HC a lagy
souhlas s kolmenem, ssd lagy nevyřeší. jsou dny, kdy nelaguje téměř nic a dny, kdy laguje vše. vzhledem k tomu, že disk si nevybírá, je chyba v připojení. kamarád má nové ssd a laguje mu naprosto to samé, co mně s mým obstarožním 7200rpm diskem. ještě dodám, že identifikace lootu u nás v clanu nelaguje nikomu, achievy a někdo je online, všem. takže tyto věci máme standartně vypnuté.
Re: HC a lagy
2 kamoši kvůli tomu pořídily ssd a oba tvrdí, že tam je jen minimální zlepšení ne li vůbec žádný.
Kubizek: Ono jde i vypnout aby se nezobrazovalo kdo se pripojil z lidí v clanu? Ja myslel, že to jde jen u lidí z FL. To musim tedy pohledat a vše vypnout. Vzhledem k tomu, že v klanu máme pres 30 aktivních lidí, tak to je každou chvilku něco.
Mě konkrétně obtěžuje:
achiev snad u všech lidí z FL - naštěstí tech achiev už není tolik
pripojení a odpojení lidí - z klanu
a v riftech na urcitejch mapách všeobecné lagy, převážně když dám teleport. Kolikrát skáču do prázdna (prodleva třeba i 2s) - na tento problém by snad ssd mohl pomoct, mám ho v plánu, však už jsem do PC potažmo do dia narval hafo - UPS, new net, pár myší a klávesnic :-D a tak teď je na řadě ssd
Kubizek: Ono jde i vypnout aby se nezobrazovalo kdo se pripojil z lidí v clanu? Ja myslel, že to jde jen u lidí z FL. To musim tedy pohledat a vše vypnout. Vzhledem k tomu, že v klanu máme pres 30 aktivních lidí, tak to je každou chvilku něco.
Mě konkrétně obtěžuje:
achiev snad u všech lidí z FL - naštěstí tech achiev už není tolik
pripojení a odpojení lidí - z klanu
a v riftech na urcitejch mapách všeobecné lagy, převážně když dám teleport. Kolikrát skáču do prázdna (prodleva třeba i 2s) - na tento problém by snad ssd mohl pomoct, mám ho v plánu, však už jsem do PC potažmo do dia narval hafo - UPS, new net, pár myší a klávesnic :-D a tak teď je na řadě ssd
já jsem tyhle lagy vypozoroval tehdy, když jdem ve 4 lidech. když jsem šel ve 2 tak úplná pohoda
Tak vypnuti "Show toast windows" pomohlo! 
(kolmen: ty lagy byly u me v delce az 10s...
)

(kolmen: ty lagy byly u me v delce az 10s...

- Frozen
- The Butcher
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Frozen#2576
Jinak nevím co ve hře změnili, ale je to už tak dobře 14 dní co se mi hra rapidně zhoršila. Myslím hlavně její načítání a FPS drop. Mám SSD a po přechodu na patch 2.0.x se načítání hry rapidně zrychlilo. Byl jsem téměř v každé lokaci ihned a hra šla krásně a ladně... nyní ... je to jak ve vanille, při větším počtu mobů se potýkám s FPS dropem, načítání lokace probíhá delší dobu (cca 5-9 vteřin), prostě úplně stejně jako to bylo před patchem 2.0.x. Doufám, že to opraví a poběží to zase krásně, protože jsem byl z té změny (k lepšímu) nadšen a nyní jsem z toho ne zklamán, ale znechucen.
Kolmen1: myslím, že nejde. psal jsem někdo je online, čímž jsem myslel fl i clan dohromady. Vypnuli jsme friend list, klan máme malý o 5 členech. 30 lidí, to už je hodně a věřím, že to musí pěkně prudit...
frozen: některé lokace a mobky - rifty 5. aktu jsou buď blbě optimalizované, nebo a to si myslím spíše - animačně více náročné. Pokud máš celkem slušnou grafickou kartu - nvidia gtx650 a lepší, tak vyzkoušej dát physics - low. Taky mám shadows na low (smooth). Diablo obecně moc nepotřebuje procesor, ale pokud máš něco jako já - 5 let staré core 2 duo, tak toto dost pomůže (stejně se budeš potýkat se situacemi, kdy budeš mít fps dropy, ale ne tak drastické). pokud máš slabou grafiku, tak ti, myslím si, nepomůže ani svěcená voda. Mám info od kámoše, který má dost nabušené pc, ale bohužel slabou grafiku a rifty 5. aktu s hodně moby mu dělají s fps pěknou paseku.
frozen: některé lokace a mobky - rifty 5. aktu jsou buď blbě optimalizované, nebo a to si myslím spíše - animačně více náročné. Pokud máš celkem slušnou grafickou kartu - nvidia gtx650 a lepší, tak vyzkoušej dát physics - low. Taky mám shadows na low (smooth). Diablo obecně moc nepotřebuje procesor, ale pokud máš něco jako já - 5 let staré core 2 duo, tak toto dost pomůže (stejně se budeš potýkat se situacemi, kdy budeš mít fps dropy, ale ne tak drastické). pokud máš slabou grafiku, tak ti, myslím si, nepomůže ani svěcená voda. Mám info od kámoše, který má dost nabušené pc, ale bohužel slabou grafiku a rifty 5. aktu s hodně moby mu dělají s fps pěknou paseku.
comp v pohodě. ta grafika už se na alze, ani alfě neprodává, takže nevím, jaká je, ale předpokládám, že to byla ve své době střední, nebo vyšší střední třída. Ještě to řeknu takhle: mám 2 sestavy - každou na opačném konci republiky. na sice slabé, ale rok staré sestavě s dvoujádrovým celeronem, 4 gb ddr3 a nvidia gtx 650 hra běží jak z praku i ve 4 lidech a všech aktech/ riftech. Na mojí starší sestavě s core 2 duo 7300 - 5 let staré, 4gb ddr2, kterou jsem doplnil o nvidia gtx 750, hra běží o něco hůře, ale přesto mnohem lépe, než předtím, kdy jsem v ní měl 2 roky starou nvidia gtx 480 se, nebo tak nějak.
jak říkám, zkus si pohrát se stínováním. procesor máš asi ok, 6 jádro vypadá dobře, byť je od amd (troll face :-D ). když mi to běží na celeronu dobře, tak je někde u tebe chyba v sestavě...
jak říkám, zkus si pohrát se stínováním. procesor máš asi ok, 6 jádro vypadá dobře, byť je od amd (troll face :-D ). když mi to běží na celeronu dobře, tak je někde u tebe chyba v sestavě...
- Kuki10
- Globální moderátor
- BattleTag:Kuki#2122
Frozen taky to tak občas mám, ale jen někdy, takže sestavu bych aspoň u me vyloučil
Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk
Best HC parta 4ever "The Expendables"
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
Profil zde!
Expendables stream!
-
- Minion of Destruction
- BattleTag:mdmT#2837
... mě přijde, že je skoro jedno jaký máš PC ... jsou tam prostě momenty, kdy se to propadá a můžeš dělat co chceš ... já teda mám všechno hozený na minimum, zvuky na low, proste už nemám co snižovat ( btw ta hra vypadá snad líp, než když je to všechno zapnutý, ale to je jedno :-) ... v 95% lokací jedu na na max fps co mám nastaveno ( myslím, že 60 ) a může se na obrazovce dít co chce ... z toho přijde situace, kdy jsem na 15-20 fps ... a jsou to klasicky rifty s příšerama z a5 ... dokonce jsem uvažoval o koupi novýho kompu, protože jsem myslel, že je problém u mě, ale mám obavu, že by to skoro nepomohlo - jo mohl bych zvednout detaily, ale ty mě fakt nezajímají, chci stabilní fps a žádný lagy :-) ...
nechci se s váma hádat, ale mám s čím srovnávat - staré pc se starou grafikou, nové pc s novou grafikou a staré pc s novou grafikou. dále kámošovo dost dobré pc s obstarožní amd 4870 grafikou - ten má propady fps jak prase, přestože má ssd, i7, 8 gb ddr 3 (mimochodem ty ramky jsou to poslední, na čem v d3 záleží). a ještě jeden kamarád, co s náma hraje má rovněž i7, 8gb ddr3, ssd a nějakou novou nvidiii za 6 litrů a když i já mám na svém starém pc propady fps v některých chvílích, tak on má full fps vždycky a furt a hraje vše na max detaily.
z toho jsem vyvodil, že nejvíc záleží na grafice, pak je procesor, pak ramka a pak až disk. a samozřejmě connect, ale to se pak nebavíme o fps.
z toho jsem vyvodil, že nejvíc záleží na grafice, pak je procesor, pak ramka a pak až disk. a samozřejmě connect, ale to se pak nebavíme o fps.
- Kuki10
- Globální moderátor
Nvidiu mám taky za strašný love a stejně to někdy padne a někdy zas tejden nic.
(To mám už fps zaply porad abych viděl)
(To mám už fps zaply porad abych viděl)
Profil zde!
Expendables stream!
Profil zde!
Expendables stream!
možná je to komp od kompu jiný. já i známí to máme stabilní - stabilně dobře, nebo stabilně blbě 

- Kuki10
- Globální moderátor
Jako je to ulet, většina dnešních grafik se sotva zahřeje.
Procak radši ani neresim.:-D
Třeba u BF4 to způsobily novy drivery, ale už to opravili.
Procak radši ani neresim.:-D
Třeba u BF4 to způsobily novy drivery, ale už to opravili.
Profil zde!
Expendables stream!
Profil zde!
Expendables stream!
- Slw
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2
já proto že mám doma staré železo (bez pár měsíců 6 let-na tu dobu silně vyšší třída) tak hraju pořád single. v práci mám silné nové železo (a je to hodně znát-fps nepadá ani v riftech) ale zas tak nějak v rachotě člověk moc nemůže hrát partu i kdyby chtěl
výměna domácího železa mě nemine, i když se moje polovička moc netváří

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.
- Frozen
- The Butcher
@Kubizek: tady jí třeba ještě prodávají pod starým označením: http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7950-wind ... on+HD+7950
ps. jde o použíté zboží
, proto je cena tak nízká. Jinak nově se prodává pod označením R9 280x viz. tvoje alza
http://www.alza.cz/graficke-karty-s-cip ... 854694.htm
takže bych problém v grafice opravdu viděl, až na posledním místě, protože ta se ani nezahřeje... jediné co mě napadá, že zkusím celé diablo přesunout na SSD, mam jej ještě po staru... spouštěcí soubory na HDD a data soubory na SSD....
ps. jde o použíté zboží

takže bych problém v grafice opravdu viděl, až na posledním místě, protože ta se ani nezahřeje... jediné co mě napadá, že zkusím celé diablo přesunout na SSD, mam jej ještě po staru... spouštěcí soubory na HDD a data soubory na SSD....
no oukej
...já bych ještě zkusil nějaký soft na správu pc. třeba tuneup utilities. nevěřím, že to pomůže, pokud máš takovou sestavu, ale za pokus nic nedáš, pokud už něco takového nepoužíváš.

Vsunu se vám do diskuse, na pctuningu testovali vliv GK a procáku na Diablo 3 a výsledek je naprosto jasný:
vliv GK http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=4
vliv CPU http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=5
Takže stačí nějaké Core 2 Duo a pak už jen honit grafiku. Rammky mají vliv hlavně na swapy a SSD disk akorát zrychlí nahrávání lokací. ALe i tak, s 8 GB ramm a SSD diskem se mi seká v riftku když třeba otevírám inventář atd, myslím že to má Blizzard nějaké doku*vené a měl by to fixnout.
Další extrém je, když stojim u kováře a dám si zobrazit all items, které můžu craftit, FPS mi spadne tak na 10... taky nechápu proč ...
Bohužel nevíme jak to testovali, na 100% né v riftu s milionem monster na diskotéce, což je pro nás kritický a důležitý moment... :-/
PS: vybírám si novou grafiku ( mám starej Radeon 4850 512 MB, né 4870, myslim že jsi Kubo mluvil o mě?
a prodám ju :-D )
vliv GK http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=4
vliv CPU http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=5
Takže stačí nějaké Core 2 Duo a pak už jen honit grafiku. Rammky mají vliv hlavně na swapy a SSD disk akorát zrychlí nahrávání lokací. ALe i tak, s 8 GB ramm a SSD diskem se mi seká v riftku když třeba otevírám inventář atd, myslím že to má Blizzard nějaké doku*vené a měl by to fixnout.
Další extrém je, když stojim u kováře a dám si zobrazit all items, které můžu craftit, FPS mi spadne tak na 10... taky nechápu proč ...
Bohužel nevíme jak to testovali, na 100% né v riftu s milionem monster na diskotéce, což je pro nás kritický a důležitý moment... :-/
PS: vybírám si novou grafiku ( mám starej Radeon 4850 512 MB, né 4870, myslim že jsi Kubo mluvil o mě?

Můj profil: http://eu.battle.net/d3/en/profile/An7yk-2127/
- Frozen
- The Butcher
@Kubizek: tuneUp mám
PC mám vyčištěný a pravidelně aktualizovaný. Prostě je tam nějaká věc co to drbe. Po vydání patche super a pak při jednom menším patchy, jak začali lagy, tak šla celá ladnost hry do kopru.... ale je možné, že jim to nepobírají servery, protože dokud byla densita menší, tak to jelo krásně, jakmile se upravila densita....

Ten test je pěkně starý, ještě před vydáním D3 (takže o žádném riftu nemůže být řeč). A hlavně je opravdu hodně zavádějící.
V průměru za delší dobu hraní stačí sice slabší cpu, jenže to vůbec neplatí pro občasné krátkodobé špičky. V krátkodobých občasných špičkách to cpu brzdí a to někdy hodně.
Mám to i dlouhodobě ověřené. Grafiku mám od začátku hraní R9 270x (začínal jsem až loni koncem roku), která akorát dokáže pořád udržet 60fps+ (mám zapnutý vsync, takže trvale drží 60fps).
A nejrpve jsem to měl ve starém PC osazení s Core 2 Quad Q9300. Sice 4-jádro, ale starší a oproti současným výrazně pomalejší a ještě poměrně nízko taktované. A i když to bylo před vydáním RoS, tak to ve špičkách padalo pod 60fps a to někdy i více.
A už to bylo na SSD disku a RAM 8GB.
Po přestavění na Haswell 4670 + 16GB RAM (RAM bylo dost i předtím, více jsem dával z jiných důvodů než D3) všechno padání pod 60fps zmizelo a nestává se mi vůbec.
Jediná situace, kdy dochází k zásekům je již několikrát zmiňované otevření inventáře. Tohle bude ale způsobeno odezvou Bliz. severu.
V průměru za delší dobu hraní stačí sice slabší cpu, jenže to vůbec neplatí pro občasné krátkodobé špičky. V krátkodobých občasných špičkách to cpu brzdí a to někdy hodně.
Mám to i dlouhodobě ověřené. Grafiku mám od začátku hraní R9 270x (začínal jsem až loni koncem roku), která akorát dokáže pořád udržet 60fps+ (mám zapnutý vsync, takže trvale drží 60fps).
A nejrpve jsem to měl ve starém PC osazení s Core 2 Quad Q9300. Sice 4-jádro, ale starší a oproti současným výrazně pomalejší a ještě poměrně nízko taktované. A i když to bylo před vydáním RoS, tak to ve špičkách padalo pod 60fps a to někdy i více.
A už to bylo na SSD disku a RAM 8GB.
Po přestavění na Haswell 4670 + 16GB RAM (RAM bylo dost i předtím, více jsem dával z jiných důvodů než D3) všechno padání pod 60fps zmizelo a nestává se mi vůbec.
Jediná situace, kdy dochází k zásekům je již několikrát zmiňované otevření inventáře. Tohle bude ale způsobeno odezvou Bliz. severu.