Hyuna PL30
Mnišku jsem pojmenoval po k-popové jihokorejské zpěvačce Hyuně, pro kterou jsem měl dříve jako koreofil (korejské filmy, jídlo, kultura, historie ad.) zvláštní slabost, přestože už dávno nepatřím do tábora náctiletých. :o)
Do HC jsem se hodně dlouho nehrnul. Na SC mě pravidelně potkávaly lagy a semtam přišel disconnect, tak jsem si říkal, že nebudu raději pokoušet nervy. Po 1300 hodinách hraní už mi na SC trochu chyběla nějaká větší výzva (rozjíždět ranged charaktery se mi nechtělo), tak jsem začal oťukávat HC. Dvě postavy mi lehly už na Normalu, ale bylo to podceněním situace, takže mě to neodradilo. Založil jsem druhou mnišku a díky půjčce od Petrose (tímto mu ještě jednou děkuji :o) jsem ji pomalu dotáhl na Inferno. Začátky byly nelehké. Finance pořád docházely, nějaký slušnější drop dlouho žádný, takže mniška běhala poměrně dost hodin po 1. aktu na MP1. Když se mi podařilo výhodně prodat slušný level requirement meč, mohl jsem si dovolit dva kousky z Innas setu a konečně se to rozjelo.
Nejdůležitější aktivní skill: Wave of Light - Empowered Wave
Nejdůležitější pasivní skill: Near Death Experience
Monka jsem si důkladně oťukal už na SC. Oblíbil jsem si kombinací aktivních skillů Wave of Light + Sweeping Wind (hlavně Cyclone) + Serenity + Fist of Thunder (Quickening nebo Thunderclap), což jedu i na HC. Z manter preferuji tu na damage. Naprosto klíčovou pasivkou je pro mě Near Death Experience. Ta už mi procla a zachránila mnišce zadek poměrně hodněkrát, ať už mě dostali do klinče modří bejci ve Fields of Misery v A1, točící se potvory ve Vaultu v A2 nebo elitní obří pochodující stvůry + Mallet lordi (to jsem dostal málem infarkt) při nájezdech na plánek v A4. Dlouho jsem hrál se štítem, momentálně zkouším dvě fisty a na MP2-3 to funguje uspokojivě. Mniška má prozatím dps s dvěmi jednoručkami 65,5 k, se Stormshieldem 51 k. Není to moc, ale ke spokojenosti mi to zatím stačí.
Drop PL1-30
Legendárky jsem nijak neevidoval. Za necelých 80 hodin hraní mi jich padlo zhruba 15-20. Většina samozřejmě brimstone, případně prodej za max. dva, tři milióny. Klíčovým dropem byl Stormshield. Na SC bych se nad ním z důvodu 20% šance na blok asi jen ušklíbl, ale na HC jsem tušil, že to asi nejspíše něco hodí. A taky že jo. Sold 100 M do jedné hodiny. Nejspíše jsem ještě mohl s cenou přitvrdit. Ale i tak super. Mniška mohla být obdarována několika novými hračkami. :o) Zkouším hrát s 14% redukcí poškození od elit a 10% poškozením navíc proti elitám a přijde mi to docela efektivní.

Z dropnutých rare předmětů stojí za zmínku jen poměrně slušná survival chesta. Zkoušel jsem pro mou cold mnišku vycraftit lepší, ale nepodařilo se mi to.