Příspěvek
od Qoliker » 30.11.2011, 16:52 hod.
Pseudopes..
Ukaž mi RPG za posledních 10 let, kde jsou dungeony lepší. Byl jsi vůbec v Dwemer ruins? Opravdu tě tolik irituje 'tajný' východ na konci většiny hrobek? To tě tolik štve pouze ta svoboda a znovuhratelnost? Ukaž mi RPG, kde máš větší svobodu? Znovuhratelnost je tam taktéž, však pokud nepoužíváš konzoli na respec perků, tak o tom nemůže být ani pochyb, pokud by tě to znovu nebavilo, tak to není problém Skyrimu, ale tvůj.
Garn..
Napadlo tě někdy, že ta hra dostává (sice neprávem) absolutní hodnocení, ale že to může být také tím, jakou má TES5 playtime, že všechny RPG za poslední dobu měli maximálně 30 - 40 hodin celkově (pokud ses neflákal), navíc většinou v uzavřeném světě se striktně koridorovým postupem vpřed?
Recenzím už nějaký ten pátek přikládám pramalou váhu a nebýt vývoj Skyrimu omezen archaickými konzolemi, tak úžasná grafika je i teď. Pokud je pro tebe průměrná, tak asi nevíš, co je ini soubor a i kdyby si byl i nadále proti, tak s pár módy do několika měsíců budeš přeci jen mít úžasně vypadající RPG.
AI byl v TES hrách vždycky problém a ani tady není bez chyb, ale AI je problém v single RPGs celkově, všechny jsou 'abusable' a v konečném důsledku lehké a hloupoučké. Pokud ti přijde AI ve Skyrimu špatné, tak hej, máš samozřejmě pravdu, bohužel 'skutečnost' je ale taková, že AI je víceméně špatné v naprosto každém RPG.
Taktéž každý engine má své mouchy, pro a proti, odpůrce a příznivce. Za sebe mohu říci, že mám Creation engine rád, je o trochu modernější než Gamebryo (bohužel ne o moc, hello derpstation & herpbox) a celkově nedostatky nijak nepřevažují, i když jich není zrovna málo.
Ještě na chvíli zpátky k recenzím. Když Two Worlds 2 dostávalo osmičky a devítky, když Dragon Age 2 dostával devítky i desítky, tak se přeci nemůžeme divit, že Skyrim ty desítky od recenzentů dostává také, však je o třídu dvě někde jinde.
A proč vůbec nebyl takový humbuk kolem Oblivionu před 6 lety? Ta hra byla jednoznačně horší ve všech kategoriích než její následovník a přesto to byla Game of the Year snad úplně všude. V recenzích byly samé devítky a občas i absolutoria. Přitom vanilla Oblivion, krom DB a Thief Questline, byla nuda a průměr a bez moddingu by hra upadla do zapomění.
Lord_Sp, pro mne ani Crysis není synonymem pro super grafiku, ano hezké to bylo, ale na zadek mne to neposadilo.
Přijde mi taky trochu ujeté řešit ledové hroty, či šíp v hlavě, jako nějakou šílenou chybu, vtipné to sice celkem je, ale stejně tak je směšné, pokud dám šedivé polonahé babě třiceti kilovým kladivem po hlavě, a jí to ubere půl centimetru na hitpoints baru. Řekněte mi prosím, které RPG to za ty roky řešilo jinak?
Naposledy upravil(a)
Qoliker dne 01.12.2011, 05:29 hod., celkem upraveno 1 x.
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.