1) tvrdí, že má D2 temnější atmosféru a není tak barevné - ehm, mně třeba poušť z druhého aktu teda jako temná nepřipadá, spíš jako slunečný výlet pouští
2) tvrdí, že je D3 monotónní - vzpomeňte na 1. akt, 2., 3. akt - pořád to samé okolí bez změn (džungli jsem fakt nensnášel)
3) teskní po manuálním rozdělování atributů - jaký je vlastně rozdíl v tom, když vám hra automaticky přidá body do strength a tím, když vy si dáte body do strength (když mluvíme třeba o barbarovi)??? Výsledek je naprosto stejný. Pocit, že jste "pány situace" a že si sami rozdělujete body do atribut, je jen iluze, protože víte, kam ty bodíky přece strkat a že je nebudete solit jinam.
4) hatují systém skillů a skill run, a že je menší počet hratelných buildů - jedním slovem OMG. Nejdřív se naučte počítat. V D2 měla každá postava 30 skillů, v D3 to je nějakých 35-38 skillů x 5 run = zhruba 175 různých forem skillů na jednu postavu. V D2 = 30 skillů (forma je pořád stejná, body ve skill tree formu nemění, jen účinnost) na jednu postavu. Ehm. Kde je asi větší variabilitu skillů? + si přimysleme fakt, že 2/3 skillů v D2 byla nepoužitelná, sloužila jen k tomu, abyste se dostali k nej skillu a ten naboostili na max. Celkem v praxi jste používali 2-3 skilly. That sucks. V D3 je podle mě minimálně dobrá 1/2 skillů použitelná. Takže takhle s tou variabilitou.
5) tvrdí, že itemy stojí za velký kulový - prakticky ve hře nenarazíte na dva stejné předměty. To, že je modrý předmět kolikrát lepší než rare a že rare je někdy lepší než legendary, na tom nevidím nic špatného. Prostě nemusíte být celí oblečení v legendary, abyste si řekli "jo, jsem cool". Kolikrát stačí i obyč rare item, v čemž je jistá dávka nepředvídatelnosti a náhody.
6) nemají rádi D3 hudbu - chápu, že kytarová verze Tristramu je nepřekonatelná, ale jinak soundtrack z D2 nebyl nijak výrazný. I hudba v D3 velmi dobře podkresluje atmosféru.
7) srovnávají diablo s wowkem - další rofl. Ti co, ho srovnávají, buď v životě nehráli wowko nebo hráli se zavřenýma očima nebo fakt nevím. Wowko má úplně jiné mechanismy a principy. Jediné, co jim může být společné, je AH a automatický rozdělování atributů. Nic víc. Je zajímavé, že tenhle typ hatu přichází od těch, co hatovali i wowko (a SC2 s tím

8) chtěli místo diabla 3 diablo 2.5 - čili diablo 2 v lepší grafice. Hry se prostě vyvíjí, s tím se musíte smířit. Ne všechno zůstane při starém, aby hra byla právoplatným nástupcem, musí mít v sobě i něco inovativního, co v předešlém díle nebylo. Takhle se dělají pokračování her (i filmů mimochodem).
9) tvrdí, že býti online je problém - dnes je "být online" už standart, snad každá domácnost má internet. Tohle je vývoj, podle mě se za pár let budou dělat hry už jenom online (má to výhody ohledně různých cheaterů a kontroly). Kdo si chce zahrát na odlehlém místě, pak problém asi nastane.
10) nadávají na AH - AH má sice svoje chyby, ale proboha - Diablo 3 se spustilo před 2 týdny a vy chcete, aby všechno šlapalo dokonale. Nejsem ekonom, ale podle mě je ekonomika nevyzpytatelná, nemůžete počítat se všemi problémy. Tudíž jediný způsob, jak ji dát dopořádku, je ji prostě masově vyzkoušet. Podle mě je teď AH něco jako pilotní verze. Mimoto, kdo si nechce kazit hru koupí lepších předmětů... ať teda AH nepoužívá a počká si, až ekonomiku v AH vybalancují.
Tolik k vám, milí hateři. Oči vám to sice neotevře, ale napsal jsem seznam argumentů, proč je většina hatů fakt zbytečných a irelevantních. Teď mohu jít konečně s klidem na oběd.