GR 40+ zDps monk by Quin69

Brum
Doom Knight
GR 40+ zDps monk by Quin69

Příspěvek od Brum » 24.09.2014, 13:09 hod.

Ahoj,

Nějakou dobu tady nic nového u monka nebylo a protože ve D3V byl monk můj oblíbený character, tak jsem k němu opět po čase hledal cestu. Žádný z klasických buildů mě ale nezaujal. Sám jsem toho vyzkoušet moc nemohl, protože jsem v RoS hrál pouze INT charaktery a tak truhla na DEX gear zela prázdnotou. Až mě zaujalo video na youtube, kde Quin69 ukazoval svůj Zero DPS build. Bylo to tak uhozené, že jsem si řekl, že to zkusím. Posbíral jsem nějaký gear z truhly, většinou INT gear a ono to fakt funguje. Nemám ideální gear, ba naopak, ale hned po pár minutách od složení gearu/buildu jsem udělal s DH trial 44, několikrát za sebou. On sám solo dokáže konzistentně dělat trial 39. Je to tank/support build, který pravda nevyhovuje každému. Ale díky GR zažívá novou renesanci, po období, kde tankové byli k ničemu.

Původní build autora http://www.diablofans.com/builds/848-g4 ... onk-quin69

Velice zjednodušeně, build je založen na max CDR a perma immunitě díky Serenity. Je to o prsa vietnamské běžkyně, ale jde to. Mě k tomu chybí kousek, možná by stačilo naroloval CDR na RoRG, ale už jsem na spotřeboval všechny topaze a nic. I tak můžu v pohodě tankovat GR 38.. V současné podobě mám 80% (CDR, 20mil TGH, 1700 AllRess, 130k DPS ()).

Nemá smysl zde tlumočit něco, co někdo jiný krásně popsal, ale pokud by to někdo chtěl zkusit a nevěděl si rady s ANG textem, dejte vědět. Je to zábava, ale pouze do grupy, ideálně s kámarádama/klanem. Na T6 se dají tankovat 4 elitky najednou bez úkroku stranou apod.

Brum
Doom Knight

Re: GR 40+ zDps monk by Quin69

Příspěvek od Brum » 26.09.2014, 00:23 hod.

S gemem jsem dosahl perma serenity. Necekal jsem, ze to bude tak obrovsky prinos pro partu. S podobnym buildem se dostane parta o mnoho pater GR vyse. Je uz v podstate jedno jak vysoko bych mohl tankovat. Jestli GR30, nebo GR50. Tohle podle me neni uplne idealni stav ze strany designu od Blizz. Ale co, je to zabava.

Makinaky
Quill Rat
BattleTag:Makinaky#2141

Příspěvek od Makinaky » 26.09.2014, 12:22 hod.

Jen bych něco chtěl upřesnit, ta full imunita je jenom teoretická v praxi to tak nefunguje. I s maximálním CDR jste kratičkou chviličku zranitelní. DO GR 40 to naprosto nevadí. Ale máme zkušenosti z GR45+, pokud stojíte například ve fire chainech, lightingu stejně vás to zabije. Nepoužíváme passivku Near Death experience. Možná by jen tu smrt trochu oddálila.
Pokud nemáte Amulet na lighting immunitu, nejlepší volba je Halycons Ascend. V nabídce jsem ho neviděl. Je to naprosto ultimátní věc pokud cástíte Epiphany v tak rychlém intervalu, tak obyčejné moby jsou naprosto disabled po 6-8 vteřin. Žádný skoky, charge, střílení naprosto nic. Pro partu, kdy i obyčejný skeleton archer složí na 1 ránu cokoliv je to neskutečný boost navíc.

maja
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:maja#2296

Příspěvek od maja » 26.09.2014, 12:41 hod.

něco podobného taky chystám, není moc čas a matroš, kameny také ne, jak je to hratelný bez Sledge Fist ?

Brum
Doom Knight

Příspěvek od Brum » 29.09.2014, 15:33 hod.

Asi určitě nemám nahrano tolik jako Vaše skupina, ale jakmile začne fungovat Gem, tak jsem prodlevu v serenity nezaznamenal. Možná nepravidelně něco kvůli latency. Ale samozřejmě, ten amulet je sen. A Ascent me ani nenapadl. To je super. Je tam nějaký interní CD? Nebo ho každá epiphany spustí?

Ano jde. Je to idealní, cim vyssi GR je. Další možností je třeba Thunderfury, kvůli debuffu z procu. Ja používám Butcheruv srp, protoze jsem v bance nic lepsiho nenasel a pomerne obstojne se tam hodi tematicky, ale ten proc je prakticky vice mene k nicemu :) Uplne stejny pripad je doporucovany Ess of Johann amulet. Tematicky super, prakticky uz to je slabsi. Slow delá pasivka, a stahnuti zajisti Cyclon strike. a to kdy ja chci a kam chci. Navic spirit neni problem.

Makinaky - nehodil by jsi sem plz profile link?

Makinaky
Quill Rat

Příspěvek od Makinaky » 29.09.2014, 18:53 hod.

Každý epiphany to spustí. Bez sladge fisty se to dá hrát. Například již zmíněný TF, který je skvělý v kombinaci s ringem Wyrward.
Nemám všude top staty na CD, mám to jen postavený "hala bala" for fun na odreagování. Monk co nám to tankoval měl všude top, stejný itemy jako já, kromě sledge fisty, kterou nemá. Používal výše zmíněné kombo TF+Wyrward.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Maki ... ro/1574558

Brum
Doom Knight

Příspěvek od Brum » 29.09.2014, 20:52 hod.

Nekde jsem cetl ze Wyrward nemuze byt trigrnut jinym efektem z jine veci, ale pouze abilitami characteru. Mozna, ze to nefacha jen na followerovi. Neco o tom nekde bylo, ale mozna se pletu

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 30.09.2014, 08:47 hod.

delete

p.s. Des neco psat na mobilu. Nojo ale kdyz z nej hraju D3, tak co mam delat :-D
Naposledy upravil(a) buchis dne 30.09.2014, 08:52 hod., celkem upraveno 2 x.
Buchis je death, ať žije herdek

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 30.09.2014, 08:50 hod.

Jo, bez stunt fistky to jde, ale musis mit k sobe sikovnyho wd tanka, aby je fearoval nonstop a oni neutikali k DH a tj nekdy problem.

Mastim supp monka vic jak mesic, mam ho zkopcenyho od naseho velitele z klanu (treti wd v eu) a ten to ma beztak vod quina, od koho jinyho.
Jo funguje to moc pekne. Jen me chybi amu z aktu 3, coz je docela problem, nikdo akt 3 nejede :(
A druha vec je najit wd tanka, tech je sakra malo a pokud jsou, tak sou maximalne obsazeni, DH jsou osm-zadnic, to neni problem sehnat.
Naposledy upravil(a) buchis dne 30.09.2014, 08:55 hod., celkem upraveno 1 x.

Seton
Na-Krul
BattleTag:Seton#2895

Příspěvek od Seton » 30.09.2014, 08:54 hod.

No jóó no teda, já si toho WD tanka udělám až padne ta Tiki helma :) ;-)
David vs. Goliáš.....historicky první zaznamenaný critical hit !
Obrázek

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 30.09.2014, 09:09 hod.

To se prave divim ze ju jeste nemas kdyz mas smk, jinak ju vygemblis behem par dnu, kamovy sem to rekl, a za 3 dny ju mel, to nebude problem neboj :-)
Farmi T6 rifty s petem split a bude to ajn cvajn,
btw life 1,0-1,2 mio, resist 1500-1700 a hlavne max CDR, jako wd tank musis byt schopen udrzet e packy nonstop pod fearem sam!!!
Monk chodi dopredu a taha dalsi monstra zpatky k full 12 sentry.

Seton
Na-Krul
BattleTag:Seton#2895

Příspěvek od Seton » 30.09.2014, 09:19 hod.

Jojo, princip mám naštudovanej ;-). Jinak prozradím ti proč ji nemám :D
Padla mi asi 2x na začátku RoS, kdy byl PetWD se svou Mask of Jeram vládce světa a pojem jako "Support WD" byl tak směšný, že to ani nešlo vyslovit :D.
Každej WD si tou dobou říkal, proč bych proboha dělal support s postavou, co je schopná na T6 zabít guadriana za 15sec :D. Takže sem je rozložil ;-)
David vs. Goliáš.....historicky první zaznamenaný critical hit !
Obrázek

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 30.09.2014, 09:31 hod.

jojo to znam, viz muj luxus suiko set kterej sem taky kdysi davno rozflakal, k cemu to zejo kdyz ted je tak power.
Z toho plyne ponauceni, spec veci schovat, kdovi co bude v dalsim patchi.
Ja tu helmu sice mam schovanou uz dlouho, ale k cemu to kdyz vim ze me kukurica nepadne, asi ju rozflakam, sere pes.

Makinaky
Quill Rat

Příspěvek od Makinaky » 30.09.2014, 10:05 hod.

Jojo základ si všechno poschovávat. Pokud hraješ support/tank monka s WD a 2xDH. Máš dost divně poskládaný gemy. S tvou slabou CDR bych zvolil Gogog of Swiftness na víc CDR a Toxic gem na dalších 10% dmg pro partu. Mantru bych zvolil se slow, tím aktivuješ DHčkum passivku a gem. Nemusí se spoléhat na frost arrow a jeden z nich může hrát max breakpoint fire calamity build (pokud na to má věci), který je nejsilnější ve hře.

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 30.09.2014, 10:12 hod.

Ty gemy furt zkousim, toho si nevsimej.

Brum
Doom Knight

Příspěvek od Brum » 30.09.2014, 13:17 hod.

Kdyz uz tu byla rec o WD tankovi - nebyl nejaky aktualni build/gear link? Bez SMK to nema cenu hadam?

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 01.10.2014, 06:46 hod.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Froz ... o/44703300

chtělo by to ještě kukri a bylo by to ideální :)
kdybych měl pixlu která má delší působení dalo by mi to více prostoru pro pohyb, ale i takto se to v klidu dá
Obrázek

Yarek
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Yarek#2624

Příspěvek od Yarek » 02.10.2014, 01:30 hod.

Jo todle je dobrej build, jel jsem support monka este na vanile a dost me to bavilo.
Ted mam wd tanka a je taky super, dost i zabavnej, ale nejak nemam s kym moc hrat,tak kdyby nekdo shanel tanka WD tak si me pridejte:d
Akorat se me nechce zdat, ze idealni parta na vysoky gr by byla support monk, tank wd a dve dh, to rece nemuzou nikdy ukrajet vcas ne? A monk a wd maj dmg 00prd.... .

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 02.10.2014, 06:25 hod.

dmg maj sami o sobě prd, ale tím, že zvyšují dmg DHčkům a ty nemusí běhat jak pominutí, tak dělají dmg prostřednictvím jich.
Obrázek

buchis
Doom Knight

Příspěvek od buchis » 08.10.2014, 09:22 hod.

Monci, jaky pouzivate u tohoto buildu, skilly at uz aktivni tak i pasivni plus zmeny v gearu, v trialu aby jste v grupe dosahli maximalniho klice, tzn 44+
Co me bylo doporuceno, tak u cyc striku dat runu sunburst (poskozeni fire) a pouzivat zbran Azurewrath.
Naka dalsi doporuceni pro max dmg pro DH-cka?

Odpovědět

Zpět na „Monk“