Tady je screenshot, tedy screen první předlohy:
http://img41.imageshack.us/i/webukazka.jpg/
(BTW: Amazon tlačítko má svítit žlutým písmem jako "MENU" a "CHARACTERS", mno ale už se mi to nechce znovu fotit...)
Bohužel jsem našel až podruhé, to v době, kdy program už měl grafickou podobu právě tento webík, kde takovýto calculator je.
Zde je odkaz: http://www.d2items.com/skills.php
O programu:
1) Skilly by se exportovaly do souboru .txt a program by si otvíral tyto skilly (btw: chybí tlačítko otevřít

2) Co bych viděl jako výhodu - Snažil bych se tam udělat nějaký okno, kde by se vypisovaly ty skilly v nějaké tabulce, kde by byl i jejich aktuální stav bonusů. Takže by se na ten skill nemuselo pracně ukazovat.
3) Za další se nemusí při změně postavy ukládat soubor, neboť (pokud to zvládnu) program dokáže pracovat se všemi skill tree u každé postavy... To mi připomnělo, že tam bude status např:
BARBARIAN
0 / 17 / 44
to proto, aby člověk věděl, kde už něco naklikal a aby to neuložil, když to tam nechce.
4) Práce offline u programu. Nevím, jestli dokáže web prohlížeč pracovat s tím programem, teda skill calculatorem na tom webu, co jsem zde uvedl i když si odkaz uložím jako offline odkaz.
5) Možná, že bych to mohl udělat česky, ale... Kdo tady má češtinu, krom němčinářů?

6) na jejich webu i v mém programu je to děláno stejně, tedy mazání skillů, do kterých jste investovaly. Dělá se to pomocí toho tlačítka s obrázkem přeskrtnutého O, myslím, že všichni ví. V programu by to smazalo pouze celý strom u charakteru. Dalo by se však udělat tlačítko - Smazat vše .... nebo tak něco...
7) ovládání je jednoduché, levým tlačítkem přidáte bod do kouzla, pravým uberete.
Co by tam asi chybělo, no znázornění šipek, protože to se mi fakt nechce dělat a kdo ví, jestli by to můj pc unesl. Přeci jenom, dělám v Microsoft Visual Basic Express Edition 2008...
Dělám to hlavně pro hráče a vázně mě nebaví, když si tady přectu build se seznamem skillů. Ono hledat to podle názvu dá fakt práci, zvlášť, když to má někdo česky. Lepší je to podle obrázku, říká totiž všechno a čísla u skillů bez ohledu na jazyk budou vždycky stejný, leda, že bych to udělal řimskou číslicí

Tak co říkáte, stojí to za námahu?