Druid - windlord

Herní postavy, NPC postavy, žoldáci.

Moderátor:Dark_Deamon

Odpovědět
Fly
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:
Druid - windlord

Příspěvek od Fly » 28.01.2010, 12:43 hod.

Zdravíčko, rozehrál jsem si Wind druida a prozatím jsem neinvestoval skill body do ničeho jiného.
Teď se rozmýšlím, jak dál s body a tak tu píšu o radu. Diablo sice hraju celkem dlouho, ale nikdy jsem se o něj až tak extra nezajímal a nikdy nejel nic speciálně. Prostě hra for fun. :)

Plán do budoucna je vymaxovat větříčky - 1 Arctic Blast (pro další skilly), 20 Cyclone armor, 20 Twister, 20 Tornado a 20 Hurican

Dál nevím, co se zbývajícími skill pointy
Pokud počítám správně, tak 81 je ve větrech a 29 mi zbývá.

Uvažoval jsem o možnosti skombinovat to jako čistě element s ohněm (abych měl i fire dmg na monstra Imuní na Physic. a Cold) asi takto:

Oheň - 8 Firestorm (pro synergye na Fissure), 1 Molten Boulder (pro Fissure) a 20 Fissure

Jen nevím, jak by to bylo efektivní na vyšší obtížnosti (Hell).

Případně oheň ignorovat a jít do summonů:

Summon - 1 Havran, 1 Vlk, 1 druhý Vlk, 4 Medvěd (tank), 20 Oak Sage (to je snad jasné), 1 Poison Creeper a 1 Carrion Vine (pro trochu těch životů)
Případně se vykašlat na víno pro životy a ty dva body šoupnout taky do médi (6 medvěd a žádné víno)

Co by jste mi jako znalci druidů doporučili z těchto variant, které jsem vypsal, případně nějakou svojí kombinaci?

Pak staty:

Strength - Na věci (ale nevím, kolik je konkrétní číslo, zatím jsem sem něco vrazil a jsem s čistými body na 71 Str. - s věcmi, které zatím mám celkem rovných 100 str.)
Dexterity - Nevím, proč sem dávat, potvory si držím od těla a zatím jdou po mercovi
Vitality - Zatím dávám všechno
Energy - Nic jsem nedal a ani neplánuju, flašek dostatek.

Co by jste radili vy, hlavně mi jde o tu sílu, abych věděl + - konkrétní numero.

Merc:

Rozhoduji se mezi dvěma

II. Act Normal - Defensive (Defiance - zvyšuje defense) toho teď mám.
nebo
II. Act Nightmare - Defensive (Holy freeze - mrazí nepřátele)

Kterého by jste mi doporučili vy? Nějak se nemůžu rozhodnout, kterého bych asi uplatnil víc. :|

A pak vybavení (brnění, zbraň, Runová slova atd.), ve kterém teda nemám vůbec jasno (jsem holt lama a tohle je má první postava, kterou chci rozject už trošku profesionálněji).

Jinak dodávám, že hraju na Singlu (zatím) a Hardcore verze 1.12

P.S.: Skuste na mě jít česky, s angličtinou nejsem vůbec kamarád a znám hru jen v české verzi, taže pokud můžete na mě jako na českýho burana, budu nejraději i když jsem vám to tu vypsal v anglině, která je vám jistě pro hru bližší. A pokud možno se skratkama taky šetřete.
Prostě se mnou jako s blbem. :D
Nikdy není pozdě. :)

Eol
Wraith

Re: Wind druidík

Příspěvek od Eol » 28.01.2010, 15:40 hod.

To je náhodička...taky jsem ted rozjel windyho. Momentálně lvl 16 singl HC 1.12. Připojuji se tedy take s probou o zodpovezení otázek kolegy v postu výše. imho také není špátné pročísti v sekci buildy zde na strance build wind druid :)

postřehy:

=> btw. co se týče té fire větve...na tu se uplne vybodni. Na hell je velmi málo monster imunních na cold+physic zároven a když už budou, tak by byla tvoje fire kouzla bez všech synergií tak slabá, že bys jim stejně nic neubral. Takže jedine summon...mimoto bez Oaka, kor na HC, který ti přidává dosti života by to bylo tzv. o hubu. :D

=> co se týče merce, tak rozhodně nm defensive...pomůže s kotrolou davu. Ideální výbavu ti už někdo porádí...já ji dělám dost podle sebe, takže by to nebylo objektivní :D
Smeg knows... (Red Dwarf fan)
================================================
Main: 92lvl WW Fury/rabies druid Ereinion
Alts: 85lvl Javazon Aki | 77lvl Bonemancer Chiccy | 80lvl MF Blizzna Liv
HC: 88lvl Wind druid Eol | 76lvl Kickass Agora...HC FTW :dead:

Jireky
Doom Knight

Příspěvek od Jireky » 28.01.2010, 16:15 hod.

Nechladí náhodou hurricane? Protože pak je ti Holy Freeze na nic ... :idea:
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]

Slw
Minion of Destruction

Příspěvek od Slw » 28.01.2010, 18:11 hod.

hmm pokusím se na něco odpovědět-windíky já rád :waving: můžeš poskládat realmové runewordy?
str na věci- co plánuješ (vlastníš)? armor-viper str 43, jinak rw dle možností v neplépe light elitním armoru (77-118 str).
helma- např. gaean pelt +3 to tornado;+3 to hurricane :love: :Diablo (normal 16-30 str, exceptional 44-65 /65 str potřebuje jalalka/ a elite pelt 86-118 str). pokud nejsou dudíkovy pelty na skladě, vypomož si rare circletem
opasek - na mf goldwrap (str 45), jinak cokoliv co se hodí - nejlepší volba arachnid mesh (50 str)
rukavice - na mf chanceguard, na kouzlení magefisty nebo trangoul rukavky (str 58)
boty jakékoliv rare hlavně aby měly min 20% frw, ostatní vlastnosti sou na tobě (já prferuju buď uniq waterwalky /47str/ nebo sandstormy /91str/)
zbraň-dobrý starter je spirit v krystalovém meči (43str), nej volba HotO ve flailu (41str,35dex), ale i taková hůlka suicide branch udělá svou práci
dex - buď nic, nebo na plný blok s 1 štítem který imho na wind dudu přichází v úvahu - whistans guard
bižu-gaean amu, rare ringy +10%fcr+str atd, atd, atd. nebo 2xstone of jordan :wink:
charmíky-nejlépe nacpat natural chamíky +1 ele skils, jinak cokiv co ti schází (rezi,life,mana ap.)

jinak body rozděluji - max wind větve, 1 bod medvěd+prereqs (oak 20 - maxuju jako poslední), 1 bod carrion vine

merc nm defensive - holy freeze aura, která mrazí i cold imune potvory (většinou dávám guliames helmu, shaftstop armor a insight zbraň)

imho si dost přepálil body v síle. napiš co máš za vybavení, co plánuješ a pak to můžem rozpitvat
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 28.01.2010, 19:22 hod.

Slw píše:hmm pokusím se na něco odpovědět-windíky já rád :waving: můžeš poskládat realmové runewordy?

jinak body rozděluji - max wind větve, 1 bod medvěd+prereqs (oak 20 - maxuju jako poslední), 1 bod carrion vine

merc nm defensive - holy freeze aura, která mrazí i cold imune potvory (většinou dávám guliames helmu, shaftstop armor a insight zbraň)

imho si dost přepálil body v síle. napiš co máš za vybavení, co plánuješ a pak to můžem rozpitvat
Realm mod se teprve pokusím rozběhat, takže ta možnost tu samozřejmě bude.

Pokud správně počítám, tak ti tedy 3 body zbudou, ty pak plánuješ kam? Já bych asi dal ještě medvěda, protože nic pak užitečnějšího mě nenapadá.

Já myslel, že ten Merc z Nightmare nemůže zmrazit Cold Imune, pokud může, tak to přidává jen další plus pro tohodle merce (a teď se právě rozhoduji :( ).
Někde mi právě byl naopak doporučen ten z Normalu (přidává defens).
A rozhodnout se nemohu. Nejde to nějak obšlehnout a mít dva? :lol: :roll:

Vybavení mám jen to, které jsem zatím našel a jelikož, jak jsem psal, nejsem nějakej extrémní profi hráč, který hře rozumí jako vy tady, tak jsem prostě nasadil to, co se mi líbilo, ale tak vypíšu (hlavně se nesmějte):

Vypíšu jen bonusy, které myslím, že moje postava využije a ty ostatní nepíšu (+3 To Rabies (Druid), +xx Attack Rating, atd.)

Zbraň - Gleamscythe (Unique meč - krom +30 mana a +20 defense se mi zdá téměř na nic, ale zatím nic lepšího nemám.)
Štít - Rare Spiked Shield (def. 26, +1 life, +6% Light. rezist., Délka otrávení kratší o 25%)
Brnění - Hawkmail (Unique - def. 61, +15% Cold Rezist., +15% Max. Cold Rezist, +10% Faster Run/Walk, nemožnost zmražení)
Helma - Rare Hawk Helm (Def. 5, +2 Energy, +10% Faster Hit Recovery Rate, +1 To Elemental Skills)
Rukavice - Rare Bracers (Def. 10, +1 str., +2 dex.)
Boty - Rare Plate Boots (Def. 16, +10% Fire rezist., +28% Poison rezist., +14% MF /nalezení magických předmětů/, +10% Faster Hit Recovery Rate)
Opasek - Sigon's Wrap (Setovej - Def. 9, +20 life, +20% Fire rezist., /Hero Editor u toho ještě píše +86 Defense/Level, to nevím, co znamená/)
Amulet - Rare (+10% FCR, +17% Cold rezist., poškození redukováno o 1)
Prsten1 - Rare (+10 Energy, +17 Mana, +19 Stamina, Lvl 2 Fire Bolt 25/25 Charges)
Prsten2 - Rare (+1 Str., +3 Life, +5% Light. Rezist.)

Jak jsem psal, hrál jsem vždy jen tak for fun, tak mě nekamenujte za to, že mám šuntskou výbavu, kterou můžu použít jen tak na házení po monstrech.

V charmech mám celkem: +27 Str. a +7% Poison rezist.

A v síle mám 71, zbytek (29) přidávají věci.

Ve výbavě si rád nechám poradit, protože tomu opravdu nerozumím, co si skusit sehnat, čím to osocketovat, případně jiné varianty (na Singlu mi asi potrvá, než si seženu opravdu něco, co se bude blížit těm nejlepším věcem).
A hlavně taky uvítám vysvětlení proč právě tuhle zbraň, tohle brnění atd.

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 28.01.2010, 19:25 hod.

Jirek píše:Nechladí náhodou hurricane? Protože pak je ti Holy Freeze na nic ... :idea:
Hlavní faktor, proč se rozhoduji právě mezi II. Act Normal a Nightmare.
Taky jsem přemýšlel, na co mi bude mrazič, když Huricane taky mrazí.
Ale jak tu teď psal Slw, tak prej ten merc mrazí i Cold Imunne monstra a to už je asi využitelné.

I tak se pořád rozhoduji, zda Právě tohodle a nebo si ponechat z Normal, který přidává Def.

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 28.01.2010, 20:19 hod.

Fly píše:
I tak se pořád rozhoduji, zda Právě tohodle a nebo si ponechat z Normal, který přidává Def.
Tady bych neváhal....rozhodně ten nm holy freeze. Ta jeho aura opravdu hodně pomůže. Imho tady defense není rozhodně primární stat...spíš až ten poslední...spravně by se te nemeli priserky ani dotknout. (ideální případ) :lol:

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 28.01.2010, 20:27 hod.

Eol píše: Tady bych neváhal....rozhodně ten nm holy freeze. Ta jeho aura opravdu hodně pomůže. Imho tady defense není rozhodně primární stat...
Rád vyslechnu rady. Díky, takže merc bude mrazák, už ho klikám (Aspoň se konečně pohnu z druhého Actu. :Diablo

Slw
Minion of Destruction

Příspěvek od Slw » 29.01.2010, 08:48 hod.

ah to je úplný starter (ty já vůbec nejradši) :love:

první věc udělat být tebou je zprovoznit na sp realmové runewordy
a teď trocha pitvání:

zbraň - na normalu zkus u drognana nebo ormuse koupit hůlku co přidává manu a rychlost kouzlení (ideál nějaká hůlka drake´s wand of magus). potom jak jen to bude možné poskládej rw Spirit do nějakého meče
štít: u drognana na normal kup nějaký 2soketed bone shield, chvilku na nm otravuj hraběnku a poskládej Rhyme rw (+mf,rezi cbf)
brnění: hawkmail je dobrý, ale ty nemožnost zmražení (cbf) budeš mít ve štítu, tak tohle brnko dej mercíkovi. ty si poskládej rw Stealth-je tam vše co začínající dudu potřebuje jako sůl-fcr,frw,fhr (dudu v lidské podobě má strašné hodnoty na fhr-není vlastně ani pořádný bojovník ani kouzelník). druhá možnosz je najít brnko s co nejvíce soketama a narvat tam topazy na mf. já preferuji Stealth než se objeví něco lepšího (Viper, Que-hegan)
helma-poskládej rw Lore nejlépe do druidské helmy co má + tornádo, hurikán ap
rukavice-hledej na nich hodnoty magic find (mf) na hledání předmětů a gold find (gf) na gamblení
boty-hledej frw a to samé jako u rukavic
opasek-hledej fhr, +life, gf
amulet-vygambli nějaký +1all dudu skils, nebo +2 elemental skills (nejlépe rare s nějakými dalšími vlastnostmi)
prsteny-opět gambli, hledej cokoliv co je třeba (např. +fcr,mana,mg,gf,life,rezi,staty ap.)

merce jak sem řekl nm defensive (úplně přesně je to tak, že on cold imune zpomalí-nikoliv zmrazí-to sem se špatně vymáčkl 8) ). a jak to hned půjde vraz mu do paprčí insight zbrań, abys neměl problémy s manou.

a měl bys hodně zabíjet normal baala na věci-třeba něco padne 8)
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 29.01.2010, 11:03 hod.

Omlouvám se, že ruším diskuzi o windym (nechci zbytečně zakládat nové téma)...ale když už zde padlo řeč o realm modu a o možnosti použivání realmových rw. Když člověk hraje vanilla diablo (jako já :D) , je v pořádku si ho naistalovat? Je pravda, že bez realm rw je o dost težší pořádně vybavit postavu....dobrá rw jako forti,oath,spirit atd nemůžu udělat....ale stále mi přijde, že je to prostě hack...nevím mno. :?

Jireky
Doom Knight

Příspěvek od Jireky » 29.01.2010, 13:52 hod.

Já sice taky hraju vanilla Diablo, ale sám bych to jako hack nenazýval. Vždyť to jde NORMÁLNĚ na realmu, tak nechápu, proč by to na singlu bylo jako hack, vždyť tam je i těžší ty runy získat, takže by se to klidně mohlo považovat i za odměnu. ^^
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 31.01.2010, 16:42 hod.

Slw píše:ah to je úplný starter (ty já vůbec nejradši) :love:

Přesně tak, úplný starter postava a k tomu lama hráč. Jaká to roztomilá kombinace co.

Jinak díky za tipy. Uvidím, jak to půjde a co se mi povede. Realm bych rád sprovoznil co nejdříve. Jen mě štve to náhodné generování map, které tam je údajně pořád při každém píchnutí do hry. Mám rád, když vím, co kde je a kdyby náhodou, tak vědět, kam se vracím. :)

Teď jsem právě v Nightmare a za krátkou dobu jdu na Andariel a pak hurá na výměnu merců.
Přesvědčili jste mě, že Nightmare Defense bude asi správná volba.

Jen teda ještě dotázek, jak s tou sílou?
Psal jsi, že to jsem trochu přestřelil, tak jaké cca. + - čísílko síly je potřeba na tu nej. možnou výbavu (i když ta se bude dlóóóóóuhou shánět a hlavně, pořád je tu možnost, že můj druidík padne tlamkou k zemi -> a už ji nebude potřebovat. :|, ale kdyby náhodou přežíval statečně, tak ať vím s čím vlastně počítám ).

Slw
Minion of Destruction

Příspěvek od Slw » 31.01.2010, 16:59 hod.

když je to starter, tak dávám +- 40. abych pak byl schopen unést aspoň viper, whist štít, příp. Jalalku

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 31.01.2010, 17:09 hod.

Slw píše:když je to starter, tak dávám +- 40. abych pak byl schopen unést aspoň viper, whist štít, příp. Jalalku
Dobře a když už to není starter a je to profi postavička, tak konečné číslo je + - ?

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 31.01.2010, 17:58 hod.

Tak ideálně potřebujes nabrat 103 síly na archon plate s runeword Enigma (teleport),nejlepší možnost pro wind druida (je ale dost drahé)...jak to nabereš to už je na tobě....prsteny,charmy...atd., anihilus ani torch předpokládám na singlu mít nebudeš.

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 31.01.2010, 20:56 hod.

Eol píše:Tak ideálně potřebujes nabrat 103 síly na archon plate s runeword Enigma (teleport),nejlepší možnost pro wind druida (je ale dost drahé)...jak to nabereš to už je na tobě....prsteny,charmy...atd., anihilus ani torch předpokládám na singlu mít nebudeš.

Takže tím, že jsem nacpal 71 bodů do str, jsem vlastně udělal opravdu kravinu, protože celkově by stačilo možná tak 50 a dalších cca. 53 bych nabral věcma předpokládám.
Vzhledem k tomu, že teď mám vě věcech 29 bodů str., tak by asi nebyl problém udělat + - 60 bodů jen věcma a já bych 21 bodů mohl mít na vražení jinam.

Je to tak?

A nebo to, že jsem vrazil 71 bodů do str. není až takový problém a ještě je případně (teď budu utopisticky počítat s tím, že tak dlouho můj druidík vydrží) na nějakém levelu 90+ využiju na výbavu (samozřejmě nej)?

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 31.01.2010, 21:49 hod.

Nebudu zde kalkulovat s tím kolik jsi vrazil či nevrazil do síly...tady body stejně investovat musís, specíalne na singlu...tozhodně jsi nic neskazil...bod tam bod sem...budu-li uvažovat reálně, než nasbíráš runy na enigmu ,která sama o sobě dává dost síly, tak už budeš mít kvantum věcí jiných, které budou mít jisté požadavky...takže nějak tu sílu stejně nahrabat musís...např monarch potřebuje 156 str do něj příjde lehce sestavitelné rw spirit... položka,která má asi nejvyšší req str z tvého budoucího gearu.

Slw
Minion of Destruction

Příspěvek od Slw » 01.02.2010, 17:51 hod.

Eol má pravdu. a ohledně "profi"-v síle ani i bod. všechno naženeš torchem, anihilem ap. no a eni uděláš místo v archonu v light plate. já se řídím takhle:1)buď jedu na max blok s whistanem (málo nebo nic v síle) a pumpuju to do dex anebo 2) jedu na spirit monarch štít a dávám body do síly tak abych ho unesl a tím pádem nic do dex

Fly
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fly » 01.02.2010, 18:25 hod.

Slw píše:Eol má pravdu. a ohledně "profi"-v síle ani i bod. všechno naženeš torchem, anihilem ap. no a eni uděláš místo v archonu v light plate. já se řídím takhle:1)buď jedu na max blok s whistanem (málo nebo nic v síle) a pumpuju to do dex anebo 2) jedu na spirit monarch štít a dávám body do síly tak abych ho unesl a tím pádem nic do dex

Že jsem tak smělý se svojí hloupou (kupodivu, někdy si tu připadám jako absolutní lopata, když tak čtu vaše diskuze plné FCR, FHR, dudu, eni, SOJ atd. a jak to máte všechno namakaný :roll: ) otázečkou:

Na ten monarch štít potřebuješ kolik str.?

A kolik je asi tak podle tebe (v závislosti na vybavení) + - max. hranice str. u Wind druida bez max. blocku (myslím čistých bodů bez věcí)?

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 01.02.2010, 19:29 hod.

Slw ma také pravdu :D ...a jak už jsem jednou psal MONARCH potřebuje 156 str. Anyway s tou sílou se to prostě takto absolutně vyjádřit nedá...ovlivnuje to mnoho faktorů...nechápu proč se na to neustále ptáš i po odpovědích mých i ostatních. Nejsem Nostradamus abych vědel jak, kdy,co ti bude padat za gear a runy...i když je to "profi" postava, pár bodů navíc v síle jí vážně nazabije. Např. zatím sílu ponechej na nynější hodnotě a poté v případě potřeby ji navyšuj třeba charmama apod.

+ táké doporučuji přečíst opravdu dobře napsaný build na Wind druida zde na stránkách...odpoví na mnoho tvých otázek. (http://diablo2lod.diablo3.cz/index.php? ... -winddruid)

Odpovědět

Zpět na „Charaktery“