Cold wizzard

Odpovědět
pan_Smrtka
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Cold wizzard

Příspěvek od pan_Smrtka » 13.01.2012, 10:29 hod.

Napadl mě build, který je obdobou mojí nejoblíbenější cold sosy z D2.
To, jestli obstojí samotný, záleží na počtu imunních monster, v partě by ale mohl být dobrým pomocníkem pro kontrolu davu.
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... VfU!bYZcYa

Útočné skilly

Ray of frost + gold rune = Cold blood
Nulová spotřeba, 270% weapon dmg, 40% spomalení nepřátel. Jasná volba na nejpoužívanější skill tohoto buildu.

Blizzard
Další nezbytnost, pravděpodobně druhý nejpoužívanější útočný skill. Z run bych volil mezi indigo a crimson. Dle preferencí buď větší AOE nebo delší doba trvání.

Hydra + crimson rune = Frost hydra
Spíše podpůrný skill, který bude dobré házet partě pod nohy, když se kolem nich začne motat moc nepřátel, nebo do úzkých uliček, za roh atp.

Meteor + obsidian rune = Comet
Skill stejně, možná ještě více užitečný než Blizzard. Spomalení nepřátel o 60% se bude náramně hodit, když bude někomu docházet dech a bude potřebovat čas stáhnout se z boje. 238% weapon dmg hned a dalších 39% po další 3 sekundy taky není k zahození. Nejlepší bude seslat kometu někam do davu a spomalená monstra dorazit blizzardem, ze kterého jen tak neutečou.

Utility skilly

Frost nova + indigo rune = Shatter
Užitečné, když budete obklopeni hordou nepřátel. Doporučoval bych na dorážení poškozených, aby se co nejvíce využívalo efektu runy. Třeba vběhnout doprostřed blizzardu a spustit další ledové peklo tímto skillem.

Ice armor + alabaster rune = Ice reflect
Aby náš wizzard něco vydržel, bude se mu hodit navýšení obrany, jak jinak, než ledovým štítem. S runou získáme navíc velmi pěknou vlastnost - šanci na frost novu při zásahu s 75% weapon dmg. Když už poběžíte doprostřed Blizzardu nebo Comet hodit Shatter, spustí se těch frost nov trochu víc.

Pasivní skilly

Galvanizing Ward
Prodloužení trvání Ice Reflect se bude hodit, stejně jako life regen 122/s. Nezbytnost.

Blur
Další užitečná věc, snížení přijatého poškození o 20% zlepší životaschopnost této postavy.

Evocation
Asi nejužitečnější pasivní skill. O 20% kratší cooldown všech skillů umožní lepší bojeschopnost.
Obrázek

mes
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:mes #2193
Kontaktovat uživatele:

Re: Cold wizzard

Příspěvek od mes » 13.01.2012, 14:24 hod.

Ledova socka mne taky prisla na mysl a tak nejak jsem si ji predstavoval, ale mel bych dve veci, ktere mi uplne nesedi.

Zivit 3 skilly dost narocne na Arcane Power bez skillu, ktery AP generuje, nevim nevim jak to bude vypadat v praxi. Vem si ciste hypotetickou situaci, kde budes muset strategicky hazet jeden spell za druhym a diky tomu, ze ma Wizzard pouze 100 AP vyhodis pouze dva spelly a na treti budes muset chvili cekat atd, to mi neprijde dostatecne sexy a akcne. Mozna se pletu, kdo vi. :)

A co se tyce pasivky Evocation. V tvem buildu mi prijde uplne zbytecna. Mas jen jeden spell, ktery ji vyuzije a to navic u Frost Novy jen cca 2,5 sec z celkovych 12 sec. Co treba Power Hungry? Pokud budes hrat v parte urcite se pro tuhle pasivku najde vyuziti. Ja budu hrat tankovne zalozeneho Barba. Skilly mam vicemene naplanovane, ale u treti pasivky si stale nejsem jisty a uvazuji i o Pound of Flesh. Bude zalezet jak se s kamosema domluvim, ale urcite je to zajimava myslenka jak nejenom obstarat leceni, ale i v tvem pripade doplneni AP (z PoF profituje i WD a DH). A nebo Astral Presence jak jinak nez pro navyseni a generaci AP.

Kazdopadne dobra prace.
Čas je propast hluboká jak tisíce nocí , která do mě pohlíží marností každným dnem...a staletí plynou.
Obrázek

HC Inferno Diablo down

Ksinbad
Gorebelly
BattleTag:Ksinbad#1240

Příspěvek od Ksinbad » 13.01.2012, 14:56 hod.

Zajímavá zmrazovačka, ale myslím, že by šla vylepšit, aby si poradila i z nepřáteli, kteří jsou imunní na cold.

Stačí vyměnit pasivní Blur, který stejně redukuje jen poškození zblízka (tato čarodějka to nemá zapotřebí, nepřátelé by se tak blízko dostat neměli a pokud jo, tak budou zmraženi a zpomaleni) a nahradit to skillem Virtuoso (zdvojnásobí základní útok hůlkou plus má velmi silnou dobíjecí schopnost) - tím dostane čarodějka útok, který není na cold a bude jí nabíjet mocná zmracovací kouzla jako např. ta Cometa či Hydra.

Pasivní schopnost Evocatiion v tvém případě zkracuje cooldown jen u Frost nova, ostatní tebou vybrané skilly cooldown nemají. Přesto bych tuto schopnost ponechal, ale s tím, že bych vyměnil Blizard, který je duplicitní s Cometou za Wave of force s bílou runou, která bude nepřátele zkameňovat (obrana čarodějky tak bude výrazně posílena). Wave of force má také coldown, takže teď se schopnost Evocation mnohem více vyplatí.

Výsledná čarodějka by tak měla toto rozložení skillů:

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... VXU!baZcYa

Zmrazovací zaměření zůstalo zachováno, myslím, že tato čarodějka by obstála jak v singlu, tak i v multiplayeru.

Marast
The Butcher
BattleTag:Marast#2705

Příspěvek od Marast » 25.06.2012, 08:29 hod.

Číst si nějaký takovýto návrh na build je docela úsměvné a snad by se na to dalo pohlížet i s trouchou nostalgie. :) Zajímal by mě pohled autora, jak moc se liší tato verze od té současné. Aspoň teda u Čaroděje, protože toho jsem ještě nehrál a ani jsem se o něj dříve nezajímal.
"Released from a dark curse and bound to a higher calling." Wolfir Avenger

BulharskyFan
Quill Rat
BattleTag:Zambezzi#2794

Příspěvek od BulharskyFan » 25.06.2012, 11:51 hod.

Myslím, že v praktiku nefunkcioniruje dobře...V party - maybe yes, ale blizzard v INFERNO po mým zkušenosti nemá smysl.
Chilled / frozen effekty nepracujou v Inf. /bohužel/

Promin´te, že můj český jazyk není moc dobrý............jsem z Buharska D

Odpovědět

Zpět na „Wizard“