Wizard a APoC

Vše o fungování herních mechanismů a vlastností předmětů
nitro
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Nitro#2700
Wizard a APoC

Příspěvek od nitro » 04.12.2012, 15:34 hod.

Ahojte, hrám za Wizarda momentálne hrám s frost wizardom, a zaujímala by ma jedna vec. Práve kvoli APoC používam Energy Twister s runou Wicked Wind, no zaujímalo ma aké íné kúzla sa používajú na APoC, stále som nad tým rozmýšľal, prezeral som všetky jeho kúzla, no akosi na to neviem prísť.
Poprípade od čoho to ešte závisí.

Ďakujem

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Re: Wizard a APoC

Příspěvek od Kuki10 » 04.12.2012, 15:45 hod.

Apoc najdes na itemech, wand, offhand a helma.
Ted nevim ale myslim ze na vice to neni.

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 04.12.2012, 19:22 hod.

Myslím, že se ptá spíš na skilly. Jde o to, že na tohle je potřeba používat skilly, který často tickají a mají relativně vysoký proc coeficient. Na to je právě nejlepší Energy twister. Já používám na frost wizardovi tenhle build a de to krásně: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... gbX!YabZYa
Když máš vysokou crit chance, tak s AP problémy mít nebudeš. Taky je potřeba mít co nejvyšší AS, bez té se taky frost wizard hrát nedá. Pokud se dostaneš na nějaký slušný hodnoty APoC, CC a AS, tak není potřeba žádný jiný útočný skill, než Energy twister a Explosive blast.
Obrázek

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 05.12.2012, 00:11 hod.

Ak možeš, tak prosím ťa pripoj aj tvoj profil na Wizardovi aby som sa mohol od niečoho odučiť :D
Toto je moj profil http://eu.battle.net/d3/en/profile/nitr ... o/17019141
Zatiaľ to ide veľmi dobre, no tie ceny s AS, CC a CD sú viac než cez moj rozpočt, práve preto som sa pýtal na tie kúzla...
Uvidíme čo prinesie čas, no aj tak dík, aspoň viem že sa mám zameriavať na AS, momentálne mám CC na 40% a CD len necelých 200% :( AS okolo 24-29%

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 05.12.2012, 08:18 hod.

Když klikneš na můj podpis, tak tě to hodí na můj profil. Toho wizarda, co tam mám jsem skládal za necelých 15M, takže to není žádnej zázrak (hlavně DPS a AS docela chybí), ale dá se s tím v pohodě hrát MP7. Akorát to docela trvá. Když by se mi podařilo trochu zvednout AS, tak abych Elity udržel v permafrostu, tak by šlo hrát bez problému MP10.
Obrázek

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 05.12.2012, 18:17 hod.

Tak ako ja s týmto sám uhrám MP7 ako nič http://eu.battle.net/d3/en/profile/nitr ... o/17019141 len som chcel vedieť ako sa dá znížiť coldown na Frost Nove, pretože keď sú elitky, tak niektorý majú 20M života a hlavný (žltý) má aj 45M a keď ostane sám, tak sa niekedy dosť ťažko blokuje...

Takže s toho vystáva otázka, stačí keď mám vysoký AS?? momentálne mám AS 29% ...Takže stačí ak ho zodvihnem na cca 40%?

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 05.12.2012, 18:47 hod.

Tak ideálně bys měl mít 2,7 až 3 ApS. Ale to vyjde dost draho. Začal bych tím, že bych koupil Lacuni s crit chance. Ty ti pomůžou hodně.
Obrázek

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 05.12.2012, 19:33 hod.

No ja som skor rozmýšľal nad Innou nohavicami a The Witching Hour opaskom, i keď najnižšia cena sa pohybuje okolo 15-16M čož je celkom dosť :(:(
Potom ešte diera na Chantodo Will a myslím si že by to bolo aspoň tam kde by som to chcel mať...
CC mám rovných 40%

Ale zaujímavé je aj to čo hovoríš ty, pozriem sa na to

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 05.12.2012, 19:46 hod.

No CC 40% je docela málo. A když naženeš někde víc, tak ti to určitě taky dost pomůže.
Obrázek

Mindorlin
Quill Rat
BattleTag:Mindorlin#2640

Příspěvek od Mindorlin » 06.12.2012, 05:19 hod.

Ahoj, když už tady to téma je chci se zeptat. Mám APoC 24: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Mind ... ro/3452482

Jenže mám pocit, že když dám crit. (a dávám jich fakt mraky) nedostanu těch 24, protože když tam mám tlupu creepů, viděl bych jak mi AP naplní zásobník (4xcrit = 92AP) muselo by se to stát v podstatě instantně a to fakt nevidím, nevíte čím by to mohlo být?
Mindorlin#2640

Mindorlin
Quill Rat

Příspěvek od Mindorlin » 06.12.2012, 05:33 hod.

"Zatiaľ to ide veľmi dobre, no tie ceny s AS, CC a CD sú viac než cez moj rozpočt, práve preto som sa pýtal na tie kúzla..."

No já myslím, že Spectral blades a wicked wind zároveň je zbytečné (hlavně to nelze používat záaroveň, aspoň co jsem zkoušel). WW má ti dává tolik AP přes Apoc že to můžeš používat jako primárku. Ale healing blades dávají větší DMG, takže to jde pižlat rychleji. Já jsem používal Mistral breeze a nikdy jsem neměl nouzi o AP ani o cooldown reduction, ale šlo to pomalu. Tak mám teď toto: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Mind ... ro/3452482 (akorát místo Ice armor používám thunder storm - nějak zlobí odkaz)
a je to superrychlovka, až na ten APoC problém, o kterém jsem se tady zmínil, ale to není žádná velká katastrofa, protože DMG z bladeů a z explosive blast je dostatečný a korát sem tam hodíš meteor shower, když je elitka ( na sólo je dobrým mít třeba molten impact právě na rare monstra).
Mindorlin#2640

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 06.12.2012, 16:04 hod.

No tak ja neviem ako, ale asi to vymením ako primárny skill a ako sekundárny dám teleport, niekedy sa mi fakt hodí, a keď chodím na kľúčnikov s MP6-7 tak sa to tam hodí na niektoré elitky, nie že by mi vadilo že ma sem tam zabijú raz či dva razi, ale fkuse chodiť veľké vzdialenosti tiež nie je ktovie čo

Mám predstavu čo so svojim equipom, no tam mi treba pár dosť M na to, ale postuom času by to mohlo byť v pohode...

Ten Bracer Lacuni by bol v pohode až na to, že by som potreboval namiesto toho AR nahnať niekde inde, čož je zas iba nákladné...Možno postupom času, pretože Lacuni s AR je tiež pekne predražené :D ale ani sa nečudujem :D
Myslím si že tá Inna nohavice a The WItching Hour (ktorý je s toho najdrahší) by moje problémy mohli dočasne vyriešiť...

Každopádne keď je viac mobov ako 3-4 tak to ide samo a bez problémov aj na vyššej MP, problém je len keď ostane 1 Elitka, tam to už mrazí dosť pomali :(

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 07.12.2012, 08:54 hod.

kdyz kouknete na muj profil...bude se dat stimto EQ uhrat froz wiz a nebo potrebuju jeste nejaky APOC ? CC mam 46% buffed..

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 07.12.2012, 13:37 hod.

Myslím si že by si si s tvojim EQ zahral Frost, ale budeš to mať pomalé, na Frost WIzarda je potrebný aspoň 20APoC, a ďalšie čo by si mal zvýšiť je All Res, pretože som pozeral že ich máš malé, pre Frost Wizarda je to dosť potrebná vlastnosť...Pretože niekedy dostaneš dosť rán..

Mindorlin
Quill Rat

Příspěvek od Mindorlin » 08.12.2012, 01:29 hod.

nitro píše:No tak ja neviem ako, ale asi to vymením ako primárny skill a ako sekundárny dám teleport, niekedy sa mi fakt hodí, a keď chodím na kľúčnikov s MP6-7 tak sa to tam hodí na niektoré elitky, nie že by mi vadilo že ma sem tam zabijú raz či dva razi, ale fkuse chodiť veľké vzdialenosti tiež nie je ktovie čo

:(

Jasně, že na kydlení na MP7 a výš se teleport hodí. Šlo mi o to, že pokud chceš nahnat Paragona tak se víc vyplatí farmit nižší MP. A když už farmíš nižší MP, je dobré mít build s co největším DPS, anižy bys ohrozil postavičku. Na vyšší MP to jde pomalu pokud hraješ frost wize, který neoplývá ultra vysokým DPS a ze své zkušenosti můžu říct, že ani na vysoké MP nemá smysl farmit ani klíče, já jsem jezdil na MP 5, když jsem ještě neměl extra dobrou výbavu a trvalo to dlouho jak sviňa a pak jsem začal farmit MP3 , za půl hodiny jsem to projel 3x a měl jsem vždycky aspoň jeden klíč. Takže dokud je kam růst, myslím že vyšší MP je zbytečné, protože - co si budem povídat - postavu dělá z velké čáasti equip a ten se hledá stejně dobře - ne-li líp na nižších MP, nebo dokonce na publicu. před pár dny mi na publicu spadl prstýnek, který měl AS, CC, CH. Určitě jsem měl štěstí, ale zfarmil jsem public tolikrát dokola, že mi prostě mezi tím standartním s*it jednou něco slušného padnout muselo.

Výsledek? Hrát nižší MP - je to rychlejší progress, lepší šance na drop a ještě k tomu nepotřebuješ super drahý equip. Teda já do hry nechci investovat žádné peníze na RMAH, ne proto, že bych nemohl, ale vlastně mi to přijde zvrhlé, platit za něco, co je součást hry samotné a měl bych to získat hraním. Takže maximálně koupím něco na AH, ale max. v řádu desítek M, a to jen pokud se mi podaří prodat nějaké itemy.

No fór je prostě v tom, že na nižší Mp můžeše hrát vpodtstě build který třeba není tak efektivní na vyšší MP, ale je to větší zábava a víc ti sedí (můj případ), jenom k němu nepotřebuješe BIS předměty z RMAH a co se týče progresu je to stejné, ne-li lepší.
8-) :P
Mindorlin#2640

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Příspěvek od Halen » 08.12.2012, 10:45 hod.

Zakopaný pes bývá v attack speedu, protože má breakpointy stejně, jako v D2 byly breakpointy na fast cast rate. Ty breakpointy je potřeba znát, znám tedy jen ty na ww/sprint barbara, ale platí to obecně pro jakýkoli charakter, u ww/sprint je například skok v rychlosti útoku ww a tikání tornád pro sekeru 1.30 s enchantresskou z 22% AS na věcech (6/s ww, 18tik/3s vír sprintu) až na 36% (6,67/s ww, 20tik/3s vír sprintu) a všechno v rozmezí 23-35% AS jen zvyšuje papírové DPS ve screenu, ale nikoli rychlost útoku a už vůbec ne reálné DPS.
-
Možná je někde také pro wizzarda výpočet breakpointů, jako je například tento sheet.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... R2c#gid=54
-
Nám barbarům s touhle speckou pro jistotu komplikuje život ještě movement speed, který má vliv na počet vypuštěných tornád. :P
Obrázek

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 12.12.2012, 09:46 hod.

Celkom zaujímavé, podľa mňa niečo také možno aj je, ale ktovie či sa k tomu tu dopracujem...
Každopádne by to bolo zaujímavé preštudovať, prípadne natrafiť na nejakého Wizarda, ktorý sa do toho rozumie, pretože by to mohlo dosť pomocť...

Áno, chodím farmiť kvoli Paragonu MP1 A3 a tam to ide pomerne veľmi rýchlo, takže s tým problémy nemám, iba s tým keď chodím na MP7-8 farmiť kľúče, tak ako si písal, chvíľu to trvá, ale nie je to nič hrozné, keď chodíme 2-3 tak majú po cca 50-70M životov, a nie je to problém za 2-3min ich zošrotovať...
Akurát ako som spomínal vyššie, keď mi ostane už len jedna elitka, tak sa dosť ťažko mrazí...Preto som sa na to pýtal...

Mindorlin
Quill Rat

Příspěvek od Mindorlin » 12.12.2012, 18:59 hod.

Tady je seznam proců, jinak tenhle odkaz najdeš i v diskuzi k článku o wizardovi (SC)

http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/5208511084

jenže musíš brát v potaz AS a taky to, že třeba WW twister stojí na místě, takže pokud tam máš zmraženou potvoru, za cenu těch 35 AP už pracuje sám, tedy nespotřebovává další AP, ba naopak ji vyrábí, mistral breeze je zase levnější a je dobrý do velkých grup, a může přitáhnout creepy, když ti zbývá už jenom elitka. Já jsem zkoušel třeba arcane torrent - death blossom s AS 1.86 a moc to nešlo, v tomhle je wicked wind nepřekonatelný - proto je asi taky nejvíc používaný. :lol:
Mindorlin#2640

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 31.12.2012, 10:10 hod.

Toto už je (na hru) dost vysoká matematika. Pro wicked wind existují zmiňované breakpointy k AS, které jsou dobré k APoC, LoH a ke critical mass snižování cooldownů. Čím větší AS a CC tím lepší reset cooldownů. Čím větší AS a CC tím lepší obnovování APoC a tím si můžete snižovat APoC na itemech. Čím větší AS tím lepší LoH a tím pádem si můžete teoreticky ubírat LoH na itemech. VŽDY a u VŠEHO ale platí, že čím více tím lépe a komfortněji.

Tady je odkaz na moje výpočty (jde o výpočty na základě vzorců, mechanik a skutečností, které jsou k dispozici v článcích a duskusích). Jde pouze o příklady, ale aplikovat to lze na jakékoliv hodnoty u wizarda s wicked windem. Je to o to složitější, že i explosive blast má své procy, které ale zahrnuty nejsou.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... l=cs#gid=0

Testuje se to tak, že si vezmete jeden cíl například zmiňovaného šampiona, diabla, nebo keywardena a roztočíte twistery a měly byste být pouze s twistery (s plným počtem) schopni ten cíl zmrazit, tak aby se nepohnul (může se aplikovat i na celou elitu, což je nejčastější případ využítí cm buildu) a pak nejsou nutné tak vysoké hodnoty.

Mám vyzkoušeno, že s 28 APoC, 3,04 a 56,5%cc je to dost na hraně a např s keywardenem v druhém aktu může být problém. S 3,34 a 59,5% je to znatelně lepší, ale u těchto hodnot s velkou pravděpodobností bude muset u většiny lidí dojít k zásahu do EHP, možná i DPS, APoC a LoH, takže to již není tak komfortní hraní. 2,74 a 56,5% není už nic moc a skok na 3 AS je obrovský a to z třech důvodů: 1) dostanete ven více twisterů a 2) každý twister má více ticků a 3) oboje přechozí dohromady.

Rozhodně v tomhle nejsem nevzdělanější člověk a v matice jsem taky lama, ale pro nováčky by to mohlo být užitečné.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

nitro
Gorebelly

Příspěvek od nitro » 31.12.2012, 13:58 hod.

takže celkovo je lepšie dávať na AS a CC ako všetky tri kombinácie dokopy (AS,CC,CD)???
keď to zoberieme ako bežný smrteľníci a nie ako vyovlení alebo "The God" :D ktorý majú veľa peňazí na to aby si urobili s equipom čo sa im zachce :D

Odpovědět

Zpět na „Herní mechanismy“