotožňuju:
Klady: • Efekty (někdy moc, ale jsou hezké) a skilly
• Grafika (i když špatně optimalizovaná, takže i na nejlepších herních počítačích se to lehce v nějakých případech seká)
• Skilly - bohatý výběr. (použitelnost, to už je jiná...)
• Hratelnost - i přes všechny zápory se to dobře hraje
• (Ne)náročnost na počítač (i když je to prozatím velmi špatně optimalizované)
• Hra více hráčů je zábavná
• Inferno, jako jediná obtížnost (i přes všechny vady), je opravdu zábavná (na rozdíl od Normal-Hell)
Zápory: Zprvu chci říci, jsem milovník Diabla 1 a Diablo 2 hraji doposud. Miluju tu hru. A i přes nějaké nedostatky ji rád hraji ještě nyní.
Diablo 3 mě však dalo podpásovku.
• Příběh - velmi lineární, nudný, poté opakovaný na každém rohu, až to člověk štve.
• Dialogy - pořád, pořád, pořád se tam kecá
• Lokace - stále stejné, kam se poděla náhodnost z Diabla 2? Lokace vypadají krásně, ano, ale jsou pořád stejné, stále na těch stejných místech východy.
• Pouze 6 slotů na skilly - při hraní za kouzelnici máte 4 zaplněné automaticky, takže vybíráte jen další 2 na aktivní zabíjení
• Normal - neuvěřitelně lehký. Tutorial... Nuda na n-tou.
• Nightmare - konečně je tu něco, co vás dokáže zabít. Ale equip už máte natolik dobrý, že i tak pochybuji
• Hell - první úroveň, kdy jsem měl problém něco zabít a umíral jsem častěji, než jsem chtěl
• Inferno - něco jiného je výzva a něco jiného je naprosto nerozumná obtížnost. Na 60. lvlu máte kolem 50K zranění / sekundu a kolem 40 000 životů. Nestrůvy mají kolem 800 000 HP, championi 3 000 000 a Diablo ... ani se neptejte. Což by nevadilo. Oni však mají kolem 40 000 poškození na jednu ránu. I přes všechny resisty to sundává nabušené barbary na 3 rány. To není sranda, pokud umíráte každé 3 minuty. Kamarád to přestal hrát (barbar), protože je to prý idi*cie
• 60 lvl max - jste schopni ho dosáhnout za 3 dny. Poté je hra už jen o 2 věcech. Dohrát hru na inferno (. . .) a najít úžasné předměty
• Předměty - nejsou tu žádné úžasné předměty jako pamatujeme z Diabla 2. Vše se točí jen kolem +INT +STR +DEX +VIT a +ALL RESIST. Kdo má víc, je to lepší.
• Zbraně - jako čarodějka máte nejlepší šanci na poškození, když na sebe naložíte obouruční sekyru s dps 1100 a jdete na lov... Nezáleží na zbrani, jaký uděláte útok s kouzly. Je to jen o DPS
• Drahokamy - naprosto na nic. Jediné, na co jsou, je zvyšování INT DEX VIT STR
• Socket items - brnění může mít jen 3, kalhoty 2 a ostatní předměty po 1. Zbraň jen jeden. Nelogické.
• Nájemní žoldáci - pokud vy děláte 50 000 zranění za sekundu, oni dělají 600 max. Takže jsou jako živé štíty. Ne? Ne. Monstra je obcházejí, ignorují... Nevšímají si jich. A když už něco udělají, tak vám to spíš uškodí. Templář - hodí na vás nepřátele. Kouzelnice - změní vás v kuře.
• Povolání - Barbar - v Infernu nehratelný. Kouzelnice - v Infernu nehratelná. Witch doctor - hází na nepřátele pavouky? ? ? V Infernu však úžasná podpůrná jednotka. Demon Hunter - v Infernu dělá nejvíce poškození. Monk - jako jediný v infernu přežívá přímý styk s nepřáteli. A dává dobré poškození. (proč mluvím jen o Infernu - do té doby je hra nudná, v Infernu jste za 2 dny neustálého hraní).
• Automapa - nepřehledná, nejde zoomovat. Když tam dáte přehlednou, nemůžete chodit.
• Waypointy - town portal systém - ne jak v D1 / D2, ale idi*ticky ve výslednu tak, že když umřete na konci jedné mapy, musíte se plahočit od posledního waypointu (kolikrát 3 minuty běhu) k místu, kde jste zemřeli, aby jste mohli pokračovat. (V infernu je smrt otázkou několika sekund. Stačí kolikrát 1-2 údery, takže hru strávíte jen -chozením-)
• LVL požadavky zbraní - cokoli co najdete a je konečně dobré, ještě tak 5 lvlů neoblíknete. A to v dobrém případě. O 5 lvlů později máte už dávno o dost lepší věci, které jste sehnali v Auction Hall.
• Auction Hall - to -černé- na této hře. Cokoli najdete, můžete zde prodat. Máte dost peněz, můžete si zde cokoli koupit. Je libo amulet s "attack speed" "int" a "vit"? dejde to hledání, seřaďte podle ceny a vybírejte. Hra není o ničem jiném než schánění peněz na kup předmětu v Auction Hall. Totálně to zabilo potěšení z hledání předmětů.
• Musíte být stále online (žádné hraní u babičky nebo na chatě)
• VELKÉ množství hacklých účtů, kdy lidé ztratí všechny předměty a zlato i přes naprosto dokonalé heslo
• Častý Error 37 - je přihlášených moc lidí, musíte počkat
• Často Error 1 - prostě vás to vykopne ze hry
• Často Error 3003 - už si nevzpomínám, jen vím, že jsem se nemohl přihlásit
• Každou chvíli blizzard řeší nějakou technickou věc. řekne od 3 od rána do 4 se nepůjde přihlásit. Výsledek (byl jsem u toho). 1 ráno - disconnect. změněno od 1-3. Pak 1-5. Pak 1-6. Pak 1-8. 7:56 se šlo přihlásit. Na pár minut. Pak další chyby.
Celkové hodnocení: • Hra je dobře hratelná. Nudit se -nebudete-
• I přes všechny problémy a stížnosti a zápory hru dennodenně zapínám a likviduji nepřátele. Velké plus této hry - hrajete s kamarády. Bez nich by to byla nuda.
• Věřím, že hra bude velmi dobrá. Tak za ROK - DVA, až Blizzard vše vyladí a vychytá. Do té doby musím hodnocení nechat na tomto čísle.