Hafani na větší MP nic nevydrží a to je jejich hlavní problém. Spoléháš na 10% redukci a jakmile nemáš hafany dostaneš to naplno. Já nedám dopustit na stuntovacího gargu a hafany beru opravdu jen na ubery. Tam kupodivu moc neumíraj jen magda a king je občas sundaj.
Pavouci na manu na větší MP by byl bonus jak prase, ale prostě se mi to nedaří zkoordinovat s vypouštěním medvědů. Vždycky to chvilku testuju, ale je to hrůza

Pavouci dávaj i solidní DMG.
Já už zvažoval a zkoušel ledacos, ale pokaždé se zase vrátím ke klasice. Mám sice v hlavě můj vysněný build, ale na HC není možný na to seskládat solidní gear

Jinak co jsem už zkoušel a testoval.
Horryfi s runou na armor - dobrej únikovej skill, ale jelikož spirit walk je v podstatě nutnost na HC tak už by byly únikové skilly dva a přece nebudu jenom utíkat

ostatní runy na horryfi se mi moc nezdaj.
Spirit walk - Jaunt - ostatní bonusy z run vzhledem na spotřebu many nebo dmg, které na větší MP dostávám jsou k smíchu. Ta sekunda navíc se vyplatí prostě nejvíc
HEX - nějak mne to nezaujalo, šaman má velkej CD a jediná nevim jestli použitelná ale minimálně srandovní runa je tam Angry Chicken

Pejsci - runa na redukci dmg je jasná volba. Z ostatních možná Final Gift jelikož čoklové umíraj často bude víc globu. Hodně lidí běhá s leechovacíma pejskama. Podle mého je to nesmysl, protože psi dávaj tak malé dmg, že to léčení od nich není ani znát.
Soul harvest "vysavač" - dlouho jsem hrával s runou Soul to Waste na prodloužení efektu jelikož vysavač využívám hlavně při útoku a často tak jsem začal využívat Vangeful Spirit na dmg a nakládá to fakt solidně používám to pořád v podstatě jako další formu útoku takže dobu trvání neřešim. Zajímavá je runa Languish, ale zase je to spíše dobré na útěk než na útok.
Sacrifice - podle mého to má obrovskej potenciál a neskutečný řachy to dává, ale bez gearu na redukci CD u psů na nulu je to nehratelné a na HC se to nedá sehnat na použitelnejch itemech. Runu asi Next od Kin kdybych to mohl hrát.
Mass Confusion - na SC to hodně lidí používá já tumu nějak nepřišel na chuť.
Zombie Charger - medvědi není co řešit. Ostatní runy jsou proti medvědům slabší.
Spirit barrage - dává slušný pecky, ale musí se tím mířit a pokud se nepoužije první runa je to hroznej vysavač na manu.
ACID - první runa na farmu pokud bych to bral na ubery vzal bych asi třetí runu. Na ubery ale rozhodně lepší medvědi a nejsou tak náročný na manu.
Wall of Zombies - mohlo by být dobré pokud bych jel čistě nějakej pomocnej build pro partu do útočného buildu se to moc nehodí
Garga - bruiser "vyhovuje mi stun, kterej dává celkem často" ještě dost lidí používá Restles Giant, ale podle mého na farmu nevhodné protože elitky jsou častěji než jednou za dvě minuty a spustí se to i když je 5 mobů okolo takže kolikrát úplně nevhodně a na bossíky 1x za dvě minuty to se zvětší možná na začátku boje jednou podruhé už to většinou nestihne.
BB Voodoo - Slam dance na dmg celé party nebo Rain dance na regeneraci many "pak je to pro partu užitečné jen co se týká AS a MS"
Fetish Army - vzhledem k 120s CD a dmg co dávaj sem neschledal jako užitečné.
Graps of the Dead - s druhou runou to spomaluje enemáky a dává slušný DMG, ale nevím místo čeho bych to dal leda místo totemu. Pro nějakej podpůrnej build by to mohla být užitečná věc, ale podpůrnej build nebude mít moc dmg takže bude lepší první runa.
Firebats - nelíbí se mi zkoušel jsem a nevyhovuje.
Haunt - kdyby nebylo dia tak přebarvený tak by to mohlo být použitelné, ale takhle se těžko hlídá kdy vyčarovat nového ducha "o těch duchách co pouštíte při hraní nemluvim" s runou na manu nebo na life zajímavá volba, ale není to pořádně vidět.
Mouchy sem pořádně ještě netestoval.