Volba charakteru na HC

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.

Hlasování: Koho preferujete na HC?

Anketa končí za 20.09.2012, 20:50 hod.

Barbar
20
40%
Monk
10
20%
Demon Hunter
7
14%
Wizzard
4
8%
Witch Doctor
9
18%

Celkem hlasů: 50

Tapeworm
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Tapeworm#2172
Re: Volba charakteru na HC

Příspěvek od Tapeworm » 28.08.2012, 12:30 hod.

Jako první char na HC jednoznačně barbar.
Monk je taky dobrej, ale náročnější na věci.

Já hrál první char doktora a dotáhl ho na lvl 60. Byl to neskutečnej killer daleko rychlejší než barbar, ale nedej bože když se dostali elitky k němu a byl zdovna CD na spiritwalku :) Umřel na moji blbost. Šlo to s ním tak dobře, že jsem stále progresoval dál a nefarmil věci. V A3 na hell sem udělal lvl 60 a už se těšil na NV a šup jak sem šel pořád dál tak najednou umřel :) dostalo se k němu moc potvůrek a nestihl utéct.
Nutno podotknout, že mám už určité naučené věci na HC z D2 a to zajistilo že WD přežil tak dlouho.
Co se rychlosti killování týká tak byl WD mnohem lepší než barbar, ale je to papírák nesmí se ho nic moc dotknout. Největší tank je asi barbar.

Fru-fru
The Butcher
BattleTag:Frufran#2167

Příspěvek od Fru-fru » 28.08.2012, 13:29 hod.

Barbara jedu na SC, ale lákalo mě vyzkoušet DH a musím říct, že své volby nelituji. Je to brutální adrenalin a opravdu se vám nestane, že byste do něčeho vlítnuli, podcenili to a umřeli....prostě proto, že musíte být stále nastraženi a ready for everything;-) ... a k tomu "oh s*it" skillů je dost, když to máte trochu v hlavě srovnané. V současné době lvl 54 a přituhuje, raději moc nehraji:-)... Bojím se A2hell a Beliala jak čert kříže:-)...Teď mám 30k HP, a 4k dps bez SS (pokud se nepletu), takže i něco vydržím...
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 28.08.2012, 13:34 hod.

Fru-fru píše:Bojím se A2hell a Beliala jak čert kříže:-)
na toho sem tenkrát šel i s barbem radši až na lvlu 60 :D

Mr_Perfect
Gorebelly
BattleTag:LordDeZhul #2115

Příspěvek od Mr_Perfect » 28.08.2012, 15:24 hod.

Díky za rady, pokusím se na to při killení myslet :) Zatím jedu pořád barba. Druhý akt, už jsem stihl jednou skapat, bohužel, nikoli na svou (ne)šikovnost, ale kvůli výpadku internetu..
Obrázek

nyrlem
Quill Rat
BattleTag:nyrlem#2103

Příspěvek od nyrlem » 29.08.2012, 09:02 hod.

Tapeworm píše:Jako první char na HC jednoznačně barbar.
Monk je taky dobrej, ale náročnější na věci.

Já hrál první char doktora a dotáhl ho na lvl 60. Byl to neskutečnej killer daleko rychlejší než barbar, ale nedej bože když se dostali elitky k němu a byl zdovna CD na spiritwalku :) Umřel na moji blbost. Šlo to s ním tak dobře, že jsem stále progresoval dál a nefarmil věci. V A3 na hell sem udělal lvl 60 a už se těšil na NV a šup jak sem šel pořád dál tak najednou umřel :) dostalo se k němu moc potvůrek a nestihl utéct.
Nutno podotknout, že mám už určité naučené věci na HC z D2 a to zajistilo že WD přežil tak dlouho.
Co se rychlosti killování týká tak byl WD mnohem lepší než barbar, ale je to papírák nesmí se ho nic moc dotknout. Největší tank je asi barbar.

Taky rozjizdim jako prvni postavu wd, a souhlasim, ze z vysate grupy se musi rychle zdrhat do klidu a sejmout to z dalky (nechapu, proc tolik lidi jede medvedy nebo jiny dmg veci nablizko). Co me ale na d3 zarazi je, ze zacinam mit pocit, ze se rade potvor proste neda zdrhnout a tak je systematicky nutne to lakat k sobe misto to proste krosit. Z d2 hardcore jsem byl zykly, ze na urcitem lvl vybaveni se rozseka vsechno a stani v grupe postav je relativne bezpecne. Tady nejde proti smrti v lagu nebo disconnectu nic delat - nebo se pletu? Redukce dmg/resisty jde nastavit tak vysoko, aby postava co se nehybe desitky vterin zila? Prijde mi, ze pokrocilejsi chary jedou loh nebo regeneraci (ktera neni dost rychla), coz neni zrovna pristup typicky pro hc hrace, alespon ne v d2, hrajici hrac muze totiz umrit jen na pocit nesmrtelnosti nebo nezkusenost, obojimu lze predejit.

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 29.08.2012, 11:18 hod.

nyrlem píše:... Redukce dmg/resisty jde nastavit tak vysoko, aby postava co se nehybe desitky vterin zila? Prijde mi, ze pokrocilejsi chary jedou loh nebo regeneraci (ktera neni dost rychla), coz neni zrovna pristup typicky pro hc hrace, alespon ne v d2, hrajici hrac muze totiz umrit jen na pocit nesmrtelnosti nebo nezkusenost, obojimu lze predejit.
Křivka růstu redukce v procentech v závislosti na hodnotě není přímka, tzn 100 all resist nemá stejný efekt 0->100 jako 600->700, tedy prakticky nejde udělat postavu co bude stát a žít, bavíme-li se samozřejmě o prostředí inferna A3 nebo A4.
Tady se dá umřít třeba i na "dobrej náhodnej los", kupříkladu molten, desecrator, vortex, jailer na rychlém typu moba, to je pro HC záležitost na obejití/vypnutí.

nyrlem
Quill Rat

Příspěvek od nyrlem » 29.08.2012, 11:45 hod.

chapu, ze tam bude nejaka exponencielni zavislost .. nemam moc predstavu o vybaveni ani o potvorach, hraju to necely tyden, ale myslim, ze obdrzeni dmg je zavisla na armoru, bloku, redukcich a allres. Blok nevstupuje do vypoctu obdrzene dmg, takze by mi teoreticky stacily vzorecky na vypocet skody z tech zbyvajicich tri a od nekoho zkuseneho kolik muze byt pocatecni dmg nejake ultratuhe postavy a3 nebo a4 inferno .. prohlidnu si unikaty a sety a zkusil bych si neco odolneho sestavit. Druha vec co by se mi hodila vedet, ktere postavy maji ze skillu moznost neco z tech tri vlastnosti jeste dopumpovat. Ten muj wd ma 20% redukce pokud vim, zbytek jsem nehral. Mozne ale taky je, ze to vidim moc jednoduse a je to slozitejsi..

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 29.08.2012, 12:06 hod.

No není to složitější, je to tak, když můj barb dostane pecku, tak z toho, co umí dát ten mob dostane 28.27% přes armor (100-71.73), pak se koukne na typ dmg a veme se resist - pro jednoduchost vemu, že od resistu mám redukci 70%, tzn ve výsledku dostanu 30% z 28.27% tzn 8,481%. Když pak zapnu ignore pain, tak zbude 2,96835% původní dmg. Jsou tam další aspekty mezi classama a tak, ale v zásadě je to takhle jednoduché. Když si dám pasivku Relentless a budu pod 20% HP se zapnutým ignore pain, dostanu 1,484175% původní dmg, ale pořád dostanu...
Plete se tam pak dodge, block a absorb. Fór je v tom, že 100% block nikdy neuděláš, 100% dodge taky ne, 100% absorb tak na pár vteřin nějaké skilly (říkejme tomu absorb), 100% redukci od armoru či od resistů také ne, takže ti tam vždycky něco zbude... I když to budou jednotky či desetiny % původní dmg, vždy to bude stačit na ukončení postavy v konečném čase :twisted:

nyrlem
Quill Rat

Příspěvek od nyrlem » 29.08.2012, 12:15 hod.

Parada, a tady teda nastupuje regenerace misto LoH :) nnemuzu najit dve veci - jednak jak se dostanu od absolutnich cisel brneni a resistu k relativnim (k tem procentum dmg) a druha dodge block absorb - jsou teda az v treti rade za armore a resisty? ve dvojce to bylo opacne. Prohledal bych ty itemy na seskladani idealu, ale nemuzu nikde najit prehlednou stranku jako byl treba arreat summit..

Smelina
Wraith
BattleTag:Smelina#2454
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smelina » 29.08.2012, 12:22 hod.

nyrlem píše:Tady nejde proti smrti v lagu nebo disconnectu nic delat - nebo se pletu? Redukce dmg/resisty jde nastavit tak vysoko, aby postava co se nehybe desitky vterin zila? Prijde mi, ze pokrocilejsi chary jedou loh nebo regeneraci (ktera neni dost rychla), coz neni zrovna pristup typicky pro hc hrace, alespon ne v d2, hrajici hrac muze totiz umrit jen na pocit nesmrtelnosti nebo nezkusenost, obojimu lze predejit.
Neuděláš nic. Když se dobře vybavíš, tak asi přežiješ bílý trash, ale neslyšel jsem nikdy o nikom kdo by na infernu přežil disconnect ve fajtu s elitním packem, který měl nějaký offenzivní affixy. V prvním aktu s masivními resisty/regenem a nabušeným followerem bych tomu možná veřil, dál ani omylem. Nehledě na to, že za gear, který by tě udržel +- naživu 10s bez pohybu bys potřeboval asi miliardu goldů.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 29.08.2012, 12:23 hod.

Seznam všech legendary itemů je tady: http://eu.battle.net/d3/en/item/
Ale z toho pořádnej equip stejně nesestavíš. A pokud ano, tak za nehoráznou sumu. V D3 se vyplatí shánět spíš dobrý Rare itemy, který jsou často lepší než Legendary.
Obrázek

Smelina
Wraith
BattleTag:Smelina#2454
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smelina » 29.08.2012, 12:30 hod.

No tak třeba tady najdeš max hodnoty všech statů pro jednotlivý kusy gearu

http://www.d3rmt.com/guides/diablo-3-it ... um-values/

Na ty výpočty použij některý z kalkulátorů na EHP, já používám tohle:

http://rubensayshi.github.com/d3-ehp-calculator/#intro

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“