Příspěvek
od Mlok » 15.12.2014, 15:34 hod.
4,5% ChC je málo, to se nemůže vyplatit. Obecně se vyplatí ChC nebo ChD místo main statu pouze když je to vysoká hodnota typu 50% ChD jako mám na unity (u ChC tedy nejlépe 6%, ještě tak u 5,5% to může být přínosem za ztracené resisty/armor).
Navýšení z 54/560 na 58,5/560 je přesně 6,3% dmg navíc.
Ta int. z toho druhého je kolem 5% dmg navíc (+- nějaká desetina % dle toho kolik máš celkem int, to jsem se nedíval).
Tzn. získáš pouze 1,3% dmg navíc u toho s ChC. To nemá smysl, když ztratíš 4% do elit + resisty.
Tedy ten s int je naprosto jasná volba.
A vyvážené to optimálně nemáš:
Kdybys změnil jedněch 50% ChD na 6% ChC, tedy na stav 60/510, tak získáš 0,9% dmg navíc. Není to sice moc, ale pokud to má být optimálně vyvážené, tak je to nejlepší varianta. Dva itemy změnit už zase vyjde hůře. Nejlépe vychází těch 60/520.
Já mám u DH aktuálně dokonce 63,5/460 a je to téměř optimální. Mohl bych změnit na 57,5/510, ale musel bych změnit na 50% ChD, abych si pomohl. Při hodnotě 48% ChD to vychází přesně stejně. A při maximálních 50% ChD už bych získal jen 0,3%. To už se mi přetáčet nechce, když je to ten obtížný směr (natočit 6% ChC je hned, ale 50% ChD je porod).
A pokud vychází dvě varianty na dmg takřka stejně, tak je vždy lepší mít tu s větší hodnotou ChC kvůli dalším možným procům (ne každý char je používá, ale může se hodit, např. dřívější procnutí Pain E.).