Furnace x Ancient Devastator

Odpovědět
Sarevok
Wraith
Re: Furnace x Ancient Devastator

Příspěvek od Sarevok » 17.01.2015, 13:04 hod.

Mlok píše:Přímá dmg hyder se samozřejmě sčítá s infinite DoT, to samé jakákoliv jiná dmg (Apocal., BH, atd.). Na T6 to ale vůbec k ničemu nevyužiješ, tedy až na těch pár sekund u RG.
Ok tak som to videl dobre. Asi nemá smysel ísť hlavou proti múru. Keď teda na T6 ide naj furnace + DOT gemy, nahodím to tak. Dávaš s tým aj GR 42 takže by som mohol skúsiť aj ja túto istú zostavu po GR 40. Ak sa tam niekedy dostanem tak potom budem riešiť SS hydra stack :)
Problém bude mať DOT gemy na lvl 40+ keď mám rekord na GR 33.
Keby si chcel robiť personal best (GR 43+)tak by si išiel hydru + AD bez familiara?

Mlok
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 17.01.2015, 15:01 hod.

Na GR42 jsem měl gear trochu jiný (rukavice s vit, na T6 používám bez vit s CDR, EoE který na T6 nepoužívám protože nemám tak pěkný jako Dava_C, gemy jsem měl Zeis + Trapped + Toxin) . Jen skilly jsem měl stejné jako na T6 (ani UA jsem nenahodil).

Hydru pak asi bude nutné vzít na ještě vyšší GR. Ale to bude vyžadovat u mě změnu gearu. Ideálně až budu mít WH se 7% IAS, aby mi přesně vyšel breakpoint na hydru aniž bych musel přidat IAS ještě na jednom dalším kusu gearu.
Stejně by to ale chtělo více praxe. S tou větší hustotou je to trochu jiné než před patchem. Takže je možné, že to bude chtít nějaké drobné změny.

A já to jel s aDevastatorem, Furnace vůbec nemám. Ale už mám stejně aFB offhand, takže už bych obyč Furnace nejel ani kdybych ho měl.

Sarevok
Wraith

Příspěvek od Sarevok » 17.01.2015, 17:00 hod.

Dík, doplietol si ma poriadne :) zeis je predsa kontraproduktívny s trapped ak máš jediný zdroj crowd control armor. Buď si blízko a máš CC z armoru no potom zasa je zeis zbytočný nie?
Ak by si dal hydru, išiel by si s TnT + enforcer? Stálo by to za to prísť pritom o soj/unity?

PS: nejak to páni z blizzardu zle nastavili s tími ancientami, veď každý deň ich padne niekoľko a keď pozrem na tvoju postavu tak máš už 3 ancient upgrady za 3 dni od patchu. Nemalo to byť iba pre pro/streamerov? Takýmto tempom do mesiaca máš všetko ancient a sme tam kde pred patchom. Som dúfal, že to vydrží dlhšie. Celkom som zvedavý čo chcú priniesť do daľšieho datadisku. Jeden akt + jedného nového RG + 2 gemy? :)

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 17.01.2015, 18:33 hod.

Frozen storm se samozřejmě na vyšší GR nehraje. Proc trapped gemu zajišťuje templář (správný gear + Intimidate skill). Templář dokáže zajistit 95% uptime u RG (tam je to nejdůležitější) + dost elitek + část obyč mobů (tam je to ale už omezené).

Varianta TnT má smysl jedině při použití SS. Jinak vychází vždy hůře. O SoJ/unity přijít nesmíš. V případě SS když se hrají TaT, tak se hraje bez Cindercoatu.

Zbraň je craft, tu si každý mohl udělat okamžitě po patchi pokud máš aspoň nějaký materiál. Na Offhand jsem měl docela štěstí, jen 5tis. BS (Dava_C potřeboval třeba 15tis. BS, ale zase máš lepší roll). A boty mám z přímého dropu (a díky tomu, že nemají ideální roll, tak jsou jen o málo lepší než obyč verze s perfekt rollem). Teď jedu kalhoty.

Ono některé kousky budou v ancient verzi poměrně brzo. Jenže to budou pořád jen nic moc rolly (už tak někdy vyjdou lépe než obyč verze s dobrým rollem, někdy nevyjdou). Perfektní rolly ancient verzí, to bude na dlouho...

Do měsíce nebudu mít podlě mě ani všude ancient věci se špatným rollem. Naopak si myslím, že nedám perfektní gear v ancient verzích vůbec (tedy dřív přijde nový patch).

A to úplně nejdůležitější a to ancient Furnace. Před patchem jsem neměl ani obyč verzi. Teď na ancient bude cca 4x menší šance...

Gold Eagle
Zhar the Mad
BattleTag:goldeagle#2259

Příspěvek od Gold Eagle » 19.01.2015, 01:52 hod.

Tak po 3 dnech mám taky Ohniváka wizinu. Základ. nyní ještě doplnit gear, abych mohl použít Ancient Cindercoat a devastator. Zatím v GR jsem s ním o 5 levelů níž než s physical petWD. Nakones se naseru a skončím u barba nebo DH. :D

Sarevok
Wraith

Příspěvek od Sarevok » 19.01.2015, 08:07 hod.

Keď vymeníš asi tak polovicu vecí tak to pôjde lepšie :)

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 09:29 hod.

Gold Eagle:
Musíš doladit gear a hlavně potrénovat GR. Dobře hrát GR s Wiz. není vůbec tak jednoduché. A na GR zase doporučím
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/14422562400
Někdo občas netuší jak to hrát a pak je o hodně lvl níže než by mohl být.

Sarevok
Wraith

Příspěvek od Sarevok » 19.01.2015, 09:55 hod.

Ako to tak čítam tak som nerobil ten forward kitting, to sa mi zdalo moc riskantné, no asi začnem... A tiež som si nie istý koľko je 50 yard na monitore.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 10:01 hod.

Forward kitting je základ hraní Wiz. v GR. Teď je to ale mírně jiné než před patchem jak se zvýšila hustota mobů. Dříve jsi potřeboval táhnout za sebou co nejvíce mobů a hlavně elitek.
Teď je při velké hustotě snadné se moby přehltit.

I tak je ale potřeba dávat dmg co nejvíce mobům najednou a je potřeba více nacvičit pohyb ve velké hustotě mobů. Je možné, že bude teď výhodnější Calamity oproti safe passage (sám jsem zatím nestoval a jen tak nebudu jak jsem se vrhnul na DH, ten jeden úspěšný pokus na GR42 jsem jel ještě se safe passage).

Já právě nemám moc rád ten styl hraní Wiz. v GR.

Vzdálnosti:
http://diablo.incgamers.com/gallery/dat ... ce_Map.jpg

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 19.01.2015, 10:14 hod.

Je to trochu jiné s tím Forward kittingem. Zatím mám 42 autoclear, 43 jsem dal docela v pohodě (1 pokus), 44 jsem měl u RG 5:10 do konce a to sem věděl, že už nedám, skončil jsem cca 1:30 po limitu (Ghom), wizard na to nemá damage. Troufnu si říct, že 48 nejde dát bez pylonu. Ona se sice snížila obdržená damage, ale udílená damage se u wizarda moc nezměnila stejně jako se nezměnily HP monster, ticky na elitách jsou téměř stejné, jen je výraznější nárůst ticků na mobech (oproti Furnace).

Ještě jsem si o víkendu hrál s myšlenou, co je asi tak efektivnější, nezkoušel jsem nějaký delší měření ani jsem to nikde nečetl. T6 rift za cca 2-3m na rift, nebo cca GR 36-39 cca 6-8 minut (kvůli RG) a nebo třeba 42 za cca 10-14 minut dle typu GRiftu. Ke GR ještě 2 minuty na Trial :(.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 10:32 hod.

S life monster je to jak píšeš a u RG to je bohužel už šílené (7 minut+ na RG, to mi opravdu nebaví). GR48 si myslím také, že bez pylonu nepůjde. Jediné co tomu trošku více ještě pomůže bude ancient Furnace. Ale na ten bude potřeba dost štěstí i při častějším hraní.

Mně vychází jasně lépe T6. Na XP změřeno přesně, tam jsem na podobných číslech během samotného riftu, takže pro GR to zabije trial.
BS by byly dost vyrovnané, ale tam to aktuálně na T6 převáží goblini (obzvlášť teď při buffu, ale i bez něj to bude lepší na T6).
A matroš zase T6 když přičtu gobliny (a ty využívám a nesbírám už tak nic jiného kromě vyjímky kdy občas farmím bílý matroš).
Jediné u čeho si nejsem jistý jsou legendárky. Na ty nemám dostatečný vzorek dat z GR. U nich je možné, že to bude mírně lepší v GR.

A pokud GR, tak je lepší rychlý 36-39. Ten nárůst času je moc velký pro vyšší GR.

A to celé beru ještě, že mám na grial DH, bez DH bych ještě více favorizoval T6.

Je to už ale o dost vyrovnanější než dříve, takže pokud někdo chce hrát pro spestření GR, tak bych je občas klidně hrál. Efektivita je pořád celkem slušná.

Dava_C
Ancient

Příspěvek od Dava_C » 19.01.2015, 10:47 hod.

No subjektivně to cejtím podobně ve všech bodech, jen co se dá změřit, tak změřený nemám jako ty. Jinak jsem schopný dávat v 50%+ 42 klíče, což je pořád málo na GRift fishing 44+, takže leaderboard jde furt mimo mě. Zkoušel jsem i setup se Smoldering Core (mám Ancient 4300 dps), ale nějak mi to s tím nejde (39 max)

PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔

Gold Eagle
Zhar the Mad

Příspěvek od Gold Eagle » 19.01.2015, 11:06 hod.

Co by jste tak chtěli po necelých 3 dnech hraní. Většina FB setu je od Kadaly výběr z 1 kusu co mi dala. Takže bereme na začátku vše. Lepší blbej FB set, ale komplet než cokoli jinýho u wize. Tady se člověk nemusí tak rozhodovat. :green:

Hmm, koukám ještě že mám v záloze na Trial nachystanýho DH, ale zatím nemá poptřebná gear, to by se člověk potento s Blizzardem. Na Trial pro upgrade gemů mít DH. Na T6 farmi wizinu nebo i teď monka, na top GR vymakanýho Barbara. Do party na podporu na GR vymakanýho pet WD. Jen nevím k čemu je vlastně nyní ten Crusader.

Doprčííc, potřebuji ještě zvednout dmg, aby se mi aktivovala dříve DOTka ze setu. :OXO
Naposledy upravil(a) Gold Eagle dne 19.01.2015, 12:18 hod., celkem upraveno 2 x.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 11:35 hod.

Na solo klíče bohužel zase jiná cesta než DH nebude. Postavit DH pouze na trial by ale zase tak pracné nebylo. Na to netřeba žádné ancient itemy (s vyjímkou Arcane barbu, na který bys ale materiál určitě měl). Rolly na M6 také nemusí být žádný zázrak, protože vůbec neřešíš defense (takže potřebuješ akorát nějaké RCR). Trochu více práce bude akorát Rucksack (WH bys určitě nějaký vyhrabal, který by šel rerollnout na dex) a amulet (amulet ale možná také vyhrabeš, protože teď už bude lepší s elemental dmg než s dex; chce to ale cold variantu).

A s tímhle základem se dostaneš na klíče na GR46-47. A navíc s DH ty trialy teď aspoň trošku odsýpají. To zrušení pauz po každé vlně tomu dost pomohlo.

Mně nějak zase nebaví GR42+ s Wiz. Ten styl hry je prostě divný. Na T6 je to v pohodě, ale na těch GR mi to nebere. Takže jsem měl teď těžkou volbu jestli jet delší dobu jen Wiz. nebo jen DH. Na T6 mi aktuálně baví +- stejně. U DH tomu hodně pomohl přechod na MS, to se hraje na T6 příjemněji než CA.
A jak mi to zatím nepadá, tak už je mi jasné, že nemůžu jet oboje a střídat to. To bych to nepoladil nikdy.

Rozhodování mi vystřelilo reroll main statu na WH už na 10mil.+ jak jsem to vícekrát přetočil tam a zase zpátky.

Klíče bychom časem (až poladím gear) případně mohli zkusit v partě. Sice mám pořád problémy pro partu garantovat svůj čas (abych to nezdržoval přerušováním), ale občas trochu souvislého času mám.
I Wiz. + DH by nemuselo být tak špatné na klíče. To by u Wiz. šlo jet celkem slušně s hydrou + když bude EE + Toxin + BH, tak to zase docela boostne DH. Aspoň tak na úroveň solo DH trialu by to mělo jít, možná i nepatrně výše.

Gold Eagle:
Tak DH můžeš hrát na všechno, pokud tě bude bavit. Na T6 farmu se už Wiz. určitě vyrovnal, možná i nepatrně překonal (CKbrah a 30 minut 10 riftů).

Sarevok
Wraith

Příspěvek od Sarevok » 19.01.2015, 12:00 hod.

K tomu obrázku, mám 16:9 takže už iba vedieť aké rozlíšenie bolo použité, alebo sa veľkosť zobrazenia zmenou rozlíšenia nemení ako pri starcrafte?

Včera som skúšal urobiť rekord na 34 a dal som to tak rýchlo že mi dalo rovno klúč na 39, lenže nemám čas ani som neskúsil ďalej, ťahám 12tky v práci ako k*k*t. Vydržať do piatku a vrhnem sa na to. Celkom ma baví hľadať ancientky. :D nie že by som našiel viac ako jednu použiteľnú, ale dúfam v ancient SS :twisted:

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 12:07 hod.

Hodnota rozlišení nemá vliv, pouze poměr stran.

Gold Eagle
Zhar the Mad

Příspěvek od Gold Eagle » 19.01.2015, 12:24 hod.

To zase blizzard něco vymyslel. Vlezu s Wizinou a unity kroužkem na prstě do blbýho GR 33. A tam hned u vstupu 5!!!!!!! slovy pět elitek. A hned kousínek 6! Nekecali cosi o tom, že by elitky měli být dál od vstupu. Jen se člověk rozhlídnul, tak procnul meteor, pak rychle teleport někam pryč, okolo elitky a hned jsem se zase rozplácnul na zemi. Pak zase. To jsem ještě nebaštil toto.

Ještě jsem upravil gear, asi se ale na elemental exp a arcanotem na arc. dmg možná vyprdnu a doplním to hydrou, ale zase abych se neuklikal a měl vůbec manu.

Chce to větší dmg na DOTku.

Stanley
Minion of Destruction
BattleTag:Stanley#2169

Příspěvek od Stanley » 19.01.2015, 12:29 hod.

V trialu se da dobre, 44 klíč, i s Monkem, ale na gear to asi bude snazsi s DH.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 19.01.2015, 12:32 hod.

44 by pro Dava_C bylo ale ještě pořád málo (44 když by to zkoušel, tak dá hodně brzy a časem bude i více ancient gearu, to může jít ještě výrazně výše).

Dava_C
Ancient

Příspěvek od Dava_C » 19.01.2015, 15:04 hod.

Ono není o co stát, v průběhu GR se to ještě dá, ale 6+ min u RG to je trapný. Navíc tam není ani efektivita, takže to pro mě není důležité. Ten jeden pokus na 43, co jsem dal bude stačit na udržení v 1. éře a pokud se nemýlím tak to za 14 dní resetnou i na nonseason, takže proč chodit vysoké GR?

S tím trialem je třeba si uvědomit, jakým způsobem se hraje wizard, jede na DoT, zatímco ostatní classy mají burst damage. Pro představu Blizzard - Apo dává 175% weapon damage/s a gemy 405% damage/s respektive 790% damage/s. Tzn. že samotný skill nedělá žádnou damage nebýt dvojitého násobení z FB setu, které to celé částečně zachraňuje (ovšem s pomalým náběhem), nicméně se stále bavíme o damage v řádech desítek milionů za s, zatímco ostatní classy critují za 500+ m damage / s instatntně. Ačkoliv bylo vyzkoušeno na Trial několik způsobů, nakonec žádný není lepší než klasika kvůli tomu, jak ty skilly fungují, třeba Meteor Shower má 277% damage per Meteor, což je oproti damage gemům opět bída, padne jich 7, ale ne cíleně. No a tím jsme s výčtem skillů skončili :). Když to takhle píšu, tak na to, že jediný skill, který Wiz používá na T6 dělá 175% weapon damage, tak si vede dost dobř :green:

#WizDog

PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔

Odpovědět

Zpět na „Wizard“