Fire monk build

exofus
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Fire monk build

Příspěvek od exofus » 19.06.2014, 08:15 hod.

Zdravím všechny mončičáky,

mám pár otázek ohledně fire buildu pro monka, jo je mi jasné že nebude dosahovat takové efektivity jako lightning monk ale s tím jsem smířen.

tady je profil:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/exod ... ro/4639502

Vím že s ringama jsem na tom špatně snažím se jet act1 bounties co nejvíc aby mi padnul RoRG a gemblim u Kadaly SoJ (jestli víte kde by padal nějak častěji klidně se podělte o info) kdyžtak okomentujte co by se jsem mohl změnit, vím že v botách mám physical resist ale snažím se tam nahodit taky lightning.

Amulet pro mé potřeby si myslím že mám super - ono jo dalo by se počkat na lepší kde mám CC,CHD,ELE DMG,DEX ale mě se zdá že LoH musím taky nějaké mít abych měl nějaký ten heal.

Cindercoat - super brnění ale mám dotaz ohledně na redukci resourcu, chápu to tak že by mě měly skily s fire dmg po nasazení toho armoru stát méně spiritu - checknul jsem to a LTK mě stojí 30 spiritu a po nasazení taky 30 mohl by mi to někde vysvětlit jak to funguje?

Devastator - tady čekám na Maximus nebo aspoň lepší craft

Pak dotaz ke zbraním vyplatí se mít offhand ze socketem ? Respektive když dám do offhandu emerald zvedne se mi crit dmg ?

Pak dotaz ke dropu - když si v act1 udělám na T3 bounty, krabici neotevřu, ale přendám si equip na cain set a přilbu z šutrem na věci.... bude se mi počítat den Magic find co mám zrovna na sobě nebo se mi bude počítat ten který jsem měl v době dropu ? Vím že opravili styl kdy si bouty s normalu banda otvírala na T6, ale nevím co equip.

Způsob hraní vypadá asi takto: naběhnout mezi bandu->cyclone,blinding,řezat,řezat,řezat(hlavně LTK) než se kluci vzpamatujou a pak dle potřeby buď spamovat mantru na shield,nebo při nejhorším šup serenity, podotýkám že to není build na soooolo ale do bandy takže nějaká wizna v zádech hodně pomůže, nebo je super když dám cyclon a podemně hodi WD piraně, prostě mám pocit že ten cyclon s toho buildu dělá build pro partu oblíbený.

Budu rád za jakékoli nápada nebo konstruktivní kritiku

space7
Wraith
BattleTag:Nathaniela#1621

Re: Fire monk build

Příspěvek od space7 » 19.06.2014, 12:42 hod.

Ahoj

Já jsem fire monka hrál nějakou dobu. Byl jsem ale strašně frustrovaný tím hledáním RoRG, tak jsem se vrátil k wizardovi a tam mi ten ring spadl , tak jsem fire monka hrát přestal. Teď jsem to postavil jako full support a baví mě to mnohem více, i kvůli tomu že se bez problému dostanu na T6.

Nicméně můžu ti sem hodit pár postřehů. Díval jsem se trochu na ten tvůj gear a je to zatím ve vývoji. Základ je opravdu ten prsten na sety. Pokud tě nebaví pořád chodit dokola, je zde komunita. Jmenuje se Bounty split farm. Tam se běhá split a krabice se hromadí fakt rychle.
Stím prstenem tam pak napasuješ mnohem více setů, což je hodně velký boost.
Co se týče toho gearu, já to měl stejně. Stavěl jsem to podle toho co mi napadalo. Devastator jsem používal taky.
Prsteny určitě vyhodit až něco seženeš. Ideální je ten RoRG a SoJ. Kalhoty taky zatím kničemu. Jinak celkově ten inna set v kompletu není až takový výhra.
Pásek taky vyměnit, botky jsou celkem fajn , ale až bude RoRG tak určitě vyměnit.
Helma taky není idální.
Vím že nemá smysl tady rozepisovat co si máš sehnat atd. protože chápu jak to s dropem je. Ke gearu toho asi víc nevymyslím. Nakonec mrkni na web a podívej se co nosí monkové. Třeba tohle je celkem fajn stránka kde se dá okopčit gear i buildy http://diablo.somepage.com/popular/monk

Teď něco ke skillům
Všiml jsem si že tam máš Cyclone strike. Ten se používá s kombinací strongarm bracers, jelikož ten stahovák je brán jako knockback a tudíž těží z bonusu strongarms. býva 20-30% dmg na 5s.
Lashing tail kick je ok , akorát nevím jak moc ti letí spirit, protože cyclone strike + LTK bere celkem dost spiritu. Pokud teda tohle kombo používáš.
Mantra of healing je dobrá, hlavně pro ten její aktivní stav, kdy dává štít, runu na loh bych raději vyřadil. Dal bych tam buď resisty nebo raději uplně jinou mantru. A podle toho pak nastavit defenzi v paragonu (armor + mantra of evasion - hard target ,nebo resisty + mantra of healing - time of need)
Blinding flash - do komba cyclone + blind flash + ltk, není špatné, akorát ten spirit teda poletí hodně ke dnu.
serenity - runa na 4s trvání mi přijde lepší, když už teda serenity používáš. Obecně na SC se tahle moc neřeší. Dobrá alternativa je dashing strike, který místo nesmrtelnosti uskoči někam do bezepčí. Stejně když tě mobky zamknou tak ti ta serenita život nezachrání. Lepší je zmizet z dosahu.

něco k pasivkám

Sieze the initiative je hodně oblíbená a pokud se zkombinuje s dobrým gearem + paragon body v armoru + mantra of evasion - hard target , tak se dostaneš i přes 10k armoru bez štítu.
Transcendece - tak tohle je podle mě uplně kničemu, pokud teda nemáš na itemech další life per spirit spend a velký health globe bonus. Tohle určitě vyhodit.
One with everything - super pasivka když máš na itemech elementární resisty sjednoceny a je jich opravdu více. Ne vždy se ale podaří narolovat sekundární resist a ještě těžší je pak mít vše od jednoho elementu. Ve tvém případě ti to zvedá jen o ten arcane co máš na amuletu, Na botách si enchantoval physical resist, který ti nijak nepomáhá, protože ten arcane co máš je vyšší. Jediné co se stím dá dělat, narolovat na botech taky arcane, ale i tak si myslím, že je to v tuhle chvíli celkem zbytečné.
Mythic rhythm jsem používal taky, protože hádám že nemáš nějaký závratný regen spiritu aby jsi mohl spamovat LTK a těch 60% je sakra poznat.

Teď trošku obecně závěrem.
Fire monk je asi jen takový burst damage, spíš mi to připomíná warriora než svatého bojovníka. Není potřeba redukovat cooldowny, protože to co jedeš CD nemá a ten blind flash nabíjí celkem rychle. Myslím že efektivně se stím dá hrát max T3-4. Na vyšší torment už je potřeba mít sladěné resisty a taky specifický gear. Rainment of thousand storms set + jawbreaker, fist of az turrasq, odyn son, wo khim lau, thunderfury a podobné vylomeniny.
Jinak jak už tady někdo někde psal , u monka je lepší ránu nedostat nebo ji výrazně zredukovat, ne ji pak léčit. Monk na sobě udrží relativně dost potvor , problém je však v tom že nemá damage aby to rychle eliminoval.

Podle mě je monk super. Je zábavný, hratelný dobře na solo a v partě na vyšších tormentech tě budou zbožňovat, pokud to postavíš jako support.
Má i jiné výborné skilly a pasivky a dá se stím hodně experimentovat. Do budoucna monka určitě nečeká nějaký nerf, spíš naopak, takže neztrácej naději.

Ať se daří svatý bojovníku.

PS: až teď sem četl, že to vlastně hraješ v partě. Tak to bych toho monka postavil uplně jako support. Monk nedělá damage přímo ale jeho buffy a debuffy jsou k nezaplacení. Jeho role je držet na sobě elity a moby, dávám jim debuff a partu naopak buffovat.

Bounty krabičky jsou teď nastaveny tak že čím vyšší obtížnost jedeš, tím větší je šance na legendárku.
Nicméně pokud to lovíš jen kvůli prstenu, nejlépe je hrát to na co největší rychlost. Navíc tam pak nejsou šance na torment gear a tudíž je větší pravděpodobnost na ring. nic jiného na to vliv nemá. takže ani cain , ani t6 apod.
Obrázek
Nekonečnost je omezena pouze velikostí Tvé fantazie. (by Nathaniela)
Profil je klikem přes obázek

smajli
Gorebelly
BattleTag:smajli#2160

Příspěvek od smajli » 20.06.2014, 10:33 hod.

Jen poznámečka k první větě, fire build bývá silnější než lightink.
Ať se daří. :wave:

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 20.06.2014, 10:47 hod.

Od te doby co je predelany monk set, tak nebyva.

exofus
Fallen Shaman

Příspěvek od exofus » 21.06.2014, 07:03 hod.

AlterEgo píše:Od te doby co je predelany monk set, tak nebyva.
JJ přesně tak jsem to myslel že setovky a itemy víc podporují lightning a tím mi tenhle build příjde silnější, zná někdo odpovědi na tyhle otázky ?

Cindercoat - super brnění ale mám dotaz ohledně na redukci resourcu, chápu to tak že by mě měly skily s fire dmg po nasazení toho armoru stát méně spiritu - checknul jsem to a LTK mě stojí 30 spiritu a po nasazení taky 30 mohl by mi to někde vysvětlit jak to funguje?

Pak dotaz ke zbraním vyplatí se mít offhand ze socketem ? Respektive když dám do offhandu emerald zvedne se mi crit dmg ?

Pak dotaz ke dropu - když si v act1 udělám na T3 bounty, krabici neotevřu, ale přendám si equip na cain set a přilbu z šutrem na věci.... bude se mi počítat den Magic find co mám zrovna na sobě nebo se mi bude počítat ten který jsem měl v době dropu ? Vím že opravili styl kdy si bouty s normalu banda otvírala na T6, ale nevím co equip.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 21.06.2014, 09:17 hod.

Redukce resources funguje v poradku, ale akorat se to nezobrazuje na tooltipu u skillu. Nevim, proc to neudelali uz davno, ze by se ten popisky dynamicky menily podle aktualne equipnuteho vybaveni, kdyz to neni programatorsky nic sloziteho.

Offhand i mainhand se socketem je v zasade povinnost. Zapocitava se to normalne, takze smele k mystikovi na reroll na diru do zbrane, pokud ji tam jiz nemas.

MF nema zadny vliv na to co vypadne z truhlicky za bounty.

Pokud chces hrat fire, tak doporucuji zkusit vygamblovat u Kadaly helmu GYANA NA KASHU
Nejlepsi kombinace zbrani je The Burning Axe of Sankis a Sun Keeper
Sekera oproti Devastatoru je lepsi kvuli toho procu na Ignore Pain, ktery dava, ale je jasne, ze zalezi co ti popada za vybavu.
Kazdopadne na Maximus cekat nemusis, protoze to neni typ zbrane, kterou by monk efektivne vyuzil.

Co se tyce skillu, tak zvaz misto Blindu, ze bys vyzkousel Inner Sanctuary s runou Forbidden Palace a misto Serenity bych asi uvazoval na Epiphany.

Pokud hrajes ve skupine, tak zvaz, jestli neni lepsi zaradit do sveho repartoaru skillu spis Exploding Palm, ale pak by to chtelo i komplet predelat vybavu na co nejvyssi dmg vs elites.

exofus
Fallen Shaman

Příspěvek od exofus » 23.06.2014, 08:07 hod.

AlterEgo píše:Redukce resources funguje v poradku, ale akorat se to nezobrazuje na tooltipu u skillu. Nevim, proc to neudelali uz davno, ze by se ten popisky dynamicky menily podle aktualne equipnuteho vybaveni, kdyz to neni programatorsky nic sloziteho.

Offhand i mainhand se socketem je v zasade povinnost. Zapocitava se to normalne, takze smele k mystikovi na reroll na diru do zbrane, pokud ji tam jiz nemas.

MF nema zadny vliv na to co vypadne z truhlicky za bounty.

Pokud chces hrat fire, tak doporucuji zkusit vygamblovat u Kadaly helmu GYANA NA KASHU
Nejlepsi kombinace zbrani je The Burning Axe of Sankis a Sun Keeper
Sekera oproti Devastatoru je lepsi kvuli toho procu na Ignore Pain, ktery dava, ale je jasne, ze zalezi co ti popada za vybavu.
Kazdopadne na Maximus cekat nemusis, protoze to neni typ zbrane, kterou by monk efektivne vyuzil.

Co se tyce skillu, tak zvaz misto Blindu, ze bys vyzkousel Inner Sanctuary s runou Forbidden Palace a misto Serenity bych asi uvazoval na Epiphany.

Pokud hrajes ve skupine, tak zvaz, jestli neni lepsi zaradit do sveho repartoaru skillu spis Exploding Palm, ale pak by to chtelo i komplet predelat vybavu na co nejvyssi dmg vs elites.
Ahoj s tím resourcem jsem to trochu čekal :((
Off hand mile překvapil.

MF nema zadny vliv na to co vypadne z truhlicky za bounty. WTF :OOOOOO takže když huntím RoRG tak je jedno jestli mám na sobě Caina s šutrm v helmě atd neeee s takovou mi to nepadne ikdyby trakaře padaly :(( protože mám smůlu snad maximální :(( např jedu si pět riftů zasebou kdy by mělybýt zvýšené dropy a kua nepadne nic a když si dám caina s šutrem tak mi padne max. legendary plánek :O takže jestli na batoh s bounty nemá tohle vliv jsem v řííízku.

Helma suprová budu huntit u Kadaly páč mi včera konečně ta potvora dropla SoJ sice nemá mov dobrý roll ale i tak lepší jak drátem do oka.
Weapony SunKeeper ok, sekera nějak nechápu to Chance to fight through the pain when enemies hit you kdybys mi to mohl vysvětlit pls.

Co se týče skilu blind - když hodím cyklon a pak plind tak tam ta parta jen stojí a nic nedělá + zvedně mi to dmg stihnu sie jen jeden nebo dva LTK ale i tak si myslím že solid - inner skusím ale moc tomu nedávám může mě to max. mile překvapit.

Serenity mám v plánu vyřadit momentálně přemýšlím za co epitaphy je jedna z variant přemýším ale spíš nad Tempest Rush kde bych měl opravdu šanci se dostat s obklíčení neřátel - ale opět skusím a uvidím.

Nad exploding palmem zatím nepřemýšlím chvíli jsem to hrál (mám na to tu fistku 97 %) ale nějak jsem tomu nepřišel na chuť neříkám že je to zlý nápad nebo tak jen není asi pro mě a nebo až mě build co mám teďka přestane bavit nahodím zase ex. palm s flesh is weak

díííky

space7
Wraith

Příspěvek od space7 » 23.06.2014, 10:46 hod.

Burning axe of sankis - ten affix dává barbarův skill ignore pain , což je myslím 85% redukce na příchozí dmg na 4s (nechce se mi to teď hledat,kdyžtak mě opravte). Roztočí se kolem tebe takový malý štít, jinak se to poznat nedá.
Obrázek

Speedy.hvr
Fallen Shaman

Příspěvek od Speedy.hvr » 23.06.2014, 10:47 hod.

Cuz tu helmu mám a stojí zato šlupky to dává pěkné :)

Díval sem se na tu sekyru a co jsem pochopil tak ten affix je pouze pro Barba a jeho skill Ignore Pain
takže asi fakt zkusit THE FIST OF AZ'TURRASQ a exploding palm, mně osobně taky ze začátku moc neseděl ale pak sem to vychytal a hrálo se fajn

sice teď hraju lighting ale klidně přehážu věci a můžem zahrát a probrat klady a zápory :wave:

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 23.06.2014, 10:56 hod.

Chance to fight through the pain when enemies hit you znamena, ze ti nahodi barbaruv skill Ignore Pain, coz je 50% redukce obdrzene dmg. a proto je lepsi nez Devastator, ktery ma jen ten fire skill dmg a jinak nic.
Z obkliceni se dostanes i pomoci Epiphany, protoze jakmile to zapnes, tak po 15s se portujes k cili na ktery zautocis, takze je celkem snadne si vybrat bud moba na kraji hloucku, nebo nejakeho uplne mimo hloucek a portne te to k nemu.

Co se tyce Inner Sanctuary s runou Forbidden Palace proti Blinding Flash s runou Faith in the Light, tak jednak IS zveda dmg o 30% a ne jen 29%, ale hlavne je to pro celou partu.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 23.06.2014, 11:02 hod.

Speedy.hvr píše:Cuz tu helmu mám a stojí zato šlupky to dává pěkné :)

Díval sem se na tu sekyru a co jsem pochopil tak ten affix je pouze pro Barba a jeho skill Ignore Pain
takže asi fakt zkusit THE FIST OF AZ'TURRASQ a exploding palm, mně osobně taky ze začátku moc neseděl ale pak sem to vychytal a hrálo se fajn

sice teď hraju lighting ale klidně přehážu věci a můžem zahrát a probrat klady a zápory :wave:
Nevztahuje se to pouze pro Barbara, ale dava to vsem ten Ignore Pain, kdyz to procne. I followerum.
Jinak trosku odbocim, ale koukal jsem na Tvuj profil, ktery mas v podpisu a paradne jsi dokazal zkazit Thunderfury tim rerollem te sance na freeze. Na to ses mel vyprdnout a dat reroll damage, protoze by to bylo mnohem prinosnejsi.

Speedy.hvr
Fallen Shaman

Příspěvek od Speedy.hvr » 23.06.2014, 11:47 hod.

A máš to nějak odzkoušené jak moc to pomůže? tahle sekyra mi padlu už asi 3krát a právě ten affix sem chápal že je pouze pro teho Barbara.
No holt jsem věčný začátečník a chybama se člověk učí a prostě sem tu možnost reroll damage nějak nebral do úvahy
dík za poznámku snad to zas někde jinde nepo.... :D

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 23.06.2014, 11:49 hod.

Pomaha to hodne, protoze sanci na proc to ma celkem slusnou a 50% dmg dolu jde poznat.

Speedy.hvr
Fallen Shaman

Příspěvek od Speedy.hvr » 23.06.2014, 12:16 hod.

A teď se možná zeptám blbě ale pokud bych vzal tuhle sekyru a nasadil unity prsten to jsem skoro nesmrtelný? :lol:
viděl sem build ( monka ) kde mněl borec na templářovi unity a ješte ten amulet kdy nemůže umřít a běhal stím t6 napohodu + ta sekyra by mohla teda hodně pomoci nebo je to špatná úvaha a takhle se to nedá sčítat?
dík

space7
Wraith

Příspěvek od space7 » 23.06.2014, 13:27 hod.

Tak ono je toho ještě víc.
Epiphany - desert shroud - redukce dmg 50%
Inner sanctuary - forbidden palace - redukce dmg 55%
Unity ring - dmg se dělí mezi nositele - 50%
Burning axe of sankis - procne a máš - 50%
Wall of man - štít - 20-30%(podle rollu) šance že dostaneš ochranný štít - cca 25% redukce dmg
Pak jsou další srandy které dokáží redukovat dmg.

Je zde však jedno velké ale. A to damage. Kčemu ti bude na T6 tankovat elitu která má 500m+HP(v solo hře) když nebudeš schopný jí zabít.
Jak už jsem to psal v tom druhém topicu. Monk je schopný solo dávat maximálně T4 efektivně. Asi se mnou budete souhlasit, že hrát 1 bounty (5 questů) hodinu je prostě neefektivní.

Za současného stavu je monk buďto support nebo prostě chodí jen nižší tormenty. Nevím jak moc výhodné je stavět nějakého hybrida. Podle mě je pro partu lepší, když monk dokáže držet 2 elite packy naráz a ještě si k tomu stáhnout obyčejné mobky a neumřít při tom. O dmg se starají DH, Wizardi, WD.
Samozřejmě je každého věc jak hru hraje, ale pokud něco funguje a funguje to dobře je třeba toho využít.
Obrázek

exofus
Fallen Shaman

Příspěvek od exofus » 23.06.2014, 22:19 hod.

space7 píše:Burning axe of sankis - ten affix dává barbarův skill ignore pain , což je myslím 85% redukce na příchozí dmg na 4s (nechce se mi to teď hledat,kdyžtak mě opravte). Roztočí se kolem tebe takový malý štít, jinak se to poznat nedá.
KUFAAAA tu sekyrku chci :D ale s mým štěstím mi vypadne plánek Burning axe of sankis - udělej si sám s kapitolou prvních 10K rolu bude na prt :D
jinak díky za rady budu se toho tak nějak držet a snad to bude ok

exofus
Fallen Shaman

Příspěvek od exofus » 16.07.2014, 08:10 hod.

Čaute lidi chtěl bych se zeptat na váš názor na monka bez setových itemů, nebo spíš takhle - bez set bonusů, jestli se to dá efektivně chodit na vyšších T.
Protože mě se ty sety z monka vytrácí a nevím jestli je to dobře.
Profil znova zde
http://eu.battle.net/d3/en/profile/exod ... ro/4639502

Vím že přilba nemá ideal roll -> posléze vyměním.
shoulders -> ty bych tam nechal nebo spíš neznám žádne jiné které bych tam efektivně mohl dát kdyžtak poraďte.
armor,rukavice,wristy -> vyměna pouze za lepší roll ale pro fire monka si myslím top výbava
pásek,kalhoty -> vyměním až dropne nějaký lepší ale nevím jestli se ma za ním cenu hnát a gemblit jako o život
amulet -> vyměna pouze za podobný jen místo life on hit + fire dmg
ringy -> chci SoJ a ring co zlepší efektivitu spirit gen. až o 50% ale zatím tohle- nagel tam mám jen kvůli 48% MF jde to na riftech hodně poznat
boty -> chtěl bych Ice climbers
zbraně -> burning axe of sankis a sun keeper

jak je vidět sety se do mé vysněné sestavy nějak nevešly :( co myslíte má to bez nich cenu ?

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 16.07.2014, 09:02 hod.

Bez set bonusu na t5/t6, nebo v patchi Greater rifty tier 20+ zapomen.

exofus
Fallen Shaman

Příspěvek od exofus » 16.07.2014, 09:12 hod.

OK ale chtěl bych vědět proč ?
Např ty bonusy s aughils jsou tak velké? Osobně si myslím že Innas skládat se nevyplatí, Rainment ok ten se vyplatí to beru ale za fire monka je tohle asi set který nechci kompletovat na poslední bonus, takže v čem je to kouzlo které mi vyšší T a GR umožní ?

Necituj předchozí příspěvek - Kuki

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 16.07.2014, 09:48 hod.

Napriklad u Aughild setu mas bonus dmg do elit a to stejne treba u Blackthorne setu, coz jen tak nenazenes jinde.
Kdyz elity zabijis moc dlouho, tak dostanes na budku.

Odpovědět

Zpět na „Monk“