Jak to delam, ze muzu hrat T4-T6 s jen okolo 300k life?
protoze porad potkavam hrace (i hodne zkusene hrace), kteri se ptaji, jak muzu hrat s tak malo life (vic jak tyden to bylo 289k life, ted jsem zvedl na 336k), tak zkusim vsechny "finty" prehledne sepsat.
(poradi je nahodne a vsechny body jsou pro to abych se citil na T5+ bezpecne dulezite vice mene stejne ...)
1. Snazim se mit co nejvyssi AR a Armor
- protoze wizard ma dost slusne resisty uz jen diky inteligenci, tak armor na itemech je pro mne dulezitejsi nez AR
Mam okolo 13mil toughness s Prismatic armor. Vsechny resisty 2000+, nektere 2300-2500 a to bez dalsich buffu monka/barbara nebo crusadera. Armor 10k+
2. Z paragon bodu mam AR na max a Armor % taky na max, zbytek na life %
- protoze tech par 1000 regen me na T4+ nezachrani - leceni a dalsi obranu si zajistuju jinak a vetsinou v parte nejaky monk s heal mantrou stejne je
3. Mam full BT set a Aughild's set
- tj carodejka je uplne immuni proti nejhorsim afixum - molten vybuchy, stackujici se desecrator a plague
- a mam redukci dmg od elitek, okolo 25% - 15% aughild's set, 10% BT set
4. Mam ice climbers
- takze se nebojim zmrznuti v neprijemne situaci a krom frozen davaji botky imunitu i na jine immobilize effekty - tj cokoliv vas muze zastavit na nejakem nebezpecnem miste - tj jail, nebo slow efekty - potvor z act5, pavouku apod
- ale taky vim, ze ice climbers chrani jen proti zmrznuti, ne proti dmg z vybuchu - proto pokud elitky zacnou hazet ice - poskocim si - tim zvysim svou defense a skocim tam, kde vidim max 1-2 ledove kruhy na sobe - to vim, ze me nesjme - ale vcera jsem procnul na T5, kdyz toho bylo o neco vic a zrovna mi to trochu lagovalo, takze jsem vlastne vubec nevidel co hodili do doby nez to bouchlo
5. Jednou z nejdulezitejsich veci je, ze posuzuju itemy, jestli jsou dobre nebo ne, hlavne taky podle secondary atributu
- snazim se aby kazdy item mel nejakou single rezistance - a to nejlepe na elementy, ktere jsou pro mne nejnebezpecnejsi
- jednoznacne nejnebezpecnejsi je pro mne lighting - orbital, thunderstorm, electrified - zvlaste electrified muze za urcitych okolnosti zpusobit velke problemy - nebezpecna je kombinace pet WD + totemy + missile dumpening elitka - peti davaji ohromne mnozstvi hitu - generuji ohromne mnostvi blesku - a ty se pak najednou uvolni pri smrti elitky - proto lighting boli nekdy opravdu hodne
- druhy a treti afix ktery rad vidim na itemech je fire a physical resistance - firechains jsou neprijemne u fast mobu a physical resistance dava zvysenou ochranu proti charge a melee utokum
- dalsi zajimave atributy jsou: redukce melee nebo range % nebo life on kill
6. Prehazovani itemu
- popisu hlavne to, co nemusi byt zrejme na prvni pohled, itemy prehazuju vyjimecne, ale nosim u sebe Nemesis bracers a amulety s imunitou na Arcane a Poison
- klicove je to, ze mam vybavu sestavenou tak, aby mi prehozeni amuletu ani bracers nesnizilo defense - drive jsem ten problem mel, kdyz jsem mel Aughild's shoulders a bracers => pri prehozeni bracers jsem si rozbil aughild's set a prisel pri vyvolani elitky o spoustu obrany - resil jsem to okamzitym teleportem mimo, jeste pri otevrenem inventari, naslednem prehozeni braceru zpet a pak teprve zavreni inventare
- tohle delam kdyz se necitim bezpecne porad, ale diky tomu ze mi jiz padly Nemesis lvl 70 (driv jsem mel jen lvl 60) a diky tomu, ze casto hraju v parte, kde elitky padaji do par sekund, tak nekdy uz ani neuskakuju - prehodim bracers, zavru inventar a okamzite jen hodim blackhole primo na misto kde stojim - abych jednak elitky immobilizoval a jednak odsal pripadny bordel, pokud neco vubec stihnout hodit
- dulezita vec - otevreni i zavreni inventare delam pres klavesovou zkratku, kterou trefim i poslepu - primapoval jsem si ji nalevo od klavesy "1", takze prehozeni itemu je pro mne otazka toho trefit se na item, pravym tlacitkem prehodit, pockat, nez item vidim na postave a klavesovou zkratkou okamzite inventar zaviram a pri tom uz mysi mirim kam chci hodit blackhole nebo se teleportnout
- amulety s dalsimi immunitami prehazuji jen vyjimecne a to bud ve stisnenych prostorach, kdyz maji nebezpecny affix elitky horde, tj 10+ arcane, apod, kdyz ma neprijemny affix boss a je malo mista, 2pack, 3pack, nebo kdyz je celkove slabsi parta, vsichni zdrhnou a sejmout takovou neprijemnou elitku je na mne
- opet dulezita vec - ani amulet mi nerozbije set, tj nepripada v uvahu, abych se spolehal na Tal Rasha amulet, nebo BT amulet, amulet nesmi doplnovat nejaky set ...
7. Nechal jsem si v pants diamanty
- 500 int mi nestoji za to prijit o 100 AR
8. Cooldowns redukce
- v tuto chvili mam na hlavni fire carodejce jen neco pres 40%, ale to uz je skoro polovina - to znamena - 2x tak casto muzu hazet blackhole - chrani me skoro pred vsemi moby - jen ne pred temi, na ktere nefunguje - nektere obri potvory a na bosse
9. Teleport safe passage
- diky snizenym cooldownum se muzu teleportovat asi co 6s, a navic po dobu 5s mam dalsi 25% dmg redukci - tj jsem na tom, kdyz potrebuju skoro stejne jako melee chary - ty maji 30% zakladni dmg redukci navic oproti range charum
10. Zkusenosti
- sleduju po pridani se do nejake party, kdo jak hraje, jake ma bonusy pro offense/defense a vim co to pro mne znamena - a podle toho se zaridim - bud hraju agresivneji/bezstarostneji a nebo si davam vic bacha ...
- i kdyz jsem skoro nehral jine classy, vim skoro vsechno o tom jake buffy a debuffy pouzivaji (o hodne mene vim o buildech, ale to uz pro mne neni tak podstatne)
- kdyz vidim, ze v parte hraje kazdy spis na sebe (zvlast v public hre) - tak to radsi zabalim a najdu si jinou
odkaz na vybavu a schvalne sledujte hlavne secondary atributy
Treba se vam neco bude hodit ...
S fire carodejkou jsem nahral neco pres 130 hodin a z toho prakticky vse na T4+, protoze niz je to jako jezdit s Ferrari po dalnici 130 ... a na nizsi T jsou efektivnejsi jine buildy