Zpomalení/ sekání hry
- Rabillo
- Quill Rat
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Rabillo#1236
Zdravím, už od začátku vydání mám problém, že když se ve hře dostanu mezi více mobu, elitek nebo přílišných efektů tak se mi hra jaksi zpomalí, normálně běží dál ale šíleně zpomaleně. Cpu moc nerozumim, ale logicky sem dal všechny efekty na low, popř. vypl. Rozlišení na min co šlo, ale nic se nemění, nemáte někdo radu jak zamezit tomuhle sekání/zpomalení ?? Hrozně mě odrazuje od hraní a nevim už co s tim..
Mam nový noťas cca půl roku (Del Inspiron) nějaké střední kvality stavěný na projekční programy (cad) takže v grafice by taky neměl být problém.
Mam nový noťas cca půl roku (Del Inspiron) nějaké střední kvality stavěný na projekční programy (cad) takže v grafice by taky neměl být problém.
Your Soul is MINE!!!
Re: Zpomalení/ sekání hry
mam taky notas workstation (starsi), a grafika 1920*1200 nativ, ale ani treba snizeni na 1280x720 ani na mene to taky nedava... Druhe PC (hraci) s GFX560Ti v pohode i na vetsi rozlise nejspise DirectX vs. OpenGL v notasu. Na hraci grafice to funguje nejak jinak. Testoval jsem pred rokem opacne GFX 560Ti pro CAD a OpenGL zase tezce nedavala tato hraci karta a byll treba koupit Quadro...
pokud me nekdo neopravi, bude problem v grafice...bohuzel...
pokud me nekdo neopravi, bude problem v grafice...bohuzel...
jestli mas firemni notebook na cad,tak je problem prave v tom,pracovni grafiky neumej vykreslovat hry
- Programos
- Minion of Destruction
- BattleTag:Programos#2804
- Kontaktovat uživatele:
Příště zkus napsat i model toho notebooku. Na grafiku náročné D3 není, spíš procesor.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804
Mě klesá FPS v pavoučí jeskyni za Worthamem. Ale jenom na cca třech-čtyřech místech a na kterých bych to vůbec nečekal. Povětšinou se my to drží nad 60 FPS, pak projdu kolem místa kde ani nikdo není, tudíž i bez boje respektive náročních efektů a rázem mám pokles na 20 FPS. A to teď mluvím o solo hraní. Když hraju s kámošem co tam hází ty svoje kruťácký kouzla tak to chápu, že tam musí být určitý pokles... ale tak rapidní pokles na obyčejných místech ??? Jsem cca v půlce druhého aktu na normal a žádné další větší propady jsem zatím nezaznamenal, tak snad se opravdu jedná pouze o ty 3-4 vyjímečná místa v pavoučí jeskyni. Nemáte s tím někdo podobné zkušenosti???
Btw: Grafiku mam ATInu 5850 a procesor Intel Core-i5 750.
Btw: Grafiku mam ATInu 5850 a procesor Intel Core-i5 750.
"Wow. You're a Barbarian, huh?"
mas stejnej procesor jak ja,takze mas urcite i stejnej problem...on se ti totiz tak hodne podtaktuje diky setricim funkcim,ze to proste nestaci pro udrzeni 60 fps...ja mam setrici funkce vypnuty a stejne to dela...nechapu
Alfajk: tak já to taky zkusím vypnout a pak napíšu jestli se to zlepšilo....
Ještě to večer asi otestuju i na noťasu. Na něm je sice taky Core i5, ale jiná verze tuším, že Core i5-2430M, nejsem si ale úplně jistej není totiž můj.... no uvidim co z toho vyždímu
Ještě to večer asi otestuju i na noťasu. Na něm je sice taky Core i5, ale jiná verze tuším, že Core i5-2430M, nejsem si ale úplně jistej není totiž můj.... no uvidim co z toho vyždímu
jak se dají vypnout ty šetřící funkce?
- Rabillo
- Quill Rat
Parametry mýho notu:
* model - Inspiron Q17R (N7110)
* procesor - Intel Core i3-2350M (2.30Ghz, 3M cache)
* paměť - 4096MB (1x4096) 1333MHz DDR3 Dual Channel
* operační systém - Windows 7 Home Premium 32bit
* displej - 17.3" High Definition+ (1600X900) WLED TrueLife
* grafická karta - 2 GB nVidia GeForce GT 525M - Dual Core
* pevný disk - 500GB (5400 RPM)
Myslim že by neměl mít problém s D3..
* model - Inspiron Q17R (N7110)
* procesor - Intel Core i3-2350M (2.30Ghz, 3M cache)
* paměť - 4096MB (1x4096) 1333MHz DDR3 Dual Channel
* operační systém - Windows 7 Home Premium 32bit
* displej - 17.3" High Definition+ (1600X900) WLED TrueLife
* grafická karta - 2 GB nVidia GeForce GT 525M - Dual Core
* pevný disk - 500GB (5400 RPM)
Myslim že by neměl mít problém s D3..
Your Soul is MINE!!!
v biosu,speedstep,C1E,C3,C6 a jetse neco myslim...bejva to u toho napsanyDrakkari píše:jak se dají vypnout ty šetřící funkce?
Rabillo ta graficka karta opravdu neni nic moc ja mam Lenovo thinkpad 520 s radeon 6630 coz je asi o trosinku lepsi nez ta tvoje tak zhruba mozna 5 az 10%. No a hraji to na 1366/768 coz je nativni rozliseni ntb a mam vse low i textury a jedine co mam zaple je AA. Pritom mam procesor i5 core 2430 nejak tak nechce se mi koukat. Zase na svem nastaveni mi nejde fps ani pri 4 lidech pod 25 fps. Aspon jsem to nikdy nespozoroval. Holt NTB spis na praci nejsou moc na hry no a take jsem cekal ,ze to pujde lepe no. Jenze pri hre vice hracu tech efektu je i na me uz moc a kolikrat nevim vo co gou ve hre
- Rabillo
- Quill Rat
Nj tak mi holt nezbyde nez to nejak pretrpet.. Na tom je nejhorsi ze ted mam problem dodelat hell, protoze jakmile narazim na elitni moby tak se mi to opet zpomaly a ja je nedam ikdyz mam equip velmi dobry.. no nic.. holt chce to asi pevny comp na lepsi chozeni hry..
Your Soul is MINE!!!
Vypínat šetřící funkce je kravina.
1) Během hry procesor rozhodně neusíná...
2) Procesor se sám vrátí na maximální frekvenci - pokud je jeho výkon zapotřebí (a pokud mu v tom nebrání teplota).
Takže buď narážíš na limity procesoru (prostě je slabý) a/nebo je problém jinde (dost často s tím, že čekáš na data ze serveru, když je toho hodně tak prostě nestíhají (přenos).
Můžeš zkusit snížit fyziku.
1) Během hry procesor rozhodně neusíná...
2) Procesor se sám vrátí na maximální frekvenci - pokud je jeho výkon zapotřebí (a pokud mu v tom nebrání teplota).
Takže buď narážíš na limity procesoru (prostě je slabý) a/nebo je problém jinde (dost často s tím, že čekáš na data ze serveru, když je toho hodně tak prostě nestíhají (přenos).
Můžeš zkusit snížit fyziku.
ja mam stolni PC grafika GF 8800gt,512mb, athlon X2 5000+(@2.8Ghz], 4gb ramek...
jako da se to hrat aji na full kdyz prekousnu nejakej ten LAG, ale v MP to bude asi horsi...co by jste doporucivali vymenit ? Grafiku a nebo procak ?
Jasny, ze kazdy napise ze oboje, ale to nechci...
Spis me zajima jestli by stacilo vymenit jen procak coz je mnohem mensi invetsice, ale zase nevim jestli to pomuze..
jako da se to hrat aji na full kdyz prekousnu nejakej ten LAG, ale v MP to bude asi horsi...co by jste doporucivali vymenit ? Grafiku a nebo procak ?
Jasny, ze kazdy napise ze oboje, ale to nechci...
Spis me zajima jestli by stacilo vymenit jen procak coz je mnohem mensi invetsice, ale zase nevim jestli to pomuze..
Potřeboval bys vyměnit spíše procesor. A tady je kámen úrazu - nevím, které jádro máš (generací X2 je několik) a do jakého socketu (939/AM2 tuším?)...
Každopádně aby to dávalo smysl musel bys zřejmě vyměnit toho více - CPU + MB + asi i paměti (nevím jestli máš alespoň DDR2) atd...
Diablo není příliš náročné na grafiku - a 8800 byla celkem silná.
Každopádně aby to dávalo smysl musel bys zřejmě vyměnit toho více - CPU + MB + asi i paměti (nevím jestli máš alespoň DDR2) atd...
Diablo není příliš náročné na grafiku - a 8800 byla celkem silná.
ano je to 939 a AM2 a desku mam aji na AM2+...pameti mam samozrejme DDR2 (800mhz)....
jinak vim co a jak..a ze deska atd...
jen sem nevedel jak moc je diablo na co narocny...
edit: a taky je problem, jestli ma jeste ted cenu kupovat procka do stare desky...kdyby tam pasovalo nejaky 4 jadro tak by to smysl melo i kdyz bych nevyuzil treb vykon na plno...myslim, ze to AM2+ dam aji procak AM3 jestli se nepletu
jinak vim co a jak..a ze deska atd...
jen sem nevedel jak moc je diablo na co narocny...
edit: a taky je problem, jestli ma jeste ted cenu kupovat procka do stare desky...kdyby tam pasovalo nejaky 4 jadro tak by to smysl melo i kdyz bych nevyuzil treb vykon na plno...myslim, ze to AM2+ dam aji procak AM3 jestli se nepletu
Všechno je otázka peněz ...
Do AM2+ bys AM3 procesor měl strčit - takže nějaký vyšší phenom by mohl pomoct. Ale posledních cca 2 roky všechno cpu na intely a AMD procesory beru na vědomí jen letmo (není tam žádný sweet-spot, který by mě zajímal).
Pokud víš co a jak - tak by neměl být pro tebe problém zkusit si co by cenově obnášelo jedno a druhé. Testů CPU se všude válí mraky (jinak přehledy procesorů podle socketu máš tady:
http://www.svethardware.cz/art_doc-6C6D ... 6DCFB.html
a porovnání výkonu phenomů (AMD) máš tady:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... u?start=10
Diablo III je rozhodně citlivější na CPU než na grafiku... (což platí praktikcy o všech hrách od blizzardu - i WoW a SC2...).
Do AM2+ bys AM3 procesor měl strčit - takže nějaký vyšší phenom by mohl pomoct. Ale posledních cca 2 roky všechno cpu na intely a AMD procesory beru na vědomí jen letmo (není tam žádný sweet-spot, který by mě zajímal).
Pokud víš co a jak - tak by neměl být pro tebe problém zkusit si co by cenově obnášelo jedno a druhé. Testů CPU se všude válí mraky (jinak přehledy procesorů podle socketu máš tady:
http://www.svethardware.cz/art_doc-6C6D ... 6DCFB.html
a porovnání výkonu phenomů (AMD) máš tady:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... u?start=10
Diablo III je rozhodně citlivější na CPU než na grafiku... (což platí praktikcy o všech hrách od blizzardu - i WoW a SC2...).
no ja se dival na tento...
http://www.czc.cz/amd-phenom-ii-x4-965- ... 70/produkt
ten s novejsim biosem do me desky jde....
spis, ale jde o to jestli ten rozdil bude takovy aby to za ty tri tisice stalo...
http://www.czc.cz/amd-phenom-ii-x4-965- ... 70/produkt
ten s novejsim biosem do me desky jde....
spis, ale jde o to jestli ten rozdil bude takovy aby to za ty tri tisice stalo...
Tady máš přímo porovnání s tím co máš... výkon cca dvojnásobný.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... je?start=9
Cítit by to mělo být. Nakolik se to vyplatí přepočteno na peníze - to ti nikdo neřekne... zzáleží jak moc si ceníš peněz
Dostaneš tím procesor o výkonu zhruba I5 - 750, na kterém (nepřetaktovaném) to příležitostně hraju taky, a jede to bezproblémově na fulldetailech (až na výjimečný propad, který má ale příčiny zřejmě někde jinde).
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... je?start=9
Cítit by to mělo být. Nakolik se to vyplatí přepočteno na peníze - to ti nikdo neřekne... zzáleží jak moc si ceníš peněz
Dostaneš tím procesor o výkonu zhruba I5 - 750, na kterém (nepřetaktovaném) to příležitostně hraju taky, a jede to bezproblémově na fulldetailech (až na výjimečný propad, který má ale příčiny zřejmě někde jinde).
Tak jsem otestoval tu pavoučí jeskyni, na jednom z těch míst s větším propadem FPS. Příjdu na ono místo a hned propad na 30 FPS, a to tam jen tak stojím a nic nedělám, potom udělám dva kroky do prava a ejhle mám zase 60 FPS, zvláštní... no zkusil jsem vypnout v biosu ty šetřící funkce a nepomohlo to, takže Xkryspin má nejspíš pravdu. Potom jsem si zkoušel pohrát v nastavení ve hře. Zjistil jsem, že hru hodně ovlivňují stíny (Shadow Quality) - ty jsem dal z HIGH na MEDIUM a z 30 FPS jsem byl rázem zpět na 60ti. Dál pak pomohlo vypnutí Vertical Sync, ale bez zaplé synchronizace ( i když se FPS vyšplhá třeba na 100) hra neběží úplně plynule. Hrát to bez ní je podle mě docela na prd... ostatní věci v nastavení jsem zkoušel nastavit na co nejmenší stupeň nebo i úplně vypnout, ale z nízkého FPS mě to nevyhrabalo. Takže závěrem bych asi řekl, že těch míst kde mám větší propady je docela málo, ale až pojedu svého HC Barbara na nightmare a víše, tak si dám pro jistotu stíny na MEDIUM (teď mluvím čistě o sólo hře, jak to běží s více lidma zatím nevím)... Tolik poznatky s procesorem Intel Core i5-750 a ATI 5850.