Darkness se rozhodla prozradit některá tajemství wizardů

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Odpovědět
walosek
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Darkness se rozhodla prozradit některá tajemství wizardů

Příspěvek od walosek » 04.09.2013, 08:00 hod.

DrSma píše:Mě teda prakticky celej obsah přišel jako totální HC opatření i s tím, jak hraje. Proto toho na SC moc nepoužiju. Dám příklad. Nedávno jsem rubín v bouchačce testoval a je pravda, že primary šlo trochu výš, ale HotA šla s CD hits o polovinu! dolů. To je v SC asi nepřijatelné. (já to vidím zase jako pravdu z HC pohledu) Taky čekání na CD pro mě není problém. Crity dávám s 90% jistotou v každý druhý ráně (spíš víc), nemám s tím na SC problém. U HC takové opatření chápu. atd..
HotA není dobrej skill na porovnání, když bere i víc jak 20% crit chance ze zásoby fury :wave:
esli ti spadlo CD šutrem ve zbrani na polovinu, tak to asi chce zabrat na jinejch slotech ne?

DrSma
Na-Krul
BattleTag:DrSma#2261

Příspěvek od DrSma » 04.09.2013, 08:39 hod.

walosek:

jojo, vím, jak maká HotA. ale já to nebral jako příklad na dobré srovnání Rubín/Emerald, ale jako fakt, že pro HotA se mi Rubín opravdu nehodí..(uznávám, že jsem se nevyjádřil dokonale přesně :oops: :roll: )
(nemám to odzkoušeno, ale u Bardropa v tématu jsem řešil, že by Rubín logicky mohl bejt výhodnej třeba pro čistej Rend..) Ale já na papírový čísla 100% nedám, všechno testuju, jakej je reálnej herní projev změn, ale čistej Rend mě už moc neláká, tak jsem to zatím dál nepitval..

EDIT: jo a taky tam mám napsáno CD hits ne CD (těch -100% za zelenej šutr mi opravdu polovinu celkové CD nedělá :) )..
Naposledy upravil(a) DrSma dne 04.09.2013, 10:50 hod., celkem upraveno 2 x.

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 04.09.2013, 08:45 hod.

rend ale taky může tikat v critu, akorát ty čísla se nezobrazujou žlutě...

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 04.09.2013, 08:58 hod.

walosek: to jo, Rend crituje, ale já myslel, že u HotA se ti nepozdává ten příklad, že cc je vyšší s vyšší (full) Fury. To Rend nedělá (nebo o tom nevím)

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 04.09.2013, 09:15 hod.

no pokud ti bez zelenýho ve zbrani padají crity na polovinu, tak bych ho neměnil ani za zlatý prase :P

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 04.09.2013, 09:22 hod.

walosek: no právě, já taky ne :P

A je to tak. Mám to odzkoušený. Není to úplně o polovinu, se to přád mění s každou ranou :green: Ale hejbal jsem se se zeleným okolo 800k crit a se stejně velkým červeným 400 - 500k max..

WulFgaR77
Minion of Destruction

Příspěvek od WulFgaR77 » 04.09.2013, 17:34 hod.

to je "debilita" (dnes jsem to slovo použil 3x) tejdle hry ... CC/CD/AS = všechno :( snad se jim podaří tuhle mantru rozbít a předělat. Když vidím "Loot 2.0" na konzolích, tak si říkám, máme naději
do tý doby - máš díru ve zbrani a CC nad 50pct. ? - rvi tam zeleneeeeeeeej !!! (berte to jako nadsázku)

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 04.09.2013, 19:46 hod.

uz mne s temi gemy tady na mem vlakne se$#!%. Jdu to testnout v praxi :)

Zkusim testnout ruzne zbrane a ruzne skily jak se to bude chovat, v podstate muzu testnout na vsech 5-ti charech. Ale moc dobre jine nez wiz neznam...

muzete mi prijit poradit co zkusit na teamspeak, cislo na stremu
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 05.09.2013, 06:37 hod.

:green:

to je tak pozitivní :love: , bude test, možná nové poznatky :D ...čekám na výsledky ;) a ne, že to odbydeš nějakou desetiminutovkou :ble: :green:

Asocial
Wraith

Příspěvek od Asocial » 05.09.2013, 08:23 hod.

u barba s prumernym dps gearem/speckou se cervenej gem pouziva akorat na honeni bodu v diabloprogressu ....
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 05.09.2013, 11:48 hod.

vcera jsem tomu moc nedal nakonec, testl jsem jen na wizardovi. SUbjektivni pocit je, ze z cervenym gemem to pada o chlup lip a je vic zlutych cisel, ale to muze byt autosugesce. Musim vymyslet metodu - asi zkusim sejmout ghorma na nejake vyssi mp a zmerit ..., to by chtelo alespon 3-5 pokusu, at to ma nejakou vypovidajici hodnotu, nejsem matematik, poradite nekdo?

pouziju Arcane torrent build a budu se snazit co nejefektivneji MP6+ musim testnout co v klidu ustojim solo.

to same pak muzu zkusit s jinymi chary

WD - bats

DH - nevim
Monk -nevim
Barbar - nevim

poradte ... nejlepsi build solo na bosse ..
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 05.09.2013, 13:41 hod.

u barbara asi cokoliv bez HotA, páč HotA bere crit chance ze zásoby fury a tím pádem je automatické, že se vyplatí prakticky pořád zelenej, protože člověk hooodně crituje...
co do počtu pokusů - myslim, že bude mít dost HP na to, abys dosáhl poměru critů/normálních úderů, kterej bude odpovídat crit chance, problém je tedy dosáhnout zárověň i pokrytí rozptylu dmg (min-max) jak pro údery critem, tak normálním úderem - čím menší tenhle rozptyl, tím jednodušší, ale jestli nám jde o nějaké hrubé porovnání, tak prostě stačí, když ho nezabiješ na desítky ale stovky ran jednoho typu (crit/normal), pak ta nejistota klesne pod 10% ;)

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 05.09.2013, 14:08 hod.

Darkness:

Ve výsledku je to dost složitá otázka, co je nejlepší, že? Pro potřebu měření je to ale skoro jedno, jak ho zabiješ. Hlavně musíš přežít a změřit čas obou šutrů. Pokud má jít o fešáka Nobodyho, tak za mě.

Klidně můžeš bít tim Bashem. Do singlu OK. Já na Ubery vždycky beru na primary Stunovací runu (Bash, nebo Frenzy)
Počítám, že cc nebude moc vysoká, takže HotA bude pase. (řešení mám, ale na HC bys určitě nesouhlasil :lol: ) WW pase.
Do bosse určitě pokřik BR runu Marudera, protože bych to kombinoval s Rendem (rend buď víc DPS, nebo Blood Lust, jestli budeš myslet, že potřebuješ léčit)
Na tuhle misi bych Unforgiving nahradil Ruthless na DPS.
Leap používám v každém buildu.
Já si beru Berka, ale tady je to víceméně k ničemu na pár sekund. Takže jedna runa je volná. Nechal jsem tam tu Provokaci, je ok a je to buřt.

Takhle ho ubiješ, trochu u toho bude spinkat (když ne a bude čistej vzduch, uspinkáš poskokem), rychlý Frenzy tě lečí (máš LoH na Bulkatu) Rend léčí podle potřeby (moc účinnej při malý DPS nebude, proto jsem dal runu na DPS). Maruder zvedá dps o 30%, k tomu Ruthless. Není to bosáckej build (to já vůbec neřeším), ale takhle jsem na ně chodil v poho. (snadný na obsluhu, není potřeba trénovat gryfy, jen biješ a točíš Rend)

Zvaž to, není to žádná divočina, spíš konzervativní záležitost ;)

Jsem si dovolil ti to hodit i takhle :oops: ;) http://eu.battle.net/d3/en/calculator/b ... bcZ!Ybccac

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 05.09.2013, 14:16 hod.

A nemyslíte si spíše, že by bylo lepší si položit otázku trošičku jinak? .....

Od kolika procent šance na kritický zásah (CC, případně v kombinaci s CD) je lepší zelený šutr a do kolika červený?
Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 05.09.2013, 14:22 hod.

Frozen: Jistě, že.
WulFgaR77 píše:máš díru ve zbrani a CC nad 50pct. ? - rvi tam zeleneeeeeeeej !!! (berte to jako nadsázku)

To už máme vyřešený. Je to sice nadsázka, ale tak nějak se to dá hrubě říct. Protože do toho vstupujou specifický skilly, výše a poměr CC a CD atd.. Teď jde už jen o zkoušky...(teda tak jsem to pochopil já :D )

EDIT: já myslím, že většina to dokáže i pocitově odhadnout od oka. Kdo valí jakejkoliv build postavenej na CC bude nejspíš volit zelenou, kdo jede vysokou Avarage Damage v bouchačce nebo jakejkoliv build, kde nepreferuje CC, vyjde mu líp červenej, tedy zvednout hrubej základ..

WulFgaR77
Minion of Destruction

Příspěvek od WulFgaR77 » 05.09.2013, 15:15 hod.

že do toho skáču ...
Možná by bylo nejjednodušší prohledat zahraniční fóra, ale možná i tady někde se válí thread, kde DHčka testují "od kdy do kdy" se vyplatí mít v Manticoře 1xzelenej a 1xčervenej a kdy 2xzelenej. Možná by se tam dal dohledat nějakej pěknej "návod" jak si to spočítat, či otestovat.
Přeju příjemné zkoumání :D

Shadou
Minion of Destruction
BattleTag:Shadou#2399

Příspěvek od Shadou » 06.09.2013, 22:59 hod.

Takže předem chci pochválit video, je poučné i sem se u toho pobavil stejně tak jako u čtení totoho vlákna....hláška od Najmiho "máš tam čmeláka?" ta mě rozsekala, že sem v práci vyprskl smíchy :D

Každopádně proč tu spamuju, něco se tu řešilo a já po čerstvé zkušenosti z Publicu mám k tomu také co říci. Dnes jsem šel cca sedm runů public s různými classy a vyšlo z toho následující:
- CM wizz je opravdu blbý char do party k mému WD, který roztočí baty a kvůli maně je nechá běžet a čeká až se mobíci o ně rozbijou je to přímo zoufalý, když mobíci stojí na místě zmražený a já se musím šoupat a zapínat baty a za chvíli no mana. Vydržel sem dvě lokace a musel leavnout...takže z mého pohledu tragédie s CM mágem a jeho mražením. Další věc jsou ty tornáda a záseky. Nevím jestli je to chyba v matrixu, ale pouze s tímto mágem a jeho tornády jsem měl problém s latency a lagy. Ostatní runy jsem šel se dvěma monky s tornády a na pohodu, blizzard od mága a do toho acid od WD i s tornády od monka a bola shoty od DH, vše na pohodu, ale když tam CM mág začal mrazit a pouštět tornáda...totální sekačka...takže asi tak, nejspíš se zvedne vlna nevole, ale já to vidím takto...

každopádně do plusu pro CM mága je to, že kdybych tam byl s jinou klassou, tak sem naopak spokojený, proto sem psal, že je to pouze blbý pro mého WD, to ale nemění nic na tom, že mi to s ním hoodně lagovalo, jako hrát se to dá, ale člověk je zvyklej na nějaký pohyby a když je postava jak zpomalenej film, tak to sere...

další postřeh z publicu, který mě taky rozsekal a změnil sem názor písnu do patřičný sekce...
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

herba
Wraith
BattleTag:Biizzardgame-2659

Příspěvek od herba » 07.09.2013, 08:43 hod.

Hele z toho si nic nedělej, já tuhle potkal na publicu tříhlavýho draka a když po mě začal flusat oheň tak to taky lagovalo jak blázen, jestli von nebude s tim CM mágem příbuznej nebo tak něco :)

Asocial
Wraith

Příspěvek od Asocial » 08.09.2013, 09:57 hod.

tak jsem zkusil Ruby/Emerald u svojeho barba se zakladni ww speckou (tzn zabijel jen ww a tornada ze sprintu)
v tabulce jsme si zaznamenával čas [s], který jsme pak prepočítal na reálné DPS a % rozdíl mezi ruby/emerald. V 1. části je Skorn, v 2. dual wield
Crit chance byla 69,5%
Obrázek

pokusů jsme tomu moc nedal, ale výsledky casu pri jednotlivých pullech se moc nelišily, tak to pro základní představu snad stačí takhle. Z testu myslím je videt, ze APS na výslednou DPS vliv má (ruby je lepsi pro rychlejsi zbrane)
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

WulFgaR77
Minion of Destruction

Příspěvek od WulFgaR77 » 08.09.2013, 11:30 hod.

Asocial: technická ... v dualu si měl kameny u obou zbraní nebo jen v jedné ?

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“