Koncept turnaje - Liga zbohatliku

Moderátor:Dark_Deamon

RIP
Warlord
Koncept turnaje - Liga zbohatliku

Příspěvek od RIP » 09.01.2013, 06:28 hod.

Ahoj vsichni!

RHCH turnaj uz vicemene vyvrcholil a protoze jste si u nej vsichni hezky odpocinuli :lol: :lol: , tak me napadla dalsi myslenka...Jak nazev napovida, jedna se o dlouhodobejsi koncept (trval by po cely rok 2013) a byl slozen z sesti podcasti (eventu) tak, aby zahrnoval loveni run, itemu v ruznych lokacich...Aby to nebylo prilis umorne, tak jednotlive eventy by trvaly pouze dva dny, a ve prospech pracujicich jsem se rozhodl, ze budou pokazde od patku odpoledne 16.00 do nedele 16.00 ;) ...Kazdy event by se samostatne bodove ohodnotil, rekneme, ze vitez by dostal 5 bodu, druhy 4, treti 3 atd, na konci by se body secetly za vsechny eventy a udelalo by se celkove bodovani...Cenami by tentokrat byly veci a itemy, ktere byste nasli, myslim, ze prilezitosti bude dost...Ackoliv bude eventu 6, nebude povinnost zucastnit se vsech, to necham na Vasi libovuli, ale samozrejme vyssi pocet ucasti bude pravdepodobne znamenat vyssi pocet bodu...

Na barve pleti, veku, nabozenstvi, ci SC/HC zalezet nebude

Ted k jednotlivym eventum...4 z nich natvrdo urcim ja, o dalsich dvou necham hlasovat rekneme do konce ledna (prvni event by byl v unoru a byl by urcen s dostatecnym predstihem, abyste se mohli pripravit)

Events:

Mnou zvolene:

1) Rune hunt - LK super chests
2) Act 5 superunikati - Pindlskin, Thresh atd, ale vyhodnejsi bude behat Pindla
3) Duriel :lol:
4) WSK + Baal

Vse samozrejme Hell

Volitelne:

1) Mephisto
2) Countess (runy)
3) Diablo a jeho sanctuary
4) Pit
5) Ancient tunnels
6) Travincal (runy)
7) Arcane sanctuary (runy) :lol: :lol:
8) Andariel SoJ hunt - NM!

Budu vdecny, pokud by se vsichni, kdo by meli zajem se zucastnit, vyjadrili do konce ledna, a take se vyjadrete prosim k eventum, ktere byste radi...Maximalne jsem ochoten nahradit jeden z mnou zvolenych eventu za nejaky Vami zvoleny, pokud by o to byl enormni zajem, ale ne Duriel!! :lol: :lol: , toho chci for fun zachovat ;)

Co se tyce charakteru - muzete pouzivat jakekoliv, ktere budete mit pripravene, bez omezeni vybavy, proste to The best, co mate, zalezi na Vas ;)

Diky za odpovedi ;)

Dark_Deamon
Archangel
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:

Re: Koncept turnaje - Liga zbohatliku

Příspěvek od Dark_Deamon » 09.01.2013, 18:00 hod.

Tak jo...jak už je u mě zvykem, tak bych měl pár dotazů :)

- budeš mít na danou lokaci připravené bodování itemů? Myslím něco podobnýho, jak tomu bylo u MF turnaje. To bylo totiž fajn.
- jak chceš bodovat runy v LK, když ty, asi jako jedinej pofrčíš 1.11 a zbytek 1.13 ?
- proč jen 2 dny ? Jelikož těch eventů bude 6, tak mi to nepřijde jako sranda na celej rok.

I když jsem zrovna nedávno pár lokací běhal...LK, NM Andy, WSK+Baal a teď Pindl a měl jsem celkem slušné úspěchy, tak bych do toho určitě šel.

Co se týče 2 volitelných lokací, tak já bych volil: Ancient Tunnels + Chaos Sanctuary. Důvod? Jelikož to jsou alvl 87 lokace, tak když už bude chtít padnout něco pořádnýho, tak to klidně padnout může :) Třeba Tyrael's nebo Zod.

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 12.01.2013, 18:18 hod.

Diky Damone za vyjadreni, ikdyz musim rict, ze vzhledem k tomu, ze jsi jediny, je tato debata spis akademicka, cekal jsem tedy vetsi odezvu...No nic, asi jsou tu lidi turnaji prehlceny...Ten kratky casova usek prave proto, aby to nebylo tak casove narocny, preci jen malokdo muze sedet u kompa tyden dva na jednu lokaci, sestkrat do roka...Navic jsem cekal, ze Vas chytne ta ruznorodost, a taky fakt, ze nikoho nenutim behat vsechno, ale nechavam to na vuli kazdeho ucastnika

Co se tyce bodovani, ano, pro lokace s itemy bych pouzil tabulky, ktere se pouzivaly behem MF turnaje tady, pripadne na d2.net, pripadne bych neco podobneho vytvoril...

Co se tyce run, mas pravdu, ze bych byl v nevyhode, ale me jde o to hlavne donutit se nekde poradne behat, a tim padem pripadne ziskat pokud mozno slusne runy, ne vyhrat event...Tady bych bodovani pojal tak, ze kazda runa by byla obodovana (samozrejme tedy pocitalo by se s AMN+) a vysledek by tvoril soucet peti nejvyssich nalezenych run...Kdo bude mit vyssi skore, logicky vyhrava ;)

Tak me napada, co se tyce toho casoveho ramce turnaje, tak by se to dalo resit taky tak, ze reknem WSK + Baal by se behalo od 14 - 28.2, ale kazdy by mel 20 hracich hodin k dispozici (maximalne) a pote by se postnul vysledek...Zda by ten ci onen pouzil celych 20hodin nebo ne uz by bylo veci kazdeho z nas...

Diky Daemone za odpoved, ale jak rikam, vzhledem k tomu, ze jsme pouze dva, je tato debata pouze akademicka...

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 12.01.2013, 19:25 hod.

Tak já se, jako správný hledač pokladů, přidávám :)

A dalo by se myslet na to, jestli by to šlo, že by se nějak ty lokace seskládali podle obtížnosti? Jako že na rozjezd něco lehčího a třeba takový WSK či CS až někdy později? Protože ráda bych si udělala nějakou silnější postavu, která by byla schopna to tam rychleji vymlátit, což zatím nemám. Trochu sobecké přání, ale je to jen návrh ;)

Jinak mě by se také líbil Chaos Sanctuary a AT.

Duriel bude fajn, bude bižuterie :twisted:
HC grál: 537/516 (-21)

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 12.01.2013, 20:28 hod.

Tak to jsme tri :lol:

Mno, ja bych rozjezd videl na Pindla, na toho ma postavu prakticky kazdy, pripadne muze nekdo zkusit Threshe, ale byl by znevyhodnen, protoze ten dava min itemu...Takze casu b bylo dost Eli, ja na AT taky jeste nemam postavu, kdyz nepocitam moji pomalou Freeze zonku...Ale rushnout blizznu neni problem...Na WSK char mam, na Chaos taky, Pit jakbysmet, LK bych potreboval jiny, ale to se da zaridit...Celkove je to koncipovano tak, aby kazdy mel ty cca dva mesice na pripravu pred danym eventem, a tim padem se mohl zucastnit...Rozhodne pro nekoho, kdo chce pohnout s gralem, nebo ziskat fajnes itemy, runy a tim padem RWs je to idealni vyzva, navic si asi kazdy vyzkousi behat nejakou lokaci, kterou prilis nezna, coz taky neni k zahozeni ;)

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 12.01.2013, 20:45 hod.

Také bych se zúčastnil, ovšem má účast by byla spíše symbolická, nemám totiž moc rád "runování", ovšem pro MF turnaj to nebylo překážkou.

Ty navržené volitelné lokace bych asi udělal trochu jinak.
Samozřejmě, 4 povinné by byly povinné, ale ty volitelné by mohl jet každý, jaké by chtěl. Prostě by byly termíny i na tu osmici a hráč by si prostě vybral, které dva z toho by absolvoval. Eliminovalo by se pak to, že by něco z toho nebylo někomu po chuti, nebo že by někdo v určité termíny nemohl. Měl by pak možnost to dohnat jinak.

Pokud můj návrh neprojde, tak má volba by patrně byla na chaos sanctuary a Andariel SoJ/Ravenfrost hunt
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 12.01.2013, 22:17 hod.

Neprojde Fraxi, protoze nevim, jak bych ty volitelne lokace jakymkoliv zpusobem u ruznych lidi porovnal/zhodnotil/obodoval...Co se tyce faktu, ze nekomu nebude nektera lokace vyhovovat - s tim se da bohuzel koneckoncu pocitat a nikde neni psano, ze KAZDY se musi ucastnit VSECH eventu...Samozrejme neucast v nekterem bude znamenat nevyhodu v konecnem bodovani, ale hlavnim prinosem maji byt nove nalezene veci/runy a vitezstvi je podle me vec az podruzna...Navic si myslim, ze v prubehu sesti eventu je mozno sehnat dostatecne mnozstvi bodu, pokud bude chtit clovek zamichat s konecnym poradim, bylo by to i o vytrvalosti...

V soucasne chvili se vice priklanim k druhe variante casoveho ramce, kterou jsem navrhl, tudiz 20 cistych hodin hrani v urcite lokaci za urcitou casovou jednotku (ctrnact dni)

Edit: Co se tyce konkretne Tve osoby Fraxi, tak vim, ze nejsi priznivec nejakych najezdu, ale i ty Te mohou myslim o hre dost naucit, protoze priprava na danou lokaci zabere cas a planovani/testovani, ted mluvim konkretne treba o WSK, pro me treba celkem vyzva optimalizovat char, aby byl dostatecne rychly lovec a presto byla moznost jeho preziti vysoka...Naucis se dost o typech monster v te dane lokaci, a o tom, jake taktiky na ne plati a jake ne...Takze to ma i vyukovou hodnotu...
Naposledy upravil(a) RIP dne 12.01.2013, 22:22 hod., celkem upraveno 1 x.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 12.01.2013, 22:21 hod.

RIP: Těch 20 hodin na jednotlivej event je dobrej nápad. Mě napadlo, že by nebylo špatný běhat třeba Nihlathaka. Byl by v tom runu zahrnut i Pindl. A další lahůdka...třeba Matron's Den :twisted: Člověk by si musel do začátku turnaje nebo do zahájení této lokace jako bonus nasbírat klíče. Ještě mě napadlo Mausoleum nebo Cow level (H), ale možná už moc fantazíruju.

Fraxinus: Pokud myslíš NM Andariel, tak tam by to bylo jen o Stone of Jordan. První Raven Frost může totiž padnout "až" ze Summonera.

Hádám, že by to chtělo někoho s Teleportem...I když...moje Trapp Assa je docela hustá :D

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 12.01.2013, 22:27 hod.

Jednoduse receno, Matrons den je pro me No no :lol: , takze ten bych vyloucil...Jinymi slovy to v 1.11 bez Plugy nedas, pokud vubec...

U Nihlathaka si nejsem jisty itemy, ktere muze dropnout, a s jakou cetnosti, takze tady bych musel udelat mensi vyzkum, aby nebyl nejak zvyhodneny/znevyhodneny

Na kravky jsem zapomnel, pravda, ale kdo je v dnesni dobe beha :lol: ?

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 12.01.2013, 22:38 hod.

RIP: No jo vlastně...ta tvoje 1.11 :) Já třeba včera celej den běhal kravín jak vzteklej, protože nutně hledám ten Matriarchal Bow (+3 Bows and Crossbows Skills). Dneska jsem zas' zkoušel štěstí ve Flayer Jungle. Výsledek = 0 :( Alespoň jsem 3x našel Archon Plate :love:

Jo, včera mi konečně dropla Nightwing's Veil (+15% Cold Skills :love: ), takže bych ti mohl vrátit tu, kterou jsi po MF turnaji poslal.

Teď mě ale napadá, že by možná nebylo od věci vyprdnout se zatím na RW Ice a radši složit Assce Enigmu. Přeci jen...jelikož díky Infinity můžu na p8 prakticky kamkoliv, tak by Teleport nebyl od věci. Hlavně při běhání Duriela a LK.

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 12.01.2013, 22:52 hod.

Na Ice vs Enigma bych se vyprd vzdycky, obzvlast, kdyz to chces slozit pocitam do nejakeho Amazon only bowu ;) Tedy asi ten Matriarchal, co jsi zminoval...Enigmu vyuzijes mnohem vic a zrovna jsem si rikal, ze pokud by nekde Tvoje assa snesla vylepseni, tak v tomhle bode...Jen nevim, jak je to s Assama a breakpointama na FCR, jedine, co vim, ze Barb je na tom stejne jako soso

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 13.01.2013, 00:26 hod.

RIP: Beru to s questy na vědomí ;) 20 hodin by mělo stačit, i když asi já je nevyužiju. Každopádně bych rád ještě jednou dal šanci své MF turnajové sorcce, protože si myslím, že to bude velmi schopný fighter podobně jako immortal queen. Toť za mě ten výukový part. Jen bych rád věděl, kdy a čím to hodláš odstartovat, abych si ji stihl připravit ;)

Na čem bych trval, je opět stejně jako v MF turnaji, zákaz teleportu. Značné zvýhodňuje sorcky a ty, co si nakoupí dostatečný počet charged předmětů.

Dark_Deamon: jajc. :oops: Tak jen SoJ.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Marast
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Marast#2705

Příspěvek od Marast » 13.01.2013, 02:18 hod.

Abych se přiznal, tak zatím mám z toho konceptu a následné diskuze hotový galimatyáš. Taky mi přijde, že tahle záležitost nebude ani tak turnajová jako spíše další téma podobné Hledačům pokladů. Nelíbí se mi ani myšlenka délky trvání, neboť by to omezilo uspořádání případného pořádného turnaje.

Chce to více konkrétních údajů.
"Released from a dark curse and bound to a higher calling." Wolfir Avenger

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 13.01.2013, 03:55 hod.

Ach jo, stejne koncepty, ktere jsem tady aplikoval jak v minulych turnajich, tak pri priprave pravidel tohoto bezely na d2.net a nikdy s tim nebyly zadne problemy, tak proc tu porad nekdo musi brblat? :roll: Jedna se o loveni itemu ci run v sesti ruznych lokacich, bodovani vytvorim, budete mit na to dvacet hodin CISTEHO herniho casu behem nejakeho casoveho obdobi (rekneme od 14 - 28.2 by byla jedna cast), postava jakakoliv, SC/HC nezalezi...To jsou v kostce ta nejdulezitejsi pravidla, tak nechapu, v cem je takovej bordel?

Navic, a to zduraznuju!!!!, tohle je koncept, ktery ma za ukol zjistit, jaky zajem by o dany turnaj tady byl a ZDA ho ma cenu vubec poradat, samozrejme pokud by ucast byla dostatecna a turnaj mel zacit, tak bude OPET samostatny thread, kde budou JASNE definovana pravidla...

Edit: Abych se vyjadril, tato pruzkumova predpripravna faze skonci koncem ledna, prvni event bych videl na konec unora, tedy mate na pripravu cca mesic a prvnim by byl Pindlskin/Thresh socket/Nihlathak, co libo z A5 krome WSK a Baala, ti budou samostatne

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 13.01.2013, 06:43 hod.

ahoj tak ja bych do toho sel stejne ty runy musim udelat :D

@Dark_Deamon no jo takova trapa jenom hazi pasti a pak cumi co ji droplo neumim si predstavit cry barba na kravach uz ted vubec nestiham smanou :{
Achievements: 7400 (92%)

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 13.01.2013, 08:34 hod.

On bude zase zakázaný teleport? Já už mám v plánu, že musím rozjet tři nové postavy, abych byla řádně připravená, a tak nějak jsem počítala s tím, že teleport bude povolený. Vlastně mě ani nenapadlo, že by se zakázal.

Nevím, jestli by to nějak více omezilo další turnaje. Šestkrát 20 hodin za rok a zvlášť, když by si člověk těch 20 hodin mohl rozložit do 14 dní.

Další otázky: Když mi padne Zod cestou do CS v River of Flame, tak se asi nepočítá, co? :D

A co RW realm only? Povolená nebo zakázaná? To mě tak napadlo, kdyby se mi podařilo do té doby sestavit Infinity nebo chtěla dát na merce Fortitude.

DeathHero: SoJe, Arachnid Mesh, amulet +3 Warcries, xx mana, Perfect Saphire v helmě, Silkweave a Frostburny (když mu dáš 2x HotO, toho aracha a jako brnění zatím Vipera (alternativně dát Caster amulet a brnění Enigmu či Myth), tak pořád bude mít 105 % break).. To vše pomůže. Insight u merce je samozřejmost, což asi máš :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 13.01.2013, 13:36 hod.

raisen: To se zákazem teleportu jsem navrhnul já, ale nikdo krom tebe k tomu nic zatím neřekl. Vem si, že když by se jak tu někdo navrhnul jel třeba Nihlathak, tak sorcka se tam proportí za pár sekund, kdežto zbytek by se tam prosekával klidně i 20 minut....aspoň ze začátku, než by měl dobré předměty. Klidně bych teleport nezakazoval úplně, ale zakázal bych ho jako metodu rychlého přesunu z bodu A do bodu B....směl by se použít jen jako záchranná brzda nebo na repozici sebe a merce. Asi tak bych to viděl.

S těmi 20 hodinami je to trochu záměr, soudím....on třeba ten ještě stále probíhající turnaj ukazuje, že už lidi nemají tolik času, aby u toho mohli být 24/7.

RW realm only bych pro tentokrát vzhledem k dlouhodobosti turnaje a věcem, co by mohly padnout, klidně povolil.

RIP: MYslím, že by bylo vhodné nějaké nejdůležitější nápady připisovat do úvodního příspěvku, ať se to tu pak neztratí v historii.
...Ancients, go, go go!

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 13.01.2013, 18:13 hod.

To mas pravdu Fraxi, ale vicemene to hlavni je porad v prvnim postu, samozrejme pri vetsich zmenach tak ucinim...

Abych zabranil jakekoliv dalsi mystifikaci - tento turnaj ma jen malo omezujicich pravidel, takze JAKYKOLIV CHARAKTER A SKILL JSOU POVOLENY, povolene jsou take jakekoliv NENACHEATOVANE ITEMY - tudiz jakekoliv magic/rare/set/unique/crafted/RW - vcetne ladder only, tato oblast je naprosto BEZ OMEZENI...Plugy a Atma povoleny, zadne omezeni ohledne stylu hrani, takze HC hraci si mohou uzivat ESC pro utek pred smrti, pokud chteji, atd...Proto neni omezeni ani na HC cast, HC bude v tomto pripade nevyhodou, s kterou kazdy musi pocitat a nebude to nijak zohlednovano

Doufam, ze jsem se vyjadril jasne ;)

Edit:Eli, CS bude o loveni itemu, takze jakakoliv runa se nepocita, coz plati o vsech item only lokacich a take naopak v runovych lokacich, zde se nepocitaji itemy, ikdyby to bylo nakrasne Tyraels ;)

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 13.01.2013, 18:31 hod.

Aha, dobře, už je mi to jasné :)

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 13.01.2013, 18:49 hod.

Mě je taky všecko jasný a můžu začít klidně za 5 minut >:D Akorát musím ještě někde splašit nějakou Sosu, protože mi včera v LK jedna ripla (77). Dal jsem si 5 runů a bác...bosspack vopic v jedné chajde a já se ještě frajersky nateleportuju přímo do jejich ohniska...luxus no. Aspoň za těch 5 runů stihla najít jednu Gul. Ironie je, že za poslední měsíc jsem v té stejné chaloupce pohřbil už druhou kočku :-| Takže do začátku turnaje nebo spíš asi do termínu, kdy se začne běhat LK musím vyrobit nějakou teleportku. Páč běhat LK po svejch, zatímco ostatní by jej portovali by byl jasnej mínus.

Ještě jeden dotaz, i když říkáš, že je defacto povolené vše. Spíš na to ale narážím, protože ty frčíš 1.11 a nevím, jestli v tom není nějakej rozdíl. Tím myslím PlugY: Může se nosit Annihilus a Hellfire Torch :?:

Odpovědět

Zpět na „Turnaje“