LOH, lifesteal, inferno, AOE...

Vše o fungování herních mechanismů a vlastností předmětů
Odpovědět
orisk93
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
LOH, lifesteal, inferno, AOE...

Příspěvek od orisk93 » 09.08.2012, 14:54 hod.

zdravím,
měl bych pár otázek ohledně LOH, lifesteal a life regen...nevím jestli jsem to pochopil dobře...

1, Je účinnost Life on HIt na infernu nějak zredukovaná jako life steal?

2, Je účinnost Life regen na infernu nějak zredukovaná jako life steal?

3, když mám 3% life steal, což znamená 3% z 20% (80% redukce na infernu) dmg který dám = HP který dostanu?

4, Jak funguje LOH na AOE spellech?
Mám 1000 LOH a když používám AOE skilly např.multishot (vystřelí najednou množství šípů s poškozením za 165%.) tak se mi vylečí jen 1000 HP při každém použití spellu, ne podle toho kolik mobu zasahne...

co jsem dočetl, tak třeba při použití skillu Fists of Thunder (Série extrémně rychlých úderů s Lightning poškozením za 110%. Každý třetí úder způsobí poškození všem před mnichem a odhodí je zpět. Díky rychlosti tohoto útoku je Spirit generován rychleji než u ostatních schopností.)

s runou Thunderclap (Teleportace k nepříteli, způsobující nárazovou vlnu každým úderem, která zasáhne všechny v 6 yardech od cílé útoku Lightning poškozením za 35%.)
a trefíte 5 mobu, tak vám navrací 5krát váš lfie on hit...

5, Jak funguje LOH na channeling spellech? např. Rapid fire, blizzard...

6, jaký je rozdíl mezi multi-target útoky, LS scaluje s plošným DMG (AoE)? jsem asi retardovaný, ale vidím v tom to samé :)

děkuji...

Punky
The Butcher

Re: LOH, lifesteal, inferno, AOE...

Příspěvek od Punky » 09.08.2012, 21:25 hod.

1. nie
2. nie
3. nejak som sa stratil v tych cislach, kazdopadne ked mas 3% ls, tak hp ktore dostanes = dmg ktory das X 0.006
4. neviem
5. neviem
6. neviem

plechi
Wraith
BattleTag:Plechi#2633

Příspěvek od plechi » 10.08.2012, 17:18 hod.

1+2) LoH ani Liferegen nejsou na Infernu nijak omezeny. Lifesteal má na Infernu účinnost 20%.

3) ano, dostaneš 3% z jedné pětiny poškození, který způsobíš, tj. 0,006 tvýho reálnýho DPS (ne toho, který vidíš v inventory). Monk může mít například reálný single-target DPS výrazně vyšší, než je udávaný v inventory.

4) LoH - zjistit konkrétní hodnotu healu z LoH je problém. LoH netěží přímo z AoE (ne ze všech mobů, kerý zasáhneš), ale jen ze zásahů, který způsobíš fyzicky (u melee charů). Navíc každý char a každý skill má různý modifikátory na LoH - různě se povalují tabulky účinnosti LoH, na monka jsem ji tu dokonce už někde postoval.

DH: https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html
MONK: https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html
BARB: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... oU0E#gid=0
WIZ: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5149154265

5) LoH pro Wize: viz 4)

6) Multi-target jsem použil kdesi v souvislosti s LoH - tzn. to co jsem psal výše - záleží kolik cílů zasáhneš fyzicky (u melee). Naproti tomu Lifesteal scaluje přímo s AoE, resp. s počtem mobů, který zasáhneš, resp. s celkovým DPS, který způsobíš. A to je ten podstatný rozdíl a proto jsem psal, že LS scaluje s AoE a LoH s Multi-target.
Monk 60lvl - soloed inferno
Plechi#2633 - D3 profile

lukas1135
Wraith
BattleTag:LukasSVK#1365

Příspěvek od lukas1135 » 03.09.2012, 19:04 hod.

Co sa vyplati pri vysokom dmg viac (s barbarom mam 61k unbuffed) , loh alebo life steal ??

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 03.09.2012, 19:07 hod.

trošku jsem to testoval a nejde to takhle říct. záleží na buildu a složení crit chance a dmg.

uvedu ti názornej příklad: měl jsem unbuffed 45k dmg pro ww. jel jsem na lifesteal. snížil jsem si jinou offhandkou dmg na 35k, ale celkově dávám při ww větší dmg a LOH 800 je mnohem efektivnější, než byl ten lifesteal...

lukas1135
Wraith

Příspěvek od lukas1135 » 03.09.2012, 19:18 hod.

no mozno to skusim ak najdem nejake dobre lacne zbrane, dam ls aspon n 8-10%

vyzera ze by to pri vacsom dmg (ww barbar) mohlo byt ucinejsie nez loh kedze dava hp za rozdany dmg a loh pri hite

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 03.09.2012, 19:21 hod.

no popravdě tam nejde ani tolik o ten dmg. protože nějakej relevantní lifesteal se ti dostane hlavně při critech. takže je dobrý mít vysokou chance 35+ a dmg 300+. při vysoký chance jako třeba 50, ale nízkým dmg (třeba 150) bys to tolik nepocítil. ale jo, je předpoklad, že když rozdáváš vysokej dmg, tak se určitě víc vyplatí lifesteal.

a právě ten dmg, jestli myslíš ten v kolonce damage, je pro ww barbara velmi zavádějící. závisí při něm totiž na dmg offhandu, jenže ten je ti při samotném ww úplně k ničemu, tam závisí výhradně na dmg hlavní ruky.

lukas1135
Wraith

Příspěvek od lukas1135 » 03.09.2012, 19:24 hod.

Tak crit chance mam 47,5 buffed
Crit dmg cez 300+

zbrane by som kupil podobne tymto len s ls
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Luka ... o/16242662

ak sa mi nieco podari zohnat , dam vediet ako som dopadol

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 03.09.2012, 19:26 hod.

jak říkám, u té hlavní zbraně se soustřeď především na dmg. s výběrem offhandu se nech klidně inspirovat tímhle NO1 paragonem: http://i.imgur.com/byAhV.jpg (vpravo dole weapon)

má to dobře vymyšlěný. pro ww je opravdu dmg toho offhandu úplně irelevantní a vyplatí se vyčerpat z toho maximální výhodu ve všem ostatním. že pak budeš mít třeba o 20 tisíc menší dmg jak teď vůbec nevadí, protože tě to nijak nepoznamená.

TrackThor
Doom Knight

Příspěvek od TrackThor » 03.09.2012, 19:43 hod.

a když se točíš (ww) mezi třema dostaneš třikrát life per hit/lifesteal?
Obrázek

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 03.09.2012, 19:50 hod.

ano. LOH odpovídající počtu hitů a LS odpovídající rozdanému dmg.

Odpovědět

Zpět na „Herní mechanismy“