Nejkvalitnější věci z monster

O předmětech - Horadric Cube, runová slova, sety, unikáty.

Moderátor:Dark_Deamon

Odpovědět
damagedeath
Zhar the Mad
Re: nejkvalitnější věci z monster

Příspěvek od damagedeath » 01.08.2009, 09:30 hod.

To Marast: mě jde spíš o runeswords, je to první nepaladinovskej štít se čtyřma socketama, co jsem našel.

Jinak dnes jsem ráno našel unikát charm, co přidává BCHOFMI. Taky jsem ho našl poprvé vživotě.

Gladiator91
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:gladiatorcz#2171
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator91 » 01.08.2009, 11:41 hod.

Cože to přidává? :shock:
ALEA IACTA EST - Kostky jsou vrženy!

Grammator
Na-Krul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grammator » 01.08.2009, 12:29 hod.

better chance of getting magic item = Gheed's Fortune
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Gladiator91
Doom Knight
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator91 » 01.08.2009, 13:09 hod.

Taky to šlo napsat normálně, že to přidává MF :roll:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 02.08.2009, 11:14 hod.

Jo šlo, ale Gramm to zvlád za mě. Dík.

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 18.09.2009, 12:31 hod.

No vidíš, SoJ to je fasa. A i Gheed se hodí, pokud nemá teda 20 mf. :D

Gladiator91
Doom Knight
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator91 » 18.09.2009, 12:34 hod.

Tak to má někdo luck no...mě SoJ nikdy v klasický hře nepadnul :?

Garn
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 18.09.2009, 16:22 hod.

Jsem na D2 totální laik, ale z toho, co tu čítávám je to myslím 5p. Kdyžtak mě někdo opravte :-)
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 19.09.2009, 15:29 hod.

No podle toho co cheš za runu. :)

Na pl1 má dobrý šance na runy do IST hlavně, pak zase už padaj jen ty vyšší (měly by padat teoreticky :D) jako Gule atd.

Ale počkej si až prijde "pan contess killer", aka delosombres, ten ti dá přednášku, že se z toho posadíš. Rád šermuje tabulkama a číslama. Bo si to najdi zde na fóře. :coje:

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 19.09.2009, 22:56 hod.

Drakesis: :lol:

Countess na runy je ideální na players 1. Ale vygeneruj si co nejlepší mapu (vchod do věže vedle waypointu a východy z pater co nebjlíž vchodu), ušetří to strašně času. Taky to chce dost trpělivosti, pokud chceš nějaký ty IST. :D
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 19.09.2009, 23:47 hod.

Za 50 runů IST, PUL? Tak to si měl do začátku docela štěstí. Players 1 je nejlepší, protože počet hráčů neovlivňuje její speciální drop run. Dokonce ho, mám pocit, může i omezit. Navíc tě to zpomaluje v zabíjení. Tu mapu si udělej tak, aby si dal alespoň 1-2 killy za minutu. Ideálně tak 2.5 killu/minutu. Pokud budeš mít super mapu, tak si jí nezapomeň zazálohovat (všechny soubory *.map, *.ma0, *.ma1...)
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 20.09.2009, 01:02 hod.

Z těch 1-3 run, co z ní vypadnou pokaždý, může být max IST. To je speciální drop. Na runy do IST má tudíž nejlepší šance ze všech potvor. Jinak z ní může vypadnout i GUL a VEX (maximum), ale to je z normálního dropu (místo nějakého itemu jako další 1 runa, kromě těch 1-3), kde je ale šance strašně malá. Příklad: ty jí zabiješ třeba 1000x - vypadne z ní tudíž najisto 1000-3000 run ze speciálního dropu (zhruba 1800, protože průměrně z tohoto dropu padá nějakých 1.8 run na zabití) a pak náhodně z normalního dropu místo itemů třeba 8 run. To je 8 normal haluzoidních run jako z každý jiný potvory. A jen z těchto 8 run může být GUL/VEX. Teď si vem, že GUL/VEX má samozřejmě nižší šanci než IST a ty tuhle šanci máš za 1000 killů jen 8x, kdežto šanci na IST (která je vyšší než má GUL/VEX) máš z těch 1000 killů 1870x. Nesrovnatelný. Ty čísla nevím přesně z hlavy, ale představ si něco jako:

šance IST 1:2500
šance GUL 1:4000
šance VEX 1:7000

Takže za 1000 killů Countess máš 1800x šanci 1:2500 na IST a jen 8x šanci 1:4000 nebo 1:7000 na GUL/VEX.

Dá se prakticky říct, že runy GUL+ se nedají nikde farmit (Hellforge nepočítám) tak, jako IST. GUL+ jsou už všechno strašný haluze. Ať už v Lower Kurastu, nebo na boss/cow runech.

Btw, pokud to hodláš dál řešit, tak radši založ nový téma, protože tady se offtopic moc netoleruje.

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 20.09.2009, 19:16 hod.

Jn, ten drakesis občas plácne něco moudrýho. :twisted:

negris
Gorebelly
BattleTag:Angalascz#2103

Příspěvek od negris » 20.09.2009, 19:54 hod.

ma rada zni chodte travincal,shenka,eldritche obcasne nihlathaka a mate tolik run ze nebudete vedet kam je davat na tabulky neni spoleh sou to jen hrube pocty nikoliv 100% spolehlivost

Edit:A delat si backup mi neprijde moc hrdinsky a cestny na SP takze to uz si to muzete rovnou nahazet ty runy pres HE
Byl jsem vyhnán z království nebeských i z podsvětí pekelných a našel si útočiště mezi nebem a peklem. A tak tedy semnou přichází utrpení ...

Obrázek

Jendoslav
Doom Knight
Bydliště:Víte kde bydli Trautenberk ? Tak hned vedle bydlim ja ...

Příspěvek od Jendoslav » 20.09.2009, 20:05 hod.

prave mi na Frozen Tundra vypadl z nejakyho teleportujici trpajzlika co plive furt ohen Gheed Fortune 8)

a ve druhem patre pred Baalem mi zase vypadl peknej palcat pro paladina nejakej The Romadur nebo co :P

a taky mam prvni kousek do TrangOuls setu

vsechno pada na hell a je toho kvanta ze nestiham
NecroSummoner - SP 1.10
BF Assassin - SP Avalon 1.10
PureSmiter Creamer lvl 84 5.akt Hell /P1 - HC 1.13c
Obrázek Obrázek Obrázek

negris
Gorebelly
BattleTag:Angalascz#2103

Příspěvek od negris » 20.09.2009, 20:11 hod.

gheed je takovej predmet co ti padne za celou dobu hrani diabla nez das 99 nejmene milionkrat XD ... ten the redemer (romadur :D ) je uzitecnej treba pro smita a da se dobre vyuzit nez si sezenes runy na nejake krasne RW ... a trang oul set se da taky docela snadno sehnat snad az na opasek ten uz je takovej horsi na shaneni ale nic tak hrozneho :) a jako komplet na necrovi je to tak dost uzitecne do zacatku .... a jinak kdyz budes prolejzat pokazde na hell worldstone keep az k baalovi tak budes mi hafo dobrych veci ja tam dost casto dropuju Nightwing helmy :D nejmene 14x uz mi tam padla kdyz sem portil s palem BHcko :)
Byl jsem vyhnán z království nebeských i z podsvětí pekelných a našel si útočiště mezi nebem a peklem. A tak tedy semnou přichází utrpení ...

Obrázek

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 21.09.2009, 03:28 hod.

Srovnávat backup map s naházením run? Jasně. :roll: Navíc samotný backup je jen ochrana proti ztrátě dat. Vzhledem k tomu, že nepsal, že hraje HC, tak nevidím žádný problém.

Mimochodem, na tabulky a matematiku se dá celkem dobře spolehnout (při decentních šancích a delším časovém měřítku). Vzhledem k tomu, že celý Diablo 2 je založený na matematice a pravděpobobnosti, se dá naprosto jednoduše spočítat efektivita padání run za nějaký čas. Jestli na něco není spoleh a je to těžce hrubé, tak jsou to spíš rady typu "chodte travincal,shenka,eldritche obcasne nihlathaka a mate tolik run ze nebudete vedet kam je davat". Tady opravdu nikde žádnou 100% spolehlivost nevidím, když už jsou teda ty tabulky hrubé a není na ně 100% spolehnutí. :roll:

S takovouto logikou by pak nikdy nemohla vzniknout fanouškovská akce Lower Kurast, kde lidi skládali dropy do tabulek, zjistila se relativně vysoká pravděpodonost HR dropů a na základě čehož tu negris doporučuje.. ehm.. chodit Lower Kurast. :lol:

Mno nic. Ať si Talleen zkusí 14 dní Countess a pak 14 dní boss runy a porovná, kde nebude vědět, kam dávat ty hromady run. Myslím, že by to mohla být celkem zajímavá zkušenost, která by mohla něco málo prozradit o tom, na kolik % jsou naše rady spolehlivé.

Hrus
Fallen Shaman

Příspěvek od Hrus » 21.09.2009, 09:18 hod.

Ještě trochu k počtu hráčů a jak to omezuje Countess drop.
Countess ma drop takovyto:
5xCountess Item (obsahuje vsechny mozne veci vcetne run do Lo (ne Vex, jak tady tvrdi nekdo prede mnou), na P1 hell 19/68 sance no-drop)
3xCountess Rune (obsahuje pouze runy do Ist, na P1 5/20 sance no-drop)

No, Diablo ale omezuje pocet skutecne vypadlych veci z jedne potvory na tvrdo na sest. Prvni se vybira z Countess Item. Na /players1 je nejvetsi sance, ze z Countess Item toho bude padat malo, takze prijdou ke slovu vsechny vybery z Countess Rune a mas sanci na dropnuti 0-3 run z tohoto specialniho dropu.
Pokud se hraje na hodne players tak se stane, ze se zmensi no-drop a vypadne 5 predmetu z Countess Item a pouze jeden z Countess rune.

Dalsi vec je, ze v SP se pocita pocet hracu pro drop pouze z hracu v parte a /players command pridava pouze hrace nepartove. tj. /players2 sice zvetsi o 50% HP a EXP monster, ale drop vubec nijak neovlivni. Proto na SP pokud chcete vyhodu z mensiho no-dropu, lovte na /players1 nebo /players3 (p5,p7).

Co se tyka ulozeni mapy, tak *.ma* soubory nemaji s mapou takovou nic spolecneho. Mapa je dana tzv. map-seedem, coz je nahodne cislo, ktere se priradi k postave pri vstupu do nove obtiznosti (a premaze se pripadnym vstupem postavy na multiplayer). Mapa se generuje jen podle tohoto cisla. *.ma* soubory pouze uchovavaji infomraci o tom, ktere casti mapy uz byly objeveny (tzn. kdyz je smazete, tak nebudete mit objevenou mapu, ale pritom vsechny objekty se budou nachazet vsude stejne)
Pro uchovani mapy na SP si musite tento seednumber prohlednout napr. v Atme. Pokud pak danou mapu ztratite, muze se obnovit, kdyz spustite program d2 s parametrem -seed seednumber. (a soporucuje hned ulozit, odejit ze hry a spustit D2 normalne, at si neznicite mapy u ostatnich charakteru)
Self-found S/U Grail: Complete, all 504 found

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 21.09.2009, 09:58 hod.

S tou mapou nemáš pravdu. Právě sem to zkoušel. Smazal sem soubory *.map, *.ma0, *.ma1, *.ma2. Zapnul hru a vygenerovala se mi nová mapa. Žádný, že byla jen neodkrytá. Vypnul sem to. Vytvořily se 2 soubory - *.map a *.ma0. Když sem je přepsal těmi původními, tak sem měl zase tu svojí dobrou mapu. Takže to funguje.

Hrus
Fallen Shaman

Příspěvek od Hrus » 21.09.2009, 10:24 hod.

A já myslim, že pravdu mám.
Zvolil si spravnou obtiznost? Pokud u single-player postavy nemenis obtiznost / nehrajes MP, tak se ti pri smazani ma* souboru nemeni mapa pro dany charakter, pouze vymaze objevena mapa. Vlastnorucne vyzkouseno.
Ukaz mi treba 2 screenshoty s Durance lvl2 pro stejnou postavu na stejne obtiznosti v SP hre - jednu normalne, druhou po smazani JEJICH ma* souboru.
Self-found S/U Grail: Complete, all 504 found

Odpovědět

Zpět na „Předměty“