Ahoj,
mám takovou otázku... V jakém pořadí se počítá zvětšování poškození?
Když mám (u barba) body v mastery k příslušné zbrani a frenzy, co se počítá dřív? Frenzy nebo mastery? Nebo součet?
A co když do toho ještě přimotám Might?
Protože když změním pořadí výpočtů, vychází mi dost jiná čísla (někdy i dvojnásobek )...
Díky,
Madbull
Výpočet poškození
Moderátor:Dark_Deamon
- Fraxinus
- Adviser
- Currenly, I'm playing:Diablo 2
- BattleTag:Fraxinus#2208
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výpočet poškození
1. Fyzické škody napsané na zbrani (včetně všech modifikátorů fyz. poškození na zbrani)
2. Přičtou se +min/max fyzické škody z ostatních věcí (kromě případné druhé zbraně) včetně charmů
3. Vypočítá se modifikátor útoku (enhanced dmg...ED), což je přepočet ze strength (100 do síly = 100% enhanced dmg) a ED ze skillů a aur a započítá se do toho i všechna enhanced dmg z věcí, co nejsou zbraně. (Takže dmg z might a mastery se přičítá rovnocenně jako dmg frenzy)
4. Pak se přičtou škody z elementů, zohlední se rezisty monster atd... A máme dmg.
2. Přičtou se +min/max fyzické škody z ostatních věcí (kromě případné druhé zbraně) včetně charmů
3. Vypočítá se modifikátor útoku (enhanced dmg...ED), což je přepočet ze strength (100 do síly = 100% enhanced dmg) a ED ze skillů a aur a započítá se do toho i všechna enhanced dmg z věcí, co nejsou zbraně. (Takže dmg z might a mastery se přičítá rovnocenně jako dmg frenzy)
4. Pak se přičtou škody z elementů, zohlední se rezisty monster atd... A máme dmg.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)
Takže se to procentuální zvětšení sečte? (jen ze skillů samozřejmě)
Doufal jsem, že to bude jinak... ale co se dá dělat
Díky za tak rychlou odpověď
Doufal jsem, že to bude jinak... ale co se dá dělat
Díky za tak rychlou odpověď
takže když se zeptám takhle. Mám cruel polearmu se základním dmg 50-100. ed na zbrani je 350%, v helmě mám ed jewel 40% a brnění s 300%. Dále mám z masteries 50% a ze skillu 100%ed
takže to bude 50-100 a na to se aplikuje zatím jen 350% ze zbrane. to je 175-350 dmg. a na tenhle dmg 175-350 se aplikuje už součet všech ostatních %ed? tzn 490% z ostatních věcí a skillů? pokud sem to teda správně pochopil?
a charmy jsou teda tak, že se nejdřív vypočítá zbraň na 175-350, k tomu se přičte třeba +50 max dmg z dmg charmů, tzn že dmg je zatím 175-400 a na to se aplikuje 490% ed ze zbytku výbavy.
snad jsem to pochopil správně. zajímalo mě vždycky jak přesně to funguje...
takže to bude 50-100 a na to se aplikuje zatím jen 350% ze zbrane. to je 175-350 dmg. a na tenhle dmg 175-350 se aplikuje už součet všech ostatních %ed? tzn 490% z ostatních věcí a skillů? pokud sem to teda správně pochopil?
a charmy jsou teda tak, že se nejdřív vypočítá zbraň na 175-350, k tomu se přičte třeba +50 max dmg z dmg charmů, tzn že dmg je zatím 175-400 a na to se aplikuje 490% ed ze zbytku výbavy.
snad jsem to pochopil správně. zajímalo mě vždycky jak přesně to funguje...
- Fraxinus
- Adviser
- Currenly, I'm playing:Diablo 2
- BattleTag:Fraxinus#2208
- Kontaktovat uživatele:
ED na zbrani +350 % způsobí, že na ní máš 225-400 (zapomněl jsi tam základ zbraně bez ed). Jinak uvažuješ správně.
V těch 4 krocích jsem popsal základ. Ve skutečnosti je jich asi 20 a souvisí hlavně se specifiky některých skillů.
V těch 4 krocích jsem popsal základ. Ve skutečnosti je jich asi 20 a souvisí hlavně se specifiky některých skillů.
...Ancients, go, go go!