Příspěvek
od sklb » 17.05.2012, 09:19 hod.
Myslim, ze kedze som dohral normal d3 mam pravo na neaky taky mensi nazorik, hodnotenie ktory/e tu rozpisem.
Grafika
Potencial velmi vysoky, scenerie urcitych miest su uzasne, jaskyne, schody do temnoty, lut gholein z vysky, pevnost v tretom akte, peklo v 3 akte. Niektore miesta su fakt uzasne zvladnute a pred nimi klobuk dole. Ine vsak akoby robil iny clovek.
Najvacsim failom je pre mna koniec druheho aktu, miesto kde sa clovek stretava s finalnym bossom, chvilami som kontroloval ci moja postava nie je elf alebo neaky iny charakter z wow. Tiez 4 akt vyzeral no, az moc detsky. Ten secret level povazujem za recesiu takze to hodnotit nebudem.
S animaciami kuziel nemam ziadny problem.
S vyzorom bossov a inymi suvislostami ktore sa ich tykaju uz ano. 2 z nich su zbytocne obrovsky.
Butcher je len neaky bezmenny trtko s horiacou podlahou ktora mi ako finale prveho aktu vobec nepripadala cool, ale urcite by sa mi pacila keby si kupim neaku arkadu za ms pointy na xbox live avsak nie v Diable pre boha. Druhy boss, z neho mam este stale rozporuplne pocity, ale tiez zbytocne obrovsky, chvilami som si pripadal ako v neakej manga skakacke ( v kombinacii s prostredim) a proste tak celkovo mi nesadol. Jedine co sa mi na nom pacilo a zanechalo dojem bol ten pribeh okolo neho a vlastne, ze to co tam stavaral a ta jeho velkost bola len iluzia, to vsak uplne nenapravuje moj naruseny dojem z neho. Treti boss, tomuto chalanovi snad nie je co vytknut, takto neak ma vyzerat boss v diable, aj ked mozno keby je trosku mensi, to by mu urcite neuskodilo. Vseobecne cely treti akt som mal skutocne pocit, po tom manga 2 akte, ze hram skutocne aj diablo a nie neaku napodobeninu. 4. boss Hydralisk zo starcraftu 2 v cervenom. V zhladom na pribehovu podstatu, mi jeho styhlost nevadila avsak aj tu som sa fakt zamyslal a vlastne na viacerych miestach v hre, kde nechal blizzard kreativitu? Ved uz len ked pozre na bossov z Diabla 2, diabla, ako tam kruto tie monstra vyzerali, demonicky, temno a tu zrazu bijem hydraliska v nebi. no omfg. 4 akt zas vyzeral z tristvrte jak manga rozpravka a z 1/4 jak diablo.
Animacky. NEKVALITNE, snad animacky diabla 2 mali vacsiu kvalitu ako toto. Pri pozerani 4.aktovej som zapasil s chutou vypnut ju. Ta hudba co tam bola mi pripadala ako by to robil neaky student hudobnej vychovy zo zakladnej. omfg blizzard si to ty? Dalej ich kvalita, jemne kocky, akoby pri nekvalitnom videu, no proste fail.
Skilly > z pociatku som s tym mal problem lebo som si na to nevedel zvyknut, potom som odhodil predsudky a uz to tak za zle nepovazujem
Charakter,skill pointy, item system hry > V tejto veci este stale neviem co ocakavat. Mam pocit, ze legendary itemy uz nebudu legendary itemy ako sme ich poznali z diabla 2, ale stane sa z nich len neaky diamant do truhle, pretoze vsetky dolezite atributy zasupluje dobre vygenerovany modry, zlty , stastne vykrafteny predmet. Cloveku staci aby mal velke + do jeho dmg urcujuceho atributu a vitality a moze to byt uplne zakladny predmet s tymto a hned je dostacujuci. Dalej mam pocit ze tych veci ktore tieto itemy pridavaju/robia je oproti diablu o vela, o vela menej. V starom d2 po 1.10 patchi ("?) pribudli brutalne vlastnosti, ktore som cakal ze budu zakomponovane aj tu. Nic take vsak zatial nevidim, ale v tomto ohlade nie som negativisticky, je to zakladna verzia tak ocakavam ze blizzard itemy vybalancuje, poupravuje a zriesi casom.
Potvory, vyzor schopnosti Su tu urcite prisery ktore do Diabla nijako nepasuju ( najme druhy akt). Na stastie v tretom akte to spolahlivo zachranuju vsemozne druhy demonov. Mi to fakt pripada ako keby tieto akty robila rozdielna firma respektive druhy blizzard japan a treti blizzard us. Schopnosti su kuul :p ALE TO NASVIETENIE SPECIALOK, CHAMPIONOV, kto to vymyslel? Nestaci meno, ina farba koze? Musi tam byt dementne zltou, modrou farbou obtiahnuta prisera? V temnej atmosfere Diabla to posobi otrasne.
Konektivita
Potreba byt kvoli single player hre napojeny na battle.net je tragicky prvok a dufam, ze po tomto zlyhani ktore blizzard s D3 zazil v buducnosti aj prvok mrtvy. Nemal by som proti tomu skutocne nic, keby na to tento miliardarsky koncern mal pripravene servery, takto si vsak totalne pos*al meno a spravil zo seba len dalsiu EA, Activision. Je to skoda.
4 players only je rovnako krok spet. O pvp v arenach radsej pomlcim.
Celkovo mam z diabla 3 zmiesane pocity, viem ze to budem hrat, ale nie je to to co si clovek za tych 12 rokov vysnival :p Ocakavam sak ze s pribudajucimi patchmi sa to bude zlepsovat. Zatial to vsak vyzera len ako neaka beta verzia, kde na urcite nepodstatne veci sa Blizzard sustredil az prilis (public hry, zbytocne rozvetveny pribeh) a zabudol na tu skutocnu podstatu o com Diablo v jeho predchadzajucich dieloch bolo.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.