Ahoj.
Tak se tady podělím s buildem na Monka, který jsem splácal. Myšlenka tu už byla dávno, ale drop legedárního Daiba mě přesunul do jiných rovin buildu

.
Název je Matrix Monk. Bitky na herní obrazovce opravdu připomínají Matrix a to hlavně díky SSS a Mantře

.
Hlavní cíl buildu:
Redukce Cooldown (dále jen cd) a vysoký Crit DMG. K redukci cd jsou potřeba i itemy,ale dají se dropnout docela slušně.Já měl ovšem prasácký štěstí (o tom níže v sekci "Gear").
Pasivky:
Bacon of Ytar - Tohle je prostě "must have" pasivka. Redukce cd o 20% je to co potřebujeme.
One With Everything - Můžete zaměnit za Seize to Initiative. Podle toho, jestli je potřeba vyhnat resisty nebo armor.
Exalted Soul - Je to build náročnější na spirit. Nicméně není to základ buildu,takže taky variabilní.
Aktivní skills:
Way of The Hundred Fists(Hands of lightning) - Někdo by mohl namítat,proč né Crippling wave,když používám Cyclone,ale tento spirit generátor je variabilnější, lépe zvládá boj jeden na jednoho a crituje s každým hitem.
Seven-sided Strike(Fulminating Onslaught) - Hlavní,klíčový skill,kvůli kterému tento build vznikl !! Je vynikající na velké množství mobů (AoE efekt) i na jednoho,nebo 3 ultimáty (např. hity jdou 7x do jednoho cíle). Dává masivní množství damage a když jede jeho animace,jste imunní vůčí srancům na zemy (plagued,arcane) i řetězům (nejvěší bolístka pro většinu postav). Proč ho tedy nepoužívají všichni? kvůli velkému cd a to je 30 vteřin! Díky tomuto buildu ho ale budete sesílat prakticky non-stop

. Navíc má ten správný Matrix efekt,mobové neví kde jste a vy sázíte jednu za druhou:).
Cyclone Strike(Implosion) - Snad netřeba vysvětlovat, před použitím SSS nacucne 3/4 obrazovky na Vás. Runu na DMG není třeba používat,hlavní DMG zde dává SSS a je potřeba právě co nejvíce mobů u sebe,proto Implosion.
Dashing strike (libovolně) - Po patchi 2.0.3 jsem snad neviděl Monka,který by tento skill neměl. Rychlý přesun jak po vyčištěné mapě,tak po bojišti. Schopnost házet to přes stěny a unikat z Jail affixu už je jen třešnička na výborném dortu

.
Mystic Ally(Fire ally) - Zvyšuje vaše DMG o 10%. Je to opravdu znát. Aktivní část tohoto skillu mi k srdci nějak nepřirostla.
Mantra of Conviction(Dishearten) - Mobové v okruhu 30 yardů okolo vás, dostávají ze všech útoků o 10% DMG navíc. Runa ve stejném dosahu všechny zpomalí o 80% ! nevypadá to jako veká výhoda, ale věřte mi,opravdu se s tím hraje úplně jinak!! A tady přichází ten pravý Matrix

. Všichni se skoro nehýbou i fast mobové se plazí jak zombící,máte totální přehled na bojišti (pokud nejste s WD

), nikam se Vám nerozprchávají muchy a jiná havěť, daleko lépe udrží moby u sebe pro lepší AoE efekt SSS.
Po bojišti je opravdu potřeba se pohybovat,když jde do tuhého,protože nemáte na skillech žádné léčení nebo imunitu,ale T2 s tím dávám v pohodě. Pro záchranu funguje dobre i Mantra,díky zpomalení mobů si prostě jen odběhnete. Chce to trošku se vžít do tohoto buildu.
Gear:
Věci s cd reduction, crit DMG (těch moc nevídám,nebo malé hodnoty,škoda), +% Holy DMG. Štěstěna,nebo snad Loot 2.0 mě droply The Flow of Eternity, což je legendární Daibo s 47% !!!!! redukcí cd ke skillu SSS

. Nemůžu než vřele doporučit se k této věci dostat. Díky ostanímu equipu a této legendárce jsem stáhl cd u SSS na 12 vteřin!!! to je oproti 30 opravdu málo. Podotýkám,že nemám cd reduction na Paragonech, protože momentálně to mám naházený vše v Crit DMG. Takže cd půjde ještě víc dolů,pokud přidáte redukci z Paragonu!
Build:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Seto ... ero/658327
Už komplet Loot 2.0. Na čísla prosím nekoukejte, ještě to nemají zpravený a jsou tam haluze ;-).