Goldy, matroš?

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Shadou
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Shadou#2399
Goldy, matroš?

Příspěvek od Shadou » 02.07.2014, 12:59 hod.

Zdravím,
nevim jestli tu tohle téma je, ale trošku sem hledal a nenašel. Nekoukal sem teda do jiných sekcí, protože hraju HC a tak to dávám sem, protože nepotřebuju aby mi psali nějaký SC hráči, že mastí tohle a tolik jim to dává a podobně...

Zkrátka sem pořád bez peněz, když něco naškudlim, tak kraftím, nebo dělám gemy a sem pořád na nule a pak když potřebuju tak mám prdku...

Tak sem si říkal, že by někdo třeba věděl, jak efektivně nafarmit bez podvodů goldy, abych měl nějakou zásobičku? Taky modrej kraft matroš mi neustále chybí, poté co to "zjednodušili" a vypustili ty legendární kraft věci a zvýšili počty těch klasických sem s modrýma pořád na nule...

někde sem četl, že na goldy je nejlepší jezdit bounties, ale na vyšší tormenty ten run trvá dlouho a dá to mega a půl za run, to mi přijde celkem málo...přitom sem si za paragony zmaximoval v tý záložce utility ty goldy a stejně sbírám na T4 po dvou tisících hromádky....co se týče kraft materiálů, sbírám všechny modrý, všechny rozkládám a pak udělám dva itemy a sem zas bez nich...
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

KryOn
Burning Soul
BattleTag:KryOn#2377

Re: Goldy, matroš?

Příspěvek od KryOn » 02.07.2014, 13:32 hod.

Zdar Shadou, na goldy se nejvíc oplatí si obléct goldskin, gladiatorky rukavice, sunkeeper, jeden amulet co dává taky asi 70% do gold + všechny druhotný affixy přerolnout na goldfind, zelenej do helmy, z paragonu si dát 50% a zabíjet... Pak je taky fajn, co mi kluci vzali nedávno farmit goldy TVI level 55 - všechno padá rychle a hromady jsou za třicet táců (někdy samo méně)... Uplně ideál ale je lvl 63, kdy už padají suroviny a i ta láva potěší, ale to už je asi jako TIII na 70lvl, takže ne zase tak IK. Sauroon se dostal až na 15.000 % gold find na TIII a říkal, že už nikdy jinak. Proč taky nechávat ty goldy mobům ne :o) ?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/KryO ... o/40893529
Obrázek
Battlenet: PROFIL________________________________________________________Zprávy na poetu

An7yk
Gorebelly
BattleTag:An7yk#2127

Příspěvek od An7yk » 02.07.2014, 13:40 hod.

zdar,
v rift it forward se nahrabou prachy, když chodíš na vysoký Tčka, ale musíš mít dost keyu na otvírání :-) já jednu dobu žebral material :D ještě před patchem posledním teda. Vždycky jsem psal, jestli nepotřebují žlutý nebo modrý, at mi to vyhážou ve městě na zem, protože prostě nemůžu craftit a občas mi něco dropnuli :-)

No a prachy se vydělávají taky dlouhou dobou strávenou ve hře tak na T3/T4/T5 kdy je už slušnej gold find a nesmíš craftit ani rollovat :D

Někdo by mohl říct, at si vemeš na sebe goldskin a rukavice na zlatý déšť :D mám na mysli gladiator gauntlesy no, ale je hodně otravné se proto pořád vracet, takže to chce hrát wiznu a sbírat to pomocí BH :D

Dost pomáhá mít jako secondary affix +%gold na amuletu, je tam fakt vysoký číslo. Mi padají relativně často hromádky kolem 40 000 a moje osobní maximum je hromádka 75 000 :shock: nejsem si jistej ale jestli se nesčítá třeba když to leží na sobě nebo něco ( jako se sčítá dmg u areadmg když toho procuje moc najednou na jednom místě, jestli jsem dobře pochopil co jsem někde četl ) ...aky je možný že se čísla překryly, ale já jsem si skoro jistej, že tam prostě bylo 75,xxx :green:

A nějaký goldy se dají udělat když někoho protahuješ od lvl 1, kdy on založí T6

Devil Tongue - 1h sword - taky dává gold find, nebo grand vizier 2h weapna

Kolmen1
Doom Knight

Příspěvek od Kolmen1 » 02.07.2014, 14:50 hod.

Způsobů jak farmit goldy je hodně, všechno co kluci vymenovaly se dá velice dobře praktikovat...Já na T5 mám GF díky amuletu a sun keepru okolo 7k (to nemám žádný body z paragonu) a každou chvíli padaj kupičky okolo 50k. Důležitý je hrát solo, tam prostě nevim proč padá neskutečně víc goldů než v partě. A idální char na to bych viděl WD s žábou kde nemusíš řešit picup a jěště manajumu s offkem kde kolem sebe máš "auru" která rozbije vše na co narazíš. Plnil bych bountis na co nejvyšší T aby jsi to dával na pohodu a klíče bych pak využil na forward a tam si vybíral co nevyšší T. Za pár hodin hraní se dá v klidu aniž bys farmil přímo goldy nahrát 20Mio jak prd.

Brum
Doom Knight

Příspěvek od Brum » 02.07.2014, 16:26 hod.

Jak už psali výše, GF gear, GF paragon body a je to. Já jsem sice momentálně SC hráč, ale s úplně stejným problémem. Do RoS jsem si přinesl 40 mega, které okamžitě zahučely do craftů. Ovšem nesouhlasím se solo hraním. Pokud oblékneš do GF i followera, tak přidá jen malinký zlomek toho co mu oblečeš. Zatímco v grupě se GF násobí koeficientem dle počtu hráčů v tvé blízkosti. Nejjednodušší je kouknout na tvůj GF v charater info. Je skoro na konci. A samozřejmě čím vyšší T, tím vyšší GF. Rozdíl v počtu hráčů jde tuším do stovek %, rozdíl podle výše tormentu jde až do tisíců %. Samozřejmě to vše za předpokladu, že grupa killuje vše stejně rychle jako ty solo. Zároveň nemá smysl pižlat zbytečně vysoký T, pokud ho nedáš svižně.

Ideální je WD s žábou, co sbírá vše kolem. Nebo DH se ZOO, kde goldy sbírá některá tvoje havěť. Možná mají podobnou vychytávku i ostatní classy, ale já o žádných nevím.

Kolmen1
Doom Knight

Příspěvek od Kolmen1 » 02.07.2014, 16:50 hod.

Samozřejmě že v partě máš o dost vyšší GF, ale proč tedy na solo hře po rozbití sutu, otevření truhly vypadne spousta kupiček goldů a v partě ne? Je fakt, že ty kupičky nemaj tak velkej obnos - tož že by to bylo jen na efekt? Jako že by normálně z truhly vypadlo 30k ale místo jedné kupyčky je to rozeseté všude okolo? Tohle jsem moc nezkoumal a tak mi přišlo že čim víc kupek tim víc goldů :-D

Brum
Doom Knight

Příspěvek od Brum » 02.07.2014, 17:15 hod.

Ne, spiš si toho na solo více všímneš naž v tom bordelu efektů v grupě. Velký kupy goldů padají na solo i v grupě, ale celkově by mělo hraní v grupě přinést více, pokud je tedy stejná rychlost zabíjení

crackonos1984
Quill Rat
BattleTag:zlutou

Příspěvek od crackonos1984 » 02.07.2014, 20:11 hod.

Ja kdyz potrebuju goldy,tak bud jdou podle me farmit dobre na hell riftu ve 4 aktu ,kde napr na t4 dostanes za ten bount cca 300 K goldu a trva to cca 2 minutky probehnout(je to dobre ale proste nebezpecne na rip).Beham sem to na T6 a tam dostavas skoro pul milionu za splneni kazde 3 minutky-nevyhoda teto moznosti je, ze to v prsitim patchy fixnou.
Pak je tu druha moznost a to je podle me nejlepsi ale je na to potreba gear s co nejvice damage-skupina goot boosted a delat boostera pro level 55+-
Kazdou minutu se da udelat 100-250 K goldu podle nastaveneho T, za splneni toho questu co se tam jede.Je to jednoduche a umrit se tam snad ani neda.
Ale je na to potreba gear abys zabil vzdy tech 100 potvor abys dostal 2-tou davku goldu za splneni-gold find z paragonu je samozrejmosti

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 03.07.2014, 08:35 hod.

No, ja potom co jsem prisel o vsechny chary schopne chodit na T4+ jsem zjistil, ze mam taky problem s goldy i surovinama ..., dokud jsem mohl chodit vysoko tak jsem problem nemel ....

- spotreba modrych itemu se trosku snizi po patchi - na bracery je tam treba myslim jen 72 misto 125 - ja ted nejsem schopen ani slozit Aughild's set :(

jinak bych svoje zkusenosti shrnul takhle:

1. Za bounties je vic nez za rifty a navic pri bounties se daji delat dalsi eventy - cursed chestky a z toho je zas spousta goldu

2. GF vs vysoky T
- pokud nemam na to chodit vysoke T rychle, tak GF bude vyhodnejsi
- pokud ale muzu chodit vysoke T rychle a v parte, tak uz je GF vice mene nepodstatne - protoze procenta na T6 jsou obrovske a to mirne zvyseni pres GF nema moc smysl, zvlast protoze by bylo na ukor neceho jineho, co mi dovoli chodit T6 bezpecne a rychle

3. Mi se proto jednoznacne nejvyhodneji jevi chodit T6 bounties A1 v dobre parte - Act1 je lehky, jde to rychle, ale chce te trosku solidni partu, coz na HC a zvlast kdyz ted moc lidi nehraje je problem .... co si vzpominam, tak i kdyz jsme to kosili pomaleji, tak to udelalo za 1-2h okolo 10-30 mil, uz nevim presne

- mozna nekomu bude vychazet lip GF gear na nizsi T, hlavni vyhoda ale je, ze na T6 uz je slusna sance na drop legendarek i mimo rifty a pak navic jeste bounty bag jako bonus

4. jak si jeste ctu prispevek nade mnou, tak nejvyhodnejsi moxns bude chodit porad dokola neco rychleho na T6 - tak to zminim (ale me to nebavi vic jak 3x, takze nic pro mne) - u bounties me bavi to, ze krome odmen za bounties vetsinou je jeste par side questu, tak to skace taky rychle a je to prijemnejsi nez chodit jednu lokaci
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 03.07.2014, 08:47 hod.

@Kryon:
Sauroon se dostal až na 15.000 % gold find na TI
15.000% nebo 1500%? podle mne 1500%, 15k se mi zda nerealnych, tj pokud 1500% na T3 s GF, tak na T6 je 1600% bez GF - jen to musi postava/parta davat
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 03.07.2014, 08:54 hod.

Tak sem se včera do toho pustil. Na nějaký GF gear sem neměl náladu skládat sice ty věci co psal KryOn mám v bedně, ale mám naházenej novej equip na T6 a tak sem chodil vyšší obtížnosti. Nejprve sem si proběhl všechny bounty na T4, pak na T5 a pak na T6, zjistil sem, že nejvíc prachů se dává v questech, kde se čistí druhý patro, to je v prvním aktu kazra den a ten druhej ve fields, pak ve weepingu ve druhým aktu v desolate sands a v oáze, ve třetím aktu v battlefieds, ve čtvrtým aktu hell rift(ale tam správný quest). Postupně sem zjistil, že nejvýhodnější je T5, dává to 310k za quest, T6 dává 490k za quest, ale časově to jde pomaleji, protože musím na HC řešit přežití...takže sem zvolil T5 a za dvě hodinky, než přišla přítelka sem nafarmil 35m goldů . T5 hell rift trvá nějakých pět minut, kazra den taky, ty druhý patra o pár minut déle, takže to pěkně skáče, sem tam nějaký ten event s truhlou...na T5 taky nemusim řešit moc jestli do mě někdo jebne, protože ty krámy co sem měl v bedně jako "nepotřebný a k hov..." jsou paradoxně lepší, než ty co sem měl na tom WD co mi zabil blizz...takže na tom novým mám tougness 18m AR 1500, HP 759k, takže vždy jen probíhám ke splnění questu a prachy lítaj...takže prachy už nejsou problém...
Problém ale velký jsou ty modrý věci, ze kterých je arcane dust, na tu T5ku padají samý žlutý, tudíž mam těch oranžových jak nas... ale modrých tak sto za celý ty dvě hodiny...tak mě napadlo, že místo tormentu dám normál, tam by logicky mělo padat více modrýho smetí ne? Nezkoušel někdo?

Taky mě překvapilo, jak píšete, že máte na zemi hromádky 30k+ goldů, ono to sice rychle zmizí, ale mě přijde, že mi tam leží hromádky s dvouma tisícema max :D přitom mám devil tonque i amulet na goldy..chmm
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 03.07.2014, 09:04 hod.

jj na HC to chce na T6 chodit v parte a mit v parte monka s Inner sanctunary, stahovanim a EP, kdyz navic da mantru se kterou nahazuje stity, tak se citis bezpecneji nez T5 solo a padat to bude skoro stejne rychle

Obrázek

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 03.07.2014, 09:16 hod.

Darkness píše:@Kryon:
Sauroon se dostal až na 15.000 % gold find na TI
15.000% nebo 1500%? podle mne 1500%, 15k se mi zda nerealnych, tj pokud 1500% na T3 s GF, tak na T6 je 1600% bez GF - jen to musi postava/parta davat
15000% na T1 určitě ne, ale na T6 to asi reálné bude. Od té doby co patch změnil výpočet % gold find a z výbavy se to už násobí s % z obtížnosti tormentu, tak to naskakuje opravdu hodně. A tím také není pravda, že procenta z výbavy to na vysoké T moc nezvýší. Dříve dokud se to jen sčítalo, tak to byla pravda, ale teď díky tomu násobení to právě zvýší opravdu hodně. Stačí mít třeba 2x GF secondary affix (což není nijak omezující na výbavu, to má skoro každý, někdy to samo vyjde i více) + paragon body a jsi hned na 3500% GF na T6.

Na T5 mám něco málo přes 2000% GF a to nemám speciálně žádnou GF výbavu. Jen 2x GF affix, který na věcech prostě vyšel + začínám dávat první body z paragonu (dávám od 400 paragonu, kde už nic jiného nepotřebuju; RCR pro daný build je k ničemu).

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 03.07.2014, 09:57 hod.

to Leo: dyž já partu nemám a hraju v časy, kdy je z FL online pět lidí no, večer se věnuju přítelce, brzy odpoledne sportuju, hraju jen když je trošku času no...takže mi nezbývá než hrát solo, na vyšší tormenty bych se publicu bál...ale je jasný, že v partě by to bylo lepší no...

to Mlok: no já mám nějakých 280% k GF na devil tonque a amuletu a ostatních věcech a jezdil sem T5, tudíž by tam asi měly být větší hromádky než 2000 že? Takže to možná bylo 20000 jen sem to v tý rychlosti nepřečetl? To asi nejde někde nastavit, že by se to zvýraznilo, že? Už aby po patchi byly vidět částky na zemi...
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 03.07.2014, 11:25 hod.

Ono je to jak kdy. Někdy jsou hromadky malé někdy větší. I já s daleko menším GF na T5 občas vidím hromádku kolem 15tis. (většinou ale menší). Ty bys mohl odhadem sem tam vidět i hromádku kolem 50tis., máš skoro 4x více GF než já. Takže běžně vidět hromádky 20tis. můžeš, ale také určitě někdy i menší.

Já vice goldů na T5 pořád ještě získávám za ty rychlé výhodné bounties (nejrychlejší jsou ty jednopatrové jako Khazra + hell rift). Ty bys s tím GF co máš mohl už mít více za drop z monster, truhel a dalších objektů.

Měl jsem teď pořád nedostatek goldů, za chvíli ale už bude klídek, protože mi právě došly ametysty (200+ rerollů na SoJi a pořád nikde 8% CDR, přitom už jsem asi 8x dostal 7% CDR). A topazů mám také už málo a brzy zase dojdou jak budu zkoušet Vaxo na 20% light (už jsem ale dostal aspoň 19%, takže to se už dá).
A gemy padají o dost pomaleji než goldy, takže pak už bude goldů dost.

Tedy leda bych ještě někdy zkusil vylepšit dmg Born's zbraně, kde jsem už na 9mil. za reroll :-)
Hodnotu tam mám už dobrou, to už lepší ani nepotřebuju. Je ale škoda, že to není cold dmg. To by se mi hodilo případně pro pužití na elem. exposure.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 03.07.2014, 11:43 hod.

Ja mam 40m za vanilly tak to zatim na zakladni veci staci, ale teda problem mam s DB....to nepada skoro vubec na hard/expert...to uz mam mensi problem s lege matrosem

Cartman
Burning Soul
BattleTag:Cartman#2474

Příspěvek od Cartman » 03.07.2014, 17:52 hod.

Kdybys nebyl narcis, tak by sis to přečetl tady:D http://www.diablofans.cz/forum/viewtopi ... 44&t=10681 akorát tu komunitu jsem zrušil, jelikož když to nepropaguješ na webu EN tak to nemá smysl. Sou to 4 nejrychlejší bounty, nejvíce se vyplatí ze všech těch clear a nejlíp se hledají

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 04.07.2014, 08:42 hod.

aale to není o narcisismu, já tam viděl EXP tak sem to ani neodklikával, pač expy neřeším :) potřebuju prachy a modrý craft matroš...ale díky mimo toho třetího aktu to teď jezdím a dobrý :)
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Cartman
Burning Soul
BattleTag:Cartman#2474

Příspěvek od Cartman » 04.07.2014, 09:30 hod.

Procpa ne 3. act? Mas to hned u portu a jen prvni lvl. Ty se mi zdaj nejrychlejsi hned po hellrift a nejsou tak nebezpecny, jako prebihat celou mapu nebo probehnout mobky v 1. Lvlu hellriftu. I mas vetsi sanci ze se nezastavis. Nez zakladat a cekat na 2 bounty. Ja takhle jednoho dne, kdyz mi hrablo nafarmil 15 para a 140m gold ;D a i tak se mi kolikrat stalo, ze sem musel vytvotit 5x hru a nrukazal se ani jeden

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 04.07.2014, 11:10 hod.

no ten forward barracks sem zkoušel a přijde mi to tam strašně dlouhý a nepřehledný, přiznávám, že ten druhý sem nezkoušel, zkusím dneska :) v práci sem si akorát před chvílí zvrknul kotník, za chvíli pojedu pro ortézu, takže dneska to na sport a procházky nevidím, tak bude čas :)
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“