Příspěvek
od Mlok » 01.10.2015, 15:30 hod.
Máš tam spoustu detailů špatně a něco i zásadního. Naposledy jsem hrál v lednu a teď jsem hrál zatím dva dny. Za dva dny postaven základ UE buildu, šlo to poměrně rychle když je to zatím bez áčkových věcí (bez áčkových to děsně zrychluje možnost transormovat jeden kus setu na další, takhle jsem projel asi 200 transmutací pro trochu použitelné staty). V další fázi to ale bude chtít áčkové věci, to už bude na déle.
Zatím se podařil pouze luk a ten jsem jel v kostce z rare luků jeden za druhým co to šlo.
A i za ty dva dny i když to nemám zatím ani v ruce, základní setavení buildu a prvních párk pokusů v GR a GR55 (pořád ještě dost ztráta na žebříček, ale takhle z rozjezdu to ujde). V profilu mám ještě starou verzi co jsem včera teprve začal, tam mám dost věcí ještě úplně blbě (profil na webu má teď nějaké zpoždění i když D3 jsem zavřel, tak to tam není).
A co vidím u tebe naprvní pohled špatně:
- chybí discipline na quiveru + má nízké % pro 2-násobný hit - 52% je bída), to je velká ztráta dmg: konkérntě skoro 20% (i těch 52% udělá oproti 605 hodně): pokud máš jakýkoliv quiver s hodně dobrými staty (včetně discipline), tak vyjde lépe ho použít a do kostky dát Dead Man's Legacy
Tím získáš 60% hranici pro double hit + discipline + případně i lepší staty quiveru. Zisk bude jasně větší než ztráta Calamity v kostce (Calamita má jen aditivních 20%, takže reálně to přidá o dost méně);
Já to tak zatím také mám i když už nějaký ten Dead Man's Legacy mám, zatím ale ne dost dobrý, aby to vyšlo lépe než původní quiver co jsem měl z předchozího buildu
- nemáš Ballistics, to je přitom jediná opravdu povinná pasivka
- Archery přidá hrozně málo dmg, to raději blood vengeance, která pomáhá nejen s hatred, ale i snáze držet discipline trvale na max (což musíš, jinak nemáš dmg a na vyšších GR můžeš vaultovat opravdu hodně)
- Seethe je k ničemu bez Zodiacu v kostce a ani s ním si nejsem tak jistý po chvíli včerejšího zkoušení, že to je dobré, včera jsem ale neměl ještě focus a restraint (v profilu se akorát uložila kombinace, když jsem ho prvně šel vyzkoušet po dropnutí a je tam nesmyslná kombinace ringů); s focusem a restraintem stejně v kostce používám unity (do fáze hrát na max GR bez unity s full DPS jsem se ještě nedostal, to nebude nutné uričitě ani na GR56-57, výše zatím nevím, to se uvidí nebo napíšou ti co už mají GR58-59)
- potřebuješ něčím procovat Trapped gem, tam toho máš opravdu málo; už jsem otestoval, že Iceblink se vyplatí i když sám přidá jen cca 13% dmg (tak to vychází u mě); výrazně pomůže s procováním Trapped gemu a ty nemáš navíc Thunderfury u Templáře (o to více je potřeba řešit procování Trapped gemu, ale i s Thunderfury se Iceblink vyplatí)
- na helmě bych dal raději ChC než vitalitu
- bez Reaperů bych na GR55+ měl s hatred pořád problémy i když používám blood vengeance (bez blood vengeance bude pořád bez hatred); Reaper + blood vengeance a Focus už se použije na generování hatred minimálně (tím myslím, že převážně jen při použití pro procování ringů + Iceblinku)
- máš špatný reroll na amuletu; 95%+ ChD vychází vždy nejlépe a tedy pořád o hodně lépe než fire dmg, tedy další ztráta dmg (navíc pokud se hraje s Bait the Trap, což navýší ChC o 10%, tak pak chybějící ChD na amulet je ještě větší ztráta)
- Bait the Trap je dobrá volba, GR52 jsem ještě dával i bez, ale pak ty vyšší už s Bait the Trap;