Uleželej Wizzík
Ahoj,
Jdu rovnou na věc:)
Potřebuju nějaký rady ohledně mého wizz.
Bohužel jsem nedávno zjistil že byl nějaký nový patch a jsem uplně vedle, dost se toho změnilo...
Můj wizz
http://eu.battle.net/d3/en/profile/fata ... ro/3869627
Prosím nějaký obecný rady co přerolovat,jestli jet tedly sety nebo jen Fb,kdyžtak co za spelly k mému gearu.
Díky za infos
Jdu rovnou na věc:)
Potřebuju nějaký rady ohledně mého wizz.
Bohužel jsem nedávno zjistil že byl nějaký nový patch a jsem uplně vedle, dost se toho změnilo...
Můj wizz
http://eu.battle.net/d3/en/profile/fata ... ro/3869627
Prosím nějaký obecný rady co přerolovat,jestli jet tedly sety nebo jen Fb,kdyžtak co za spelly k mému gearu.
Díky za infos
Re: Uleželej Wizzík
Přeroluj to komplet na FB set. Cokoliv jiného je o hodně slabší. Na T6 je hratelná spousta buildů, ale i tam je sakra znát, že jsou o dost pomalejší než FB buildy.
Archon build je hratelný na T6, když jsem se ho pokusil poladit co to šlo, tak jsem s tím dal GR30 (což je pořád ještě o dost výše než T6). S FB setem ovšem dáš GR30 s prstem v nose i když budeš mít samé blbé rolly a nebudeš mít unity (s Archon buildem je už i na GR30 unity nutnost).
Archon build je hratelný na T6, když jsem se ho pokusil poladit co to šlo, tak jsem s tím dal GR30 (což je pořád ještě o dost výše než T6). S FB setem ovšem dáš GR30 s prstem v nose i když budeš mít samé blbé rolly a nebudeš mít unity (s Archon buildem je už i na GR30 unity nutnost).
Takže je to furt dokola,
Jakákoliv větší změna a rázem všechno překopat.
Mám tomu tedy rozumět tak, že bez FB setu se nehnu dál než GR30....
To je docela smutný, páč to teď pojede asi většina lidí.
Máš nějaký rady jak to přerolovat, v tom FB setu.Nebo je to jenom a vyloženě na tom co ti sedne?
Ď.
Jakákoliv větší změna a rázem všechno překopat.
Mám tomu tedy rozumět tak, že bez FB setu se nehnu dál než GR30....
To je docela smutný, páč to teď pojede asi většina lidí.
Máš nějaký rady jak to přerolovat, v tom FB setu.Nebo je to jenom a vyloženě na tom co ti sedne?
Ď.
GR30 nebude limit pro všechny non FB set buildy. Některý build se může dostat mírně výše. Archon není nejsilnější ani z non FB set buildů. Pokud chceš ale opravdu výše v GR, tak to bez FB setu nejde.
Samotný FB set tě dostane o hodně výše v podstatě s jakoukoliv variantou buildu. Takže si můžeš vybrat co tě bude bavit a dostat se třeba na GR36-GR37. Tam se dá dostat i s channeling buildem (někdo se dostal s 2x hydra + AT flame ward na GR38).
Pokud budeš chtít na GR39+, tak už musíš sáhnout po nějaké variantě Apocal. + Hydra. Nejvíce se hraje a i je nejsilnější varianta s BH + Strongarmy. Použitelná je ještě varianta se Slow timem. Při perfektním gearu (pro obě varianty) je ale na GR39+ slabší. Začíná se projevovat problém přílišného zpomalení mobů slow timem a tím zpomalení grupování mobů. Samozřejmě ne vždy tam slow time musíš házet, ale pokud se začne více a více omezovat jeho použití, tak pak je rovnou lepší hrát variantu BH.
Já nemám pro variantu BH optimální gear (chybí hlavně Furnace nebo bez něj aspoň dobré magefisty), takže mi vychází lépe varianta s Time warp. S tou i bez toho chybějícího gearu je určitě možný GR39 (ještě jsem ho nedal, ale už jsem byl hodně blízko a pokusů přitom zatím málo a to i ten nejlepší pokus kde mi to uteklo o 5s nebyl dobrý roll GR).
A klasické variantách buildu s FB setem jsou tu dvě sousední vlákna.
Samotný FB set tě dostane o hodně výše v podstatě s jakoukoliv variantou buildu. Takže si můžeš vybrat co tě bude bavit a dostat se třeba na GR36-GR37. Tam se dá dostat i s channeling buildem (někdo se dostal s 2x hydra + AT flame ward na GR38).
Pokud budeš chtít na GR39+, tak už musíš sáhnout po nějaké variantě Apocal. + Hydra. Nejvíce se hraje a i je nejsilnější varianta s BH + Strongarmy. Použitelná je ještě varianta se Slow timem. Při perfektním gearu (pro obě varianty) je ale na GR39+ slabší. Začíná se projevovat problém přílišného zpomalení mobů slow timem a tím zpomalení grupování mobů. Samozřejmě ne vždy tam slow time musíš házet, ale pokud se začne více a více omezovat jeho použití, tak pak je rovnou lepší hrát variantu BH.
Já nemám pro variantu BH optimální gear (chybí hlavně Furnace nebo bez něj aspoň dobré magefisty), takže mi vychází lépe varianta s Time warp. S tou i bez toho chybějícího gearu je určitě možný GR39 (ještě jsem ho nedal, ale už jsem byl hodně blízko a pokusů přitom zatím málo a to i ten nejlepší pokus kde mi to uteklo o 5s nebyl dobrý roll GR).
A klasické variantách buildu s FB setem jsou tu dvě sousední vlákna.
Mrknu co se s tim da v mém případě dělat:)
Neměl bys někdy čas žebysme se o tom pobavili na TS popř i ve hře?
Neměl bys někdy čas žebysme se o tom pobavili na TS popř i ve hře?
Hraju výhradně sólo a mikrofón u počítače doma cíleně nemám (nechci).
Ok, i tak díky.
ozvu se tady.
ozvu se tady.
- babacho
- Burning Soul
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:KarelKiller #2267
Taky premyslim jak se v mem soucasnem stavu posunout dal. Dam max GR35 a marne premyslim co zmenit aby to slo vyse. Zbran mi ne a ne padnout RG mam snad nejaky poradny amulet. No a pak mozna pomalimi krucky dem tam pridat nejake CDC CDH ale jinak nevim.
babacho: V tvojem případě to bude chtít hlavně více potrénovat techniku hraní na vyšší GR (dělá to hodně, vidím to u sebe, že se to postupně zlepšuje a to pořád mám velké rezervy na další zlepšení, je ale nutné více ty vyšší GR hrát). Sledge vůbec není tak špatný hlavně pokud to máš ve variantě se SoJem, což máš.
Kromě zbraně tam máš už jen poměrně malý prostor pro zlepšení gearu. Nepočítej s tím, že i když se časem něco zlepšit podaří, že to bude nějaký převratný přínos. Trochu větší přínos bude pouze Furnace s dobrým rollem. A možná ještě EoE.
Já jsem se Sledge (mám nepatrně lepší, dmg těsně přes 3700 což je rozdíl minimální, ale mám na něm ještě life per kill, což je dost podstatné) dal GR37 a i GR38 bych s ním dal (ten už jsem ani nezkoušel, to už jsem hrál se Sunkeeperem). A to bez SoJe. Varianta s RoRG jak jsem psal vedle je také dobrá, ale pouze pro Furnace a Sunkeeper, kde je dmg do elit na zbrani poměrně vysoká (především pro Furnace). U Sledge je to už problém ve variantě RoRG, že je dmg do elit už moc nízká. Je pak potřeba to hrát aspoň s BoTP, což už hraju nerad, mám raději Toxin.
Ty ovšem máš SoJ, takže to je už v pohodě s dmg do elitek, zvlášť když hrajes s BoTB. Kdybych měl fire SoJ, tak bych Sledge se Sunkeeperem střídal. Vycházelo by mi to hodně srovnatelně pro aktuální gear. Bez SoJe je Sunkeeper už jasně lepší.
Gear tedy není to co tě limituje. S tím co máš je to minimálně na GR38 (ten bych viděl s tou výbavou dávat častěji, tedy nejen při štěstí na super roll GR).
Kromě zbraně tam máš už jen poměrně malý prostor pro zlepšení gearu. Nepočítej s tím, že i když se časem něco zlepšit podaří, že to bude nějaký převratný přínos. Trochu větší přínos bude pouze Furnace s dobrým rollem. A možná ještě EoE.
Já jsem se Sledge (mám nepatrně lepší, dmg těsně přes 3700 což je rozdíl minimální, ale mám na něm ještě life per kill, což je dost podstatné) dal GR37 a i GR38 bych s ním dal (ten už jsem ani nezkoušel, to už jsem hrál se Sunkeeperem). A to bez SoJe. Varianta s RoRG jak jsem psal vedle je také dobrá, ale pouze pro Furnace a Sunkeeper, kde je dmg do elit na zbrani poměrně vysoká (především pro Furnace). U Sledge je to už problém ve variantě RoRG, že je dmg do elit už moc nízká. Je pak potřeba to hrát aspoň s BoTP, což už hraju nerad, mám raději Toxin.
Ty ovšem máš SoJ, takže to je už v pohodě s dmg do elitek, zvlášť když hrajes s BoTB. Kdybych měl fire SoJ, tak bych Sledge se Sunkeeperem střídal. Vycházelo by mi to hodně srovnatelně pro aktuální gear. Bez SoJe je Sunkeeper už jasně lepší.
Gear tedy není to co tě limituje. S tím co máš je to minimálně na GR38 (ten bych viděl s tou výbavou dávat častěji, tedy nejen při štěstí na super roll GR).
- babacho
- Burning Soul
Jo jo pravdu mas predsedo :-) Nemam natrenovano. Moc tem GR nedavam, to je pravda. Radsi si dam klasicky rifty v klanu. Sem tam jsem hral i season barbara a k tomu si chci sam bez pomoci vylevelit HC wizznu, tak to taky zabere cas. Asi budu muset taky sledovat nejaky videa jak to ti borci hraji. Kdyz ja si radeji misto divani sam zahraju. Jinak tajne doufam ze mi padne furnace. EoE ma asi 5 kusu a mraky jsem jich rozlozil, ten by mohl padnout lepsi a pouzitelnej. Uvidime, ale furt je motivace hrat.
Hrát se dá pouze tak, co ti GRift dovolí jako v kolektivním sportu. Jsem si 100% jist, že bych dal GRift 41, kdybych hrál variantu, kterou praktikujou všichni. Pro mě GRifty nejsou motivující prvek teda, už ne .
PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔
Mít tisíce klíčů na GR40, tak si myslím, že ho taky dám se současným gearem. GR41 už ne, tam už mi gear bude moc limitovat (menší dmg a asi bych měl problém už i s defense, musel bych zkoušet jak to je s Force armor). Mnohem více mi ale potěší, když dám GR39 bez toho aniž bych měl klíče vyšší než na GR37. Potěší mě, že jsem překonal sebe. V žebříčku soutěžit o přední pozice nepotřebuju.
Takže si občas GR zahraju (třeba jednou týdně 2 hodiny). To ovšem znamená tak 2-3 pokusy na GR39 za ten týden (zatím jsem zkusil myslím jen 4 pokusy).
A jak to, že tě nemotivují, když už jsi GR39 dal. A to, že tě nemotivují jsi psal už předtím než jsi GR39 dal. Jak to tedy vlastně je? :-)
babacho je ale pořád dostatečně nízko, tedy je pořád pod úrovní lvl GR, který lze s jeho gearem dávat stabilně (tedy i bez dobrého rollu). Já se mírně zlepšil + k tomu EoE a už to vypadá, že GR38 konečně budu dávat stabilně (tzn. ne už 50:50, ale minimálně 4 z 5).
Takže si občas GR zahraju (třeba jednou týdně 2 hodiny). To ovšem znamená tak 2-3 pokusy na GR39 za ten týden (zatím jsem zkusil myslím jen 4 pokusy).
A jak to, že tě nemotivují, když už jsi GR39 dal. A to, že tě nemotivují jsi psal už předtím než jsi GR39 dal. Jak to tedy vlastně je? :-)
babacho je ale pořád dostatečně nízko, tedy je pořád pod úrovní lvl GR, který lze s jeho gearem dávat stabilně (tedy i bez dobrého rollu). Já se mírně zlepšil + k tomu EoE a už to vypadá, že GR38 konečně budu dávat stabilně (tzn. ne už 50:50, ale minimálně 4 z 5).
Chtěl jsem jen vyzkoušet ten novej gear, hlavně EoE. Šlo to hned na poprvé 38 + 39, na 39 jsem měl úplně šíleně malou densitu, to jsem se držel těsně s časem, doháněl jsem to v druhé mapě a to jsem neměl Zombieland. Ještě mám GR 40 klíč, kterej jsem získal, ale nechce se mi do toho, protože je to buď dobrý rift - úspěch, nebo špatný rift - neúspěch. Taky nepamatuju, kdy jsem naposledy nedal GR 38 a tato myšlenka mi (zatím) stačí.
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔
Tak ale i dokončený GR40 po limitu máš pořád dobré na upgrade gemů co máš ještě na lvl40 (až budeš mít všechny lvl 41 už to bude horší, ale pořád i tam poměrně velká šance). Je tedy pravda, že na T6 je to fuk a upgrade netřeba. Já teď už dal také GR38 pokaždé i s blbějším rollem. Zatím to ale nebylo dost pokusů abych tvrdil něco lepšího než 4 z 5.
Na upgrade gemů mám docela smůlu. Z 3x dokonečného GR39 v poslední době jen 1 úspěšný upgrade. To je přitom 9 pokusů na 30% (gemy lvl 40). Pravděpodobnost, že aspoň 2 z 9 pokusů budou úspěšné (při 30% šanci na pokus) je 80%. Pravděpodobnost, že právě 1 bude úspěšný (můj případ) je 15,5% do kterých jsem se trefil. Ještě, že jsem se netrefil do 9 neúspěšných z 9 (to je šance 4%).
Poslední GR39 jsem začal s dobrou densitou, i když těžší moby (to by mi ale tak nevadilo). Ta kdyby pokračovala, tak jsem ho dal naprosto napohodu (došel bych k RG s více než 6 minutami). Jenže to bylo jen první patro, které nějak zkončilo a pak jsem dostal dalších 5 menších pater s děsně malou densitou a vždy typu elite pack na konci patra (takže se tam zaseknu a nemohu ho nikam táhnout za sebou, už jsem uvažoval i přeskakovat, v daném případě by to bylo ještě horší, v dalším patře zase elitky v nedohlednu). Takže jsem došel k RG jen s necelými 3 minutami a dostal jsem Orlashe a pá, pá (Orlashe nedám na GR39 ani pod 4 minuty)
Na upgrade gemů mám docela smůlu. Z 3x dokonečného GR39 v poslední době jen 1 úspěšný upgrade. To je přitom 9 pokusů na 30% (gemy lvl 40). Pravděpodobnost, že aspoň 2 z 9 pokusů budou úspěšné (při 30% šanci na pokus) je 80%. Pravděpodobnost, že právě 1 bude úspěšný (můj případ) je 15,5% do kterých jsem se trefil. Ještě, že jsem se netrefil do 9 neúspěšných z 9 (to je šance 4%).
Poslední GR39 jsem začal s dobrou densitou, i když těžší moby (to by mi ale tak nevadilo). Ta kdyby pokračovala, tak jsem ho dal naprosto napohodu (došel bych k RG s více než 6 minutami). Jenže to bylo jen první patro, které nějak zkončilo a pak jsem dostal dalších 5 menších pater s děsně malou densitou a vždy typu elite pack na konci patra (takže se tam zaseknu a nemohu ho nikam táhnout za sebou, už jsem uvažoval i přeskakovat, v daném případě by to bylo ještě horší, v dalším patře zase elitky v nedohlednu). Takže jsem došel k RG jen s necelými 3 minutami a dostal jsem Orlashe a pá, pá (Orlashe nedám na GR39 ani pod 4 minuty)
- babacho
- Burning Soul
To bohužel nevydoluješ. On EoE padá poměrně často, má poměrně vysokou pravděpodobnost na drop (je to daleko lepší než imunity amulety). Už mi jich padlo spousta, ale vše jsem hned rozkládal. Až teď konečně použitelný i když pořád ne perfektní.
- babacho
- Burning Soul
K té technice jsem se chtěl zeptat. Fungoje to spíše tak, že moby a elitky spíše předbíháš a necháš je pochcípat dohořet za sebou, případně se vracíš pro modré globy? Já to jedu tak, že je spíše hrnu před sebou a když do do tuhého tak couvám. Pokud bych šel dopředu tak tam jsou dolší potvory. Zatím nemám nijakej systém. Dobrý jsou dungeony typu vezení, kde není jedna lajna po které se člověk pohybuje. To jsem jednou měl jednu dlouhou chodbu, se zatáčkou na začátku a pár rohama na konci. Chcíp jsem hodně daleko a ta štreka mi vzala hodně času.
Základem je za každou cenu se hrnout dopředu co to jde, abys zabíjel co nejvíce mobů najednou (tedy vždy předbíháš). Zpátky nikdy. Maximálně když je velká hustota mobů a už bys byl opravdu zahlcený a nemůžeš jít dopředu, tak přesntaneš postupovat dopředu a chvíli chodíš v kruhu. Tohle chce mít odhad, začít včas chodit v kruhu, aby se nestávalo, že jsi nucený se zcela vrátit přes hodně mobů zase zpět.
Pro bonus globy se moc daleko vracet nikdy nemusíš. Elitce, kterou táhneš za sebou nemůže utéct moc, protože musíš držet dosah infinte FB DoT.
Tady je právě někdy nevýhoda varianty se slow time. Vše tě následuje pomaleji a to celkově zpomalí. Když je elitka a dále dlouho nic, tak také raději slow time neházím, abych elitku rychleji táhnul za sebou k dalším mobům. Zase jakmile přijde velká hustota mobů, tak je varianta se slow time super.
V angličtině to máš pěkně sepsané tady
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/14422562400#1
Je tam těch rad jak to hrát daleko více.
Pro bonus globy se moc daleko vracet nikdy nemusíš. Elitce, kterou táhneš za sebou nemůže utéct moc, protože musíš držet dosah infinte FB DoT.
Tady je právě někdy nevýhoda varianty se slow time. Vše tě následuje pomaleji a to celkově zpomalí. Když je elitka a dále dlouho nic, tak také raději slow time neházím, abych elitku rychleji táhnul za sebou k dalším mobům. Zase jakmile přijde velká hustota mobů, tak je varianta se slow time super.
V angličtině to máš pěkně sepsané tady
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/14422562400#1
Je tam těch rad jak to hrát daleko více.
- babacho
- Burning Soul
No diky za postnuti az budu mit trochu casu mrknu na to. No ja jsem se dostal z petadvacitkovejch GR na soucasnych 35 co dam tim ze jsem zacal pouzivat teleport a nasadil jsem unity. To jsem neveril jak velky skok to udela. Chtelo by to jeste jeden :-)
Edit:
Tak jsem dnes úspěšně zvládl GR36 s 1 min reservou. 37čku jsem už nezkušel, nebyl čas. Ale předpokládám, že to nepůjde, protože mi chybí dmg. U té 36 jsme ani jednou nelehl, ale u guardiena (Raiziel) jsem byl asi 3 minuty, nevím jestli je to hodně nebo málo. Dost mi chybí furnace, jinak nevím co vylepšit. Samozřejmě EoE, ale zatím nepadl dobrý roll. Jinak sem tam mi chybí tuhle pár bodíků do CHC tam do CHD a ono se top asi nastřádá a pak to vypadá tak jak vypadá, že přece jenom jsem dost slabší. Docela se dost potýkám s nedostatkem AP ikdyž to bylo horší, ale to je asi zvyk z dob kdy jsem hrál Spectral Blade na levém myšítku a jediné co jsem uměl bylo řezat to neustále. V tét hře jsem se snažil co nejvíce cpát dopředu, ale občas to taky nešlo, zvlášť v kanalizacích v uličkách se dá těžk jít dopředu kde je největší řežba, lasery výbuchy a pod. Ale určitě to chce ještě vypilovat techniku, hlavně co se týká úspory AP.
Edit:
Tak jsem dnes úspěšně zvládl GR36 s 1 min reservou. 37čku jsem už nezkušel, nebyl čas. Ale předpokládám, že to nepůjde, protože mi chybí dmg. U té 36 jsme ani jednou nelehl, ale u guardiena (Raiziel) jsem byl asi 3 minuty, nevím jestli je to hodně nebo málo. Dost mi chybí furnace, jinak nevím co vylepšit. Samozřejmě EoE, ale zatím nepadl dobrý roll. Jinak sem tam mi chybí tuhle pár bodíků do CHC tam do CHD a ono se top asi nastřádá a pak to vypadá tak jak vypadá, že přece jenom jsem dost slabší. Docela se dost potýkám s nedostatkem AP ikdyž to bylo horší, ale to je asi zvyk z dob kdy jsem hrál Spectral Blade na levém myšítku a jediné co jsem uměl bylo řezat to neustále. V tét hře jsem se snažil co nejvíce cpát dopředu, ale občas to taky nešlo, zvlášť v kanalizacích v uličkách se dá těžk jít dopředu kde je největší řežba, lasery výbuchy a pod. Ale určitě to chce ještě vypilovat techniku, hlavně co se týká úspory AP.
ahoj all,
poprosil bych nejaky tipy jak co pokud mozno nejefektivneji vylepsit gear?
http://eu.battle.net/d3/en/profile/FATA ... ro/3869627
za co nejlepe vyměnit MAXIMUS?
Burning axe of .....
1159-1356 Fire DMG
+20% fire skill
+636 int
+7% inc attsp
socket neni jedine pres kostku...
Sunkeeper
1199-1444 Fire DMG upraveno mystic
+7% DMG
+665 int
+16% inc against elite
+socket
Devastator
1179-1460 Fire DMG
+18% fire skill
+9% DMG
+socket
Off hand - FB eye
370-428 DMG
+18% fire skill
+747 inf
+638 vit
+9% ChC upraveno mystic
v truhle mam jeste ring Soj (20% fire skill,+430 int,30%against elites,+socket)- pouzitelny nebo ne?
Má cenu do toho montovat Cindercoat,Magefisty, Eoe? popř s čím začít u Kadaly.
Díky
poprosil bych nejaky tipy jak co pokud mozno nejefektivneji vylepsit gear?
http://eu.battle.net/d3/en/profile/FATA ... ro/3869627
za co nejlepe vyměnit MAXIMUS?
Burning axe of .....
1159-1356 Fire DMG
+20% fire skill
+636 int
+7% inc attsp
socket neni jedine pres kostku...
Sunkeeper
1199-1444 Fire DMG upraveno mystic
+7% DMG
+665 int
+16% inc against elite
+socket
Devastator
1179-1460 Fire DMG
+18% fire skill
+9% DMG
+socket
Off hand - FB eye
370-428 DMG
+18% fire skill
+747 inf
+638 vit
+9% ChC upraveno mystic
v truhle mam jeste ring Soj (20% fire skill,+430 int,30%against elites,+socket)- pouzitelny nebo ne?
Má cenu do toho montovat Cindercoat,Magefisty, Eoe? popř s čím začít u Kadaly.
Díky