Tvorba noveho ceskeho RPG ve stylu Diablo

Další hry z rodiny RPG.
James
Správce fóra
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:James#2400
Tvorba noveho ceskeho RPG ve stylu Diablo

Příspěvek od James » 13.11.2013, 23:32 hod.

Rikal jsem si, ze by mozna stalo za to vytvorit vlastni RPG ve stylu Diabla. Co byste na to rekli? Co by takove RPG melo mit za vlastnosti aby vas bavilo, v cem by melo byt Diablu podobne a v cem by se melo lisit? Co se vam na Diablu libi a co vam v nem chybi?

------------------------------------

Predbezna predstava projektu

Nazev: Hra ve stylu Diabla (zatim bez jmena)
Programovaci jazyk: C++
Zanr: RPG
Grafika: Ve stylu Diabla 2
Smysl hry: Zalozit si herni postavu a rozvijet ji, bojovat proti nepratelum, postup hrou.

Tym lidi, co by se zapojili do vyvoje/programovani:

James - organizator, programator
Denny - programator
Javurek - navrh hernich mechanismu

Napiste, kdo se chcete pridat. Programatori nebo programovani animaci.
Naposledy upravil(a) James dne 14.11.2013, 18:43 hod., celkem upraveno 2 x.
Důvod: Pridana predbezna predstava projektu + tym lidi
Správce fóra a webu
http://www.diablofans.cz

NargarotH
Burning Soul
BattleTag:Bauer#2707

Re: Tvorba noveho ceskeho RPG ve stylu Diablo

Příspěvek od NargarotH » 13.11.2013, 23:58 hod.

Už jsem myslel že Maxim založil další vlákno s bezva nápadem :D
R.I.P. 27.3.2014

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 00:00 hod.

Aha, ktere to je tema?
Správce fóra a webu

Denny
Gorebelly
BattleTag:Denny#2750

Příspěvek od Denny » 14.11.2013, 00:43 hod.

až budeš sestavovat programátorský tým tak řekni :wave:

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 00:54 hod.

Denny: Sel bys do toho? :) Jsem v te uplne prvni fazi planovani ted a snazim se zjistit co by to vlastne melo umet. Proto jsem tu napsal. Mas nejake napady?
Správce fóra a webu

Denny
Gorebelly

Příspěvek od Denny » 14.11.2013, 01:18 hod.

Nápady na samotnou hru nemám, mě by v první řadě spíš zajímalo v čem to chceš dělat a jestli 2D/3D ... s grafikou teprve začínám takže jsem omezený jen na 2D.. nakonec budeme ještě radí že uděláme panáčka který umí vůbec chodit :D

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 01:28 hod.

V cem to delat konkretne nevim. Jsem uplne v zacatcich celeho planovani. Jsem taky v zacatcich herniho programovani, takze by se to dalo dobre spojit. Opravdu bych chtel zacit nejakym panackem co bude chodit (to bude prvni uspech :D ) a k tomu pridavat dalsi funkce a ve vysledku by z toho mohlo neco byt. Pokud by nas bylo vic, obzvlast i nekdo zkusenejsi, tim lip. Kazdopadne nejak se zacit musi. Co bys dokazal a 2D animace?
Správce fóra a webu

Denny
Gorebelly

Příspěvek od Denny » 14.11.2013, 01:51 hod.

pohyb bych snad zvládl ale udělat to tak aby se ta textura měnila ( jako je třeba pohyb nohou ), to už by pro mě mohl být problém.. můj hlavní problém je ale v tom že já s grafikou dokážu pracovat jen v Javě, která právě že není na hry zrovna ideální. Osobně bych radši počkal jestli se nenajde někdo zkušenější aby to vůbec mělo hlavu , patu a nějaký smysl..

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 01:57 hod.

V Blizzardu se k programovani pouziva C++, tak co to zkusit v tom? Neco malo jsem v tom delal. Jak je to tam s animaci? A urcite proste bude lepsi zacit nejak jednoduse nez nijak. Zkusenejsi se tu nikdo objevit nemusi, nevim jestli nam tu chodi nejaci programatori na foru.
Správce fóra a webu

Denny
Gorebelly

Příspěvek od Denny » 14.11.2013, 02:08 hod.

No prave to c++ je na to nejlepsi jenze tam ja nedokazu vykreslit ani pixel.. v tom pripade bych se teda videl u programovani ruznych funkci. Paklize by jsi dokazal udelat jakysi zakladni framework ktery uz by dokazal vykreslovat alespon pixely tak uz bych dokazal pomoct i v te grafice ale jinac v tom cpp jen ty funkce

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 02:24 hod.

Momentalne jeste delam nejake jine mini projekty v C#, tak pak bych se podival teda na neco v tom C++. Jak rikam, tohle je pro me premiera delat neco co se ma hybat na obrazovce, takze bych nejdriv zacal tim pohybem treba nejake tecky po nejake plose po kliknuti mysi tak jak to funguje v Diablu. Ale zatim vubec netusim jak na to. Treba se objevi nekdo dalsi kdo by nam pomohl s tim programovanim. Jestli chces muzes zkusit neco uz.
Správce fóra a webu

neferty
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neferty » 14.11.2013, 09:11 hod.

James píše:Rikal jsem si, ze by mozna stalo za to vytvorit vlastni RPG ve stylu Diabla. Co byste na to rekli? Co by takove RPG melo mit za vlastnosti aby vas bavilo, v cem by melo byt Diablu podobne a v cem by se melo lisit? Co se vam na Diablu libi a co vam v nem chybi?
V podstatě bych chtěl Path of Exile v Diablo grafice. :)
nevím, co sem napsat

Snowfist
Gorebelly
BattleTag:Shawes#2825

Příspěvek od Snowfist » 14.11.2013, 13:54 hod.

naprosty souhlas 8-)

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Javurek » 14.11.2013, 16:38 hod.

No pokud to myslíš fakt vážně určitě bych se zúčastnil, vždy jsem miloval hry jako Baldurs gate, Fallout, diablo a podobné.

Sice neumím programovat, grafiku atd, ale určitě bych mohl pracovat třeba na tom jak by měli fungovat herní systémy,dialogy, předměty, příběh a tak podobně.

Maxim
Doom Knight
BattleTag:maxim#2668
Bydliště:Znám jedno místo tam tepláků ráj je to dost blízko Ústecký kraj- Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxim » 14.11.2013, 16:48 hod.

Ale kdyz tak ty BEZVA NÁPADY těch mám hodně
Playmade HC selfound DH
Battletagy:
Maxim#2668-notebook
Maximus#21426-Počítač
Můj Zeal wizard
Obrázek
Finální Boss celýho diabla http://maximus26.rajce.idnes.cz/100_akt ... 03_IMG.jpg to křeslo neni moje

ZOMB
Warlord
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 14.11.2013, 17:40 hod.

Hm.... zajímavý nápad, ale bylo by třeba ho trochu více rozvést...

Jak moc by ono RPG bylo podobné Diablu?
Tzn. grafika, skilly (jestli nějaké), styl (může to být klidně tahovka, že :D ), atd...

Taky je důležité, že jestli si bezmeme tedy za vzor Diablo, tak jaké... jednička, dvojka, trojka?

Sice se programovat teprve učím, ale byl bych ochoten pomoci s jinými věcmi ;)

Přeju hodně štěstí ;)
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 18:02 hod.

neferty píše:V podstatě bych chtěl Path of Exile v Diablo grafice. :)
Cekal jsem, ze driv nebo pozdeji se tu Path of Exile objevi :) Sice jsem to nehral, ale podle popisu a obrazku bych neco takoveho ve vysledku bral. Je to taky defacto kopie Diabla.
Javurek píše:No pokud to myslíš fakt vážně určitě bych se zúčastnil, vždy jsem miloval hry jako Baldurs gate, Fallout, diablo a podobné. Sice neumím programovat, grafiku atd, ale určitě bych mohl pracovat třeba na tom jak by měli fungovat herní systémy,dialogy, předměty, příběh a tak podobně.
Jak rikam, tohle je uplny zacatek veskeryho planu. Velkou roli bude hrat to, jestli na to budu sam nebo nas bude vic po te programovaci strance.

Zatim to vypada ze by se pridal Denny. Uvidime jestli se prida jeste nekdo dalsi. Asi bych to videl tak, ze zatim zacnu opravdu jen necim primitivnim, to znamena nejaka tecka pohybujici se podle toho kam hrac klikne. Pokud se prida nekdo kdo dokaze delat animace v C++, pak se tu muze hned urychlit.
Maxim píše:Ale kdyz tak ty BEZVA NÁPADY těch mám hodně
Jake mas konkretne napady?
ZOMB píše: Jak moc by ono RPG bylo podobné Diablu? Tzn. grafika, skilly (jestli nějaké), styl (může to být klidně tahovka, že :D ), atd... Taky je důležité, že jestli si bezmeme tedy za vzor Diablo, tak jaké... jednička, dvojka, trojka?
Jak rikam, jsme na zacatku, muzeme se rozhodnout delat co chceme. Tahovku rozhodne nechci. Chci zachovat styl hry z Diabla. Muzeme z kazdeho dilu vybrat to nejlepsi. Grafika si myslim ze byla v Diablu 2 super, jenom nektere efekty by podle me chtelo posunout na novou uroven, aby to opravdu vypadalo lip, kdyz Sorceress hodi meteor aby to stalo za to. Ale obecne bych chtel spis zachovat grafiku jako je v Diablu 2. Rozhodne se mi libi moznost mit skilly a rozdelovat na ne body, jako bylo v Diablu 2. Myslim si ze rozdelovani bodu na atributy postavy melo neco do sebe a chtel bych ho ve hre mit, nevim ovsem v jakem rozmeru, jake atributy by to byly atd.
ZOMB píše:Sice se programovat teprve učím, ale byl bych ochoten pomoci s jinými věcmi ;)
S cim bys pomohl?
Správce fóra a webu

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 14.11.2013, 18:15 hod.

Jde o to jak si to představuješ? Jako rubačku styl Diablo? nebo spíš klasické hardcore RPG zaměřené převážně na děj a úkoly styl Baldurs gate a staré fallouty?

James
Správce fóra

Příspěvek od James » 14.11.2013, 18:25 hod.

Javurek: Co treba kombinace obojiho?
Správce fóra a webu

ZOMB
Warlord
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 14.11.2013, 18:54 hod.

Ok, vidím, že na základech se shodneme :)

Takže pravděpodobně by se tam objevil skill tree?
Grafika podobná D2, to se mi líbí... a myslím, že jestli se to týmu podaří udělat podobně (jako v D2), bude hodně rád... ono to není jen tak :)
Meteor jako příklad... chápu kam míříš, ale myslím, že podobné věci budou jedny z posledních, které se budou řešit (mám na mysli grafiku, animace...)

Další věc... je důležité si uvědomit, jakou hru vlastně chceme...
Kopii Diabla? - osvědčený systém, s malými změnami
Diablovku s většími rozdíly oproti klasickému Diablu? - tady je asi důležité si uvědomit, co originálního hra přinese, čím má za úkol hráče zaujmout...

Prostředí předpokládám ve stylu Diablo - meče, kouzla, luky... žádná postapokalyptická budoucnost, jak ji známe z Falloutů...

A v čem spočívá má pomoc?
Tak ze začátku (nyní) jsem ochoten pomáhat s promýšlením herních principů... ale co se týká nějaké práce, která žere víc času, tak do té bych se zapojil až později, mám vlastní projekt Is Alive, který bych chtěl dokončit :)
Takže předpokládám, že kdyby se vše vyvedlo jak bych chtěl, mohl bych být za půl roku schopný pracovat na projektu aktivněji (pokud se na něm ovšem bude dělat)

A co bych mohl nabídnout?
Jelikož jsem modder D2, vím, jak hra funguje (alespoň základy, zatím nedělám hardcode modding) a jsem zvyklý na práci všeho druhu (tvoření nových map, monster - ne však animací, schopností, atd...), ale jak se to projeví v praxi v tomto projektu, to zatím nemám tušení :)
Pravděpodobně bych ale dělal na projektu až v pokročilejších fázích, kdy budou základy naprogramované, a já se bych se vrhnul na "softcode" část - na co jsem zvyklý :)
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Další RPG“